kızkardeşim ve kızı ile kızlarım

yaşları yakın olsa hiç müdahale etmem de biri güçlü biri zayıf durumda. kızım düşe kalka büyür kolay kolay ağlayan bir çocuk değil. ama sürekli ağlatıyor ana kız.

Ya kardesiniz anlayisli olmali dayim anneme kac kez kusmustu bundan dolayi... anlayissizlik zor kaldi ki sizin kizmaniz gerekirken kardesiniz zeytinyagi misali :KK70:

Çocukları çok sık görüştürmeyin derim.
Eltimin çocukları da kedi köpek gibiler ikisi de aynı yaşta erkek.
Aynı binada bir araya gelmiyorlar çocuklar birbirlerine zarar verdiğinden.

Valla kimse kusra bakmasın çocuktur deyipte çocuğumu ezdiremem sizinkide üstelik ona gçre çok küçük öteki yapma etmeden anlayacak yaşta kızmakta haklısınız kızkardeşinizde çok rahat

Kardeşin saçmalamış..Sen teyzesin teyze anne yarısıdır kötü niyetle bağırmazsın ki neden o kadar tepki veriyor?

zaten ben de onu anlayamıyorum. bir de benim anneliğimi eleştiriyor, çocuğu çok şımartmışsın diyor. daha 1,5 yaşında şımarmayı ne bilsin?

Kardeşler arası çocuk yüzünden sorun yaşamak çok kötü...
Bir dönem ablam da çok takılıyordu şükür artık aştı, sonuçta ikisi de çocuk siz denge kurmalı aralarında köprü olmalısınız. Ne küçük zarar görmeli be büyük kıskanıp kendini değersiz hissetmeli

Bence bunu kardeşinizle Konuşun sakin bir ortamda

konuşuyorum da anlamak istemiyor herhalde.

Kızkardeşiniz size kızmak yerine kızına henüz sizin çocuğunuzun küçük olduğunu korkabileceğini anlatsa çok daha iyi olurmuş. Sonuçta 6 yaşındaki bir çocuk anlatılanlardan anlayabilecek yaşta ama neresinden bakarsanız bakın o da çocuk benim kızım oğlum küçükken korkuturdu hoşuna giderdi onun korkması, sürekli anlattım hatta kardeşin geceleri ağlıyor biliyor musun dedim neden dedi sen gündüz korkuttuğun için gece de etkisinde kalıp ağlıyor diye anlata anlata aştık bu sorunumuzu.
kızım dinliyor da kuzeni dinlemiyor maalesef. sonra kızım onu taklit ediyor.

Kardeşiniz abartmış.
Ben pazar günü hiç yoktan yere kızıma ve eltimin kızına bağırdım.
Eltim sağolsun bunu hiç sorun etmezken günlerdir vicdan azabından ölüyorum.
Dün akşam yine evlerine uğradım fındık kızımı sevdim gözlerim dola dola, sağolsun eltim aman saçmalama ne olmuş bağırdıysan dedi.
Hala için sızlıyor günahsız yavruları başkalarının yüzünden üzdüm diye.
Kardeşiniz nasıl ki kendi evladına bir şey söylendiğinde aslan kesiliyorsa sizin evladınız üzüldüğünde hırpalandığında da aynı tepkiyi vermeli.
Siz bir şey demeden onun yeğenini kollaması lazım, kendi çocuğu daha büyük laftan anlayacak yaşta.
yani ben de vicdan azabı duyarım ama kızkardeşim öyle görünmüyor, gayet rahat kızıma kızarken. ama kendi kızına gelince aslan gibi savunur.

Evet malesef oyuzden urkekliği. Psikolojık olarak etkiliyor
zaten yılda 2-3 hafta bir aradalar. gidince normale dönüyordur umarım.

Ya kardesiniz anlayisli olmali dayim anneme kac kez kusmustu bundan dolayi... anlayissizlik zor kaldi ki sizin kizmaniz gerekirken kardesiniz zeytinyagi misali :KK70:

annem de söylüyor ama aynen devam.

Çocukları çok sık görüştürmeyin derim.
Eltimin çocukları da kedi köpek gibiler ikisi de aynı yaşta erkek.
Aynı binada bir araya gelmiyorlar çocuklar birbirlerine zarar verdiğinden.
sık değil ki. senede 2-3 kez. 2-3 hafta kalmaya geliyor anneme. orada görüşüyoruz.

Valla kimse kusra bakmasın çocuktur deyipte çocuğumu ezdiremem sizinkide üstelik ona gçre çok küçük öteki yapma etmeden anlayacak yaşta kızmakta haklısınız kızkardeşinizde çok rahat
kesinlikle. kızım küçük ama cidden söz dinler. kuzeni inatlaşır ama kızım kabahatli teyzesine göre. bir de ben kötü anneyim.

kesinlikle. kızım küçük ama cidden söz dinler. kuzeni inatlaşır ama kızım kabahatli teyzesine göre. bir de ben kötü anneyim.

gözünüzün önünden ayırmamaya çalışın herkes kendi anneliğine baksın, bende çocuklarını ortaya salıp ilgilenmeyen annelere sinir oluyorum heleki çocukları fena ise bırakmayacak peşini gözü üsütnde olsun bide kaç yaşında çocukla bebeği kıyaslamak doğrumu şimdi kardeşiniz bencilce düşünüyor

gözünüzün önünden ayırmamaya çalışın herkes kendi anneliğine baksın, bende çocuklarını ortaya salıp ilgilenmeyen annelere sinir oluyorum heleki çocukları fena ise bırakmayacak peşini gözü üsütnde olsun bide kaç yaşında çocukla bebeği kıyaslamak doğrumu şimdi kardeşiniz bencilce düşünüyor
6 yaşında da olsa çocuktur diye sürekli başlarında olmak istemiyorum, güven duygusu durumu ama kardeşim mahvediyor ortalığı.

günaydın hanımlar,
kızkardeşimin 6 yaşında ilkokul 1 e giden bir kızı var, ziyaretime geldiğinde her defasında çocuklar yüzünden tartışma yaşıyoruz.
kızı sürekli 21 aylık kızımı korkutuyor, mesela kapı arkasına saklanıp aniden önüne fırlıyor, aniden gelip kulağının dibinde çığlık atıyor, itiyor, üstüne atlıyor, boya yaparken (ikisinin de ayrı ayrı boyaları ve ve defterleri var) kalemlerini defterini zorla alıyor vs vs.
ben çocuktur diye arada bir fazla müdahale etmemeye çalışarak uyarıyorum. sonuçta çocuktur deyip üstüne gitmek istemiyorum.
ama ben her uyardığımda kızkardeşim bana öfkeleniyor, yanlış doğru demeden kızını savunuyor. sonra da bana kızdığı için kızını cezalandırıyor.

ne yapacağımı şaşırdım artık. kızını iyi niyetle tatlı sözle uyarıyorum. sonuçta şiddet ya da bağırma gibi davranışlarım yok.

sorunlu kardeş.

zaten ben de onu anlayamıyorum. bir de benim anneliğimi eleştiriyor, çocuğu çok şımartmışsın diyor. daha 1,5 yaşında şımarmayı ne bilsin?
Onun çocuğu seninkinden daha büyük değil mi? Asıl onun kendi anneliğini sorgulaması gerek..Şımarık olan onun çocuğu bence..Sana böyle davranması inanılmaz kırıcı birşey, sen el insanı değilsin ki teyzesisin çocuğun..Bağırsanda kızsanda yine kendi evladın gibi koruyup kollarsın,seversin..Bir kere konuşmayı dene ben onun teyzesiyim yabancı bir insanmıyım da böyle davranıyorsun ben çok kırılıyorum de eğer anlamazsa aranıza mesafe koymak en iyisi gibi..Başka çözüm gelmedi aklıma...

Bizde kesin böyle oluruz kardeşimle muhtemelen onun kızı küçük olsa bile benimkini döver:110:

Onun çocuğu seninkinden daha büyük değil mi? Asıl onun kendi anneliğini sorgulaması gerek..Şımarık olan onun çocuğu bence..Sana böyle davranması inanılmaz kırıcı birşey, sen el insanı değilsin ki teyzesisin çocuğun..Bağırsanda kızsanda yine kendi evladın gibi koruyup kollarsın,seversin..Bir kere konuşmayı dene ben onun teyzesiyim yabancı bir insanmıyım da böyle davranıyorsun ben çok kırılıyorum de eğer anlamazsa aranıza mesafe koymak en iyisi gibi..Başka çözüm gelmedi aklıma...
konuştum ama anlamıyor. zaten sık sık görüşemiyoruz diye kırmak da istemiyorum. böyle iki arada bir derede kalınca sinir oluyorum kendime.
e kızıma da kıyamıyorum. o da kuzeniyle oyun istiyor korkutsa da.
Bizde kesin böyle oluruz kardeşimle muhtemelen onun kızı küçük olsa bile benimkini döver:110:
neyse ki henüz dövme yok.

Sizden önce kendisinin uyarmasi gerek

Öyle izleyip izleyip son anda siz uyarınca kusmece olmaz. Madem hassas kendisi ögretecek yavrusuna size birakmadan.

4 yasindaki yavru bile bebek uyuyor sessiz denildiğinde çit cikarmiyor 6 yasina gelmiş cocuga annesi isterse nasil davranacagini gayet iyi ogretebilir.

Sizden önce kendisinin uyarmasi gerek

Öyle izleyip izleyip son anda siz uyarınca kusmece olmaz. Madem hassas kendisi ögretecek yavrusuna size birakmadan.

4 yasindaki yavru bile bebek uyuyor sessiz denildiğinde çit cikarmiyor 6 yasina gelmiş cocuga annesi isterse nasil davranacagini gayet iyi ogretebilir.
yoo ona göre 6 yaşındaki okula giden çocuk, hoş görmeli. benim 1,5 yaşındaki kızım şımarık, ben kötü anne.

Her anne gibi benim içinde evladım sözkonusuysa akan sular durur....daha kimse benim çocuklarıma bağırmaya cesaret edememiştir çünkü beni tanırlar...bir kişi hariç oda kız kardeşim,,,,o bağırsada hiç umursmam, dokunmuyorda...teyzeleri sonuçta biliyorum ki benden sonra ikinci anneleri olur o kadar seviyor....yeğenim 1,5 yaşındayken ben doğum yaptım....yeğenimin benim çocuklarıma ettiğini anlatamam. Sonuçta oda küçük anlamz ki ama biz korumaya çalıştık hep başarılı olamadığımız anlarda oldu tabiki...ama biz kardeşimle baştan bir anlaşma yaptık çocuk için asla kötü olmamaya yemin ettik...başka şeylerden kavgamız kırgınlığımız oldu ama çocuk için asla...şimdi büyüdüler bir tane daha yeğenim oldu hep birlikte çete gibi oldular...kırmayın birbirinizi çocuk için gerek yok bence....

benim ablamda böyle olur kesin. evime geldiklerinde her yeri karıştırırlar. ablam müdahale etmez, ben müdahale ettiğimde de kendimi suçlu hissederim. çocuklarına kızdığımda da, sizinle bir daha buraya gelmiycem der ve tavırları değişir. bende ne yapacağımı bilemiyorum çoğu zaman. çocuğum olursa hiç düşünemiyorum. çünkü ablamın kızı da kendinden küçük çocukları sık boğaz eder, rahat bırakmaz.

yoo ona göre 6 yaşındaki okula giden çocuk, hoş görmeli. benim 1,5 yaşındaki kızım şımarık, ben kötü anne.
O zaman sen de kusmesini takmayacaksın. Dert etmiş konu acmissin ama haklisin bu yüzden boşver.. Çocuğu laftan anlayacak yasta eğer isteseydi küsmek yerine çaresine bakardi

Ablanız çocuğunuzu yeğen olarak görmüyor demek ki, sizin onun çocuğuna verdiğiniz kadar kıymet vermiyor ki ezilmesine ses çıkarmıyor. 1,5 yaşında bebekle bacak biçen insana anlatamazsınız derdinizi, mesafeli olun en iyisi

Her anne gibi benim içinde evladım sözkonusuysa akan sular durur....daha kimse benim çocuklarıma bağırmaya cesaret edememiştir çünkü beni tanırlar...bir kişi hariç oda kız kardeşim,,,,o bağırsada hiç umursmam, dokunmuyorda...teyzeleri sonuçta biliyorum ki benden sonra ikinci anneleri olur o kadar seviyor....yeğenim 1,5 yaşındayken ben doğum yaptım....yeğenimin benim çocuklarıma ettiğini anlatamam. Sonuçta oda küçük anlamz ki ama biz korumaya çalıştık hep başarılı olamadığımız anlarda oldu tabiki...ama biz kardeşimle baştan bir anlaşma yaptık çocuk için asla kötü olmamaya yemin ettik...başka şeylerden kavgamız kırgınlığımız oldu ama çocuk için asla...şimdi büyüdüler bir tane daha yeğenim oldu hep birlikte çete gibi oldular...kırmayın birbirinizi çocuk için gerek yok bence....
yani ben yeğenime kıyamam ki kızayım. ama kardeşim kıyıyor.

benim ablamda böyle olur kesin. evime geldiklerinde her yeri karıştırırlar. ablam müdahale etmez, ben müdahale ettiğimde de kendimi suçlu hissederim. çocuklarına kızdığımda da, sizinle bir daha buraya gelmiycem der ve tavırları değişir. bende ne yapacağımı bilemiyorum çoğu zaman. çocuğum olursa hiç düşünemiyorum. çünkü ablamın kızı da kendinden küçük çocukları sık boğaz eder, rahat bırakmaz.
valla herkes bildiğini okuyor, can sıkmak bana kalıyor :KK43:

O zaman sen de kusmesini takmayacaksın. Dert etmiş konu acmissin ama haklisin bu yüzden boşver.. Çocuğu laftan anlayacak yasta eğer isteseydi küsmek yerine çaresine bakardi
ona göre çare ben kızıma kızayım, onun kızına ses çıkarmayayım. zaten kızım ne istese tersliyor bu ara. 4 aylık olanla ilgileniyor.

Ablanız çocuğunuzu yeğen olarak görmüyor demek ki, sizin onun çocuğuna verdiğiniz kadar kıymet vermiyor ki ezilmesine ses çıkarmıyor. 1,5 yaşında bebekle bacak biçen insana anlatamazsınız derdinizi, mesafeli olun en iyisi
km olarak mesafe vardı ama artık manevi olarak da mesafe koyacağım mecburen. herkesin çocuğu kendine kıymetli sonuçta.

konuştum ama anlamıyor. zaten sık sık görüşemiyoruz diye kırmak da istemiyorum. böyle iki arada bir derede kalınca sinir oluyorum kendime.
e kızıma da kıyamıyorum. o da kuzeniyle oyun istiyor korkutsa da.
O zaman kardeşini görmezden gel bırak ne hali varsa görsün..Sen çocuğunu koru kolla..Gerekirsede kardeşinin çocuğunu uyar çekinme.Eğer birşey söylerse kusura bakma senin çocuğun büyük benim çocuğum daha küçücük sen uyarını yapacaksın çocuğuna yapmazsanda ben yaparım de..Kimseninde nazını çekmek zorunda değilsin yani kardeşinde olsa..Çocuk yapmayı bilen sahip çıkmayıda bilecek..Sahip çıkamıyorsa evinde oturacak hiçbiryere gitmeyecek..Neden senin çocuğun hırpalansın o çocuğun şımarıklığı yüzünden? Haklı olan sensin hiç takma kafana..Küsen küser konuşmayanda konuşmaz tınlama bile...

X