Kızımın ergenlik belirtisinde ki sorun...

Elektrikli süt sağma makinası ile sağıyor uçları olmayanlar.
Sütün varsa şakır şakır geliyor, hic dert etme.

mis gibi emzirdim bana da hastane de hemşire demişti ilk emzirirken zor olacak diye. hiç zor olmadı.

Elektrikli süt sağma makinası ile sağıyor uçları olmayanlar.
Sütün varsa şakır şakır geliyor, hic dert etme.
Yara, kanama gibi durumlar korkutuyor beni . Çok uzağım çocuk sahibi olmaya şu an ama ben de dediğiniz gibi sağarak yapılır diye düşünüyordum, rahatladım biraz. Teşekkür ederim

Hayır, reglden yaklaşık 2-3 yıl sonra kapanıyor. Ortalama 20’ye kadar boy uzaması devam ediyor. İklim, alınan kalsiyum miktarı, yapılan sporlar ve genetik boy üzerinde önemli etkenler.
Geçen TV de doktoru dinlemiştim. Show TV de varya sağlık programı.
İki arkadaş kısa kalınca, doktoru da dinleyince.

İnan ki iki arkadaşım bana hava atardı.
Hele birinin annesi bana sen kısa kalıcan diyordu.
14 yaşımda regl oldum.
Onlar dediğin gibi iki sene uzmanı durdu.
Ben regl olmadan onları geçmistim sonrada uzadı işte olabileceği kadar.

Yara, kanama gibi durumlar korkutuyor beni . Çok uzağım çocuk sahibi olmaya şu an ama ben de dediğiniz gibi sağarak yapılır diye düşünüyordum, rahatladım biraz. Teşekkür ederim
Benim meme ucum var ama ben oğlumda çok rahatsizlandim çok emziremedim.
Uçları olduğu halde, şimdi elektrikli süt sağma makinası alcam sağıp sağıp vercem kızıma Allah nasip kısmet ederse.
Artık öyle güzel kremler var ki yara olmuyor. Lansinoh kremi doğumdan 1 hafta önce kullanmaya basliyorsun pamuk gibi oluyorlar. Sonra emziren anne her emzirmeden sonra, sağan anne de her sağımdan sonra sürüyor.
Bı sure sonra göğüsler alışıyor zaten.
Sen hele zamanı gelsin hamile kal, kk olarak engin bilgilerimizi paylaşırız o zaman.

Ben regl olduğumda sınıfımın en kısa üç dört kızı arasındaydım. Lise biterken en uzun üç kız arasındaydım. İklim çok fark ediyor. Akdeniz iklimi gibi sıcak iklimlerde uzun olunuyor. Hiç spor da yapmadım beslenmeme de dikkat etmedim ben. Süt asla içmezdim.

Eskiden regl başlayınca boy uzaması durur diye biliniyormuş ama sanırım geç regl olunuyormuş. Benim annem 16 yaşında olmuş mesela. Teyzem, halam, tanıdığım 40 yaş üstü herkes lise zamanı gibi olmuş. Ben 11’i doldurmadan oldum çoğu arkadaşım da ortaokulu bitirmeden oldu. 4. sınıfta olan arkadaşım da vadı.

Bir de regl düzensiz olduğu sürece uzama devam ediyormuş diye bir şey duymuştum. Benim düzensizdi hep. Doğru mudur, bilemiyorum.

Ya çok teşekkür ederim. Sağlıkla kucağınıza alın kızınızı

Kendimce hep sağıp vermeyi mantıklı bulmuşumdur hem meme bıraktırmak gibi bir dert olmaması, hem de çalışmaya devam ederim evde depolarım, artık bakıma yardımcı kim olursa o da besleyebilir diye düşünüyordum Tabi benimkilerin şekliyle de en uygunu o gibi görünüyor.

Çocuk bakımını dizilerden ve youtube’dan gördüğüm kadarıyla biliyorum. Uzakken konuşmak kolay, yaşarken hiç düşündüğüm gbi olmayacakmış gibi geliyor . Uyku eğitimi vs olsun sütü sağmak olsun

Ben hiç ağlamayan bir bebekmişim, umarım gelecekteki çocuklarım da bana çeker erkek arkadaşım da aynı, uslu ve sessiz kendi kendine oyalanan bir bebekmiş. Bizi kesin tam tersimiz bir bebek bulacak

Evet dediğine katılıyorum. Balkan ırkı geç regl olur ben bizim sülalede erken regl olanı bilmiyorum. 16 18 yaşında regl olan çok akrabam var.
İklimi ve düzensiz regl yi sizden öğrenmiş bulunuyorum.
Tabi boyda genetikte önemli bi faktör.
Ben 1.70 boyla sülalenin kısa kadınları arasındayım.
Yeğenler kuzenler 180 üstü 1.70 üstü.

Anne tarafım Romanya ve Bulgaristan göçmeni, babamın bir tarafı Tatar diğeri Antalya’nın yerlisi. Kuzenlerim ve kan bağım olan diğer kadınlar arasında 1.68 ile en uzun benim ama . Annem 1.58, babam 1.72.

90’lardan sonra doğanlarda özellikle, medyanın yaygınlaşması ile cinselliğin erken yaşlarda öğrenilmesi ve bu tarz uyaranların ergenlik yaşını düşürmesi ile ilgili araştırmalar var mesela. Bana baya mantıklı geliyor bu. Bizden önceki nesillerden daha çok şey biliyoruz, daha çok maruz kalıyoruz cinsel öğelere. 96’lıyım ben, liseden önce regl olmayan bir yaşıtım ile hiç karşılaşmadım daha. Günümüzde ergenlik başlangıç yaşı kızlarda 8-13, erkeklerde 9-14 kabul ediliyormuş.

Amin inşallah
Boşver YouTube yi, dizileri.
Allah sana öyle bi his verecek ki o hep seninleymiş gibi biliyomusun o kadar değişik bi şey ki Allah nasıl bişey nasip etmiş bize.
Her çocuğun ritmi ayrı inan. O YouTubedeki şöyle yapin böyle yapınlar olmuyor.
Ben en sonunda doktorun söylediklerini ve sosyal ağı bıraktım. Bebeğimin istediğine göre yaptım. İnan ki çok mutlu olduk.
Ay Allah sana da hayırlısı ile o günleri göstersin inşallah.

Dinimizde kadının süt verme zorunluluğu yok.
Allah kadınları zora hiç sokmuyor.
Sende bebegine sütü istedigin şekilde anatomine en uygun şekilde ver.

Hastane de hemşireler beni deli etmişti.
Buna sakın izin verme. Ay konu nerelere geldi ya

Biz arnavutuz.
1.68 kısa değil.
Hadi ya aaa ilk kez kısa var sülalede diyene şahit oldum.
Benim eşimde Bulgaristan göçmeni kendi tarafının kadınları uzun.
Ama şöyle bişey var Bulgaristana giden ırklar var mesela Gacallar teee peçeneklere kadar gidiyor soyları. Kısa boylu, beyaz tenli, siyah saçlı, çok uzun boylu değiller, çoğunlukla seyrek sakallı oluyorlar.
Irk çok çok önemli. Ben bu konulara çok ilgiliyim.

Evet bak diğer dediğin konular çok doğru.
Aşırı uyaran ver.
Ve erkek çocukları ister istemez erken keşfediyor kendini.

Ben senden yaşça büyüğüm 38 yaşındayım.
Benim zamanımda lisede regl olmamış kız çok fazlaydı.

Yapmayın lütfen nelere takılıyorsunuz ve neden kayınvalideniz yada farklı kişilerle paylaşıyorsunuz kızınızın bedenindeki gelişmeleri sorunuza gelince gayet normal benim de öyle olmuştu ve çok acıyordu lütfen en yakınınız dahi olsa kimseyle paylaşmayın böyle şeyleri

peki ne alaka zıplaması?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…