• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızımın açlık problemi...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
:ecrin_bebek:of kızlar ya cıldıracagım..bebgım2700 gr dogdu bugun 41 gunluk ve yaklasık 3700 gr.günde 2-3 kez kakasını 2 kez de çişini yaqpıyor..hersey normal gözüküyor yani..ama kızım sürekli agzıyla meme arıyor..genelde 2-3 saatte bır emzırıyorum..3 saatı gecmıyor bazen gecelerı uyuyorsa 4-5 saatı bulabılıyor..ama kızım uyanık oldugu her vakıtten agzıyla aranıyor..dayanamıyorum emzik verıyor..onu atıyor agzından emmesının üzerinden 10 dk bıle gecmıs olsada mememi evrınce cok buyuk iştahla alıyor..kilosu normal,altına yapması normal..acaba refleks olarak mı emmek ıstıyor dıyorum..ama cok sinirlerim bozuluyor..yanı versem 24 saat boyunca emecek gıbı o derece yani..ne yapacagım bı akıl verın..doktora gıdecegım bu yüzden..tamam her istedıgınde verıyorum ac bırakmıyorum ama bizimkisi bıraz aşırı gibi..:ecrin_bebek:

ya canım mecburen ne zaman isterse vereceksin ben 2,5 ay boyunca yapışık dolaşmıştım çok zor biliyorum ama emmek istiyor senin göğsünde huzur buluyor... :emir_bebek: :asigim:
maalesef yapacak birşey yok. Allah güle güle büyütmeni nasip etsin...

Bebeğini güle gle büyüt. Benim danamda bana yapışık yaşıyordu. ılk bebekken koltukta sabahlardım. Sağlıklı olsunlar ve emsinler anne sütü kadar güzel birşey var mı?? sütün bol olsun. Emiyorken kilo alımı iyi ise yazık başlama mama

Ben bir ara çamaşırımı yatağının başucuna koymuştum kokumu alsın diye çok yorulduğum için. Kilosu iyi olduğuna göre muhtemelen kendini güvende hissetmek için emiyordur.

sonucta bebegin reflekslerinden biri emmektir. gögsün yerine elini de emebilir emzigini de belki. eger doyduguna kanaat getiriyorsan seni emzik gibi kullaniyordur . emzige alistirmaya calis ki sen de rahat edesin.

doyma olayınız kesınse yalnız kalmama adına oyun yapıyor olabılır,ıkı elınıde agız cevresınde gezdırıp ıkı parmagınıda sokardı agzına benım bebıs emzık verdım onula uyuyor sımdı.dıkkat et emdıkten sonra yapıyora uzun suruyorsa ;sütünü sag ki ne kadar gelıp içtigini gor.emzirince pek anlasılmıyor cunku .zaman uzun suunce sen doydu sanabılırsın kılo yanıltmasın senı kımıa ac olur hep benımkı gıbı ne zaman versen yemege hazır olur..3000 dogdu 33 haftalıkken ,1ay dolmadan 3,520 oldu mama takvıyelıyız biz..süt yetersızdi cunku.dr sıze soyler fakat senden ne kadar süt cıktıgı muhım

of benimde sıkıntım aynı doğduğundan beri mama takviyesi yapıoruz sütüm az dı balarda...şimdi bir aylık meme aşığı mamada versem yine arkasından meme istiyor.Kimisi sütün az diyo kimisi yeterli diyor ne yapacağımı şaşırdım sağlık ocağının doktoru bugün mamayı kesitirdi yanında emzirdim yeterli görümüyor dedi ama ben sütümün miktarını nasıl anlicam pompayla sağdım bir kere 55 cc zor çıktı.Of kafayı yicem bende yaa..

arkadaşım aynı şeyi bebişim küçükken bende yaşadım 40 çıkana kdr gece gündüz bende 5dk.da br emzirirdim tuvalete bile zor giderdim peşimden getirirlerdi hemen annesi bu acıkmış diye o an onları boğasım gelirdi hep böyle gidecek zannederdim ama daha sonra düzene girdi hatta şimdi bzen memeyi verdiğimde isyan ediyor içmiyor içmiyo diye oturup ağlıyorum inan zmnla sizinkide düzene girecektir sakın bıkıp usanıp bırakma dünyanın en ulvi görevi bizler için bebeklerimizle bir bütün olduğumuz tek nokta emzirmek Allah analı babalı büyütsün birde tersini düşün hiç emmiyo ve kilo almıyo bence birazda şkretmek lazım sağlıklıysa bırak emsin bu devirde geçecek emin ol

:ecrin_bebek:of kızlar ya cıldıracagım..bebgım2700 gr dogdu bugun 41 gunluk ve yaklasık 3700 gr.günde 2-3 kez kakasını 2 kez de çişini yaqpıyor..hersey normal gözüküyor yani..ama kızım sürekli agzıyla meme arıyor..genelde 2-3 saatte bır emzırıyorum..3 saatı gecmıyor bazen gecelerı uyuyorsa 4-5 saatı bulabılıyor..ama kızım uyanık oldugu her vakıtten agzıyla aranıyor..dayanamıyorum emzik verıyor..onu atıyor agzından emmesının üzerinden 10 dk bıle gecmıs olsada mememi evrınce cok buyuk iştahla alıyor..kilosu normal,altına yapması normal..acaba refleks olarak mı emmek ıstıyor dıyorum..ama cok sinirlerim bozuluyor..yanı versem 24 saat boyunca emecek gıbı o derece yani..ne yapacagım bı akıl verın..doktora gıdecegım bu yüzden..tamam her istedıgınde verıyorum ac bırakmıyorum ama bizimkisi bıraz aşırı gibi..:ecrin_bebek:

canım benim oğlumda senin bebişin gibiydi 3 aylıktı rutin kontrollerine götürdüğüm için oğlum hep emmek istiyor sütüm doymuyo sütüm az olabilir mi dedim değilmiş refleksmiş meğer oğlum şuan 17 aylık fakat hala refleksi var.özellikle beni ısırmaya çalışıyo zevkten doktoruna götürdüm olayı anlattım.demir eksikliği var dedi demir ilacı verdi.ilacı bitti ama halen ısırmaya devam bizimki anlaşılan bağimlılık yaptı ısırma olayı umarım bir an önce ısırmayı bırakır.

arkadaşım aynı şeyi bebişim küçükken bende yaşadım 40 çıkana kdr gece gündüz bende 5dk.da br emzirirdim tuvalete bile zor giderdim peşimden getirirlerdi hemen annesi bu acıkmış diye o an onları boğasım gelirdi hep böyle gidecek zannederdim ama daha sonra düzene girdi hatta şimdi bzen memeyi verdiğimde isyan ediyor içmiyor içmiyo diye oturup ağlıyorum inan zmnla sizinkide düzene girecektir sakın bıkıp usanıp bırakma dünyanın en ulvi görevi bizler için bebeklerimizle bir bütün olduğumuz tek nokta emzirmek Allah analı babalı büyütsün birde tersini düşün hiç emmiyo ve kilo almıyo bence birazda şkretmek lazım sağlıklıysa bırak emsin bu devirde geçecek emin ol

inşallah geçer ben hep böyle devam eder diye korkuyorum göğüs ucum cayır cayır yanıyor..birde dediğin gibi bu çocuk doymuyor hep meme arıyor diyenler beni delirtiyor zaten doğumdan sonra insan psikolojik olrak kendine hemen gelemiyor birde her kafadan bir ses çıkması hepten sinir bozucu umarım düzene girer doktor mamayı kes dedi bi deneyelim bakalım kilo alımı gerçekten sütüm geliyormu ama gelmese heralde bu kadar çekmez mememi dimi ama?

çok afedersin ama içim içimi yedi elimden olsan seni şuan boğabilirdim kendimide öldürürdüm allahına otur şükret,En kutsal görevi sana vermiş ..Benim bebeğimde 1 aylık daha emzirmek nedir bilmem ??Çocuğum daha birgün emmedi pompa ile pompalamaktan göğüslerim paramparça..Ben daha birgün mama vermedim azmettim sütümü verdim bebeğim 4800 gr.çok şükür ama EMZİREMEDİM.buda sana ders olsun arkadaşım otur evladını doya doya emdir kokunu ver.Gerekirse uyuma ömür boyumu emicek sabret Allahtan metanet dile. Bol sütlü günler dilerim sana

Mama ver diye doktor demişti zaten kafama göre çocuğa mama vercek kadar cahil değilim ... gece gündüz emziriyorum zaten ama doymuyor çocuk ağlıyor devamlı ne yapacağımı şaşırdım yaşamayan bilmez bu gün anne sütüyle sadece bir kerre çiş yapabildi 5 in altında çiş yaparsa sorun var dedi doktor. çocuk devamlı aç gibi ağlıyor ...uyku uyumuyorum onu emzirmek için ayrıca niye bu kadar sinir yaptın anlamadım yaklaşımın çok sevimsiz bunuda belirtmeden geçemicem...

tubilay kilo alımı iyi olan bi bebeğin doymamış olması imkansız o zmn seninki arsızlık yapıyo bundan başka bi cvp bulamıyorum daha dünyaya alışamadı annesi sabret mutlaka düzene girecektir
mirisa bencede bu şekilde yaklaşmamalısın sonuçta arkadaşımızın canı bu kdr sıkkın olmasaydı bu topiği açmazdı bizimle bişeyler paylaşarak derdine çare arıyo evet emzirememk çok kötü bi durum ama anne psikolojisi heleki doğum sonrası bu tarz bi olay sonrasında anneni psikolojisi gerçekten çok mühim sonuçta o da bebeğinin sağlığını düşünüyo fakat insanlarında bi dayanma gücü vardır
bence kendini bu kdr sıkma sonra senin sağlığına bişey olur Allah korusun en fazla 1 ay sonra herşey yoluna girer cnm merak etme

tubilay kilo alımı iyi olan bi bebeğin doymamış olması imkansız o zmn seninki arsızlık yapıyo bundan başka bi cvp bulamıyorum daha dünyaya alışamadı annesi sabret mutlaka düzene girecektir
mirisa bencede bu şekilde yaklaşmamalısın sonuçta arkadaşımızın canı bu kdr sıkkın olmasaydı bu topiği açmazdı bizimle bişeyler paylaşarak derdine çare arıyo evet emzirememk çok kötü bi durum ama anne psikolojisi heleki doğum sonrası bu tarz bi olay sonrasında anneni psikolojisi gerçekten çok mühim sonuçta o da bebeğinin sağlığını düşünüyo fakat insanlarında bi dayanma gücü vardır
bence kendini bu kdr sıkma sonra senin sağlığına bişey olur Allah korusun en fazla 1 ay sonra herşey yoluna girer cnm merak etme
çok haklısın arkadaşım sabah resmen ağladım oturup sinirlerim bozuldu o ağlıyor ben ağlıyorum
..bebeğin kilo alımıda mama ve sütle beraber şöyle doğum kilosu 3320 di doğumdan beş gün sonra 3130 a düştü çünkü sütüm yoktu zaten mama ve memeyle beraber 1 ayda ancak 3850 e çıkabilmiş..demekki süt yetersiz diye düşünüyorum.

hımmm o zmn bundan sonraki dr. kontrolünde zaten süt yetmiyosa dr. mama verir bnmkide doğduğunda 2.790 dı 1. ay 3.380 oldu yani az almıştı sütüm yetmicek mama vericek die çok korktum sürekli emzirmeye ve humananın anne sütünü arttırıcı çayını içmeye başladım sütüm yağlandı ve çoğalmaya başladı mutlaka dene derm eczanelerde satılıyo sütün yetersiz değildirde yağsızdır
sinirlerinin bozulması çok doğal ilk zmnlar bende öyleydim fakat bi düşünsene onun senden başka güvenebileceği kimsesi yok şuanda hiçkimsei tanımazken senin kokunu tanıyo rahatlıyo ama şunuda düşünmeni isterimki bu ruh halin sütünü çok etkiliyo senin şuanda çok rahat olman sinir stresten uzak olman lazım biliyorum zor ama bebeğin için denemelisin HUMANAYI MUTLAKA DENEEEEEEE opuyorumnanaktan

hımmm o zmn bundan sonraki dr. kontrolünde zaten süt yetmiyosa dr. mama verir bnmkide doğduğunda 2.790 dı 1. ay 3.380 oldu yani az almıştı sütüm yetmicek mama vericek die çok korktum sürekli emzirmeye ve humananın anne sütünü arttırıcı çayını içmeye başladım sütüm yağlandı ve çoğalmaya başladı mutlaka dene derm eczanelerde satılıyo sütün yetersiz değildirde yağsızdır
sinirlerinin bozulması çok doğal ilk zmnlar bende öyleydim fakat bi düşünsene onun senden başka güvenebileceği kimsesi yok şuanda hiçkimsei tanımazken senin kokunu tanıyo rahatlıyo ama şunuda düşünmeni isterimki bu ruh halin sütünü çok etkiliyo senin şuanda çok rahat olman sinir stresten uzak olman lazım biliyorum zor ama bebeğin için denemelisin HUMANAYI MUTLAKA DENEEEEEEE opuyorumnanaktan
cnm humana aldım ama bi türlü içmeye fırsatım olmadı günde kaç kere içmem lazım birde soğuk içiliyormu sen nasıl içtin..hemen şimdi bir tane yapayım içeyim akşam emzirdim biraz mızmızlandı emzik verdim mecburen uyuyakaldı..o ağladıkça çok üzülüyorum hele açlıktan ağlıyo olabilme ihtimali beni kahrediyor ...iyi bir çocuk doktoru arıyorum şimdi önerisi olan varsa lütfen yazsın..

humanayı günde 3-4 defa soğuk olarak içtim sıcakta içebiliyosun ama bu sıcakta çekilmiyo bide milupanın var onuda deneyebilirsin ben 2sinide içiyorum hadi inş. yarar bol bol yağlı sütün olur inş.

humanayı günde 3-4 defa soğuk olarak içtim sıcakta içebiliyosun ama bu sıcakta çekilmiyo bide milupanın var onuda deneyebilirsin ben 2sinide içiyorum hadi inş. yarar bol bol yağlı sütün olur inş.[/QUOT
evet bu sıcakta çok zor oluyor iyi bari soğuk içeyim bende...amin süt sıkıntısı olan herkese bende bol yağlı sütler diliyorum

Back