Kızımın kreşteki davranışları

Merhaba hanımlar biraz içimi dökmek için yazmaya ihtiyaç duydum o yüzden yazıyorum açıkçası. Kızım 4,5 yaşında bugün öğretmeniyle görüşmemiz vardı. O kadar olumsuz şeyler söyledi ki kızımın hiç bir konuda isteği çabası olmadığından etkinliklere katılım saglamadigindan, sınırlı sayıda kişilerle az konuştuğundan, son derece uyuşuk olduğundan ve artık bu hareketlerinden üzüldüğünü yorulduğunu söyledi. Kendi başının çaresine bakmadığından bahsetti. Geçen gün oyun oynamamis tehlikeli buluyorum oynamak istemiyorum demiş öğretmeni de bak şu arkadaşın senden küçük senden sonra okula başladı o bile artık korkmuyor sende korkularını yen diye sesini yükseltmiş. Psikoloğa götürün kızınızı. Çocuğunuzu kaybedeceksiniz 1.sinifa kadar düzeltin dedi. Babasıyla ayrıyız onu arayıp durumu anlattım. Senin yüzünden bu çocuk bu halde senin anneliğinin eseri dedi. Ne zormuş çocuk yetiştirmek herkes ayrıldığım için bana yükleniyor. Ay çok uzun yazdım kusura bakmayin
öğretmen psikolog yada pedagog değilki nasıl boyle bir karar vermiş,çocuk diye insan değilmi bu yavrucaklar,her insanın mizacı farklıdır kimi çekingen,kimi ağır kanlı olur kimiside üşengeçtir,alla alla çocuk oynamak istemiyor diye niye psikoloğa gitsin,çocuğun canı oynamak istememiş belkide üstün zekalıdır onlardada bu tarz şeyler oluyor neden hemen en kötüsü düşünülüyor,hemende yaftayı yapıştırmış bide kaybedersiniz nedir yahu bu nedir öğretmenlerin dilinde hep,benim oğlumada ders çalışmıyor özel ders aldırın yoksa kaybederiz dedi,töbe estafurrah çocuk ders çalışmadı 2 hafta diye geleceğini umutları herşeyi yaktı kadın,sonra kds sınavına girdi 4 yanlışı çıktı bu seferde tesadüftür dedi,birde başkalarıyla kıyaslayıp özgüvenini bitirmiş çocuğun,sınırları zorlamış, herkes katılımcı olmak zorunda değil bence siz öğretmeni bir uyarın önce çok fazla ileri gitmiş,çocuklar zamanla uyum sağlar siz bile şaşırırsınız bu benim çocuğummu diye,zamana bırakın ve babası ilgilensin hep siz olmaz...

Çözemediğimiz sorunları vardı. Sonra aldattı beni ben dönerim size bekleyin dedi beklemedim bende 🤣 ben küçük bir ilcedeyim tercih şansım olmadığından bu okula vermek durumunda kaldim. Psikologla görüşturup ona uygun hareket edeceğim. Babası başkasıyla evlendi kızımı yanına götürmek istiyor. Bende izin vermiyorum görüşecekse yalnız gelip görsün tanımadığım kadının yanında ne işi var. Ben görüştürmuyorum diye saçmalıyor işte faydasız
İyi yapmışsınız boşanmışsınız öğretmenin tutumu hoş değil değiştirme imkanınız varsa kreşi değiştirin

Merhaba hanımlar biraz içimi dökmek için yazmaya ihtiyaç duydum o yüzden yazıyorum açıkçası. Kızım 4,5 yaşında bugün öğretmeniyle görüşmemiz vardı. O kadar olumsuz şeyler söyledi ki kızımın hiç bir konuda isteği çabası olmadığından etkinliklere katılım saglamadigindan, sınırlı sayıda kişilerle az konuştuğundan, son derece uyuşuk olduğundan ve artık bu hareketlerinden üzüldüğünü yorulduğunu söyledi. Kendi başının çaresine bakmadığından bahsetti. Geçen gün oyun oynamamis tehlikeli buluyorum oynamak istemiyorum demiş öğretmeni de bak şu arkadaşın senden küçük senden sonra okula başladı o bile artık korkmuyor sende korkularını yen diye sesini yükseltmiş. Psikoloğa götürün kızınızı. Çocuğunuzu kaybedeceksiniz 1.sinifa kadar düzeltin dedi. Babasıyla ayrıyız onu arayıp durumu anlattım. Senin yüzünden bu çocuk bu halde senin anneliğinin eseri dedi. Ne zormuş çocuk yetiştirmek herkes ayrıldığım için bana yükleniyor. Ay çok uzun yazdım kusura bakmayin
Bu nasil ogretmen! Bu sekilde konusan bir ogretmenden alirim cocugumu. Cocugu baska cocuklarla karsilastirmasi, oyun oynamiyor diye sesini yukseltmesi vs cok cok yanlis. Ogretmeni ya da okulu degistirin.

Okulla ilgili doğru düzgün konusmuyor zaten anlatmak istemiyorum diyor bende hep ip ucu toplama derdinde düştüm. Öğretmeni de en son ayrılırken iftar saati yağmur yağarken filan bol bol dua edin düzelsin dedi baktım kaldım duayla oluyorsa siz daha çok edin çabuk düzelsin dedim ve ayrıldım. Kafam çok karıştı gerçekten babasıyla ayrıldığım için bütün kabahati kendime bulma eğilimine girdim. Önce kendimi bu düşüncelerden uzaklaştırmam lazım belkide.
Ogretmen olduguna emin misiniz bu kisinuz??? Acilen alin cocugunuzu.

Konu sahibi kızınızın gittiği okul özel mi? Niye bu soruyu sordum çünkü birçok özel okul “okul öncesi öğretmeni” değil de 2 yıllık önlisans mezunu hatta lise mezunu çalıştırıyor, bilginiz olsun..

Şimdi belki linçlenicem ama şunu söylemek istiyorum devlet okullarındaki okul öncesi öğretmenlerin çoğu asla öğretmen olmamış olması gereken tipler ve hiçbir şekilde çocukla ilgileri de yok. Onun amacı orda çocuğa okulu sevdirmek ve iyi vakit geçirmesini okul hayatına adapte olmasını sağlamak ama kendi tembellikleri ve yetersizliklerinden çocuğa ya aptal muamelesi yapıyolar ya da hemen damgalıyolar. Benim oyun odaklı çocuğumu hemen aptal kategorisine koydu mesela, övdüğü çocuklar da 5 yaşında okuma yazma öğrenmiş olanlar. Sanki kendisi öğretti onu da. 1 haftadır okula giden çocuk için çok geziyo kurallara uymuyo dedi yahu senin orda olma nedenlerinden biri de çocuğa okul hayatını ve kurallarını öğretmek zaten. 5 yaşında çocuk bu yüzden eleştirilir mi. Herkes çöpsüz üzüm istiyor e sen niye varsın o zaman. Sınıfta çocuklara bugün başım ağrıyo kendiniz oynayın falan diyomuş. Gerçekten hiçbişeyden anlamayan yattığı yerden para alan cahil cüheyla tipler keşke emekli olup gitseler artık.

Çocuğunuzu oradan alma şansınız varsa alın. Öğretmen hem çocuğu etiketlemiş hem de ciddi bir sorun olsa bile uzmana yönlendirmek yerine dua etme saatleri vermiş. Benim oğlum da bir etkinliği tehlikeli bulduğu için katılmamıştı. Çocuk kendini güvende hissetmediği şeyi yapmak zorunda değil sonuçta.Onlar da insan saygı duymalıyız.

Ben öğretmeni taktir ettim şahsen yüzde seksenin yapacağı gibi bana ne, sessiz sakin olması benim için daha iyi diyebilirdi. Bütçeniz dahilindeyse götürün psikoloğa inşallah haksızdır ama riske atmaya değer mi?
Evet öğretmeni çağırsa bende takdir ederdim ama ben merak edip durumunu öğrenmek için kendim gittim. Okulun ilk ayları veliler dedikodu yaptı diye öğretmen kimseyle görüşmüyor. Görüşmek isteyen gelsin diyor

Konu sahibi kızınızın gittiği okul özel mi? Niye bu soruyu sordum çünkü birçok özel okul “okul öncesi öğretmeni” değil de 2 yıllık önlisans mezunu hatta lise mezunu çalıştırıyor, bilginiz olsun..
Devlet okulu 30 senelik öğretmen bu kişide
Şimdi belki linçlenicem ama şunu söylemek istiyorum devlet okullarındaki okul öncesi öğretmenlerin çoğu asla öğretmen olmamış olması gereken tipler ve hiçbir şekilde çocukla ilgileri de yok. Onun amacı orda çocuğa okulu sevdirmek ve iyi vakit geçirmesini okul hayatına adapte olmasını sağlamak ama kendi tembellikleri ve yetersizliklerinden çocuğa ya aptal muamelesi yapıyolar ya da hemen damgalıyolar. Benim oyun odaklı çocuğumu hemen aptal kategorisine koydu mesela, övdüğü çocuklar da 5 yaşında okuma yazma öğrenmiş olanlar. Sanki kendisi öğretti onu da. 1 haftadır okula giden çocuk için çok geziyo kurallara uymuyo dedi yahu senin orda olma nedenlerinden biri de çocuğa okul hayatını ve kurallarını öğretmek zaten. 5 yaşında çocuk bu yüzden eleştirilir mi. Herkes çöpsüz üzüm istiyor e sen niye varsın o zaman. Sınıfta çocuklara bugün başım ağrıyo kendiniz oynayın falan diyomuş. Gerçekten hiçbişeyden anlamayan yattığı yerden para alan cahil cüheyla tipler keşke emekli olup gitseler artık.
Öğretmenin bugünkü tavırlarını görseniz ben de çok şaşırdım. İsyan halindeydi çok yoruluyormus kızıma direktif vermekten olumlu Bi gelişim görmek istiyormuş ama olamadığı için çok üzgünmus. Biz kızımla çok kitap okuruz çok konuşuruz buna istinaden bana kelime dağarcığı çok iyi cumleleri anlatim tarzi iyi ama hayata atılmak için yetersiz dedi😄hepiniz çok sagolun öğlen baya kötüydüm şimdi gülmeye başladım

Benim oglum da o yaslardayken el ele tutuşup dans edilerek oynanan oyunlari sevmiyordu. Öğretmeni cidden sevmediği için mi yoksa çekindiği için mi gozlemliyorum. Eğer sevmiyorsa çocuğu zorlamanın anlamı yok demişti. Oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Hala sevmez o tarz oyunları. Yani çocuklar her etkinliği sevmek zorunda degil

yorumları çok okumadım. 2019 mayıs doğumlu kızım var o da kreşe gidiyor. öğretmen nasıl başka bir çocukla kıyaslama yapabiliyor? uyuşuk ne demek? ben bunların hepsinin okulla ilgili olduğunu düşünüyorum siz okulu değiştirin ben çocuğumu orada 5 dakika bırakmam

Devlet okulu 30 senelik öğretmen bu kişide

Öğretmenin bugünkü tavırlarını görseniz ben de çok şaşırdım. İsyan halindeydi çok yoruluyormus kızıma direktif vermekten olumlu Bi gelişim görmek istiyormuş ama olamadığı için çok üzgünmus. Biz kızımla çok kitap okuruz çok konuşuruz buna istinaden bana kelime dağarcığı çok iyi cumleleri anlatim tarzi iyi ama hayata atılmak için yetersiz dedi😄hepiniz çok sagolun öğlen baya kötüydüm şimdi gülmeye başladım
Pardon çocuk yıl sonunda hayata mi atılacak, üniversiteye mi gidecek ? Ne garip bir bakış açısı, benim kızımda aynı yaşta ,sene başında öğretmeni grup oyunlarında isteksiz çok iyi değil ama bireysel etkinliklerde çok çok iyi demişti,onun mizacı bu sanırım dedi zamanla bu konuda ne kazandırirsak o kar diye baktık, yani sosyallik açısından, ilk basta ogretmeniyle bile konuşmuyordu ama evde hiç susmazdi, okulda daha farklı ama bunu onun mizacı olarak gördük, öğretmen de çok güzel yaklasti kızım çok seviyor öğretmenini şimdi...

Benim su an Sabanci Ünv burslu okuyan, satrancta Türkiye dereceleri yapmis olan oğlumu, anasinifi ogretmeni yaramaz(!) diye sürekli kendi yaninda oturtuyormuş. Uyku saatinde uyumadigi ( o da örgüsünü öremedigi için) sürekli azarliyormus. Miniğim o kadar uzun süre sabretmis ve dayanmaya çalışmış ki.😐 Kadinin emekli olmadan önceki son senesiydi, yorulmak istemiyordu.
Mümkünse basla bir sinifa alın cocugunuzu

Öğretmenin yaklaşımı ne kadar nahoş. Hem çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslıyor, hem de iyi olan özellikleri üzerinde hiç çaba göstermemiş. Eminim kızınızın iyi ve yetenekli olduğu konular da vardır. Her çocuk çok sosyal veya yırtık olacak diye bir kaide yok. Eski eşinizin sizi suçlamasına da aldırış etmeyin, tek başınıza yapmadınız ya bu çocuğu? Resmen delilerin içinde kalmışsınız😔 Bir psikologla görüşün mutlaka ve aklıselim bir yetişkin dostunuz arkadaşınızla paylaşın bu durumu.

Pardon çocuk yıl sonunda hayata mi atılacak, üniversiteye mi gidecek ? Ne garip bir bakış açısı, benim kızımda aynı yaşta ,sene başında öğretmeni grup oyunlarında isteksiz çok iyi değil ama bireysel etkinliklerde çok çok iyi demişti,onun mizacı bu sanırım dedi zamanla bu konuda ne kazandırirsak o kar diye baktık, yani sosyallik açısından, ilk basta ogretmeniyle bile konuşmuyordu ama evde hiç susmazdi, okulda daha farklı ama bunu onun mizacı olarak gördük, öğretmen de çok güzel yaklasti kızım çok seviyor öğretmenini şimdi...
Yaa ne güzel yaklasimlar olmuş. Sınıfta isteyen öğrenciler deney yapıyor çok korkak uyuşuk dediği kızımda yaptı deneyini hemde koca sınıftan 5 kişi yaptı sadece. Bu güzel bir adım onun için sizce öyle değil mi diyorum. Diğerleri yapmasada olur kızınız her hafta yapsa diyor 🤭
Öğretmenin yaklaşımı ne kadar nahoş. Hem çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslıyor, hem de iyi olan özellikleri üzerinde hiç çaba göstermemiş. Eminim kızınızın iyi ve yetenekli olduğu konular da vardır. Her çocuk çok sosyal veya yırtık olacak diye bir kaide yok. Eski eşinizin sizi suçlamasına da aldırış etmeyin, tek başınıza yapmadınız ya bu çocuğu? Resmen delilerin içinde kalmışsınız😔 Bir psikologla görüşün mutlaka ve aklıselim bir yetişkin dostunuz arkadaşınızla paylaşın bu durumu.
Hiç sormayın ya çıldırmamak elde değil. Benim kardeşim rehberlik araştırma merkezinde çalışıyor başka bir ilde. Tanıdığı bir pedagog ayarladı. O da okula gitmemesini düşünüyor öğretmenin baştan savma hareketler içinde olduğunu kızımı daha da dibe çekebileceğini belirtti. Hatta bana kızdı biraz dişine dayansaydin diye🤦‍♀️

Bence öğretmeniniz değiştirin. Çok kırıcı bi ogretmn Bence çocuğunuz öğretmeni yüzünde bile böyle davranıyor olablr.

Öğretmene bak dünyada ki en büyük yanlış bir çocuğu başkasıyla kıyaslamak

Çocuk gayet güzel kendini ifade etmiş tehlikeli bulmuş oynamamış gayet normal

Sorun öğretmen değiştirin okulu

Şimdi ben de bir öğretmenim. 3,5 yaşında hala tam konuşmayan hiperaktivitesi ve dikkat eksikliği olan bir yavrunun da annesiyim.

Kreş öğretmenleri ve idarecileri hakkında şunu söyleyebilirim. Bazen söyledikleri dikkate alacaksınız bazen de almayacaksınız. Şimdi bu tarz okullarda düşük maaşla lise çocuk gelişimi mezunu, bazıları da uzaktan mezun olmuş bir dolu öğretmen çalışıyor. Ben hiç sormadım bile ne mezunu diye çünkü benim kreşteki o çocuk güruhuna ihtiyacım vardı öncelikle.

Bu öğretmenler çoğu alanında yeterli donanıma sahip değildir ancak çok çocuk gördükleri ve uzun süre gördükleri için bazen yanlış giden birşeylerin erkenden farkına varabilirler bu nedenle önerilerini dikkate almasanız bile bir psikiyatrla görüşüp içinizi rahatlatmanızda fayda var.

Bir de bizim kızımız hiperaktif ve çok tez canlı bu yüzden biz kreş öncesinde eve pikler üçgenleri, pilates topları, kaydıraklar vs alıp, nasıl merdivenden ters inilir, nerde beklemek gerekir hepsinin pratiğini yaptırdık. Bu yüzden başına bir kaza gelmedi henüz. Okuldan gönderilen videolara bakarak evde yapamadığı şeyleri tekrar deneyebilirsiniz biz öyle yapıyoruz çoğu zaman.

Daha geçen gün kızımın bir başka çocuğu fazlaca yaklaştığını gördüm. Sınıf deprem sonrası kalabalıklaştı ya gözlerinden kaçıyor zannettim. Öğretmeni aradım benim kızım evlatsa diğeri de evlat çocuğun elindeki oyuncağı almaya çalışıyor tekrarlanırsa müdahale edin dedim tamam farketmemiştim dedi ama biliyorum birşey yapmadı. Sonra okul müdürünü aradım dediği şey aynen şu çok şanslısınız konuşması yaşıtlarından geri ama cin gibi akıllı maşallah 😳 Bunun beni memnun edeceğini düşündü yani. Dedim bu davranışa kesinlikle izin vermiyorum. Siz de vermeyin başka bir çocuğun elindekini zorla alamaz, dünya o ve istekleri etrafında dönmüyor ve dahası çok değil 1 sene sonra dışlanmaya başlayacak. Anladım ki o gün başladılar kızımı uyarmaya. Siz de videoları dikkatli izleyin. Onaylamadığınız bir durum varsa hemen müdahale edin.

X