How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Kızımın sol böbreğinde sorun varmış....

devrimc66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
3.756
19
0
Almanya
kizim 6 ay icinde 3 kere idrar yollarinda iltihaplanma yasadi..en sonunda sorun nerden kaynaklandigini ögrenmek icin baska cocuk doktoruna gittim..ultrasondan bakti doktor böbreklerine ve sol böbreyinin dogustan gelismedigini veya idrar yollarinda bir tikaniklik oldugunu söyledi...gerekirse sol böbreyinin alinmasi gerekeceyini söyledi..tabi soke oldum..o gün rahat edemedim acile gittik..ordada kesin birsey söyleyemediler...sonra bu ayin 18.de röntgen cekimi icin randevu aldim hastaneden...röntgenden daha belli ve net söyleyeceklermis...kizim daha 3 yasinda...cok üzgünüm..doktorun söyledikleri aklima geldikce gözyaslarimi tutamiyorum..uykularim kaciyor..kafami yinede fazla takmamaya calisiyorum..
kizlar sizden ögrenmek istedigim sey böyle bir durumu yasayan varmi..yada cocugu tek böbregiyle yasayan varmi aranizda veya cevrenizde...eyer varsa nelere dikkat etmek gerekiyo..

Son düzenleme:
Ben çok şey söyleyebilirim.. Sizinki ile aynı yaşta bir çocuğum var ve bir böbreğinde reflü var. Teşhis şöyle konuldu. Kızım ard arda 2 defa idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. birinde 8 aylık, birinde 14 aylıktı. Bunun üzeirne ilaçlı böbrek filmi tabir edilen, ama tıp dilinde ismi voiding olan tetkik yapıldı. Reflü teşhisi konuldu. Kendi kendine çocuğun gelişimi ile beraber düzelme şansı yüksek. Koruyucu bir tedavi uygulanıyor. Bazı konulara dikkat etmek gerekiyor, özellikle kız çocuklarında. Hemen böbreğin alınması gibi konular gündeme gelmez. Öncelikle teşhis konuldu mu, hastalık nedir tam olarak? Böbrek ultrasonu sonucuna göre böbrekte hasar var mı?

merhaba ılk once kızın ıcın uzuldugumu belırteyım ama korkmaa aynı hastalık bnde de var. bn 23 yasındayım ve 3 yıl once cok fazla bas agrısyla hastaenye gttım bana mıgren dedıler bn 2 3 ay mıgren ılcları kullandım ama doktr hatası oldugunu sonnda naldık cunku bnde yuksek tansıyon varmıs yuksek tansıyonuda tetıleyen sol bobregıumın calısmamasıymı.. 3 defa anjıo oldum ama malesef bobregımdekı damar acılmadı. ve bobregım sag bobregıme gore kucukk 2 yıl once %16 calısıodu bobregım suanda dahada kuculmus son ulturason sonucuna gore.. senı cok ıı anlıyabılıorum bnde cok uzuldumm yılım cok berbat gectı ama sımdı cok ıım.. sadce tuz yemıorum .. eger sag bobregınde bı sorun yoksa hıc korkma bnmde bu hastalıgım cok gec farkedıldi bu hastalıgım daha kucuklugume dayanıormus ama anlamadık sen yınede sanslısın erken teshıs konulmus.ben bu hastalıgı cok arastrdımm bobrek alımı en son dusunulecek konuymus doktrlarım ole soyledıler artık eskısı gıbı bobrek alımı yaplmıomus...

kizim 6 ay icinde 3 kere idrar yollarinda iltihaplanma yasadi..en sonunda sorun nerden kaynaklandigini ögrenmek icin baska cocuk doktoruna gittim..ultrasondan bakti doktor böbreklerine ve sol böbreyinin dogustan gelismedigini veya idrar yollarinda bir tikaniklik oldugunu söyledi...gerekirse sol böbreyinin alinmasi gerekeceyini söyledi..tabi soke oldum..o gün rahat edemedim acile gittik..ordada kesin birsey söyleyemediler...sonra bu ayin 18.de röntgen cekimi icin randevu aldim hastaneden...röntgenden daha belli ve net söyleyeceklermis...kizim daha 3 yasinda...cok üzgünüm..doktorun söyledikleri aklima geldikce gözyaslarimi tutamiyorum..uykularim kaciyor..kafami yinede fazla takmamaya calisiyorum..
kizlar sizden ögrenmek istedigim sey böyle bir durumu yasayan varmi..yada cocugu tek böbregiyle yasayan varmi aranizda veya cevrenizde...eyer varsa nelere dikkat etmek gerekiyo..

mrb.gecmıs olsun tekrardan kızının durmunu merak ettım suankı durumu nasıl cvp yazarsan sevınırım.

cevaplariniz icin tesekkürler kizlar... hemen cevap yazilmayinca bakmayi unutmusum konuya..en son röntgen cekildi..hastanedeki dr.böbreyi alinacak kadar büyük bir sorun yok dedi..ondan 1 ay önce götürdügüm doktor icin abarttigini söyledi...böyle doktorlara kiziyorum...tam emin olmadan böbreyi alinabilir falan demeleri cok yanlis...simdi ayda 1 kere idrar testi yapilmasi gerekiyor..gözetimde tutulacak..sadece ilac tedavisi uygulanacakmis...

bu arada sizlerede gecmis olsun kizlar...en büyük mutluluk saglik..saglik olmayinca..hic bir seyin deyeri olmuyormus gercekten....1 ay boyunca röntgen icin randevu gününü bekledim..uykularim kacti...kizimin böbreyi alinacak düsüncesiyle 1 ay boyunca cok üzülmüstüm..allah kimsenin sagligini bozmasin insallah..

bu arada sizlerede gecmis olsun kizlar...en büyük mutluluk saglik..saglik olmayinca..hic bir seyin deyeri olmuyormus gercekten....1 ay boyunca röntgen icin randevu gününü bekledim..uykularim kacti...kizimin böbreyi alinacak düsüncesiyle 1 ay boyunca cok üzülmüstüm..allah kimsenin sagligini bozmasin insallah..

kızının durumunun ii olmasına cok sevındım .. ole hemen bir doktora gıdıpp onun lafların asakın baglı kalmaa baska hastanelerdn baska doktrlara gt bn ole yaptım cunku.. cok dıkkat et kızınaa eet saglık gıbısı yok para mal mul hepsı calsıınca kazanılıo ama saglık tekrardan gerı gelmıo..

çok çok geçmiş olsun baklava.. bizim bi komşunun kızı doğuştan tek böbrekli.. şimdi yanılmıyosam 13 yaşında gayet gürbüz ve sağlıklı bir çocuk.. çok anormal bişeyi olsa duyardık herhalde, ki yok.. zaten seninkinin de öle bi ihtimali yokmuş.. endişelenme, bişey olmaz inşallah.

cok sagolun kizlar...kizim su an biraz daha iyi...

bu sorunu yasayanlarinda bilgisi olsun...kizilcik suyu böbrek ve idrar yollari icin cok faydali oldugunu ögrendim doktordan...tam iyilesene kadar kizilcik suyundan icireceyim kizima zorda olsa...cünkü cok eksi...:bbo: ama kurutulmus olarakta satiliyormus oda cok faydaliymis...suyu bitsin kurutulmus kizilciktanda almayi düsünüyorum...bu bitki amerikada yetisiyormus...bilmem türkiyedede yetisiyormu...

cranberry olarak geciyor ismi...
cranberry-preview.jpg

Arkadaşlar, bir haftalık bebeğim var ve hamilelik süresince böbeğindeki sorun sürekli takip edildi. şuan böbrek kanalında darlık var ve takipte. müdahele yapılmadı. doğum yaptığım hastanede nefrolog olmadığı için donanımlı bir hastane veya iyi bir doktor arıyorum. İstanbul Bahçelieler'de oturuyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Arkadaşlar, bir haftalık bebeğim var ve hamilelik süresince böbeğindeki sorun sürekli takip edildi. şuan böbrek kanalında darlık var ve takipte. müdahele yapılmadı. doğum yaptığım hastanede nefrolog olmadığı için donanımlı bir hastane veya iyi bir doktor arıyorum. İstanbul Bahçelieler'de oturuyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

canım yazalı epey olmuş ama belkı okursun.unıversite hastanesine gıtmenı tavsiye ederim.buyuk bir olasılıkla ozele gitsen bile ordaki doktorlar seni unıversite hastanesine yonlendireceklerdir.

Şu an Bakırköy Doktor Sadiye gidiyorum. Cerrahpaşa tadilatta, Çapa danda randevü almak imkansız, yada ben beceremedim:S
Çok teşekkürler ilgimniz için

canım yazalı epey olmuş ama belkı okursun.unıversite hastanesine gıtmenı tavsiye ederim.buyuk bir olasılıkla ozele gitsen bile ordaki doktorlar seni unıversite hastanesine yonlendireceklerdir.

Hayatında hiç sıkıntı duymayan ve farkedilmeyen yüzler ce tek böbrekli yaşayan ve hiç rahatsızlanmadan hayatını bitirenler var.benim kızımda da at nalı böbrek denilen 2 böbreğin birleşik olduğu durum var. biz bunu tesadüfen ultrason çektirirken öğrendik...Allah tüm yavrularımıza şifa versin...QUOTE=¤ decemBer ¤;13006200]çok çok geçmiş olsun baklava.. bizim bi komşunun kızı doğuştan tek böbrekli.. şimdi yanılmıyosam 13 yaşında gayet gürbüz ve sağlıklı bir çocuk.. çok anormal bişeyi olsa duyardık herhalde, ki yok.. zaten seninkinin de öle bi ihtimali yokmuş.. endişelenme, bişey olmaz inşallah.[/QUOTE]

merhabalar;shurabia

at nalı böbrek araştırmaları yazarken sizin çocuğunuzun da böyle olduğunu içeren mesajınızı okudum.sizi tanımadan mesaj yazdıpğım ve rahatsız ettiğim şimdiden özür dilerim fakat çocuklar sözkonusu olunca balıklama da atlıyor insan. benim oğlumda da atnalı böbrek var ve çooook tedirginim çok moralim bozuk.bu konuya çok yabancıyım tıp fakültesinde çekilen ultrason harici bi kontrolümüz yok o da senede 1. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.oğlum 3 yaşında...

tekrar tekrar tekrar özür

cok sagolun kizlar...kizim su an biraz daha iyi...

bu sorunu yasayanlarinda bilgisi olsun...kizilcik suyu böbrek ve idrar yollari icin cok faydali oldugunu ögrendim doktordan...tam iyilesene kadar kizilcik suyundan icireceyim kizima zorda olsa...cünkü cok eksi...:bbo: ama kurutulmus olarakta satiliyormus oda cok faydaliymis...suyu bitsin kurutulmus kizilciktanda almayi düsünüyorum...bu bitki amerikada yetisiyormus...bilmem türkiyedede yetisiyormu...

cranberry olarak geciyor ismi...
cranberry-preview.jpg

konu açılalı üzerinden çok uzun zaman geçmiş belki başka okuyanlar olur sık idrar yolu enfeksiyonu yaşayanlara bu bitki iyi geliyor cranbeey nin ilaç şeklinde kapsülleride var.

canım aynı sorun bende tesadüfen bulundu. 7 ay önce ameliyat oldum, mesajının tarihine bakmadım ama bebeklerde bu durum için 1 buçuk yaşına kadar takip ediliyor, düzelmezse ameliyat ediliyor. benim nasılsa 30umdan sonra sorun yarattı. hiç bilmiyordum. 1 sene içinde, darlık olan böbreğim %5 çalışma kaybına uğradı. iyi bir üroloji dr u bul, takip ettir bebişini, sorun küçükken hallolsun. sintigrafi ile takip ediliyor zaten o da kolay bir işlem. inşallah ameliyata gerek kalmadan düzelir.

merhabalar;shurabia

at nalı böbrek araştırmaları yazarken sizin çocuğunuzun da böyle olduğunu içeren mesajınızı okudum.sizi tanımadan mesaj yazdıpğım ve rahatsız ettiğim şimdiden özür dilerim fakat çocuklar sözkonusu olunca balıklama da atlıyor insan. benim oğlumda da atnalı böbrek var ve çooook tedirginim çok moralim bozuk.bu konuya çok yabancıyım tıp fakültesinde çekilen ultrason harici bi kontrolümüz yok o da senede 1. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.oğlum 3 yaşında...

tekrar tekrar tekrar özür

Öncelikle merhaba ben 33 haftalık hamileyim ve oğlumun 20.haftada sol böbreğinin at nalı böbrek olduğunu öğrendik çocuk nöfrologları at nalı böbreğin hiçbir sıkıntı oluşturmadığını söylüyorlar ama benim içim hiç rahat değil siz neler yaşadınız nasıl süreçlerden geçtiniz bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler...

Back