- 31 Mayıs 2015
- 46
- 11
-
- Konu Sahibi hayaller-2030
kuruyor mu cildi
özellikle bu pandemi sonrası herkes çılgınca yıkanmaya başladı
o da cildimizi kurutuyor
doktora da gitmişsiniz üre içerir krem vermedi mi doktor
Goturdum malesef sadece şampuan verdiDermatolojiye de gittiniz mi? Apetit dermatit olabilir. Krem falan verirdi.
Hayır sadece bilindik bir şampuan verdi
Sık yıkamıyorum. Cildinde döküntü kizariklik pullanmada yokama yani en azından kaşıntıyı unutturacak bir şeyler vermesi lazım
zaten çocuk onu çok rahatsız eder kaşınmak
kaşırken de tahriş eder
siz olağan nemlendirici kremlerden sürün
mesela kolunun sadece bir bölgesine
eğer orası kaşınmazsa kurumuştur cildi deyip nemlendirici sürersiniz
biz o sabun ve şampuanlar ile cildin doğal dengesini bozuyoruz
bir de sık yıkıyorsanız yıkamayın
kirlensin cildi biraz kendisi için yağ üretsin
çok geçmiş olsun
Malesef kızımida goturmedigim yer kalmadıBenim de çocukluğumdan beri her yerim kaşınıyor. Doktor vucüd losyonu kullanmamı söylüyordu her seferinde. Allerji bende de çıkmıyor ama belki belli şeylere alerji değilde hassasiyetim olabilirmiş diyorlar.
Cilt sorunlarımdan dolayı okadar doktora gittim ve hiç kimse çözüm bulamadığı için doktorların pek bilgisi olduğuna inanmıyorum. En fazla deneme tahtası olarak kullanıyorlar
Dahiliye ye goturdunuz mü peki?Karaciğerle ilgili bi sıkıntı da olabilir.Malesef kızımida goturmedigim yer kalmadı
Orayada goturdum bir sorun yok çok sukurDahiliye ye goturdunuz mü peki?Karaciğerle ilgili bi sıkıntı da olabilir.
Yumuşatıcı kullanmıyorum deterjanı değiştirdim .Görünürde alerjik bişey yok ama anlamadım gittiÇamaşır deterjanını değiştirdinizmi ve yumuşatıcı kullanıyormusunuz? Bu arada asitli yiyeceklerden bi süre uzak tutabilirseniz domates mandalina portakal vb gibi bunlarda hassasiyet yapabilir ayrıca kabuklu kuruyemişlerde aynı şekilde kaşıntı olarak tepki verebiliyor vücut
dikkat edeceğim çok teşekkür ederimSürekli tükettiği yiyecekleri gözden geçirin.
Eliminasyon uygulayın.
Mesela benim ve babamın domatese hassasiyetimiz var, yediğimiz zaman el ve ayakta kaşıntı oluyor.
Bu kızınızda farklı bir gıdadan olabilir.
son 3 aydır gözlemlediğim tek şey bir an sampuanını değiştirmiştim ondan sonra başladı tekrar eskiye döndük ama değişen bişey olmadı.Diğer seçenekleri ekarte ettim diyebilirimKasintidan baska bir belirti yoksa o kadar cok sey olabilir ki...
Yedikleri
Kiyafetleri
Varsa temas halinde oldugu hayvan
Ya da evdeki hasere
Battaniyesi yorgani yastigi
Havadaki halidaki myte
En son hicbir sebep bulunamazsa psikolojik olabilir
Yakin zamanda onu etkileyecek bir sey yasadi mi?
Hepsini gozden gecirmeniz lazim..
Gecmis olsun
çok geçmiş olsunAynısı banada oluyor. 7 ay önce başladı durduk yere yüzüm hariç bacaklarım belim ve sırt bölgem aşırı derece kasınmaya başladı o dönem cok çiçekle ugrastım belki alerjim vardır dedim 2 hafta çiçeklere yaklaşmadım ama kaşıntım hala devam etti. Sadece kızarıyor kabarma yok. Korona yüzünden doktorada gidemedim şimdilik alerji ilacı içiyorum 4 günde bir o beni rahatlatıyor. Cidden sinir bozucu korona bitsede hastaneye gitsem diye 4 gözle beklıyorum