• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızıma Çorba Tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karamel86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
879
11
118
İstanbul
5 aylıkken sebze yemegıne basladık ama sevmıyor kabak patates havuc ve zeytınyag koyuyorum hıc sevmıyor sız acaba nasıl corbalar yapıyorsunuz
bıde bugun 2 tatlı kasık kadar pılav yedı acayıp sevdı daha versem yer yanı ben daha vermedım sımdı yıyebılırmı zararı varmı acaba yarın dr sorcam bakalım nedıyecek
corba tarıflerınızı paylasırsanız sevınırım

bende ilk patates kabak havuç haşlayıp vermiştim hiç sevmemişti. sonra sadece patates haşlayıp içine bir parça tereyağı ve önceden suda beklettiğim peyazpeyniri karıştırıp verdim çok sevdi şimdi içine havuçta katıyorum.. bugünde pekmez katmayı düşünüyorum.. ama benim kızım kaşıkla yemeği sevmiyor parmağımla verince daha güzel yiyor.. çorba ve kahvaltı tariflerine benimde ihtiyacım var arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim..

şimdide yoğurt çorbası verdi kızıma çok sevdi güzel güzel yedi:D insan ne kadar mutlu oluyor yavrusu doyunca:D

ben kızımın çorbasına hergün havuç patates kabak koyuyorum bunlar sabit ama her yaptığımda farklı bi sebze ekliyorum. taze fasulye, brokoli, böğrülce gibi pazarda taze ne bulursam ekliyorum. birde 1 tatlı kaşığı pirinç, irmik yada mercimek ekliyorum. bir parçada yağsız dana eti koyuyorum doktorumuz çorbaya alışınca hergün ekle demişti. böle farklı karışımlar yapıyorum sıkılmamış oluyor. eğer yemek istemezse biraz yoğurt karıştırıyorum içine

canım biz önce havuç,patates,kabaktan başladık,sonra yeşil fasulye,brokoli,azcık soğan,bezelye,sonra kıyma,bulgur bazen irmik,bazen pirinç katarak
yaptık sebze çorbasını,piştikten sonrada zeytinyağ katıyoruz.ilk başta kusar gibi yaptı sonra alıştı.şimdi (8 aylık olduk) yaptığım pilav yada dolma içinden veriyorum tatsın diye.5 aylıkken vermedik,doktorumuz
tahıllara 7.ay başlattı,sebze çorbasına alıştıktan sonra mercimek çorbası verdim.şimdide tel şehriye yapıyorum domates,kıyma,yeşil mercimek ve tel şehriye koyuyorum.bizim burda ona kesme aşı deniyor erişteli.genelde tüm çocuklar sever makarna çorbası diye.yoğurtlu çorba,tarhanayı sevmedik
ama sen sebze çorbasına alıştırmaya çalış bence önce bizimki havuç koyduğunda yemiyordu mesela.
yani 5 ay çok erken olduğu için bişey diyemiyorum.çünki biz uzun bir süre sebze çorbası yedik.sonra diğer çorbalara geçtik

annem bu konudan cok iyi anlıyor.oglum için cok lezzetli corbalar yapıyor.ufacık kemikli tavuk yada et,havuç,pirinç,bir dilim ayva yada elma,patates,domates (bırazz fazla yapıp kenndınızde yıyebılırsnz) ...:)

Back