EvetZeka seviyesi düşük derken zeka geriliği mi var? Ben hiçbir şey anlamadım
Yani şöyle kızım insanlara karşı soğuktur zaten ben de oynatmak istemiyorum ama üstüne üstüne geliyor. İstemedikçe bir hırçınlaşma söz konusu. Ne doza çıkcağını kestiremiyorum. Nasıl yaklaştırmıyabilirim ki aynı parkta oynuyorlar. Görünce kaçırmam lazım heralde. Ama çocuğu ikna etmekteCocugu kizinizin yanina yaklastirmayin. Korkulariniz yerli mi yersiz mi bilmiyorum ama 4.5 yasinda bir kizin 12 yasinda kizla oynamamasi lazim zaten
Gerçek bir zeka geriliği. Yani özel eğitim alan bir çocukNasıl bir zeka geriliğinden bahsediyorsunuz anlamadım tam.
Çocuğa mı laf atıyorsunuz annesine mi onu da anlamadım.
Yani şöyle kızım insanlara karşı soğuktur zaten ben de oynatmak istemiyorum ama üstüne üstüne geliyor. İstemedikçe bir hırçınlaşma söz konusu. Ne doza çıkcağını kestiremiyorum. Nasıl yaklaştırmıyabilirim ki aynı parkta oynuyorlar. Görünce kaçırmam lazım heralde. Ama çocuğu ikna etmekte
Gercekten 12 yasinda kizin raporu var ise zeka geriligi yonunde..sizin yapicaginiz sadece annesi ile konusmak olmali..yada kizini alip guzelce konusmalisiniz..kardesin o senin..daha cok kucuk..felan seklinde..zeka geriligi durumlarindada bazi cocuklar saldirgan olabiliyor..bazilarida icine kapanik..bazilari takintili olabiliyor..yani gercekten cocogun durumunu iyi bilmelisiniz..annesi bu konuda vakif olacagindan durumunu detaylica sorun iaterseniz..annesine..ona gore onleminizi alabilirsiniz..Merhaba benim 4 bucuk yasında bir kızım var. Bugün site bahçesinde bir kız vardı geçen yazda gördüğüm zeka seviyesi düşük bir kız. Yani boy pos var belki 12 yaşında falandır ama çocuk gibi davranan. Ben kızımın tuvaleti gelmiş diye aldım kızı eve götürdüm parktan sonra tam kapıdayken bu kız geldi(ev müstakil) kapıdan içeri doğru girmek için yöneldi ben dedim sen parka git biz gelcez. Neyse anladı galiba. Parka doğru gidiyordu. Ben elimde bebek arabası içinde oğlum, kızım scooterla önden gitti. Kızım biraz önden gitti tabi. Bu kız tam parkın içinde kızıma doğru koşmaya başladı. Bebek arabasında oğlumu bıraktım aklıma kötü şeyler geldi dövcek galiba gibi. Kolunu sıkmış bir de iktirmiş. Koştum yanına. Bu sefer bebek arabasında oğlum kaldı. Napcağımı şaşırdım ona klştum sonra. Sonra gitti tekrar geldi kızımın tşirtünün içine “F*** you” yazmış 10 defa filan onu kotmuş. Aldım kagıdı attım çöpe. Annesi de o küçük seninle yaştaş değil bilmiyor falan diyor. Sonra kadın ilerde birileriyle telefonda görüştü.
Yani bu durumda ne yapabilirim diye size soracaktım. Kadına çemkirsem vicdanım sızlıyor. Birşey söylemesem evladımı koruyamamış olmanın vicdanı sarıyor. Napmalıyım? Belliki karşılaşcaz bu kızla
Deniycem benzer bir konuşma geçti senden küçük o bilmiyor gibi annesi de dedi sen onla oynama ama sertleşmem lazım sanırım birdaha yaklaşmaya çalışırsa.Ikna etmenize gerek yok. Yaninizdan göndericeksiniz. Gerekirse annesine de söyleyin. Yasit olsalar neyise, ama.degiller
Şimdi ben bir şey diyemiyorum bu konularda. Ama çocuğunuza bir şey diyecekseniz de yaşıtlarınla oyna diye uyarın derim başka şeye vurgu yapmayın.Gerçek bir zeka geriliği. Yani özel eğitim alan bir çocuk
Deniycem benzer bir konuşma geçti senden küçük o bilmiyor gibi annesi de dedi sen onla oynama ama sertleşmem lazım sanırım birdaha yaklaşmaya çalışırsa.
Maalesef tatlıya baglanmaz kızım zaten kolay arkadaş edinen biri değil. Ne yaparsam yapayım arada bir bag kurulamaz bu kızla. Mesela komşumuz birşey sorsun oo bisikletini nerden aldınız gibi cevap vermez. Erik verir teşekkür etmez sessiz kalır ki onları tanıyor uzun süredir. Bu kız benim kız cevap vermedikçe kızıyor. Bakışından tepkilerinden anlıyorsun bunu.12 yaşında da olsa bi çocuktan bahsediyoruz. Ben olsam kızıma 2 meyve suyu verirdim birini ona vermesini söylerdim gözetimim altında tabi. Böylece diğer kız onu tehdit olarak görmekten vazgeçebilir. Bu şekilde algıyı değiştirmezseniz kızınız o kızı her gördüğünde korkabilir ve bu durum diğer kızı daha da tetikleyebilir. En mantıklı çözüm tatlıya bağlamak diye düşünüyorum
Bir de şu var geçen yaz karşılaşmıştık. Çok akıllı bu ya. İşte internetten yabancı diller öğreniyor arkadaşlar buluyor gibi konuşmalar geçti. Ben de çocuğun durumunu kabullenmiyormuş gibi geldi. Sadece bu konuşmalar değil hatırlayamadığım konuşmalar bu izlenimi verdi.Gercekten 12 yasinda kizin raporu var ise zeka geriligi yonunde..sizin yapicaginiz sadece annesi ile konusmak olmali..yada kizini alip guzelce konusmalisiniz..kardesin o senin..daha cok kucuk..felan seklinde..zeka geriligi durumlarindada bazi cocuklar saldirgan olabiliyor..bazilarida icine kapanik..bazilari takintili olabiliyor..yani gercekten cocogun durumunu iyi bilmelisiniz..annesi bu konuda vakif olacagindan durumunu detaylica sorun iaterseniz..annesine..ona gore onleminizi alabilirsiniz..
Arkadaş olsunlar demedim zaten sadece kızınızı odak olmaktan çıkarmış olursunuz. Parka çıktınız baktınız o da orda "el salla kızım merhaba de" dersiniz yürüyüş yapıyormuş gibi eve tekrar dönersiniz o olmadığı vakit çıkarsınız. Çocuğu uyarmak annesine söylemek onu daha da öfkelendirebilir demek istedim. Kalp kırmadan gerekirse parkta sonra oynayarak durum idare edilebilir.Maalesef tatlıya baglanmaz kızım zaten kolay arkadaş edinen biri değil. Ne yaparsam yapayım arada bir bag kurulamaz bu kızla. Mesela komşumuz birşey sorsun oo bisikletini nerden aldınız gibi cevap vermez. Erik verir teşekkür etmez sessiz kalır ki onları tanıyor uzun süredir. Bu kız benim kız cevap vermedikçe kızıyor. Bakışından tepkilerinden anlıyorsun bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?