İlköğretim Yorum ve Soruları Kızımın okul sıkıntısı

sunLight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
291
4
50
selam sevgili kk. üyeleri,,,,
böyle bir bölüm açıldığı için, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
benim küçük kızım ilköğretim 3. sınıfa gidiyor.
ablası, 5. sınıfa giderken, kızım da aynı okulda 1. sınıfa başladı.
ablasından dolayı, okula alıştı ve çok seviyordu...
1. sınıfta,okul açıldığı gün,diğer çocuklar ağlarken, bana kızım sen eve gidebilirsin anne demişti...
ama 3 senede, öğretmeninin sert tavırları ve sevgisiz yaklaşımları, kızımı okuldan müthiş soğuttu.
şimdi okula gitmek ona eziyet gibi geliyor.
sınıfını veya okulunu değiştirmekte pek düşünmedik babasıyla.
öğretmenle de konuşmaya çalıştım ama direk söylenmiyor tabii bunlar.
kızımın öğretmenine olan bu soğukluğunu nasıl giderebilirim?
eğitimci arkadaşlar, ne dersiniz?

eğitimci arkadaşlar ne der bilmiyorum benim ilk öğretim okulunda öğretmen bana sürekli hakaret ederdi annemede 5 yıl okudum cesaret edipte parmak bile kaldıramazdım annem keşke beni o okuldan alsaydı çoçuk için çok zor bir durum ben yaşadım korku çok insanı okuldan soğutuyor okuldan alın ben anneme kızıyorum keşke başka okula yazdırsaydı

selam sevgili kk. üyeleri,,,,
böyle bir bölüm açıldığı için, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
benim küçük kızım ilköğretim 3. sınıfa gidiyor.
ablası, 5. sınıfa giderken, kızım da aynı okulda 1. sınıfa başladı.
ablasından dolayı, okula alıştı ve çok seviyordu...
1. sınıfta,okul açıldığı gün,diğer çocuklar ağlarken, bana kızım sen eve gidebilirsin anne demişti...
ama 3 senede, öğretmeninin sert tavırları ve sevgisiz yaklaşımları, kızımı okuldan müthiş soğuttu.
şimdi okula gitmek ona eziyet gibi geliyor.
sınıfını veya okulunu değiştirmekte pek düşünmedik babasıyla.
öğretmenle de konuşmaya çalıştım ama direk söylenmiyor tabii bunlar.
kızımın öğretmenine olan bu soğukluğunu nasıl giderebilirim?
eğitimci arkadaşlar, ne dersiniz?

selam canım aynı sorunlar bizdede var.. benimde kızım 2 ye gidiyor ve geçen yıl ilk 3 ün içinde olan kızımın bu yıl canı ders çalışmak bile istemiyor ama kısmetse seneye okulunu değiştiricem .. ama tek duam yeni öğretmenimizinde aynı karakterde olmaması yoksa pırlanta gibi bir çocuğun okul hayatı sönecek..eğitimci arkadaşlara soruyorum bir öğretmenin evdeki sorunlarını okula yansıtması ne derece doğrufur??

eğitimci arkadaşlar ne der bilmiyorum benim ilk öğretim okulunda öğretmen bana sürekli hakaret ederdi annemede 5 yıl okudum cesaret edipte parmak bile kaldıramazdım annem keşke beni o okuldan alsaydı çoçuk için çok zor bir durum ben yaşadım korku çok insanı okuldan soğutuyor okuldan alın ben anneme kızıyorum keşke başka okula yazdırsaydı

duyarlılığın için teşekkür ederim. benim kızımın da seninle aynı duyguları yaşadığına ve ileride de yaşayacağına eminim.
babasıyla etraflıca konuşup, sömestr tatilinden sonra, 2. döneme başka bir sınıfta veya okulda başlamasını sağlayacağım.
benim de kızım ileride senin gibi 'keşke anne' desin istemiyorum.
çünkü bu yıllar tüm hayat boyunca unutulmuyor.....

selam canım aynı sorunlar bizdede var.. benimde kızım 2 ye gidiyor ve geçen yıl ilk 3 ün içinde olan kızımın bu yıl canı ders çalışmak bile istemiyor ama kısmetse seneye okulunu değiştiricem .. ama tek duam yeni öğretmenimizinde aynı karakterde olmaması yoksa pırlanta gibi bir çocuğun okul hayatı sönecek..eğitimci arkadaşlara soruyorum bir öğretmenin evdeki sorunlarını okula yansıtması ne derece doğrufur??

tek olmadığımı görmek, beni biraz rahatlattı.. ben kızımı almakta biraz geciktim aslında. 1. sınıfta anlamıştım ben bu dereceye geleceğini. sende gecikme bence.
benim kızım da akıllılık yönünden ilk göze batan olmuştu sınıfta. arkadaşları zor yazarken, soru cümlelerinin sonuna soru işareti koyuyordu. ama özellikle bu sene okul=eziyet oldu onun için.
çok akıllı, gözlemci, etrafında olan biteni takip eden ama yaramaz olmayan kızıma, görüşmeye gittiğimde öğretmeni, 'psikolojisi mi bozuk ' dedi ya inanabiliyor musunuz.?
evde sorun mu var dedi. sorunuz,sakin, sevgi dolu evimiz. bende neden dediğimde.' aklını derse vermiyor ' dedi. bende ' çocuk olduğundandır, psikolojisi bozuk denmez ki buna ' dedim.
şahsi hiçbir problemim yok ayrıca öğretmeniyle.hep saygılı ve mesafeli oldum.
tatilde neşeliydi, iyiydi kızım.
şimdi mutsuz, karnı ve başı ağrıyor, isteksiz gidip geliyor.
bu arada en sevdiği, 3 yıldır yanyana olduğu arkadaşı, bu sebeplerle başka bir okula gitti.
tabii ben kızıma nedenin bu olduğunu söylemedim. evlerine uzak geliyormuş okul dedim.
çok zor bir durum ya. sadece yaşayanlar anlayabilir beni tabii.

bir eğitimci değilim ama bence çocuğunuzu o sınıftan almanız en uygun olan şey..
düşünsenize sevmediğiniz biriyle ne kadar yanyana durmak istersiniz ki...

Bu kesinlikle çok hassas bir konu.
Bir eğitimci çocuğa yön verendir o'na gördüğü dersi,bölümü,okulu en önemlisi eğitimi sevdirecek olan önemli insanlardan biridir..
Mesleğini bu yönde kullanamayan eğitimci,sizin çocuğunuzda olduğu gibi çocuklarda isteksizliğe sebep olacaktır.

Kendimden örnek vereyim..
Yıllarca hem spor yaptım,hem eğitimci olma yolunda okudum.
Mesleğim haline gelecek spor branşlarından birini hocam hüzünden üniversite 1. sınıftayken sevemez olmuştum.
Ne zaman branşımla ilgili birşey görsem oradan uzaklaşmak istiyordum.
Düşünün ben o zaman 18 yaşlarımdaydım..ki sizin çocuğunuz henüz çok küçük
Bunların sebebi hocamdı çünkü kimseye gerekli bilgiyi veremiyor ve sürekli olumsuz eleştiriler yapıyordu.

Sonra başka hocayla çalışmaya başlamıştım..
Şimdi mi? iyi ki diyorum iyi ki diğer hocayla devam etmemişim yoksa asla bir eğitimci olamazdım çünkü beni çok soğutuyordu..

Biraz uzun oldu ama bence kesinlikle çocuğunuzu o öğretmenle okutmayın..
Yoksa lise-üniversite çocuğunuza işkence gibi gelecektir,belkide okumak istemeyecektir.

ahhh bacımm ahhh böyle eğitimciler oldukça çocuklarımız okulu biraz zor sever aynı dertten bende muzdarıbım benim kızımda ilkokul öğretmeni yüzünden okuldan derslerinden soğudu bütün öğretmenleri kapsamıyorum ama benim kızıma sebep olan bu öğretmen için hala iyi şeyler söylemiyorum bütün kızım şimdi 7. sınıfa gidiyor öğretmenimizin emeklisi geldiği halde emekli olmayıp para hırsı yüzünden koca bir sınıfı mahvetti çocukları okuldan derslerinden soğuttu Allah bilfdiği gibi yapsın diyeceksin ki niye sınıfını değiştirmedin değiştirecek olsaydım okulda ters devre dahil öğretmenler birbirlerini tanıyorlar kzızma yeni öğretmeni tavır alır diye korktum velhasıl ben bu deveyi güttüm keşke hiç gütmeseydim:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

bende aynı şekilde, okulda ve öğretmenler arasında tepki görürüm, kızım daha zor durumda kalır diye düşündüğümden şimdiye kadar değiştirmedim.
ama hem sözle hemde tartaklayarak, çocuklara sevgi değil de nefret aşılayan bir öğretmenle devam etmemek daha iyi olacak sanki.
tabii ki her meslekte olduğu gibi, bu meslekte de iyiler ve kötüler var.
sakın eğitimci arkadaşlar yanlış anlamasınlar bizi.
mesela kızım, yakın bulduğu arkadaşlarıma da dert yanıyormuş öğretmeninden.
öğretmen vuruyor, ağır hakaretler ediyor ve vurduğumu gidip anne-babanıza söylemeyeceksiniz diyor...
diye anlatıyor.....
okulumuz çok iyi ama hep anneler arasında bir söz vardır ya...
okul önemli değil, öğretmenine düşmesi önemli diye....

merhaba sizi cok iyi anliyabiliyorum.benim cocugum yok ama kendimden ornek vermek istiyorum.

bende cocukken ogretmenimi hic sevmedim. hatta benim hayatimda cok olumsuzluklara ogretmenim sebebiyet verdigini dusunuyorum. matematikten nefret ettiren ogretmenimdi. 2+2 bilmiyoruz diye dayak atardi oyle korkar olmustum ki aileme bile anlatmiyordum ta ki 5 inci sinif bitip artik ortaokula basliyacakken anneme babama ben artik okumak istemiyorum diyene dek .cocuk aklimla saniyordum ortaokuldada o sinif ogretmenimiz olucak.bu yuzden okuldan nefret ediyordum ve o ogretmenin surekli bizi azarlamasi asaiglamasi ve dayak atmasi yuzunden artik matematikde hic iyi olmadigimi geri zekali tembel bir cocuk oldugumu dusunuyordum.

yillar sonra o ogretmenimi facebookda buldum. icimdeki butun dusuncelerimi beni nasil kotu sekilde etkiledigini anlattim.psikolojik sorunlari varmis o zamanlar o sekilde olmus.cevabi aynen buydu. ama bir cocugun ruhunda acilan yaralar onun icin hic onemli degildi.

ve su an halen matematikten nefret ediyorum . yedigim dayaklar aklima geliyor.gercekten bir cocugun hayatinda ogretmenin yeri buyuk.tavsiyem kesinliklle cocugunuzun ya okulunu ya sinifini degistirin .benimde allah izin verirse cocuklarim olursa ogretmenleriyle iliskilerini cok siki denetleyecigim.cocuklarima evde kendim egitirim ama asla zulum eden bir ogretmenin ellerine birakmam.

egitimci arkadaslarda yanlis anlamasinlar benim esimde ogretmen bende kendim ana okulu ogretmeniyim. cocuklarimiz cok degerli onlara ilk bilgiyi bizler asiliyoruz. hicbirsey dayakla cozumlenemez.

öncelikle bu durumu öğretmeni ile açık bir dille paylaşmalısınız, çocuğunuzun hissettiklerinden-yaşadıklarından bahsetmelisiniz

sınıf öğretmenleri insan hayatında anneden sonra en önemli kişidir, çevrenizdeki herkese sorabilirsiniz, ilkokul öğretmeninin kimse unutmaz...

çocuğunuzun şu an yaşadığı olumlu ya da olumsuz tecrübeler tamamen ilerdeki okul yaşamına yansıyacaktır, çocuğunuzun geleceği için iyi düşünmeli ve doğru karar vermelisiniz

diğer velilerin de aynı durumdan şikayetçi olduğunu söylemişsiniz, o zaman gerçekten büyük bir problem var ortada, bu durumu bir de okul idaresi ile paylaşın bence

durumda herhangi bir değişme olmazsa en uygun yöntem çocuğun okulunu değiştirmek olacaktır

öncelikle bu durumu öğretmeni ile açık bir dille paylaşmalısınız, çocuğunuzun hissettiklerinden-yaşadıklarından bahsetmelisiniz

sınıf öğretmenleri insan hayatında anneden sonra en önemli kişidir, çevrenizdeki herkese sorabilirsiniz, ilkokul öğretmeninin kimse unutmaz...

çocuğunuzun şu an yaşadığı olumlu ya da olumsuz tecrübeler tamamen ilerdeki okul yaşamına yansıyacaktır, çocuğunuzun geleceği için iyi düşünmeli ve doğru karar vermelisiniz

diğer velilerin de aynı durumdan şikayetçi olduğunu söylemişsiniz, o zaman gerçekten büyük bir problem var ortada, bu durumu bir de okul idaresi ile paylaşın bence

durumda herhangi bir değişme olmazsa en uygun yöntem çocuğun okulunu değiştirmek olacaktır

bencede durumu okul idaresiyle paylaşmalısınız
ve ardından tabiki mekan değişikliği
kesinlikle o ruhsuzun elinde bırakmayın çocuğunuzu
sevmeden olmuyor işte bu meslek maalesef
bende ilkokul öğretmenini sevmeyen onun yüzünde silinmiş nerdeyse kaybolmuş bir öğrenciydim
hala unutamam anneme söylediklerini
bundan bişey olmaz okula gönderipte paranızı çöpe atmayın
işte bu laflar beynimde öyle yer etmiştiki anneme ben okuyamam göndermeyin dedim hatta sırf beni okuldan alsınlar diye sınıfta bile kaldım tüm derslerimi zayıf getirerek
allah annemden razı olsun ama bana laf söyletmedi döve döve zorla gönderdi okula
şimdi bir sınıf öğretmeni olarak bazen evet bende sınırı aşabiliyorum insanlık hali asla dört dörtlük değilim ama her öğrencime özel zamanlar ayırıp sevgimi hissettirmeye çalışıyorum
zaten çocuklar öyle saf öyle temiz ki hele de birinci sınıfta hiç kin yok içlerinde hemencene yumuşayıp sarılıveriyolar insana

X