- 3 Nisan 2014
- 36.147
- 147.383
- 798
- Konu Sahibi Galaxyeliz61
-
Ben iki çocuk emzirdim, uçları halen normal boyutlarda.
Elektrikli süt sağma makinası ile sağıyor uçları olmayanlar.Kuaförüme kol altı aldırmaya gitmiştim sütyenim yoktu, plansız gitmiştim biraztanıdık zaten diye de dert etmedim. Yeni çocuğu olmuştu kuaförümün de. Tişörtümü çıkardım üstüme kapattım. O ara görmüş, “o ne kız, senin niye memen yok?” dedi kendininkini açıp gösterdi resmen emzik gibi Ben şok. 2-3 gün üzdü beni baya, emzirirken çok zorluk yaşayacağımı söyledi uçsuz olduğum için Korkuyorum
Hayır, reglden yaklaşık 2-3 yıl sonra kapanıyor. Ortalama 20’ye kadar boy uzaması devam ediyor. İklim, alınan kalsiyum miktarı, yapılan sporlar ve genetik boy üzerinde önemli etkenler.Yok regl olunca ergenliğe girince kemik uçları kapaniyormus.
Kuaförüme kol altı aldırmaya gitmiştim sütyenim yoktu, plansız gitmiştim biraztanıdık zaten diye de dert etmedim. Yeni çocuğu olmuştu kuaförümün de. Tişörtümü çıkardım üstüme kapattım. O ara görmüş, “o ne kız, senin niye memen yok?” dedi kendininkini açıp gösterdi resmen emzik gibi Ben şok. 2-3 gün üzdü beni baya, emzirirken çok zorluk yaşayacağımı söyledi uçsuz olduğum için Korkuyorum
Yara, kanama gibi durumlar korkutuyor beniElektrikli süt sağma makinası ile sağıyor uçları olmayanlar.
Sütün varsa şakır şakır geliyor, hic dert etme.
Geçen TV de doktoru dinlemiştim. Show TV de varya sağlık programı.Hayır, reglden yaklaşık 2-3 yıl sonra kapanıyor. Ortalama 20’ye kadar boy uzaması devam ediyor. İklim, alınan kalsiyum miktarı, yapılan sporlar ve genetik boy üzerinde önemli etkenler.
Normal o kızımın da aynısı oldu ve hatırlıyorum benimkisi de öyleydi ve evet ağrılı bir süreçti ☺
Benim meme ucum var ama ben oğlumda çok rahatsizlandim çok emziremedim.Yara, kanama gibi durumlar korkutuyor beni. Çok uzağım çocuk sahibi olmaya şu an ama ben de dediğiniz gibi sağarak yapılır diye düşünüyordum, rahatladım biraz. Teşekkür ederim
Ben regl olduğumda sınıfımın en kısa üç dört kızı arasındaydım. Lise biterken en uzun üç kız arasındaydım. İklim çok fark ediyor. Akdeniz iklimi gibi sıcak iklimlerde uzun olunuyor. Hiç spor da yapmadım beslenmeme de dikkat etmedim ben. Süt asla içmezdim.Geçen TV de doktoru dinlemiştim. Show TV de varya sağlık programı.
İki arkadaş kısa kalınca, doktoru da dinleyince.
İnan ki iki arkadaşım bana hava atardı.
Hele birinin annesi bana sen kısa kalıcan diyordu.
14 yaşımda regl oldum.
Onlar dediğin gibi iki sene uzmanı durdu.
Ben regl olmadan onları geçmistim sonrada uzadı işte olabileceği kadar.
Ya çok teşekkür ederim. Sağlıkla kucağınıza alın kızınızıBenim meme ucum var ama ben oğlumda çok rahatsizlandim çok emziremedim.
Uçları olduğu halde, şimdi elektrikli süt sağma makinası alcam sağıp sağıp vercem kızıma Allah nasip kısmet ederse.
Artık öyle güzel kremler var ki yara olmuyor. Lansinoh kremi doğumdan 1 hafta önce kullanmaya basliyorsun pamuk gibi oluyorlar. Sonra emziren anne her emzirmeden sonra, sağan anne de her sağımdan sonra sürüyor.
Bı sure sonra göğüsler alışıyor zaten.
Sen hele zamanı gelsin hamile kal, kk olarak engin bilgilerimizi paylaşırız o zaman.
Evet dediğine katılıyorum. Balkan ırkı geç regl olur ben bizim sülalede erken regl olanı bilmiyorum. 16 18 yaşında regl olan çok akrabam var.Ben regl olduğumda sınıfımın en kısa üç dört kızı arasındaydım. Lise biterken en uzun üç kız arasındaydım. İklim çok fark ediyor. Akdeniz iklimi gibi sıcak iklimlerde uzun olunuyor. Hiç spor da yapmadım beslenmeme de dikkat etmedim ben. Süt asla içmezdim.
Eskiden regl başlayınca boy uzaması durur diye biliniyormuş ama sanırım geç regl olunuyormuş. Benim annem 16 yaşında olmuş mesela. Teyzem, halam, tanıdığım 40 yaş üstü herkes lise zamanı gibi olmuş. Ben 11’i doldurmadan oldum çoğu arkadaşım da ortaokulu bitirmeden oldu. 4. sınıfta olan arkadaşım da vadı.
Bir de regl düzensiz olduğu sürece uzama devam ediyormuş diye bir şey duymuştum. Benim düzensizdi hep. Doğru mudur, bilemiyorum.
Anne tarafım Romanya ve Bulgaristan göçmeni, babamın bir tarafı Tatar diğeri Antalya’nın yerlisi. Kuzenlerim ve kan bağım olan diğer kadınlar arasında 1.68 ile en uzun benim amaEvet dediğine katılıyorum. Balkan ırkı geç regl olur ben bizim sülalede erken regl olanı bilmiyorum. 16 18 yaşında regl olan çok akrabam var.
İklimi ve düzensiz regl yi sizden öğrenmiş bulunuyorum.
Tabi boyda genetikte önemli bi faktör.
Ben 1.70 boyla sülalenin kısa kadınları arasındayım.
Yeğenler kuzenler 180 üstü 1.70 üstü.
Amin inşallahYa çok teşekkür ederim. Sağlıkla kucağınıza alın kızınızı
Kendimce hep sağıp vermeyi mantıklı bulmuşumdur hem meme bıraktırmak gibi bir dert olmaması, hem de çalışmaya devam ederim evde depolarım, artık bakıma yardımcı kim olursa o da besleyebilir diye düşünüyordumTabi benimkilerin şekliyle de en uygunu o gibi görünüyor.
Çocuk bakımını dizilerden ve youtube’dan gördüğüm kadarıyla biliyorum. Uzakken konuşmak kolay, yaşarken hiç düşündüğüm gbi olmayacakmış gibi geliyor. Uyku eğitimi vs olsun sütü sağmak olsun
Ben hiç ağlamayan bir bebekmişim, umarım gelecekteki çocuklarım da bana çekererkek arkadaşım da aynı, uslu ve sessiz kendi kendine oyalanan bir bebekmiş. Bizi kesin tam tersimiz bir bebek bulacak
Biz arnavutuz.Anne tarafım Romanya ve Bulgaristan göçmeni, babamın bir tarafı Tatar diğeri Antalya’nın yerlisi. Kuzenlerim ve kan bağım olan diğer kadınlar arasında 1.68 ile en uzun benim ama. Annem 1.58, babam 1.72.
90’lardan sonra doğanlarda özellikle, medyanın yaygınlaşması ile cinselliğin erken yaşlarda öğrenilmesi ve bu tarz uyaranların ergenlik yaşını düşürmesi ile ilgili araştırmalar var mesela. Bana baya mantıklı geliyor bu. Bizden önceki nesillerden daha çok şey biliyoruz, daha çok maruz kalıyoruz cinsel öğelere. 96’lıyım ben, liseden önce regl olmayan bir yaşıtım ile hiç karşılaşmadım daha. Günümüzde ergenlik başlangıç yaşı kızlarda 8-13, erkeklerde 9-14 kabul ediliyormuş.
Evet kızınız ergenliğe girmeye başlamış..ergenliğin ilk belirtisi göğüs te sertleşip buyumedir..önce bir tanesi sonra diğeri olur..ardından killanma ve en son adet olur..size erken gelmiş olabilir bu belirti ama şu süreçte yapacağınız en iyi şey spora yazdırmak olmalı..özellikle voleybol..biraz geciktirecektir.. Mümkün olduğu kadar ziplamasini sağlayın..hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?