Bosandiginizda nafaka baglandi ise tekrar nafaka davasi acmaya gerek yok. Icraya vereceksiniz. Nafaka artirim davasini kastediyor olmalisiniz. Avukatiniz icra ile tahsilini yapar alamadiginiz nafakalarin. Hatta odemezse hapis cezasi var.
Ikincisi 6 yasindaki bir cocuga kiminle kalmak istiyorsun diye hakim sormaz. O yastaki bir cocugun velayeti, siz babaya vermek istemediginiz surece, verilmez. 12-13 yasinda olsa idi ya da daha buyuk o zaman cocuga sorulurdu yine de cocugun mevcut duzenini bozmak istemez hakim ve cocugun fikrinden cok, tercihini anneden yana kullanir. 16 yasinda falan olsa o zaman cocugun tercihi olurdu. Velayet 18 yasinda bitiyor zaten. Cocuklar birey oldugu icin kendi kararlarini kendileri veriyorlar o yastan sonra. Merak etmeyin sizden alamazlar.
Sadece sunu ilave etmek istiyorum: gorus gunleri kısıtlamasi yapabilirsiniz. Bir avukata sorun
Cocugun mutsuz oldugunu ve gitmek istemedigini soyleyin. Bu konuda gorus gunlerine bir kisitlama getirilebilir mi? Bildigim kadariyla bazi durumlar icin yapilabiliyor. Avukatim bana oglun gitmek istemiyorsa zorla goturemezler demisti.