Kızımın ergenlik belirtisinde ki sorun...

Galaxyeliz61

En kötüsü yarı cahil.. İlber hoca haklı..
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
3.520
6.085
358
Trabzon
Merhaba hanımlar
11yaşındaki kızımın 2aydır sağ göğsü belirgin bir şekilde ucu hafifçe şişti ama solda hiçbir gelişme yok..napsam doktora götür diyor kv biraz zaman geçsin dedim,düzelecek inşallah hani öyle diliyorum.. Kız anneleri ne dersiniz..Bu durumla karşılaşan var mı?

E ne olacak ki? Biraz daha bekleyin. Elbet diğeri de büyüyecektir. Çok normal ergenlikte orantısız meme. Ki sizinkinde meme bile değil daha,yeni tomurcuklanan göğüs ucu.
Bence gözleyin biraz. Çocuğu da çok darlamayin. Onbir yaşındaki çocuğun göğüsünü babaannesi nasıl biliyor da yorumda bulunuyor?

E ne olacak ki? Biraz daha bekleyin. Elbet diğeri de büyüyecektir. Çok normal ergenlikte orantısız meme. Ki sizinkinde meme bile değil daha,yeni tomurcuklanan göğüs ucu.
Bence gözleyin biraz. Çocuğu da çok darlamayin. Onbir yaşındaki çocuğun göğüsünü babaannesi nasıl biliyor da yorumda bulunuyor?
Ya ewt normalde kimseye bişiy demeyen kızım babaannesiyle dertleşmiş,biri acıyor şişti diğeri normal falan demiş..

Aynı anda büyümeye başlamıyor ki zaten hep öyle olur bnmde biri diğerinden önce başlamıştı çok da acırdı büyürken
Ben hiç öyle acıma hatırlamıyorum ama kızımda çok acıdığı nı söylüyor..Çok teşekkür ederiz cvp için..

Ben bir sorun goremedim. Kiziniz daha 11 yasinda yeni yeni buyumeye baslamis gogusleri. Lafinida etmeyin bence. Ozguvenini kaybedip takinti haline getirmesin yavrucak.
Hayır ben aman öyle nasıl olur tarzında konuşup onu incitmiyorum.. paylaştı benimle ,kafama takıldı o kadarcık..Teşekkür ederiz..

Evet kızınız ergenliğe girmeye başlamış..ergenliğin ilk belirtisi göğüs te sertleşip buyumedir..önce bir tanesi sonra diğeri olur..ardından killanma ve en son adet olur..size erken gelmiş olabilir bu belirti ama şu süreçte yapacağınız en iyi şey spora yazdırmak olmalı..özellikle voleybol..biraz geciktirecektir.. Mümkün olduğu kadar ziplamasini sağlayın..hayırlısı olsun

Erken değil mi bence erken ergenliğe girmemesi için doktora götürün.
Kemik uçları ergenliğe girince kapanıyor ve boy uzamıyor.
Siz bı doktorla görüşün.

ben hic acıdıgını hatırlamıyorum ya, olsa olsa simdi adet dönemine yakın olduğu gibi hassas olmustur, hic acı hatırlamadım simdi dusununce

Çok normal ergenlik belirtileri bu yaşlarda görülmeye başlıyor .Hatta şanslısınız çok daha erken ergenliğe giren bir nesil var.Benim kızımda da aynı şekilde oldu önce biri sonra diğeri belirginleşti.Agri olması da çok normal.Yanlislikla bir yere çarptığında bile ağrıyordu kızımın o kadar hassas oluyorlar.Bundan sonrasında da yavaş yavaş killanmalar başlayacak.Bu dönemde ona destek olmaktan başka birşey yapmanıza gerek yok.🙂

Back