• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma kardeş bana ikinci çocuk acaba?????

6-7yas ara cok degil ki canim.benim buyukle kucuk arasi 6 yas. simdi kucukler ,ileride buyuduklerinde yas farki kapaniyor ki.mesela; biri 26 iken digeri 20 olucak .akran olucaklar yani.
öz kardes olsun istiyorsun anladigim kadariyla ama acikca belirteyimki 2. cocuk kadinida evliligide daha fazla yipratiyor.evliligindeki sorunlari cozmeden zorlanirsi 2.cocukta

Seni biraz vicdansiz ve bencil buldum, kusura bakma. O bebegin huzurunu, psilojisini kimse düsünmüyor. Evliligin sallantida "bare bosanmis olsakta, ikince çoçugum olur" nasil bir mantik ya? O çoçuga yazik degil mi? Onun da hakki degil mi huzurlu bir evde, ailede büyümek?

Hayir yani büyük çoçugun simdi bebek istiyor, tamam. Bebek geldikten sonra, büyük onu kiskandiktan sonra, evliligin enkazi altinda kaldiktan sonra, büyük "ben bu bebegi istemiyorum, niye yaptin" deyince, ne yapacaksin? Bebegi yurdami vereceksin? Hayir yani dünyaya bir can getirmek kadar önemli bir karari, nasil küçük bir çoçuga birakiyorsun? Yada nasil o küçük çoçuk bu karari etkileyebilir?

Ikinci çoçugu düsünmeden, ilk önce evliligini düsün. Esin ile mutlu olmayi, büyüge huzurlu olmayi düsün.

eger anlasamiyorsaniz dusunmeyin, dogan bebegin anne babasiyla mutlu bi yuva en dogal hakki...neden bosanma kesmekesininin ortasinda bi yavru daha kalsin ki. esinizle anlasabilecegi umudundaysaniz evdeki cocuk civiltisindan daha huzur verici ne olabilir ki... ayrica benim cocuklar arasinda bes yas.fark var gayet ii anlasiyorlar mash.

Evet vicdansiz ve bencilim ikinci cocuk kararini kucuk cocugun istemesiyle alacak kadar gerizekaliyim birde once evliligimi dusunecektim dimi kocamla mutlu olmayi ee dogal olarak onuda dusunemiyorum ben buraya dertlesmeye fikir almaya geldim hakaret isitmeye degil ama kadina en buyuk kotulugu yine kadinin yaptigini unutmusum uc sene once foruma girmeme karari almamanin sebebini hatirlattiginiz icin tesekkur ederim

Çocuklar arada yıpranıyorlar...
Eğer eşinizle aranız iyi değilse 2.çocuğu düşünmeyin...

Evet vicdansiz ve bencilim ikinci cocuk kararini kucuk cocugun istemesiyle alacak kadar gerizekaliyim birde once evliligimi dusunecektim dimi kocamla mutlu olmayi ee dogal olarak onuda dusunemiyorum ben buraya dertlesmeye fikir almaya geldim hakaret isitmeye degil ama kadina en buyuk kotulugu yine kadinin yaptigini unutmusum uc sene once foruma girmeme karari almamanin sebebini hatirlattiginiz icin tesekkur ederim
illa duymak istediklerinizi mi yazalım yani?
ne düşmanlığımız oalcak ki size? mutsuz olduğunuz evliliğe ,kendiniz için,veya kızınız için her ne ise,2.çocuk istiyorsunuz..babası istemiyor 2. çocuğu...
olsun ne olursa olsun yapın ,çocuk bereketiyle gelir mi diyelim...olsun ,2 çocuk olsun da boşanırsanız boşanın mı diyelim? yoksa olsun 2. çocuğu yapın,nasılsa boşanmaya cesaretiniz yokmuş mu diyelim??*
şimdi kadın kadının dostu mu oldu yani...

Niye benimle ayni fikirde degilsiniz demiyorum usluptan bahsediyorum yok bebegi yurdami verecekmisim yok bu karari nasil o veriyormus sen git once kocanla anlas filan
Ama zaten ikinizde uslubu ayni o yuzden size garip gelmemistir

Niye benimle ayni fikirde degilsiniz demiyorum usluptan bahsediyorum yok bebegi yurdami verecekmisim yok bu karari nasil o veriyormus sen git once kocanla anlas filan
Ama zaten ikinizde uslubu ayni o yuzden size garip gelmemistir
bana yazdınız sanırım???
kendimde bir üslup sorunu görmüyorum ,hakaret yok,kötü söz yok,yargılama yok,sadece fikir beyanı ve mantık var..
ama sizde bir algı sorunu veya sabirfikirlilik var sanıyorum.fikirlere açık değilseniz ,konu açmanızın anlamını çözemiyorum..
madem soracağınız sadece yaş farkı o şekilde sorup,ievliliğinizi veya maddi durumları,aile durumlarını anlatmayın..sadece 7 yaş fark fazla mı diyin gidin..kendi aklınızdaki soruları yazıp,cevaplardan memnun olmamak mantıklı değil.
bence aklınızdaki sıkıntılar dile geldiği için,gerçeklerden kaçıyorsunuz,yüzleşmek iyi gelmedi size..

ben bu konuda farkli düsünüyorum.
eger bir kadin kendine güveniyorsa, tek basimada büyütebilirim benim bir kocaya ihtiyacim yok diyorsa
maddi ve manevi yetebilirim diyorsa - neden olmasin.
kiziniza arkadas olur.

öyle kadinlar varki ayrilcagini bile bile ikinci cocugu yapar.
hatta birdaha hic evlenmeyi düsünmüyordur cocuk yapar öyle bosanir.
ben absürd bulmuyorum.
hayatta hersey mümkün.

İlk mesajimi okudumda ileride olurda bosanirsak filan demisim aslinda ogrenmek istedigim yas farki ve 6 seneden sonra dogurmak sifirdan baslamak nasil olur? Konu biraz dagildi gibi benimde parmagim var tabi

Benim ablamla aram 7 yaş, en iyi arkadaşım, sırdaşım, yoldaşımdır, kimse giremedi aramıza 37 yıldır, gayet güzel anlaşılıyor :)

kardeş fikri çok güzel tabi ama huzursuz bir evlilik onları mutsuz ederse? eşiniz istemediği için bütün sorumluluk size kalacak. bunlara razımısınız? bence kızınızın kardeş isteğinden ziyade kendinizi ve eşinizin istememe durumunu düşünün. eşiniz kolay ikna olacak mı?

3 sene once bir arkadasim aynisini yapti cok kizmistim o zaman ona oda simdi soylediklerimi soyluyordu bana simdi ayni dusunecegim aklima gelmezdi

Acikcasi hala kararsizim iliskimizi iyice yipratirmi bilemiyorum ama oyle kotu bir halden bu hale geldikki belkide cok iyi gelecek

3 sene once bir arkadasim aynisini yapti cok kizmistim o zaman ona oda simdi soylediklerimi soyluyordu bana simdi ayni dusunecegim aklima gelmezdi

Acikcasi hala kararsizim iliskimizi iyice yipratirmi bilemiyorum ama oyle kotu bir halden bu hale geldikki belkide cok iyi gelecek
Varsayımla hareket etmemelisin.Çocuk bu.Çok ciddi çok öenmli bir karar.Hele ki 1.cocuğun iyi gelmediği evliliğe 2.çocuk hiç iyi gelmez.
Çocuklar arasındaki farktan ziyade evliliğin sorunlu.Ve herşeyden en önemlisi eşin istemiyor.Onun kararı da çok önemli.Çocuklar hep kardeş ister.Ama illa her çocuğun kardeşi olması gerekmiyor.Ya da kardeşi olmayan yalnız kalır diye bir gerekçede yok.
Annem okul masrafını karşılayacağını söyledi diyorsun ama şartlar zaman ne getirir bilemezsin.Hem de ölümlü dünya.Şayet boşanırsan ilk çocuğunun psikolojisi nasıl olur bilemezsin.Okul çağında zaten ilginin en çok olması gerektiği zamanda.Bir de babadan ayrı,bozulan düzene uyması.Bir de diğer küçük çocuğun masrafları büyütürken yaşanılan sıkıntılar.Sen kendi psikolojinin nasıl olacağını şimdiden kesitremezsin.Ve de anne baba ayrı çocuğu bile bile neden dünyaya getiresin.
Velev ki boşanmadın bu şekilde gitti.Zaten aile kavramı olmayan mutsuz bir evlilikte bir çocuk var,ikincisi niye?

kizinizin kardesi olacaksa ayni babadan olsun bu gercekten önemli ilerde evlenseniz bile yanliz kalmaz tamam bazi zorluklar cekersiniz buyutene kadar ama öz kardesi olur sonucta ilerde birbirlerine destek olurlar

benim kızım da 3 yaşında, eşim bi çocuk daha istiyor ama ben istemiyorum. Aslında isterim ama eşimle ben çalışıp geliriz eşim telefon elinde kumanda yanında keyif yapar . Ben kızımla ilgilen yemek hazırla kaldır ütüsüydü çamaşırıydı yoruluyorum e bir de kayınvalideyle yaşıyorum. Böyle bi adama niye 2. çocuk yapayım ki?? A AyMin_

boşanıp başka biriyle evlenirseniz o sevdiğiniz adamdan yaparsınız kızınıza kardeşi.ama yolunda gitmeyen bi evlilikten çocuk.. hatta ikinci çocuk.. bilemedim valla..

Back
X