• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızımda çaresi bulunamayan sıkıntı

kafestekikiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
1.468
2.637
63
34
daha önce kızımda kaşıntı için konu açmıştım. alerji testi yaptırdık doktorumuz %90 besin alerjisi demişti. kızımın hiçbir şeye böyle tetiklenecek kadar alerjisi yokmuş. bilenler bilir belki maksimum iki artılı maddeler var sonuçlarda sadece üç veya dört yok. doktor da sonuçlar temiz dikkate almamız gereken bir şey yok dedi. kan tahlili sonuçları da temiz çıkınca doktorumuz aynı ilaçları yazıp cildiyeye gidin dedi. ilaçlar fayda etmiyor ki zaten. cildiyeye götüreceğim yarın ama artık delirmek üzereyim hanımlar. demin yolladım babasıyla içeri hüngür hüngür ağladım. gelip yanıma ağlıyor kaşınarak anlamıyorum derdini konuşamıyor da. sanki başka bir derdi var bu çocuğun öyle düşünmeye başladım artık. eşime dedim ki acaba bilmediğimiz bir hastalığı mı var çocuğun. bugün uyanınca bir biberon suyu kafaya dikti sonra kustu çok az bir şey. karnı da şiş olur genelde yemek yedikten sonra ama bu zamana kadar hep çok yiyen bebekti ona yordum ben. sanırım hata yaptım o kadar kötü hissediyorum ki kendimi. nereden başlayacağımı bilemiyorum, tekrar çocuk doktoruna mı görünmek lazım cildiyede de sonuç alamazsak ne yapacağım bunları düşünüyorum sürekli. internetten bütün çocuk hastalıklarını ezberledim tekrar okuyup belirtileri karşılaştırırken. çok moralim bozuk

Bebeklerde olur mu bilmiyorum ama gluten alerjisi olabilir mi? Karın şişliği yapar o çünkü
onu da araştırdım ama kaşıntı ve kabarma göremedim belirtilerde. daha çok iştahsızlık ishal karın ağrısı ve şişlikten bahsediyor bir de kilo kaybı veya alamama. kızım aksine çok topludur iştahı da çok yerinde.

daha önce kızımda kaşıntı için konu açmıştım. alerji testi yaptırdık doktorumuz %90 besin alerjisi demişti. kızımın hiçbir şeye böyle tetiklenecek kadar alerjisi yokmuş. bilenler bilir belki maksimum iki artılı maddeler var sonuçlarda sadece üç veya dört yok. doktor da sonuçlar temiz dikkate almamız gereken bir şey yok dedi. kan tahlili sonuçları da temiz çıkınca doktorumuz aynı ilaçları yazıp cildiyeye gidin dedi. ilaçlar fayda etmiyor ki zaten. cildiyeye götüreceğim yarın ama artık delirmek üzereyim hanımlar. demin yolladım babasıyla içeri hüngür hüngür ağladım. gelip yanıma ağlıyor kaşınarak anlamıyorum derdini konuşamıyor da. sanki başka bir derdi var bu çocuğun öyle düşünmeye başladım artık. eşime dedim ki acaba bilmediğimiz bir hastalığı mı var çocuğun. bugün uyanınca bir biberon suyu kafaya dikti sonra kustu çok az bir şey. karnı da şiş olur genelde yemek yedikten sonra ama bu zamana kadar hep çok yiyen bebekti ona yordum ben. sanırım hata yaptım o kadar kötü hissediyorum ki kendimi. nereden başlayacağımı bilemiyorum, tekrar çocuk doktoruna mı görünmek lazım cildiyede de sonuç alamazsak ne yapacağım bunları düşünüyorum sürekli. internetten bütün çocuk hastalıklarını ezberledim tekrar okuyup belirtileri karşılaştırırken. çok moralim bozuk

Karaciğer ve bağırsak hastalıkları kaşıntı yapabiliyor, kontrol edildi mi🤔

Butuncul tip doktoruna gidin mutlaka. Doktorun sadece test sonucunu baz almasi da cok ilginc. Konusamiyor dediginize gore bebek daha bu. 4 yasin altinda alerji testleri yanilticidir. Googledan bir iki sayfa okusaniz her yerde yazan bir bilgi oldugunu gorursunuz. Doktorlar bu kismi nasil atlar anlamiyorum. Baslarindan saviyorlar resmen. Benim kizim da alerjikti, cok zor gunler gecirdik. Cocuk alerji immunoloji bolumune goturduk test istedi doktor, kanda ve ciltte bakildi, sonuc temiz cikti. Doktor sonuclara bakip cocugun bir seyi yok diyet yapma dedi. Onceden arastirarak gitmistim tabi ki. Testlerin 4 yas altinda yaniltici olabilecegini okudugumu soyledim. Evet ama cocukta alerji olsa belirtiler siddetli olurdu dedi. Boyle cok doktor gezdik. Sonra bir gastroenterologa gittik. Hikayemizi dinledi. Alerji oldugu cok acik neden yormuslar sizi bu kadar dedi. Baska bir docente gittim. Test sonucu temiz diye yollayacakti, eliminasyon diyetinden bahsettim, diyetle sut urunlerine tepki tespit edince aaa alerji, hemen mama raporu cikaralim dedi ve yaziverdi raporu. Yani ben okuyup arastirip gitmesem doktora guvenip alerjisi yokmus diye perhiz yapmayacaktim, cocuguma 6. Ay standart yogurtla ek gida baslayacaktim ve yavrum perisan olacakti. Ben de kendimi yiyecektim bu cocugun nesi var diye. Doktorlar gercekten asiri bulmadiklari vakalari gecistiriyor. Alerji ihtimalini perhiz denemeden atlamayin.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Anne olunca anladım sitesinde kadir tugcu var. Online olarak sorabilirsin.
Ayriyeten ciddiyete götürün tabi.
Üzülmeyin oluyor böyle hastalıklar çocuklarda. Ben de çok üzülürdüm geçiyor hepsi

Butuncul tip doktoruna gidin mutlaka. Doktorun sadece test sonucunu baz almasi da cok ilginc. Konusamiyor dediginize gore bebek daha bu. 4 yasin altinda alerji testleri yanilticidir. Googledan bir iki sayfa okusaniz her yerde yazan bir bilgi oldugunu gorursunuz. Doktorlar bu kismi nasil atlar anlamiyorum. Baslarindan saviyorlar resmen. Benim kizim da alerjikti, cok zor gunler gecirdik. Cocuk alerji immunoloji bolumune goturduk test istedi doktor, kanda ve ciltte bakildi, sonuc temiz cikti. Doktor sonuclara bakip cocugun bir seyi yok diyet yapma dedi. Onceden arastirarak gitmistim tabi ki. Testlerin 4 yas altinda yaniltici olabilecegini okudugumu soyledim. Evet ama cocukta alerji olsa belirtiler siddetli olurdu dedi. Boyle cok doktor gezdik. Sonra bir gastroenterologa gittik. Hikayemizi dinledi. Alerji oldugu cok acik neden yormuslar sizi bu kadar dedi. Baska bir docente gittim. Test sonucu temiz diye yollayacakti, eliminasyon diyetinden bahsettim, diyetle sut urunlerine tepki tespit edince aaa alerji, hemen mama raporu cikaralim dedi ve yaziverdi raporu. Yani ben okuyup arastirip gitmesem alerjisi yokmus diye perhiz yapmayacaktim, cocuguma 6. Ay standart yogurtla ek gida baslayacaktim ve yavrum perisan olacakti. Ben de kendimi yiyecektim bu cocugun nesi var diye. Doktorlar gercekten asiri bulmadiklari vakalari gecistiriyor. Alerji ihtimalini perhiz denemeden atlamayin.
şüphelendiğim her şeyin perhizini yaptım aslında. hiçbir gerileme olmadı kaşıntı ve kabarmada. bir de doktor test yapılamayacağını söyledi sonra kilosunu sordu. 14 kilo kızım, kilosu iyiymiş olur o zaman dedi onun yönlendirmesiyle test yaptık. yoksa biliyorum tabiki de 4 yaş altına test yapılmadığını

şüphelendiğim her şeyin perhizini yaptım aslında. hiçbir gerileme olmadı kaşıntı ve kabarmada. bir de doktor test yapılamayacağını söyledi sonra kilosunu sordu. 14 kilo kızım, kilosu iyiymiş olur o zaman dedi onun yönlendirmesiyle test yaptık. yoksa biliyorum tabiki de 4 yaş altına test yapılmadığını
Eliminasyon diyeti cok yorucu ve uzun bir surec. Diyelim cocugun domates gluten kazein ve yumurtaya alerjisi var. Siz bugun donatesi kestiniz baktiniz iyilesme olmadi, domatesi yemeye devam edip gluteni kestiniz. Yine iyilesme olmadi diye gluteni yemeye devam edip sut ve yumurtayi kestiniz. Yani diyette surekli kacak verdiniz. Bu durumda cocuk iyilesmez zaten, cunku hepsini ayni anda kesmek gerekiyor. O yuzden bir gidaya alerjisi yoktur demek icin en az 3 hafta perhiz edilmesi, sonra o gidanin yuksek miktarda yenerek cocugun tepki verip vermeyeceginin gozlenmesi gerekiyor. Siz perhizi bu sekilde mi yapmistiniz?

Çok geçmiş olsun. Anne olunca anladım sitesinde kadir tugcu var. Online olarak sorabilirsin.
Ayriyeten ciddiyete götürün tabi.
Üzülmeyin oluyor böyle hastalıklar çocuklarda. Ben de çok üzülürdüm geçiyor hepsi
teşekkür ederim sorarım mutlaka, inşallah sonuç alırız

Eliminasyon diyeti cok yorucu ve uzun bir surec. Diyelim cocugun domates gluten kazein ve yumurtaya alerjisi var. Siz bugun donatesi kestiniz baktiniz iyilesme olmadi, domatesi yemeye devam edip gluteni kestiniz. Yine iyilesme olmadi diye gluteni yemeye devam edip sut ve yumurtayi kestiniz. Yani diyette surekli kacak verdiniz. Bu durumda cocuk iyilesmez zaten, cunku hepsini ayni anda kesmek gerekiyor. O yuzden bir gidaya alerjisi yoktur demek icin en az 3 hafta perhiz edilmesi, sonra o gidanin yuksek miktarda yenerek cocugun tepki verip vermeyeceginin gozlenmesi gerekiyor. Siz perhizi bu sekilde mi yapmistiniz?
benim en büyük şüphem süt ürünleriydi. bir hafta kadar hiç kullanmadık. gerileme sıfırdı. sonra kırmızı eti kestik aynı şekilde, onda da olmadı vs o şekilde yaptık doktor da öyle yönlendirmişti zaten

benim en büyük şüphem süt ürünleriydi. bir hafta kadar hiç kullanmadık. gerileme sıfırdı. sonra kırmızı eti kestik aynı şekilde, onda da olmadı vs o şekilde yaptık doktor da öyle yönlendirmişti zaten

Bunlar uzerinde fikir birligine varilmis en kuvvetli alerjenlerdir. Gordugunuz gibi en basta gluten var. Bir maddenin anne sutunden arinmasi 21 gunu bulabilir. Cozulemeyen bir hastalik varsa diyet 21 gun surer. Karar sizin tabi ki.

Gecmis olsun. Tarifiniz o kadar alerjik bir bebek oldugunu gosteriyor ki. Yavrunuzun kiyafetleri, bulasigi icin kullandiginiz deterjan, sampuan, krem vb bile kasinmasina sebep oluyor olabilir. Sadece gida kaynakli alerji olmayabilir yani. Ama bunun da teshisini kesinlikle uzman bir alerji hekiminin koymasi gerekir.

Gecmis olsun. Tarifiniz o kadar alerjik bir bebek oldugunu gosteriyor ki. Yavrunuzun kiyafetleri, bulasigi icin kullandiginiz deterjan, sampuan, krem vb bile kasinmasina sebep oluyor olabilir. Sadece gida kaynakli alerji olmayabilir yani. Ama bunun da teshisini kesinlikle uzman bir alerji hekiminin koymasi gerekir.
bahsettiğiniz tüm ürünleri doktorun tavsiyesine göre değiştirdim…

bahsettiğiniz tüm ürünleri doktorun tavsiyesine göre değiştirdim…
Acil sifalar diliyorum.

Alerji parmak izi gibi kisiye ozgu bir durum. Oglum da alerjik bir bebekti, cok sukur Prof. Dr. Mahmut Dogru sayesinde sureci atlatabildik. Kendisinden -gitmediyseniz - gorus almanizi tavsiye ederim.

Acil sifalar diliyorum.

Alerji parmak izi gibi kisiye ozgu bir durum. Oglum da alerjik bir bebekti, cok sukur Prof. Dr. Mahmut Dogru sayesinde sureci atlatabildik. Kendisinden -gitmediyseniz - gorus almanizi tavsiye ederim.
teşekkür ederim…hangi şehirde bahsettiğiniz doktor?

Back