kızkardeşim ve kızı ile kızlarım

kesinlikle. alınacaksa alınsın bundan sonra, küserse de küssün. benim kızım daha ufacık. daha konuşamıyor bile.
göz yumdum diye vicdan azabı çekmeye başladım şimdi de kızım için

kesinlikle. alınacaksa alınsın bundan sonra, küserse de küssün. benim kızım daha ufacık. daha konuşamıyor bile.
göz yumdum diye vicdan azabı çekmeye başladım şimdi de kızım için
Yazık yani çocuğun psikolojisi bozulur öyle hırpalanmak,korkutulmak iyi birşey değil o yaşlarda..Sonra ezik,pasif,korkak bir karakter olabilir yada aksine çok hırçınlaşabilir..Sen kendi çocuğunu koru boşver alınan alınsın yani herkes haddini bilsin..Benim yeğenim olsa ben kendi çocuğuma kızardım..Teyze olarak daha onun kıyamaması lazım yeğenine..

Sorun kardesinizde..o uyarmazsa sen napabilirsin..guzelce konus kardesinle böyle olmaz ki canim...benim Kızkardeşimin çocuklarıyla benimkiler bir arada olunca yaramazlik kavga felan ediyorlar.ben hemenbenim cocuklarima sen kiz uyar diyorum.banada abla sen kiz benimkilere diyor. Hic alinacak bisey degil kardes kardese hallediyoz guzelce vakit geciriyoz.anlayis önemli canım. .

Böyle şeyler yaptığında kardesinizi cagırıp gösterin kendisi nasıl tepki vericekmis

Biz kuzenler küçükken hep bir arada büyüdük bir kere kavga tartışma olmamıştır öz kardeş gibiyiz.. ama geçen hafta çocuk yüzünden iki kuzenim girdi birbirine ağza alınmayacak laflar dedi bitanesi diğerine. Sebebi sırf çocuğuna yaramaz dediği için. Hakikaten de çok aşırı yaramaz ama çok alındı bu lafa.. çok tuhafıma gitti aşırı şaşırdım..
Demek ki anne olunca her şey ne kadar değişiyor.. çok ilginç

Kız kardeşimin kızımı? kız kardeşim kızınamı?herşeyden önce bunları yazan siz arkadaşım senin böyle bahsettiğin çocuk senin yiğenin canın sen onun annesi sayılırsın başdan bu ayrım niye.yiğen başka evlat başka o çoçuğu öyle çok sevmelisinki sana doysun onun sanada ihtiyacı var belliki kıskanıyor ilgi çekmeye çalışıyor.bir insan yiğeninden nasıl böyle bahseder. Ben halayım yiğenlerim canımın yarısı ölürüm onlaa kendi çocgmda olacak ama ikisinn yeride başka yiğenim büyük diye kıskanmasn diye kendi bebeğimi abartmıyorum bile.sen yiğenini teyze gibi sev ki yiğeninde abla gibi kuzenini sevsin.yapmayın lütfen çock bunlar ki sizin bu yaklaşımınzla çocugun yaptığı normal

6 yasında soz dinlemeyecek kadarda kucuk degil soylenenleri anlar benimde 2.5 yasnda yigenim var yapma dedigimizde yapmayı bırakıyor ama burda kardesinizde suclu neden ofkeleniyorki sizde cocuga birsey yapmıyorsunuz en fazla yapma etme diyceksiniz sıkca gorusmeyin derim bende

ben olsam fazla gorusmezdim.
6 yasindaki bir cocuk bunlari yapmamasi gerektigini bilmesi gerektigi yasta.
demek ki kardesin ogretememis.
Olan senin cocuguna olur.

Çözümü yanlış yerde arıyorsunuz. Lütfen çocuğu uyarmayın. Yine eski teyzesi gibi sevin. Çocuk sizi bebekten kıskanıyor. Sizde birşekilde kıskanmamasını sağlayın. Esas yeğenin durumu vahim. Belli ki kıskançlık tavan yapmış.

cocugun olduktan sonra fikirlerin deyisecektir.
Benim de yegenlerim canimdir, ama 6 yasindaki bir cocuk daha iki yasini bitirmemis bir cocugu itip kakiyorsa, aniden bagirip korkutuyorsa buna tahammul edemem. Sonucta o yastaki kucuk cocugun piskolojisi zarar gorur bundan. Yegenime kotu davranmam ama cocuguma da cocuktan bile olsa gelen siddeti kabul etmem asla.
Bunu benim cocugum baska bir bebege yapsin ayni sekilde mudahele ederim kendi cocuguma da, izin vermeem.
Kesinlikle normal bir davranis deyil, ozellikle 6 yasindaki bir cocuk icin.
Demek ki cocukta oturmamis bazi duygular var, ya kiskaniyor, ya da yeterince sevgi sefkat gormemis ailesinde.

Konusahibi zaten yegeni hakkinda kotu bir sey dememis, uyarmis sadece.

Her zaman büyük çocuğa şefkat gösterilirki kıskanmasın diye çocukların dünyası bambaşkadır ben anaokulu öğretmeniyim ve yiğenimde öğrencimdi ben yanında küçük çocukları sevdiğimde kıskanırdı yüzünden anlardım ama ona belki saatlerce anlatırdım o benden o güveni alırdık ve onu ne çok sevdğimi bildiği için anlayış gösteriridi.çocuklar çok masum onlara nasıl davranırsanızo karşılığı aalırsınız.bu konu sadece yiğen ve teyze arasında çocyk teyzesine doyarsa bu tepkileri göstermez ve dahası kuzenini sahiplenir.bu konuda bilgim varsa bu böyle.sevgi şefkat herşeyi yaptırır

yegeninize ablamin kizi lafini her hitapta kullanmissiniz farkindamisiniz.
bence ilk once o cocugu bir teyze olarak sahiplenin.

Tam tersini düsunuyorum aradaki kiz kardesinizde olsa önce sizin evladiniz yakin yaslarda olsalar bile..kaldi ki sizin kizin daha bebek ve tek koruyucusu sizsiniz zamaninda annemin bizi boyle seylerden koruyamamasi ve teyzemle kavga etmemek icin bizi ezdirmesi sonucu anneme ve teyzemize karsi mesafeli olduk..hala annem bunu inkar etmesine ragmen derin bir kalp kirikligi icindeyiz..lutfen kimse darilmasin küsmesin diye çocuklarinizi ezdirmeyiniz..sonucta o yas cocuga yapma dendiginde anlayacak bir yas ama sizinki degil..

elbette cok masum.
Zaten konusahibi de bagirip cagirmiyor ki yegenine.
Ablasina soyluyor ki 6 yasindaki yegenin annesi duruma mudahale etmesi lazim.
21 aylik bir bebegin 6 yasindaki bir cocuktan gordugu fiziksel siddetten bahsediliyor sonucta.
Ve 6 yasindaki icocugun annesi de bu durumu kabullenmiyor, sonra da cocuguna kenidsi piskolojik ya da fiziksel siddet gosteriyor.

Konu sahibinin bir sucu yok ki.
En iyisi cok fazla gorusmemek eyer bu durumu engelliyemiyorsa.
Ayni yasta olsalardi cocuklar bunu ogutlemezdim, ama aradaki yas farki baya buyuk.

Derdim yeğenim değil o da çocuk, kıskançlık yapabilir ama kardeşim engellemiyor kızıma kötü davranmasını. Ben yapma etme kızım deyince, kızının yanlış davranışlarını bana savunuyor, haliyle yeğenim kızıma kötü davranmaya devam ediyor beni dinlemiyor tabi annesini de. Sonra tartışma çıkıyor.

Ben de tam olarak bundan korkuyorum. Kuzenler oynasın ama ezmeden incitmeden. Teyze ana yarısı ama eşit ve adil olabilmeli.

Son düzenleme:
yeğenim belki dinleyecek ama kardeşim fırsat vermiyor ki doğruyu yanlışı anlamasına. Ben o kıskanıyor diye kızımla beraber seviyorum ama kardeşim kızımı ağlatmak da bir beis görmüyor. Korka korka korkmamayı öğrenirmiş.

Sacmalamis.
Ablan merhametsizmis bence.
Ben dayanamazdim benim
Cocugum boyle bir sey yapsa.

Bugün kardeşime veda etmek için anneme gittim, evine gidiyor okullar açılacağı için.
Bu kez kızımın peşinden ayrılmadım, gözlem altında tuttum. Yeğenimin olumsuz her teşebbüsünü tatlı dille engelledim ama bu tavrım kardeşim ile yeğenimin hoşuna gitmedi. Kızım sanki daha kendinden emin ve korkusuzca oynadı kuzeniyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…