• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık ♥♥KIZIMA İSİM YARDIM KIZLAR♥♥

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ebrar
Ceylin
Erva
Masal
Derin
kumsal
Asrın
Asel
Almina
Destina
Burçe
Minel
Okyanus
Liva
Seray
Esila
Elvin
Dora
Hira

sagol canım anlamları cok önemli bana göre internetteki yeniçıkma isimlerle anlamlarına itibar etmiyorum. Nedense hepsi cennetle ilgili önceden kimse bilmemişmi de koymamış sende dikkat et derim. Yoksa isim çok kendini kandırıp anlamına güvenip koyarsın. Mesela asel cennetteki bal ırmagıymıs keza aleyna esila anlamsız isimler.
İsim konusunda ihtisas yaptım.Hepsinin anlamını da kökenini de biliyorum☺️

Lakin elde var 0.Küçükken Pelin ismine bayılırdım.Belki onu,belki de Melis ismini koyabilirim.Ama emin değilim.Eşim daha duyulmamış isim seviyor.
Fikir versene canım bizde faydalanalım. Anlamı uydurma olmayanlardan

Canım teşekkür ederim ben hep ceylin istedim ama anlamı yengeçyuvasıymış oyüzden belkide bitürlü begenemiyorum destina nedemek canım
Yunanca kokenli . Birde kader anlami var. Hos bir isim . Yabanci kokenli olmasi sotun degilse konulabilir. Sonucta Arapcada bize gore yabanci. Turkce degil. Dilimiz ayri. Arapca kokenli olunca turkce olmuyor.

Ceylin yengec , yengec yuvasi. Nette cogu isim crnnetle alalakali bence boyle anlamli olanlari iyice arastirin. Nerdeyse cogu arapca ve farsca isim boyle. Netten ilk cikan anlama bakmayin hemen . sonra gercek anlami baska sey cikiyor. Soylenis olarakda bence hos telafuzu yok

Ceylin yengec , yengec yuvasi. Nette cogu isim crnnetle alalakali bence boyle anlamli olanlari iyice arastirin. Nerdeyse cogu arapca ve farsca isim boyle. Netten ilk cikan anlama bakmayin hemen . sonra gercek anlami baska sey cikiyor. Soylenis olarakda bence hos telafuzu yok

İlk defa duydum. Haklısınız

Yunanca kokenli . Birde kader anlami var. Hos bir isim . Yabanci kokenli olmasi sotun degilse konulabilir. Sonucta Arapcada bize gore yabanci. Turkce degil. Dilimiz ayri. Arapca kokenli olunca turkce olmuyor.
Ewet canım anlamıda güzel. Benim için kökeni değil anlamının güzel olması önemli zaten dinimizde böyle der. Kuranda geçen her kelimeyi esila aleyna gibi isim yapmaktansa anlamı güzel olan isimler tercih edilmeli bence. Emeğin için teşekkür ederim anlamı güzel farklı isimlere denkgelirsen benimledecpaylaşırsan sevinirim

Ewet canım anlamıda güzel. Benim için kökeni değil anlamının güzel olması önemli zaten dinimizde böyle der. Kuranda geçen her kelimeyi esila aleyna gibi isim yapmaktansa anlamı güzel olan isimler tercih edilmeli bence. Emeğin için teşekkür ederim anlamı güzel farklı isimlere denkgelirsen benimledecpaylaşırsan sevinirim
Kuran da illa arapca isim koyun demiyor. Anlami kotu olmasin. Kibir icki buna benzer gibi. Yoksa her dilde herkeson ismi kendi aciklamasi vardir. Benim oglum olacak . Kuz olursa melisa yada melinda koyacaktik. Ailece Melinda daha cok begenildi. Buda yurt disinda turkiye dede cok konulan isom ortak isim oluyor. Benim guzel kizim demek. Koken turkce degil. Turkcede birsuru dilimize yerlesmis kelimeler var. Ailede iki uc tane ayni isim sevmiyorum. Herkes kendine ozeldir. Iki uc kiside syni isimde olmasinin manasi yok. Isim bollugunda hele. telafuzu duzgun yapilsin. Kulaga hos gelsin. Kotu anlam icermesin bende buna dikkat edoyorum secerken.

Kuran da illa arapca isim koyun demiyor. Anlami kotu olmasin. Kibir icki buna benzer gibi. Yoksa her dilde herkeson ismi kendi aciklamasi vardir. Benim oglum olacak . Kuz olursa melisa yada melinda koyacaktik. Ailece Melinda daha cok begenildi. Buda yurt disinda turkiye dede cok konulan isom ortak isim oluyor. Benim guzel kizim demek. Koken turkce degil. Turkcede birsuru dilimize yerlesmis kelimeler var. Ailede iki uc tane ayni isim sevmiyorum. Herkes kendine ozeldir. Iki uc kiside syni isimde olmasinin manasi yok. Isim bollugunda hele. telafuzu duzgun yapilsin. Kulaga hos gelsin. Kotu anlam icermesin bende buna dikkat edoyorum secerken.[/QU

Ben de bu tarz isimleri beğeniyorum.Genelde Rum kökenli bu isimler.Mila nasıl geliyor kulağa?

Ben de bu tarz isimleri beğeniyorum.Genelde Rum kökenli bu isimler.Mila nasıl geliyor kulağa?
Melinda yunan yada ıspanyol kokenli ssnirim. Unuttum oglum olacagini ogrenince arastirmayi bitaktim. Melisa gibi bid cok ulkede kullaniliuor.

Melinda İspanyolca da geçiyor evet.Kulağa nasıl geldiğinden emin olamamıştım ama.

Pelin ya da Melis şu an sıcak geliyor.Bellki Duru olabilir.Siz hangisini koyardınız?

Back