- 30 Mart 2014
- 249
- 66
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yeni evliyim pilavım idare ediyor ama daha iyi yapmak istiyorum kızlar... herşeyi doğru yapsam da tadını sevmiyorum pilavımın ben de acaba pirinçten mi diye düşünmeye başladım.
hangi marka pirinç kullanırsınız ve ne kadar su eklersiniz?
Baldo pirinç .. 1 bardak prince dört bardak su
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
yeni evliyim pilavım idare ediyor ama daha iyi yapmak istiyorum kızlar... herşeyi doğru yapsam da tadını sevmiyorum pilavımın ben de acaba pirinçten mi diye düşünmeye başladım.
Esim biraz pilav konusunda hassastir o yuzden sana tarifimi vereyim...
Bim`in pirinci guzeldir, Zeki Gida'nin Gonen Baldo pirincini kullanabilirsin.
Veya Carrefour'larda da bulabilecegin (bir cok markette de var) Reis'in Gonen Baldo pirincini tavsiye ederim...
Oncelikle 2 kisi oldugumuz icin genelde ben 1 bardak pirincten yaparim pilavimi ki cabuk bitsin diye.
1 Bardaga 1,5 bardak su kullaniyorum.
Normalde olcu, 1 bardak pirince 2 bardak su, son bardak yarim...
Yani bundan kastim 3 bardak pirince normalde 6 bardak su koymak gerekirken, sen 5,5 bardak koyacaksin...
Umarim anlatabildim...
Neyse, 1 bardak pirinci guzelce yikamak gerek, beyaz renkli su kaybolup seffaf hal alana kadar.
Sicak su ile yikarsan daha guzel olur pirinclerin.
Daha pilav tencerende (tencere de onemlidir, Teflon veya seramik yayvan tencerede yaparsan lezzetli olur) bir kasik kadar sivi yag, kibrit kutusundan biraz kucuk tereyagi koyuyorum. Arpa sehriye seviyorsa esin 1 bardak pirince genelde yarim fincan arpasehriye koyarim... Arpa sehriye kullaniyorsan, once onu atarsin tencerene guzelce kavurursun... Daha sonra yikayip suzdugun pirinclerini atarsin... Pilavin puf noktasi burasidir zaten... Pirincleri attiktan sonra guzelce karistir, biraz pirinclerin de kavrulmasi gerekir. Onun kivayimi da su sekilde anlarsin, baslangicta ilk atinca pirincleri tel teldir, sonra onlar birbirine yapisir gibi olurlar. Bekleyeceksin, kavurmaya devam edeceksin, tekrar onlar tel tel ayrilmaya baslayinca pirinclerin kavrulmus demektir. Suyunu ekleyebilirsin artik. Suyu ekledikten sonra yeteri kadar tuz atip karistirdiktan sonra kapagini kapatip kisik atese aliyorum...
Sonrasinda da suyunu cekince atesten alip havlu kagit yerlestiriyorum kapaginin altina, kapakta biriken buhar pilava damlamasin diye ve pilavimi bir sofra bezine sariyorum ki dinlensin... Pilavin dinlenmesi de onemlidir...
Genelde pilavimi yemek saatine 1 saatten daha az zaman kaldiginda yaparim... Dinlenmesine de zaman kalir hem de sardigim icin sicak kalmis oluyor...
Umarim anlatimim kafani karistirmamistir...
bu aralar annem bende kaliyor, pilavi ben yaptigim zaman esim hemen anlar.
![]()
Esim biraz pilav konusunda hassastir o yuzden sana tarifimi vereyim...
Bim`in pirinci guzeldir, Zeki Gida'nin Gonen Baldo pirincini kullanabilirsin.
Veya Carrefour'larda da bulabilecegin (bir cok markette de var) Reis'in Gonen Baldo pirincini tavsiye ederim...
Oncelikle 2 kisi oldugumuz icin genelde ben 1 bardak pirincten yaparim pilavimi ki cabuk bitsin diye.
1 Bardaga 1,5 bardak su kullaniyorum.
Normalde olcu, 1 bardak pirince 2 bardak su, son bardak yarim...
Yani bundan kastim 3 bardak pirince normalde 6 bardak su koymak gerekirken, sen 5,5 bardak koyacaksin...
Umarim anlatabildim...
Neyse, 1 bardak pirinci guzelce yikamak gerek, beyaz renkli su kaybolup seffaf hal alana kadar.
Sicak su ile yikarsan daha guzel olur pirinclerin.
Daha pilav tencerende (tencere de onemlidir, Teflon veya seramik yayvan tencerede yaparsan lezzetli olur) bir kasik kadar sivi yag, kibrit kutusundan biraz kucuk tereyagi koyuyorum. Arpa sehriye seviyorsa esin 1 bardak pirince genelde yarim fincan arpasehriye koyarim... Arpa sehriye kullaniyorsan, once onu atarsin tencerene guzelce kavurursun... Daha sonra yikayip suzdugun pirinclerini atarsin... Pilavin puf noktasi burasidir zaten... Pirincleri attiktan sonra guzelce karistir, biraz pirinclerin de kavrulmasi gerekir. Onun kivayimi da su sekilde anlarsin, baslangicta ilk atinca pirincleri tel teldir, sonra onlar birbirine yapisir gibi olurlar. Bekleyeceksin, kavurmaya devam edeceksin, tekrar onlar tel tel ayrilmaya baslayinca pirinclerin kavrulmus demektir. Suyunu ekleyebilirsin artik. Suyu ekledikten sonra yeteri kadar tuz atip karistirdiktan sonra kapagini kapatip kisik atese aliyorum...
Sonrasinda da suyunu cekince atesten alip havlu kagit yerlestiriyorum kapaginin altina, kapakta biriken buhar pilava damlamasin diye ve pilavimi bir sofra bezine sariyorum ki dinlensin... Pilavin dinlenmesi de onemlidir...
Genelde pilavimi yemek saatine 1 saatten daha az zaman kaldiginda yaparim... Dinlenmesine de zaman kalir hem de sardigim icin sicak kalmis oluyor...
Umarim anlatimim kafani karistirmamistir...
bu aralar annem bende kaliyor, pilavi ben yaptigim zaman esim hemen anlar.
![]()
Çok çok güzel anlatmışsın arkadaşım.
Akşama misafirlerimiz var,bu tarifini deneyelim bari.![]()
Sağolasın arkadaşım inşallah.Umarım pilavın çok güzel olur.
Afiyet olsun...![]()
Günaydın!!!
SouvveniR çok çok teşekkür ederiz.
Dün 8 kişilik misafirimize 1 kilo pirinçten pilav yaptık!
Herkes çok çok beğendi.
Ellerine sağlık canım hem tarifin hem de kendi pişirdiklerin için!!!![]()
canım ben her türlü pirinci ve her türlü su ölçüsünü denedim bence en önemlisi kısık ateste pişmesi ve iyice dinlenmesiyeni evliyim pilavım idare ediyor ama daha iyi yapmak istiyorum kızlar... herşeyi doğru yapsam da tadını sevmiyorum pilavımın ben de acaba pirinçten mi diye düşünmeye başladım.
Biz akşam yemeklerini fazla tutarız genelde.Wowww...
Çok yapmışsınız maşallah.
Eminim güzel olmuştur, sizin ellerinize sağlık.
Afiyet olsun, tutmasına sevindim, pilav tutturmak zor iş gerçekten.
Teşekkür ederim![]()