• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızımın gözünde şalazyon

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.805
3.577
448
merhabalar 3 yaşında kızımın gözünde uyuyunca bir kabarıklık fark ettim , gözünü çarpmış olabileceğini düşündüm 1 hafta kadar takip ettim geçmeyince doktora gittim,kızımın gözünde iç arpacık çıkmış içerisindeki yağ dokusu dışarı akamadan kistleşmiş ve şalazyon adı verilen bir kist olmuş. yetişkinlerde 5 dakikalık bir operasyon ile alınıyormuş fakat doktor bey kızımın yaşı küçük olduğu için genel anestezi uygulamasının bu kadar küçük birşey için çok gerekli olmadığını söyledi.şimdi bakınca basit bir dert gibi ama anne olan beni anlar inanın uyuyamıyorum takılıyor gözüm durmadan gözüne bakıyorum artık kızım bile anne gözüme bakma diyor,
çok ağladım kendimi suçladım erken fark etsem belki düzelirdi diye , şimdi doktor 2 tane antibiyotkli merhem verdi her sabah akşam gözünü ılık su ve bebe şampuanı ile yıkıyorum ama çocuk işte çok izin vermiyor hergün mücadele ediyorum.dua ediyorum ameliyatlık bir durum olmadan kurtulsun diye. dün fark ettim o sert kısım biraz azalmış gibi ama etrafında yumuşak bir şişlik var , arkadaşlar bunu yaşayanlar vardır muhakkak iyileşme süreci nedir? acaba yumuşayarak atar mı bunu vücut ? doktor az ihtimal kaybolacağını söyledi.çocuğa çok zararı olmaz yani şişip enfeksiyon yapmaz ise almayız büyüyünce bakarız dedi.kafamda milyon tane şey üretiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. allah razı olsun hepinizden evletlarınıza ve size sağlık versin......

Eşimde oldu aynısı, diğer göze de sıçrıyomuş bazen, aman dikkat,merhem kullandık 2 tane, 1 hafta sonunda doktor iğne yaptı o şişliğe sanırım,tam bakamadım

Eşimde oldu aynısı, diğer göze de sıçrıyomuş bazen, aman dikkat,merhem kullandık 2 tane, 1 hafta sonunda doktor iğne yaptı o şişliğe sanırım,tam bakamadım
geçmiş olsun , evet canım kortizonlu iğne yapılıyormuş tabii yetişkinlerde mevzu çocuk olunca doktorlarında eli kolu bağlanıyor, biz muayenede bile 3 kişi tuttuk sadece gözüne bakılsın diye:( narkoz olmadan olmuyor

Operasyon diyince bir daha düşündüm, iğneydi yahu operasyon denir mi bilmem, iğneyi yaptı çıktık geldik eve, birsey kalmadı, çocuğa da yapılabilir aslında

AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ eşinin gözünde sulanma kızarma oldu mu? benim kızımda hiçbirşey olmadı ben ne zaman çıktığını bile tam olarak kestiremiyorum o yüzden birde sadece gözükapalıyken yani uyuyunca belli olan bir kabarıklık var , eşinin dışarda mı içerde miydi? iğne işe yaradı mı?

Operasyon diyince bir daha düşündüm, iğneydi yahu operasyon denir mi bilmem, iğneyi yaptı çıktık geldik eve, birsey kalmadı, çocuğa da yapılabilir aslında
aslında bu gözde çıkan bir sivilce gibi birşey yaptıkları sadece steril ortamda onu patlatıp boşaltmak yetişkinlerde pek mühim değil de çocuk olunca genel anestezi vermek gerekiyor, çocuk için gözüne bakılması bile travma ortalığı yıkıyor

geçmiş olsun , evet canım kortizonlu iğne yapılıyormuş tabii yetişkinlerde mevzu çocuk olunca doktorlarında eli kolu bağlanıyor, biz muayenede bile 3 kişi tuttuk sadece gözüne bakılsın diye:KK43: narkoz olmadan olmuyor

Haa kortizonlu muymus iğne, onu bilmiyodum, ama sen gene de başka doktora götür bence, çünkü ne bileyim dozu düşük tutup gene yapılabilir belki o igne, neden söylüyorum bunu, çocuk neticede elini gözüne sürer sonra diğer gözüne sürer ona da bulaşır, gece uykuda yapabilir mesela, ya da yan yatarken bir gözden diğerine sıvı akar çünkü eşimin gözü sulanıyodu

AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ eşinin gözünde sulanma kızarma oldu mu? benim kızımda hiçbirşey olmadı ben ne zaman çıktığını bile tam olarak kestiremiyorum o yüzden birde sadece gözükapalıyken yani uyuyunca belli olan bir kabarıklık var , eşinin dışarda mı içerde miydi? iğne işe yaradı mı?

Sulanma da kızarma da vardı canım,iç dış arası ama içe daha yakındı şişlik, iğne işe yaradı 2 güne tamamen geçmisti

Haa kortizonlu muymus iğne, onu bilmiyodum, ama sen gene de başka doktora götür bence, çünkü ne bileyim dozu düşük tutup gene yapılabilir belki o igne, neden söylüyorum bunu, çocuk neticede elini gözüne sürer sonra diğer gözüne sürer ona da bulaşır, gece uykuda yapabilir mesela, ya da yan yatarken bir gözden diğerine sıvı akar çünkü eşimin gözü sulanıyodu
ben de duydum bulaşıyormuş ama kızımın hiç sulanma yok resmen kist olmuş ama şimdi şişti inşallah o sertlik yumuşarsa akıyormuş sıvı aksa sevineceğim, bir de doktor anestezi ile aldı diyelim tekrarlama olasılığı varmış , 2 ay merhem kullan dedi tam 1 ay oldu 1 ay sonra hem daha önce götürdüğüm doktora göreceğim başka bir doktor daha buldum ona da götüreceğim.inşallaho zamana geçer

Sulanma da kızarma da vardı canım,iç dış arası ama içe daha yakındı şişlik, iğne işe yaradı 2 güne tamamen geçmisti
gözün aydın geçmiş olsun canım benim kızımda dışardan hiçbirşey yok hatta kimse anlamıyor ben anlatıca dikkat edince aa bir kabarıklık var gibi diyorlar, kızıma soruyorum ağrıyor mu acıyor mu diye hayır birşey yok diyor...

ben de duydum bulaşıyormuş ama kızımın hiç sulanma yok resmen kist olmuş ama şimdi şişti inşallah o sertlik yumuşarsa akıyormuş sıvı aksa sevineceğim, bir de doktor anestezi ile aldı diyelim tekrarlama olasılığı varmış , 2 ay merhem kullan dedi tam 1 ay oldu 1 ay sonra hem daha önce götürdüğüm doktora göreceğim başka bir doktor daha buldum ona da götüreceğim.inşallaho zamana geçer

Doktor bize de demişti tekrarlayabilir diye ama şükür 2 seneyi geçti birsey yok

Geçer geçer ruhunu darlama
tam beni anlatan kelime kaç gündür kendimi tarif edemiyorum resmen darlanıyorum ben şimdi oldu yani:) dün bir arkadaşımla konuştum o da iğne yaptırmış geçmiş o da diyor bu arpacık-şalazyon küçük ama asab bozan bir rahatsızlık diye ben de çıksa gider aldırırdım çocuk olunca aklım takılıyor işte

İyilesir iyilesir zamanla iylesiyormus ilerlemeden doktora goturseydin dicem ama olan olmus internrtten arastirdim korkulcak bisey yok goz enfeksiyon kaptigi icin oluyormus temizligine dikkat etmek lazimmis yikanmadan elle dokunmamak gerekliymis

merhaba,

öncelikle geçmiş olsun, öyle korkulacak bişey değil, içiniz rahat olsun. ben şalazyondan çok çekmiş biri olarak yazıyorum:) benim gözlerim çok alerjik, kirpik dibi iltihabım da var, dolayısıyla arpacık oluşumuna çok müsait. bugüne kadar üç kez çıktı. en son yazın çıkan arpacık zamanında gitmeme rağmen kistleşti. ilaçla herzaman geçmiyor malesef. ben çıkar çıkmaz ertesi gün gittim, damla merhem sıcak su pansumanı vs ye rağmen bir haftaya kistleşti. operasyondan da korkuyordum aldırmak istemedim. ama baya büyüktü nohut kadar ve estetik olarak çok rahatsız ediyordu beni. ona rağmen aldırmadım.en son gözüm sürekli kanlanmaya başlayınca yeniden gittim, 5 ay sonra falan:) doktor bundan bir kurtul artık gözüne baskı yapıyor dedi. mecbur kaldım. çok da korkuyordum ameliyattan ama korktuğum gibi geçmedi, 10 dk sürdü, birazcık acıdı tam uyuşmamıştı sanırım. ameliyattan sonra bandajlanıyor ve bir gün bandajlı kalıyor. sonrasında gittik doktor bandajı açtı ama ben kendimi görünce korktum, gözüm çok şişmişti. doktor normal dedi iyileşecek dedi. 1 aya yakın damla ve merhem kullandım. gerçi benim geç iyileşti gözüm, ama bünye meselesi tabii.

şimdi ameliyat olalı 3 ay oluyor, tekrarlamasın diye iyi bakmaya çalışıyorum. bleferoshampoo diye bir göz şampuanı kullanıyorum gün aşırı. doktor tekrarlayabilir, bünye yapıyor demişti. umarım tekrarlamaz çünkü ameliyat sonrası benim için zor oldu biraz, işe de gidip geldiğim için yok toz kaçmasın yok damla saatim geçti bilmem ne stres oldum hep. mesela şimdi bakıyorum göz kapağım hafif kızarık gibi hala. yani tam geçmedi diyebilirim. bu arada diğer gözümde 4 yıldır duran bir arpacık daha var:) onu da alalım demişti doktor ama bu ameliyattan sonra aynı şeyleri başa dönmek istemediğim için gitmedim. o elleyince elime geliyor ve dikkatli bakınca belli oluyor sadece.

operasyon lokal anesteziyle 10 dk lık bişey. ama çocuğunuz ufak olduğu için eli kolu rahat durmayabilir. bilmiyorum bunun için nasıl bir yöntem uyguluyorlar. merhemle geçeceğini sanmıyorum eğer kistleştiyse. yine de bekleyin bakalım, bir düzelme olacak mı? olmazsa başka bir doktorla görüşürsünüz, ona göre hareket edersiniz.

İyilesir iyilesir zamanla iylesiyormus ilerlemeden doktora goturseydin dicem ama olan olmus internrtten arastirdim korkulcak bisey yok goz enfeksiyon kaptigi icin oluyormus temizligine dikkat etmek lazimmis yikanmadan elle dokunmamak gerekliymis
doğduğundan beri hergün yıkıyorum kızımı ama gün içinde ne kadar ellerini yıkasamda eli gözlerinde hep parka gidiyor arkadaşlarıyla oynuyor vs vs işte allaha emanet elimden geleni yapıyorum ama olmuyor...

Back