selam sevgili kk. üyeleri,,,,
böyle bir bölüm açıldığı için, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
benim küçük kızım ilköğretim 3. sınıfa gidiyor.
ablası, 5. sınıfa giderken, kızım da aynı okulda 1. sınıfa başladı.
ablasından dolayı, okula alıştı ve çok seviyordu...
1. sınıfta,okul açıldığı gün,diğer çocuklar ağlarken, bana kızım sen eve gidebilirsin anne demişti...
ama 3 senede, öğretmeninin sert tavırları ve sevgisiz yaklaşımları, kızımı okuldan müthiş soğuttu.
şimdi okula gitmek ona eziyet gibi geliyor.
sınıfını veya okulunu değiştirmekte pek düşünmedik babasıyla.
öğretmenle de konuşmaya çalıştım ama direk söylenmiyor tabii bunlar.
kızımın öğretmenine olan bu soğukluğunu nasıl giderebilirim?
eğitimci arkadaşlar, ne dersiniz?
eğitimci arkadaşlar ne der bilmiyorum benim ilk öğretim okulunda öğretmen bana sürekli hakaret ederdi annemede 5 yıl okudum cesaret edipte parmak bile kaldıramazdım annem keşke beni o okuldan alsaydı çoçuk için çok zor bir durum ben yaşadım korku çok insanı okuldan soğutuyor okuldan alın ben anneme kızıyorum keşke başka okula yazdırsaydı
selam canım aynı sorunlar bizdede var.. benimde kızım 2 ye gidiyor ve geçen yıl ilk 3 ün içinde olan kızımın bu yıl canı ders çalışmak bile istemiyor ama kısmetse seneye okulunu değiştiricem .. ama tek duam yeni öğretmenimizinde aynı karakterde olmaması yoksa pırlanta gibi bir çocuğun okul hayatı sönecek..eğitimci arkadaşlara soruyorum bir öğretmenin evdeki sorunlarını okula yansıtması ne derece doğrufur??
öncelikle bu durumu öğretmeni ile açık bir dille paylaşmalısınız, çocuğunuzun hissettiklerinden-yaşadıklarından bahsetmelisiniz
sınıf öğretmenleri insan hayatında anneden sonra en önemli kişidir, çevrenizdeki herkese sorabilirsiniz, ilkokul öğretmeninin kimse unutmaz...
çocuğunuzun şu an yaşadığı olumlu ya da olumsuz tecrübeler tamamen ilerdeki okul yaşamına yansıyacaktır, çocuğunuzun geleceği için iyi düşünmeli ve doğru karar vermelisiniz
diğer velilerin de aynı durumdan şikayetçi olduğunu söylemişsiniz, o zaman gerçekten büyük bir problem var ortada, bu durumu bir de okul idaresi ile paylaşın bence
durumda herhangi bir değişme olmazsa en uygun yöntem çocuğun okulunu değiştirmek olacaktır