Doğuma Hazırlık Kızıma isim arıyorum!!!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ebrunun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
91
8
96
Arkadaslar kızımaisim arıyorum islamda kuranda geçen anlamı guzel isim arıyorum yardım eder mısınızzzz???

Ben Zeynep ismini çok seviyorum canım. Peygamber efendimizin kızının ismi. Anlamı da 'babasının süsü' ne hoş değil mi ? Ayrıca genç kızlardan Müslüman olanların ilki. Benim Allah nasip eder de bi kızım olursa hiç düşünmeden bu ismi vereceğim. Rabbim bebişine hayırlı ömürler versin..

erva
buğlem
elizan
mina
miray
eslem
esila
asel
kevser
berra ...............

Ben Zeynep ismini çok seviyorum canım. Peygamber efendimizin kızının ismi. Anlamı da 'babasının süsü' ne hoş değil mi ? Ayrıca genç kızlardan Müslüman olanların ilki. Benim Allah nasip eder de bi kızım olursa hiç düşünmeden bu ismi vereceğim. Rabbim bebişine hayırlı ömürler versin..

tesekkur ederım canım zeynepısmını cok severım ama aılemızde bu ısımlı cok var yınede sagollll

benimde %80 kızım olacakmış Elif Minel düşünüyorum İkra koymak istiyodum ama bi arkadaşımız koydu aynısı olmasın dedim
Minel: Cennetteki inci tanesi demekmiş

isim konusu çok araştırmalı illa kuranda geçecek diye bi kural yok dinimizce ismin anlamı önemli ve bi evladın babası üzerindeki haklardan biri de ona güzel isim vermiş olması. Kuranda geçiyor diye birçok isim uydurulmuş. Kuranda rastladığım
Beyza(beyda) apak bembeyaz demek
Eslem kendini allah yoluna adamış
Asel bal ırmağı (ama aysel gibi anlaşılıyor pek beğenmedim çok moda olmasına rağmen)
Ebrar güvenilir insan (sahabeler)

ondan ayrı Ayşe ismi eski olmasına rağmen çok hoşuma gidiyor. Sana önerim ceylin minel ecrin gibi isimlere güvenip te kızına vermemen. Kurana bağlı kalma çünkü anlam önemli. Ben kızıma inci ismini verdim. Anlamı da güzel. Rabbim hayırlı bebek etsin analı babalı büyütsün inşallah.

isim konusu çok araştırmalı illa kuranda geçecek diye bi kural yok dinimizce ismin anlamı önemli ve bi evladın babası üzerindeki haklardan biri de ona güzel isim vermiş olması. Kuranda geçiyor diye birçok isim uydurulmuş. Kuranda rastladığım
Beyza(beyda) apak bembeyaz demek
Eslem kendini allah yoluna adamış
Asel bal ırmağı (ama aysel gibi anlaşılıyor pek beğenmedim çok moda olmasına rağmen)
Ebrar güvenilir insan (sahabeler)

ondan ayrı Ayşe ismi eski olmasına rağmen çok hoşuma gidiyor. Sana önerim ceylin minel ecrin gibi isimlere güvenip te kızına vermemen. Kurana bağlı kalma çünkü anlam önemli. Ben kızıma inci ismini verdim. Anlamı da güzel. Rabbim hayırlı bebek etsin analı babalı büyütsün inşallah.

tsk ederım cnm cok dogru dıyorsun ıste ama daha hala ısım dusunemedık yaaaa cok kararsızızzzz:(((

Selamun aleykum canım..
İsmin Kur'an'da geçmesinden cok, anlamının güzel olması önemli olan.. İsim konusu gercekten hassas bir konu..
Babanın evladı üzerinde olan haklarından biri de evladına güzel ve anlamı olan bir isim koyması..
Benim de kızım olacak. Allah kısmet ederse Ayşe Sare koymak istiyoruz ismini..

Elif ismini çok severim..
Mina
İkra
Zeyneb...

Selamun aleykum canım..
İsmin Kur'an'da geçmesinden cok, anlamının güzel olması önemli olan.. İsim konusu gercekten hassas bir konu..
Babanın evladı üzerinde olan haklarından biri de evladına güzel ve anlamı olan bir isim koyması..
Benim de kızım olacak. Allah kısmet ederse Ayşe Sare koymak istiyoruz ismini..

Elif ismini çok severim..
Mina
İkra
Zeyneb...

BİZDE ONU DEMEYE ÇALIŞIYORUZ Bİ BAŞKA KONU BAŞLIĞINDA MAYA VS GİBİ SAÇMA SAPAN İSİMLER VAR SORDUĞU İÇİN ARKADAŞI AYDINLATMAYA ÇALIŞIYORUZ SENDE KİMSENİN DEDİĞİNE BAKMA DİYORSUN :22: İYE BAKMASIN BAKMASINDA MAYA BİLMEM NE Mİ KOYSUN SENİNDE BURADA BELİRTTİĞİN GİBİ ANLAMI ÖNEMLİ EVLADIN HAKKI. SARE NİN ANLAMIDA BUYMUŞ İYİ KÖTÜ SEN KARAR VERMİŞSİN TABİ Sare
Anlam:
1. Susuzluk
2. Cemaat, topluluk
3. Ihtiyaç
4. Oldu
(Sare Hz. İbrahim'in (A.S.) birinci hanımının ismi değildir, Sara’dır o)

elvin koyabilirsin anlamı cennet çiçeği gökkuşağının her bir tayfına verilen ad ve sıcak demek kızlara çok yakışan bir isim bence.

benimde %80 kızım olacakmış Elif Minel düşünüyorum İkra koymak istiyodum ama bi arkadaşımız koydu aynısı olmasın dedim
Minel: Cennetteki inci tanesi demekmiş

canım yorumunu okuyunca yazmadan geçemedim. Minel in anlamı sanıldığı gibi inci tanesi demek değil, Arapça da '-den, -dan eki olarak kullanılıyormuş. Biyerde açıklaması vardı, hatta şöyle örnek vermişlerdi: minellahi Allah'tan . gibi. sen yine de iyice bi araştır canım, bu isim konusu gerçekten çok zor iş.

Arkadaslar kızımaisim arıyorum islamda kuranda geçen anlamı guzel isim arıyorum yardım eder mısınızzzz???

Mrb canım isim arayışına devam ediyomusun bilmiyorum ama fikrimi solemek istedim :) bende 5 aylık hamileyim.eşimle hep konusuruz bu isim konusunu. gerçekten çok zor karar vermek. Kız olursa elis erkek olursa ege mehmet koycaz diyoduk.erkek bebek bekliyorum ege ismini koycaz. Bence elis isminide dusunebiliesin arapça cennet kokusu demek :) Rabbim kısmet ederse kız bebeğim olursa ilerde bend elis koycam :)

Mrb canım isim arayışına devam ediyomusun bilmiyorum ama fikrimi solemek istedim :) bende 5 aylık hamileyim.eşimle hep konusuruz bu isim konusunu. gerçekten çok zor karar vermek. Kız olursa elis erkek olursa ege mehmet koycaz diyoduk.erkek bebek bekliyorum ege ismini koycaz. Bence elis isminide dusunebiliesin arapça cennet kokusu demek :) Rabbim kısmet ederse kız bebeğim olursa ilerde bend elis koycam :)

tsk ederım cnm elis ısmıde guzelmıs esımle gorusecegım bu ısmıı :)

Betül koymayı düşünmez misin canım temiz, iffetli kadın anlamında :)

defneyı begenıyorum ama esım ıstemıyo betulde guzell elıf ıse cevremde cok var cnm sagolun

Back
X