Doğuma Hazırlık Kızımıza seçtiğimiz isimlere yorum yapabilir misiniz :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

deniztir

B&N
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
1.413
1.124
41
Merhaba arkadaşlar...
20 haftalık hamileyim. Henüz eşimle düşünme aşamasındayız, aslında hamile kaldığımı öğrendiğimden beri isim listemizde fazla değişiklik olmadı. Birkaç isim içimize sindi ortak olarak. Bunlar:
-Nisan: Bahar mevsimini, çiçekleri ve yeniden doğuşu çağrıştırdığı için çok hoşumuza gidiyor.
-Simay: Eşimle evlenmeden önce şaka ile karışık muhabbet ederken kızımız olursa kararlaştırdığımız isimdi. Gümüş gibi parlak ay anlamında.
-Selen: Bu ismi koyarsak Selen Su şeklinde koymamız konusunda eşim çok ısrarcı. Bu isim de hoşuma gidiyor. Müjde, varlık, bolluk, sel gibi coşkun kimse anlamına geliyor.
-Işık: Bu da benim anlam olarak sevdiğim isimlerden. Ama bir isim olarak nasıl geliyor kulağa bilmiyorum.
-Armin: Barış ve özgürlük yanlısı olan kimse anlamında. Aslında kızımızı biz de böyle yetiştirmek istiyoruz. Kulağa hoş geliyor, ama erkek ismi diye geçiyor isim sözlüklerinde.

Neyse çok uzatmayayım.
Bu isimlerin size ne çağrıştırdığını merak ediyorum. Hiçbiri zaten duyulmamış, seyrek isimler değil. En çok hangisini sevmediniz, veya direkt eleyin dediğiniz bir isim var mı?
Biz şu anda hiçbirinden vazgeçemiyoruz o yüzden artık biraz büyüklerin ve arkadaşlarımızın fikirlerini alıyoruz.
Sizlerin de yorumlarınızı bekliyorum kızlar :)
Sevgiler,
İyi günlerrrr

Allah sağlıkla huzurla kucağınıza almayı büyütmeyi nasip etsin inşallah ..
Ben, Simay ve Selen ismini beğendim seçenekleriniz arasından ..

Kizlar bu sabah ruymda bir erkek sesi kulagima once ezan okudu snrada kizinin adini yagmur koy dedi 4 aylik hmileyim ve bebegime erkek demisti doktor boyle hmilykn bebeginin ismini ruyasnda gren oldumu hic

Nisan çok güzel bir isim, fazla kişide de yok. İçlerinden en güzeli olduğu gibi başka isimlerden de güzel bence.

Sağolun kızlar yorumlarınız çok önemli.
Nisan benim de en istediğim galiba! Ama eşim fazla ısınamıyor. Sanki en çok Simay'ı istiyor o...

Selen ve Işık gayet hoş ve kibar isimler.
Selen'i Selen Su şeklinde kullanmak pek tercihim olmazdı ama. :)

Nisan da gayet hoş olsa da tıpkı Eylül gibi birden popüler olabilecek bir isim. Bu da bana itici geliyor.
Ayrıca Nisa ismini çağrıştırıyor. Ben Nisa ismini şahsen sevmiyorum...

Simay bana anlam bakımından biraz boş geliyor.

Armin ise gerçekten bir erkek ismidir. Tanıdığım Bosnalı bir erkeğin ismi. Ayrıca bkz. Armin van Buuren.

Birkaç önerim:
Ilgın
Inci
Seray
Aylin
Sezin
Selmin

Eslerle orta yolu bulmak zor oluyo..
Bizde de durum ayni. Ben en cok Nisan i begendim secenekler arasindan..

İsimlerin yani sira önce anlami sonrada soyadinla uyumunuda düşün

Ben sadece Armin i begenmedim. Erkek ismi gibi geliyor kulağa. Diğerleri güzel isimler, nisan ismi de çok güzel ama ben olsam nisan ayında doğarsa o ismi düşünürdüm heralde :) ya da evlilik yildonumumuz nisan ise o da manalı olabilirdi...

nisan ve ışık çok beğendim. hatta nisan ismini hiç duymamıştım çok hoşuma gitti.

nisan ve simay çok güzel ne koyarsanız koyun sağlıklı, aklı başında ve vatana millete hayırlı bir evlat olur inşallah.

Nisan ve digerleri isimden ibaretken Simay gecmisinizden gelen anisi olan ve kiziniz buyududugunde senin adin bu yuzden simay diyebileceginiz bir secim olur. Ben olsam hic dusunmezdim Simay koyardim sonucta bir romantizm var icinde

Sağolun kızlar yorumlarınız çok önemli.
Nisan benim de en istediğim galiba! Ama eşim fazla ısınamıyor. Sanki en çok Simay'ı istiyor o...
Tatlım bende 20. haftadayım ama eylülde doğum göründüğü için inşallah eylül ismini düşünüyorum. Nisan güzel ama sonbaharda doğan bi bebeğe uygun olur mu bilemem. Eşin simay istiyorsa düşünme bence hem geçmişinizle de bağlantılı. Sonuçta annemin adını koyalım da diyebilirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…