Doğuma Hazırlık kızıma isim konusunda öneriler bekliyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hangi isim daha kibar ve güzel

• hira

OY: 7 26,9%
  • azra

OY: 6 23,1%
  • melisa

OY: 8 30,8%
  • duru

OY: 5 19,2%

• Ankete Katılan
    26

swanlakee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
49
54
36
Merhaba hanımlar. Benim 6 yaşında bir kızım var ismi Mina çok severek ve isteyerek verdik ismini. Şimdi inşaallah temmuz ayında bir kızım daha olacak ancak isim konusunda bir türlü karar veremiyorum. Mina ile uyumlu benzer kibar bir isim arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle Lina ismini düşünmüştüm ancak Minaya çok benzediği için vaz geçtik şu an Hira ve Azra isimleri aklıma geliyor ama bu isimlerde çok kullanıldıkları için bir türlü karar veremiyorum. Ayrıca Melisa ve Duru isimleride bir diğer tercihim. Sizce Hira mı Azra mı Melisa mı daha güzel. Ayrıca isim önerilerinizi de beklerim.

ben oyumu azradan yana kullandım cok kibar bir isim.

ayrıca bisey sormak isityorum hamileliginizin basında hic lekelenmeniz oldu mu bu sorunun cevabı benim icin onemli cevaplarsanız sevinirim.

ayrıca bisey sormak isityorum hamileliginizin basında hic lekelenmeniz oldu mu bu sorunun cevabı benim icin onemli cevaplarsanız sevinirim.
Kanama seklinde olmadigi surece lekelenmeden korkmayin. Ama tabi doktora sormakta fayda var.

Cevabınız için çok teşekkür ederim evet benim de çok yoğun bir şekilde kahverengi lekelenmem oldu hatta ara arada kanamam oluyor bebeğimin eşi altta rahim ağzına yakın olduğu için oluyormus benim ki

Mina ya en uymmusu hira olur gibi fonetik olarak bile aynı gibi.
Azra ismi hiç hoşuma gitmiyor Azrail geliyo aklıma
Duru mina ile uyumsuz olsada hoş.
Ama ben melisa ismindeki naiflik sade ama sıcaklığı vegendim;-):-)

Azra ismi okunuşu çok kaba
Ben oyumu Hira'dan yana kullandım. Hem çok hoş bir isim hem de Mina ile çok uyumlu. Diğer seçeneklerde uyumsuz

Azra'nın kibar bir isim olduğunu düşünmuyorum. Anlamlı bir isim olsa da son derece kaba bir telaffuzu var.
Esra daha güzel ve daha kibar.

Hira hoşuma gitmeyen moda bir isim.

Melisa da pek hoşuma gitmiyor. Kültürümüzde yeri olmayan bir isim.

Duru'ya verdim oyumu. :) Hem Mina gibi 4 harfli bir isim, uyumlu.

Kibar isim deyince Inci, Ipek, Rüya, Esin, Idil, Ilke, Sedef, Işıl, Ece, Ilgin gibi isimler geliyor benim aklıma.

Merhabalar..
Ben Azra diyorum.. Kibar bir isim degil ama hem anlam olarak hem de ismicok begeniyorum..
Ben de Agustos annesiyim.
Ilk kizimin adi Ayse Sare. Sare ismini onerebilirim. Cok severek koyduk..
Simdi Azra istiyorum. Esim ise Elif..
Bizde de kararsizlik mevcut..

Ben kızım olursa adını Emira koymak istiyorum (prenses anlamına geliyor) Mina ya da uyumlu gibi sanki :p ikinci kızım olursa koyacağım isim de Hafsa :KK36:

Bir de bu ara Esila ve Alya ismini duyar oldum, ben düşünmüyorum ama siz belki düşünürsünüz...

gerçekten isim konusunda karar vermek çok zormuş Sare ve Elif ismi de hoş isimler ancak ailemizde olan isimler tüm yorumlar için çok teşekkür ederim fikirlerinizi bekliyorum

Elvin
Nil
Nisa
Neva
Derin
Her yorumumda ısım seceneklerıme bı yenisi eklenıyor :KK48:

Sevgili bayanlar öncelikle birbirinden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Azra ve Melisa isimleri anketimde öncelikli durumda gözüküyor. Sanırım tercihimi Azra dan yana kullanacağım. Önce Melisa ismini de çok ciddi manada düşünmüşken daha sonra bazı arkadaşlarımın aklına pekte hoşuma gitmeyen Melissa P romanını ve filmini getirdiğini görünce bu isme karşı bir ön yargı oluştu bende. Azra ismi kulağıma kaba gelmiyor. Aksine gözümün önüne bembeyaz ve çok güzel bir kız portresi getiriyor. Bazıları Azrail'i anımsattığını söylemiş ama bu benim için çokta sıkıntı arz etmiyor nitekim İsra ve Esra isimleri de bana nedense hep kıyametin habercisi İsrafil'i anımsatmıştır. Ama sonuçta Azrail de İsrafil de Allah'ın emirlerini yerine getiren melekler yani melek isimleri. Birde çevremde kime sorsam Azra isminde tanıdıkları güzelleri sıralıyorlar birde en güzeli Hz. Meryem'in lakabı oluşu belki şefaatine de mazhar oluruz.

X