- 27 Aralık 2018
- 1.057
- 1.753
- 133
Benim kızımda çok hareketli.Yaşıtlarındaki erkek bebeklerden daha hareketli diyebilirim.Kız çocuğu sakin olur derler benim de gözüm korktu şuan![]()
Ben en fazla bir yıla rahatlarım diye düşünürken diğer kademeleri duymam iyi olmadiEhiehie
Zordu, bundan sonrası bana göre daha zor.
2 si var 3 ü var 4 ü var bunun.
İzlemekle yetinin, yapacak bir şey yok.
4 yaş sendromundan bildiriyorum, taş değil kaya olsa çatlar yarabbim Allahım bu nasıl bir inat, çocuğa sormadan kaşığını tabağının yanına koyamıyorum, suluğu onun gösterdiği çizgiye kadar dolduruyorum, yürürken nereden geçmek istediğini soruyorum.
İnadından çoraplarını ters giydiriyorum, iplikler ayağına batıyormuş.
Öyle bir emir komuta zincirindeyim ki robotik yaşamdayım sadece, aklım çıkıyor ha tepindi ha tepinecek diye![]()
![Pleading face :pleading_face: 🥺](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f97a.png)
Bizim bebeklerimizin doğduğu senede mi bir sorun vardı acabaValla ben de krese baslar düzelir dedim
27 aylık bebe cete olmus kresde millete saldırıyor
Erkek cocugu olsa dicem hadi bi derece
Kız dogurdugma eminim.
Bana anne ben arkadaslarımı sıktım diye geliyor hergün:S
Ögretmen evde esinden cok bizim yüzümüzü görüyrdur,hergür beyin fırtınası yapıyoruz kendisiyyle![]()
![Thinking face :thinking: 🤔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f914.png)
İlk cümledeki dikkat cümlesini anlayamadım.Aklı başında bir anneye kim aksi bir cümle kurabilir ya da hangi aklı başında anne o cümleyi diğer şekilde düşünebilir ?Bu arada yastığı kendi yüzünüze bastırıp bağıracaksınız! Bebeğin değil yani..
Ayrıca sizde onunla inatlaşırsanız sorunu çözemezsiniz. O an sinirlenmeden sakin bir şekilde onu izleyin daha sonra sakin, güzel anınızda onu severken güzelce onunla konuşup yapmaması gerekenleri anlatın..
Ne olursa olsun bir şeyi söylerken sürekli " Dur, yapma " demektense neden yapmaması gerektiğini anlatın. Bu yaştaki çocuklar konuşulanları çok iyi anlıyor. Yeter ki sinirlenmeden, sakince konuşun. O sizin evladınız mümkün olduğunca her şeyi sakince konuşun..
Onu eğlendirin , dikkatini başka yöne çekin.. Biraz eğlenceli bir anne olun. Düzeniniz, rutininiz mutlaka olsun.( Bütün çocukların kendilerini güvende hissettikleri durumlardır)
Anne babanın siniri, bağira çağıra konuşmaları, agresif tavırları bebeğe yada çocuğa geçer.. Yoksa çocuk doğar doğmaz sinirli, agresif olmaz.
Diğer fikirler için teşekkür ederim.Onu eğlendirmek için her türlü etkinliği yapıyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum.Oyun hamuru - evcilik oynamak - doktor seti - kitap okuma - boyama yapma- masal anlatma vs Yaşına uygun her etkinliği takip ediyorum.Uygulamaya çalışıyorum ama yetmiyor sanırım.