Kızımla ic çamaşır savaşımız

gerigelenmektup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
157
33
98
40
Bu konuyu gercekten bir dert olduğu icin açıyorum,benim aile hayatımı tamamen mahveden bir dert...
4 yasını gecmiş bir kızım var,nazlıdır,yemesi içmesi uyuması giymesi hep problemli olmustur.Ama bunun dışında yaramaz,kırayım,dökeyim,ağlayayım diyen bir cocuk da degil.kendi kendine eğlenen oynayan bir cocuk...
Ancak 3 aydır hayat bize kabusa dönüştü,kreşe başladı,orda Mutlu gitmek istiyor ama kulot,kulotlu çorap giymek istemiyor,hava buz gibi mecburen giydireceğim ,ama kızım sadece ince pijama altıyla ve çorapsız durmak istiyor,gece gündüz..evde dışarda...
Güzellikle anlatıyoruz olmuyor,kızıyoruz olmuyor,cezadan anlamıyor,görmezlikten gelmek fayda etmiyor,saat tuttum 4 saate yakın aralıksız ağladı giydirdim diye,ben çalışıyorum sabah kısıtlı bir Zaman var servise yetişeceğiz,her gun giyinme yüzünden geç kalıyoruz,gerildikçe geriliyorum,hiçbir seyden korkmuyor,bağırmaktan fıtık olmuştu zaten...yine korkuyorum
Kendimden nefret ediyorum ama 2 gündür dovdum resmen çocuğu giydirirken...Hasta oluyorum arkadaşlar
Ben ne yapıcam evde huzur yok surekli yatarken kalkarken tek konuştuğumuz sey kulot giymem giymek zorundasın konusu,evde çıkarıyorum zaten ,sadece evden çıkarken diyorum yine olmuyor,oyle cok bağırıyor ki komşular gelip şikayet ediyor,elim ayağım titriyor sinirden ,esimle surekli kavga ediyoruz,sınırımızı birbirimizden çıkarıyoruz
Lutfen bi akıl verin vazgeçeyim mi giydirmekten ,onun dediği gibi tek pijamayla mı götüreyim her yere,baskı dayak kişiliğini mahvedecek,hasta olunca ikimizde cekiyoruz,bunca inattan sonra geri adım atınca artık bizi hiçbir konuda takmaz mı?
Tıkandım ,araya soktuğum kişileri de dinlemiyor avazı çıktığı kadar bağırıyor...
ne yapacagım ben ?

Giydirme.

Bir arkadaşımın oğlu da 10 yaşına kadar giymedi, anne babası tatildeyken dedesi de dövmüş giysin diye. 10 yaşından sonra arkadaşlarım görüp gülüyor diye kendisi giymek istedi.

Ben olsam zorlamazdım, üşütmeyeceğine emin olduktan sonra.

Ayrıca yazın etek vs giymek istiyorsan fiymek zorundasın diye yaza doğru denerdm, onu inat hale getirmeden. Yaza kadar da sabrederdm. Belki anaokulunda vs hocaları uyarırsa kendis ister.

Allah kolaylık versn

Giyinmek istememe sebebi ne? Inat mı yapıyor yoksa rahatsız mı oluyor? Takıntı yapmış durumu. Yaptığı hatayı anlatın, bundan sonra karışmayacağınızı ama sonuçlarına katlanmak zorunda olduğunu hastalanabileceğini, bu sebeple ceza alacağını (sevdiğin bir aktivite yasağı olabilie) falan söyleyin sert bir dille ve anlayabileceği bir tavır yapın bence.

Bizim de corap,külotlu corap skintimiz var..ön kismi dikissiz olanlarla rahat ettigini farkettik..ondan aliyoruz..
Ic camasirini birlikte alin..o secsin..sevdigi karakterler vardir belki..

İnanın bu kadar zor,her gittiğimiz yerde kendi seçiyor çamaşırları ,çorapları ama eve gelince vazgeçtim diyor...
Ben de cok pişmanım hasta oldum üzüntümden ama resmen güç savaşına dondu bu is...
Ben vazgeçeyim diyorum ama bu sefer hiçbir konuda bizi dinlemezse diye endişe ediyorum ve cok hasta olduğu icin tedirginim
nann

Yarim tayta da sinir oluyor altı acık diye ,takıntı yapmış durumda ,rahatsız oldugunu söylüyor,onu sıkıyormuş,sertmiş,düşüyormuş,araya giriyormuş...
Açıklamalar yapıyorum hayır diyor saclarını yüzünü yoluyor beni dinlememek icin

Benim kızımda 3 yaşında bırak kilotlu çorabı normal çorabı bile giymek istemiyor.Güzellikle ikna ediyorum,seviyorum,iki dakika sonra bakıyorum ki yine çıkarmış.Bende çözüm bulamadım.Süslü çoraplar,terlik denedim.İlk giyiyor sonra sıkılıp geri çıkarıyor.İnternette de araştırmıştım çorap giyince özgürlüklerinin kısıtlandığını hissedebilirlerde yazıyordu belki o yüzden de olabilir .Belki kreşten,arkadaşlarından yardım alabilirsin

bence sebebini anlaman lazım canım neden giymek istemiyormuş?kreşi sevmiyor olabilir, çok sıcaklıyor olabilir vs
sebep neyse ona göre davranırsın

Bende birgün çocuk doktoruna kızını getiren bir baba gördüm. Çocuk hiç kıyafet tutmuyor Muş üzerinde. Kış günü çıkarıyirmus komple. Bir pedegok a mı gitseniz. Kreş öğretmeni nediyor. Bazı asamadığımız durumlarda bize çok yardımcı oluyor ögretmenimiz.

Birde giydirmeyin ve külot giyme ama benden de bidaha hiç birşey isteme de. Alış veriş e çıkın oyuncak giyisi her ne ise muhakkak bişey görüp isteyecek tır. Eğer 1 hafta kilot ve çorap giyersen ağlamadan ozaman alıcam diyin. Dövmek çare değil sizde biliyor sunuz. Hasta mı hafif òksuruyor mu hadi doktora İğne olucaz diyin. Busefer olmam diye ağlayacak kesin. Ya kilot ya iğne yap seçimini diyin . Kararlı olun.

külotlu çoraba ben de gıcığım ,alerjik bir yapım var çok kaşındırıyor beni de..giymem de pek.nadirdir yani.
4 yaşını geçtiyse kızınız,özle bölge kavramnı anlattınız mı,neden külot giymesi gerektiğini falan.özel bölge cinsel organ gibi kavramları öğrendiği zaman ,mantığını kavrayacaktır.
bu yaştakiliere zorla birşey yaptırmak bizleri yıpğratıyor ancak..bir de mesela kenarı dantelli ise,süslü ise kaşındırır o çamaşırlar..boxer türü olanlardan deneyin.
bir de evde başa çıkamadığım durumlarda öğretmenden yardım alıyorum..sıkıntı olan konuyu okulda işliyor.tek çocuk üzerinden değil genel konu gibi..mesela öğretmen özel bölge konusunu ,çamaşır giyilmesi gerektiğini okulda anlatabilir.bazen öğretmen daha etkili bu konuda..

çocuğunuzu zorlamayın. size itaat etmesini beklemeyin. belli ki özgür bir ruhu var kızınızın. bunu engellemeyin. iş inada binmiş zaten. başka seçenekler bulun mutlaka. külot olmaya bilir ama kısa tayt olur. ya da sıkı şeyleri sevmiyorsa daha geniş şort olur. öncelikle mahremiyet eğitimi verin. özel bölgelerin görünmesin diye içine bunları giymen gerek diye. daha sonra da uygun bir iç çamaşırı bulun. işi inada bindirdiğiniz için takıntı haline gelmiş. üzerine gitmeyin çaktırmadan ikna edin. geçecek zaten. bir de bazı çocuklar gerçekten rahatsız oluyo. bambu külotlu çoraplardan denediniz mi. benim arkadaşımın kızı da p.nti de satılan bambu kilotlu çoraplardan giyiyor sadece. ama sadece bir çeşidini hepsini değil.

Benim kizim da kulotlu corap giymiyor. O konuda istar etmeyin. Suslu puslu sevdigi kahramanlarin resimleri olan kulotlardan almayi denediniz mi?

Bırakın giymesin içi yünlü kalın bir pantolon alın kresler sıcak olur zaten bu yasta bu sinir iyi değil cidden

corap gıbı tayt var gıydırın corap gıymıyorsa
guzel renklı desenlı ne taytlar var once gunluk evde alıstırın sonra okula gıydırırsınız alısınca
corap ocın ceza verılır mı yahu cocuk ınatcı olacak daha cok...

kresler sıcak oluyor ama anladgım kadarıyla gıdesıye kadar usunmesın dıye gıydırıyorsunuz...arabayla gıdıyorsanız sıkıntı yok gıydırmeyın ama bızım gbı yayan gıdıyorsanızda ıkı kat pantolon gıydırın...tayt gbı sramasın yanı...
kılot meselesıne gelınce belkı alışasıya kadar ne bıleyım şort boxer gbı bırsey gıydırebılırsınız
sızı çok ıyı anlıyorum cunku tutturdularmı cok kotu....

4 yasındakı bır cocuk o corabı gıymek ıstemıyorsa gıymeyecektır
ne demeye dovuyorsunuz? sız pantolonunuzun ıcıne kulotlu corap gıysenıze sıkıyosa?
ınceclık pıjemalar ne gune duruyor
alısverıse goturup ona onun ıstedıgı corapları almayı denedınızmı dovmekten önce?

Cocuk inatla giymeyi istemiyorsa o zaman corabin kumasina bakin, ya da dikim sekline bakin. Bence rahatsiz oluyordur. Ya oynarken, oturup kalkarken ya da cok sicaklik basiyordur. Sevmemesinin ardinda bu tur nedenleri arastirin.
Cocuklarin kan dolasimlari bizlerden daha hizli oldugu icin vucut sicakliklari da bizlerden bir iki derece fazladir. Bu yuzden gittigi kres zaten sicaksa, farkinda olmadan usuyup hasta olmasin diye kalin da giydiriyor olabilirsiniz.

Ornek vereyim, benim kucuk kizim kucukken hareketli bir cocuktu. Kisin ayakalarinda corap goremezdik, ben giydirirdim o cikarirdi. Ben de ustune dusmedim. Kisa kollu tisortler ve corapsiz ayaklarla kisi gecirirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…