Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Davranış BozukluklarıKızımın inatçılığı için ne yapabilirim
18 aylık bir kızım var çok inatçı anneannemiz bakıyor ben çalıştığım için şimdi işin içinden çıkamadığım sorun da hayır diyoruz yapma diyoruz olmuyor güzellikle anlatıyoruz yapmaması gerekeni olmuyor o sırada dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyoruz yinede inatçı oan geliyo unutmuyor sonra bi,r daha işin içinden çıkamadım acaba pedagog dan yardım mı alsam
maltepe de yada kartal çevrsinde yakın iyi bilip tanınan bir pedagog varmı yardım lütfen
benim kızım 3yasında ve aşırı inatçı yapmak istediğini yapamazsa çıldırıyo şimdiden fazla inatlasmayın ben her dediğini yapmamak için onunla birlikte inat ettim ve sonunda böle oldu...
bahsi geçen doktor hakkında hem iyi hem kötü yorumlar okudum.Aslında herkesin memnun kalması diye bir şey olamaz tabi.
Ama özel mua ler çok yoğun oluyor ve hasta sayısı çok olunca doktorların düzenli takibi güçleşiyor bence. Yani ikinci görüşmenize gittiğinizde not almadıysa sizi ve sorunları hatırlamaması kuvvetle muhtemeldir. o yüzden bu yaş çocukları için genel şeylerden bahsedeceklerini düşündüğüm için paraya yazık derim. Oraya vereceğiniz parayı çocuğunuzu değişik aktivitelerle hem eğlendirir hem de ufkunu genişletebilirsiniz.
Benim de tam 18 aylık bir kızım var. Çalışan anneler daha hassas oldukları için yani çocuğa zaman ayırmama psikolojisinden hayır demeyi tam beceremediğimiz için bücürler bizi kullanmayı biliyorlar. Bizde de inat var hatta bir ara yere oturup ellerini yüzüne kapatıp ağlardı gel dayan dayanabilirsen…sonra kendini yere attı bir dönem..bir dönem kendine vurdu istediği olmayınca….tabi benim yelkenler yerde…baktım olmayacak zaman ilerledikçe zorlaşacak bu hayırı öğrenmesi. Ben de hemen sizin yaptığınız gibi çok sevdiği ama çok zor izin verdiğim bir şeye yönlendiriyorum. Mesela banyo dolabı çok renkli olur ya şampuanlar sabunlar çamaşır makinasının üstüne çıkıp o dolabı karıştırmayı çok seviyor. Ama her zaman oyun haline getirilecek bir şey olmadığından çoğu zaman zorla ayrılıyoruz oradan. Böyle inat durumlarında oraya yönlendiriyorum dikkatini. Ya da çocuklar buzdolabını sever o kısma. Önemli olan o olayı belli bir süre unutturmak. Diğer çözüm hayır anlamını evet e dönüştürmeyecek şekilde söylemek.çocuk ağlayarak yaptırabileceğini bildiği için belki de “tamam ağlayabilirsin ama yine de onu yapmayacağız” demek de çözüm oluyor (ama gerçekten yapmamak kaydıyla)