Ya her çocuk herşeyi yapamayabilir, gerçekten bazı çocuklar bizlerin de korumaci yaklaşımı yüzünden çok çekingen ve korkak olabiliyor, benim kızım öyle, bu yıl okula başlayana kadar oyun alanında tek başına durmazdi ve kızım çok yavaştır inanın bildiğiniz gibi değil
herşeyi kendisi tane tane yapmak istiyor o yüzden, okuldan almaya gidiyorum benden sonra gelenler bile alıp gidiyor çocuğunu ben hala bekliyorum, öğretmeni de yardımcı abla da artık gülüyoruz kendi kendimize çünkü işine karışınca kızıyor yavaş yavaş kendisi yapıyor
Ya öğretmenin yaptığını ben bir kez yaptım kızıma fark etmeden, hala vok pişmanım, ısrarcı davrandım korkusunu yensin diye ama yavrum daha çok korktu
o zaman daha okula başlamamisti parkta oyuncaklardan bile korkuyordu ben de ısrar ettim sonra kızdım bunalmistim çünkü sonra baktım yavrum çok üzüldü daha çok korkmaya basladi çok pişman oldum sonrasında parka bile gitmek istemedi
özür diledim gonlunu aldim, benim kızımda herşeyden korkar, bir ara baykuslari çok seviyordu babaannesi baykuşlar korkutucu dur sevme onları demiş şimdi çok korkuyor, adamın kafasına çarpmış demiş hatta
ya dediğiniz şeyleri bizim ogretmenimiz de fark etmişti zaten ben de farkındaydım , kitaplar okuyarak yanında olarak korkularını aşmaya calisiyoruz,öğretmen farkında kizimn ozelliklerinin ve ona göre yaklaşıyor baya da ilerleme var, artık daha sosyal daha aktif, çevremden baya fark ediliyor...inşallah siz de asarsiniz ama çocuk okuldan korktuusa orda güvende hissetmiyorsa çocuğa eziyet gibi olmaz mı ?