Kızıma Nasıl Davranmalıyım Bilemiyorum

HatueL

Kalbini değiştirerek hayatını değiştirebilirsin...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
1.057
1.753
133
Günaydın hanımlar
Benim derdim kendimle.Özellikle 1 haftadır bebeğime çok kızdığımı bazen sert davrandığımı gözlemliyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor.

26 aylık kızım var.Çok hareketli hatta çok demek yetmez çooook çoooook hareketli.Normalde daha sakin kalabiliyordum ama bu aralar griple birlikte halsizlik uykusuzluk bir araya gelince benimde sinirlerim harap oldu.

Sizden bebeğime karşı nasıl sakin kalmalıyım o inatlaşırken onunla inatlaşmamayı nasıl başarmalıyım vb.konular için fikir istiyorum.Onun gözünde korkunç sürekli bağıran bir anne olmak istemiyorum.Bu beni çok üzüyor.

Tecrübeli anneler bana yardımcı olursanız sevinirim.

Çok çok geçmiş olsun öncelikle.
Kizmaniz bir haftaliksa çok normal çünkü sizde bir insansiniz ve hastasınız.
Söyleyebileceğim tek şey bugünler asla geri gelmeyecek. Hiç birşey mükemmel olmak zorunda değil. Siz onu güvenliğe alın ve uzanın elinizden geldiğince

İnatlaşarak çözüm değil kalıcı hastalar olacağını bilin mesela yemek istemiyor mu bırakın yemesin. Yerlere bir şeyler mi atıyor o an atsın akabinde konuşun. Bir de annelerin kendileri için bir iki seansta olsa psikolog ile görüşmesi gerçekten onları rahatlatıyor.

Canina zarar vermedigi surece ne istiyorsa he tamam yapabilirsin, mumkunse cinnetlesmeyelim modunda takilinacak dönemlerden bahsediyorsunuz sanirim.

Çok teşekkür ederim.Aslında günlerin gelmeyeceğinin farkındayım ama nedense bazen mümkün olmuyor.
Genelde başka bir odaya gidip biraz sakinlesmenizi tavsiye ederler.
Bunu bir ara uygulayabiliyordum.Ama artık arkamdan geliyor.Daha çok yanımda durmak istiyor.Ağlayınca bırakamıyorun.

Sizde insansınız
Sürekli meleğim prensesim diye tepemize çıkaracak halimiz yok
Kesinlikle öyle ama 2 yaşındaki bebeğin beni dişlerimi sıkacak hale getirmesine inanamıyorum.
Kiziniz terrible 2 döneminde, bence bunla ilgili yazilar okursaniz, ne tur tepkiler vermeniz gerektigini de anlatiyolar genelde https://www.dogrusucarrefoursa.com/2-yas-sendromu-nedir-nasil-atlatilir/

İlk uygun zamanda bakacağım.Teşekkür ederim.
Yemek ve atma konusunda sıkıntı yaşamıyorum.Ama aşırı inat var.Özellikle su konusuna çözüm bulamadım.En son biberonundan suyu ağzına biriktirerek oyuncaklarına dolduruyordu.Özellikle benim yatak odamda bulunan her şey her yere gidiyor.Uyardım olmadı konuştum olmadı kızdım yine olmadı.Çaresiz kaldım.
Psikolog iyi bir fikir olabilir.Teşekkür ederim.

Canina zarar vermedigi surece ne istiyorsa he tamam yapabilirsin, mumkunse cinnetlesmeyelim modunda takilinacak dönemlerden bahsediyorsunuz sanirim.
Bende kendimden cinnet moduna girmekten korkuyorum.Ama bebeğimde çok sinirli çok.
Yastığı yüzüne bastırıp bağır delice gelecek ama çok çok iyi geliyor. Bir de müzik açıp dans ediyorum biri bizi izlese sanırım bebeği elimden alır. Sosyal hizmetlere
Bana önceden söylesen delice gelirdi ama artık iyi bir fikir diye düşünmeye basladım.

bence bolca dinlenin,
kendinizle ilgilenin, ne iyi geliyorsa o, kahve zamani olur, yoga zamani meditasyon zamani olur,
cikolata yemek olur,
yuruyuse gitmek olur,
...
gunun bir aninda kendinize alan yaratin, kafanizi bosaltin dinlenin.
Bu zamanda esiniz veya bir baskasi cocuga baksin,
veya cocugun uyku saatine denk gelecek sekilde ayarlayin.
Bunu duzenli olarak yapin.

Siz kendinizi surekli frenleyemezsiniz, taktikler bugun ise yarar, yarin yaramaz,
o yuzden duzenli olarak kendinizi mutlu edecek bir sey yapmaniz gerekir ki o gunun stresi bir sekilde atilsin.

Şaka bi yana konu sahibi 2 yas sendromundasiniz, arat nette milyor adet link cikicak, bebegin o yas grubu ne yaparsa onu yapiyo şu an, gecicek bu sürec, biraz yorucu zamanlar ama bitiyo

Bende kendimden cinnet moduna girmekten korkuyorum.Ama bebeğimde çok sinirli çok.

Bana önceden söylesen delice gelirdi ama artık iyi bir fikir diye düşünmeye basladım.
Öfkeli ve sendromlu bebe
Kizimda uçan adam sabri modunda dolaştı bir süre ortada.
Geçeçek merak etmeyin, 2 yaş bebeleri gerçekten zor oluyor.
Bende geliyor cinnet modunda geziyordum evde ilk zamanlar sonra mecburen kabullendik bu süreç böyle, baktim olmuyor işi gücü yemeği biraktim sinirlenmesine firsat vermeden surekli etkinlik surekli oyun modunda takildim.
Oyun hamuru acayip ise yariyor, boyle elleriyle sıkıp yogurabilecegi hirsini çikarabilecegi seyler verin eline,daha da olmadi cinnet aninda dikkat dagitmak lazim, ben kek yaptiriyordum hanima, ben kek yapmaya gidiyorum sende burda istedigin kadar aglayabilirsin diyip ortami terk ediyordum,tabi aglarken kusmalar da cabasi
Dikkat dagitinca kusana kadar aglamalardan kurtuldum öneririm sizede.
Baktiniz cinnet cinnet dolasiyor tutusturun eline toz bezini toz alsin, bulasik makinasina falan yardim ederdi hem ise yarardi hem cinneti gecerdi.

Verin onune legeni suyu temiz bir bulasik sungeriyle oyuncaklarini yikasin dursun.
Hem egleniyor, hem su stresini aliyor hemde baya baya zaman gecirtiyor, ayni zamanda sungerle farkli dokulardaki esyalarin suya temasinda farkli tepkiler verdigini cozuyor.
Sunger suyu icine cekiyor gibi bir on izlenim tarzi dusunun.
Aslinda cocuklar davranislariyla ne istedigini anlatiyorda biz acemilikten mi yogun stresten mi bir sure bunu anlamiyoruz.
Takip edip yaptigi hareketin daha anlamlisini eline verince daha kolay oluyor

Ya daha benimki küçük ama aklıma gelen su. Mesela evi olabildiğince güvenli hale getirseniz. Kırılacak her seyi kaldırmak, çekmecelere güvenlik kilidi, temiz kalmasını istediğiniz seyleri kaldırmak vs. Sonra da salsanız ne yaparsa yapsin :) bir de bol bol park gibi enerji atıcı yerlere goturseniz... Bakalım 2 yaşına gelince bebem, bu yazdıklarımı yutacak mıyım? :))))

Yastığı yüzüne bastırıp bağır delice gelecek ama çok çok iyi geliyor. Bir de müzik açıp dans ediyorum biri bizi izlese sanırım bebeği elimden alır. Sosyal hizmetlere
Şu yaziyi okuyunca, amacsizca beni yere yatirip uzerime zipanildiginda oh be sirtim yer gordu cok sukur moduna ulasmis kendi hallerim geldi birden aklima. benimde icimden hep sey geciyordu iyi kimse hala sikayet edip bebeyi sosyal hizmetlere aldirmadi demek ki sorun yok henuz delirmemisim diye dusunurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…