Kağıdı alıp annesine soracaktınız bu nedir diye.
Çocuğa da diyebilirsiniz pek ala neden böyle yapıyorsun kızim,hadi git sen kendi arkadaşlarınla oyna diye.
Sitede kızımdan büyük bir çocuğu ben bugün uyardım benzer ifadelerle. Kızımın arkadaşı,akranı olmadığını,onunla ugraşmaması ,sakalaşmaması gerektiğini(densiz bir şaka yapmış)öyle bir samimiyetleri olmadiğinı söyledim. Kızımda duydu söylediklerimi,ona da sordum sorun var mı kızım,tekrarlanırsa haber verirsin diyerek çocuğa da duyurdum. Cocuğa kızıp,bağırıp,rencide etmedim ,güzelce anlattım ,gözüm üstünde hareketlerine dikkat et mesajı verdim gectim. Bence tekrarlamaz artık.
Sizde bağırmadan,kızmadan söyleyin. Belki 1 kez değil,defalarca söylemeniz gerekecek cocuğun özel durumundan dolayı ama mesajı eninde sonunda alacak. Anlamıyor,devam ediyorsa annesini çekip kenara "anlaşamıyorlar,malum sorun yaşıyoruz her defasında,karşılaşınca kendi cocuklarımıza sahip çıkıp bir araya getirmeyelim,siz kızınızı yollamayın,bende kızımı oyalayacağım,yas farkları malum akran degiller zaten" vb cümlelerle konuşun. Annesi de oyalasın,yanıniza yollamasın. Yaşıt olsalar neyse ama zaten yaşlari itibariyle anlaşamazlar ki zaten normal şartlarda da.