Kızımın meslek tercihi için tecrübeli fikirlere ihtiyacım var

seatlle

Gökkuşağı için, yağmura katlanmak zorundasın
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
709
1.206
Herkese iyi akşamlar :)
Kızımın üniversite sınav senesi düşündüğü bölümler endüstri mühendisliği ve mimarlıktı ama bizimde birlikte araştırmalarımıza göre uzay mühendisliği uçak mühendisliği gibi bölümlerin puanları çok yüksek olmasına rağmen bilinme ve tercih edilme sayısı az, eğer istediği sıralamayı alabilirse çok bilindik ve revaşta olan bölümler yerine böyle bir şey mi yazmalı başka fikirleriniz varsa da öğrenmek isterim, teşekkürler :)

Son düzenleme:
Mekantronik mühendisliği var elektrik ve makine mühendisliği dersleri işleniyor. Mezunları genelde alman firmalar kapiyor bir arkadaştan biliyorum. Ayrıca yazılım mühendisliği geleceğin mesleği. Keşke sayisala kafam bassaydi da ben de böyle bir bölüm bitirebilseydim

Kizinizin hayali neyse onu yaşasin derim istedigi bölümde okumus mutlu bir mezun olarak.
Bu konuyu açmamı kızım istedi yoksa onun adına kesinlikle tercih yapacak bir anne değilim herzaman fikirlerine babasının ve benim saygımız sonsuz annecim belki bu konuda tecrübeli ve fikir sahibi birileri fikir verebilir dedi ve konuyu açtık

Mekantronik mühendisliği var elektrik ve makine mühendisliği dersleri işleniyor. Mezunları genelde alman firmalar kapiyor bir arkadaştan biliyorum. Ayrıca yazılım mühendisliği geleceğin mesleği. Keşke sayisala kafam bassaydi da ben de böyle bir bölüm bitirebilseydim
Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz için kızım bunu araştırıyor hemen biz bunu duymamıştık açıksası

Bu konuyu açmamı kızım istedi yoksa onun adına kesinlikle tercih yapacak bir anne değilim herzaman fikirlerine babasının ve benim saygımız sonsuz annecim belki bu konuda tecrübeli ve fikir sahibi birileri fikir verebilir dedi ve konuyu açtık
O zaman kafasinda net bir hedefi yok. Bu arastirmayi yapip en kisa zamanda netlestirin ki motivasyonu dusmesin .Kararsizlik çalışma verimini olumsuz etkiler.Basarilar .

Mekatronik mühendisliği ve uzay mimarlığını araştırmanızı tavsiye ederim.
Elbette kızınızın seveceği, keyifle okuyacağı bir bölüm olması önceliğiniz olmalı ve fakat ilgisini çekerse, bu iki dala bir bakın der, başarılar dilerim. :)

Bu konuda kendi mesleğimi söylemeden geçemeyeceğim: elektrik elektronik mühendisliği. Her daim iş alanı mevcut. İlgi alanına göre çeşitli alanlara yönelebilir. Diğerleri daha kısıtlı.
Ama ilgi alanı önemli. Hepsi birbirinden farklı mühendisliklerin çünkü.

Mekatronik mühendisliği ve uzay mimarlığını araştırmanızı tavsiye ederim.
Elbette kızınızın seveceği, keyifle okuyacağı bir bölüm olması önceliğiniz olmalı ve fakat ilgisini çekerse, bu iki dala bir bakın der, başarılar dilerim. :)[/QUOTE Çok teşekkür ederim tabiki tercih onun hayatı boyunca yapacağı bir meslek olucak güzel önerileriniz için ayrıca teşekkürler

Merhabalar, 3 yıl önceki halimi hatırladım
Hedefi yoktu kızımın
Ilk 9bine girdi
Tıp hariç her bölümü düşündük
Ailede mühendis hukukçu eğitimci sağlıklı var
Çoğunlukla elektrik eloktronik mühendisliği ni tavsiye etti eşim ve kaynım
Çok hevesli değildi mühendislik okumaya ilk tercihini mimarlık yazdı sonra mühendislikleri sıraladı, eczacılık da yazdı
Sonuç ilk tercih mimarlık kazandı
Çok zorlandığı anlar oluyor yorgun uykusuz,
Iyi ki zorlamamisiz ediyorum ıyi ki
Emeklerinizin karşılığını görmeniz, görmemiz dileğiyle

Bu sene sistem değiştiği için tercih yapmak biraz daha zor olacak ama puanı gayet güzel. Bence kızınız hayal kuruyordur hayallerinde kendini nerede mutlu hissediyorsa o mesleği seçsin. Bugün bir haber okudum tus sınavında ilk 10 A giren tıp mezunlarından 5 i radyoloji seçmiş cerrahi alanı tercih etmemişler. Yani bu iş çok stresli ve zor parası güzel olabilir ama bu strese katlanabilecegini düşünüyorsa tıp okuyabilir. Moleküler biyoloji ve genetik ya da genetik mühendisliği çok güzel bir bölüm onu da düşünebilirsiniz.

Merhabalar, 3 yıl önceki halimi hatırladım
Hedefi yoktu kızımın
Ilk 9bine girdi
Tıp hariç her bölümü düşündük
Ailede mühendis hukukçu eğitimci sağlıklı var
Çoğunlukla elektrik eloktronik mühendisliği ni tavsiye etti eşim ve kaynım
Çok hevesli değildi mühendislik okumaya ilk tercihini mimarlık yazdı sonra mühendislikleri sıraladı, eczacılık da yazdı
Sonuç ilk tercih mimarlık kazandı
Çok zorlandığı anlar oluyor yorgun uykusuz,
Iyi ki zorlamamisiz ediyorum ıyi ki
Emeklerinizin karşılığını görmeniz, görmemiz dileğiyle
Beni o halde en iyi siz anlarsınız.Zaman zaman kafası çok karışıyor zor bir yıl tabiki tercih herzaman onun bizden bu konuda yardım isteyince kendimizce yardımcı olmak için gayret gösteriyoruz.Ne olursa olsun her kararına saygımız sonsuz biz anne baba olarak sadece imkanlarımızı sunar manevi olarak destek oluruz .Sonuçta ben çok severek hayalim olan bir sektörde çalışıyorum onun da öyle olmasını çok istiyorum.Güzel temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim.O da tıp hariç diğer meslek gruplarından birini seçmek istiyor mühendislik vb...

Bu sene sistem değiştiği için tercih yapmak biraz daha zor olacak ama puanı gayet güzel. Bence kızınız hayal kuruyordur hayallerinde kendini nerede mutlu hissediyorsa o mesleği seçsin. Bugün bir haber okudum tus sınavında ilk 10 A giren tıp mezunlarından 5 i radyoloji seçmiş cerrahi alanı tercih etmemişler. Yani bu iş çok stresli ve zor parası güzel olabilir ama bu strese katlanabilecegini düşünüyorsa tıp okuyabilir. Moleküler biyoloji ve genetik ya da genetik mühendisliği çok güzel bir bölüm onu da düşünebilirsiniz.
Zaten sistemin değişmesi onu ve arkadaşlarının kafasını o kadar karıştırdı ki hayırlısı olsun inşallah bütün çocuklar için .Tıp kesinlikle istemiyor tabiki tercih onun ;hayatı o mutlu olsun biz mutluyuz

X