• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızıma Annem Bakıyor ama...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nergiz_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
242
4
46
Azerbaycan
kizim 10 aylık ve annem bakıyor, ben calisiyorum sabah 8 -de gidip 5-te dönüyorum, ama kizimi her gun yanima alamiyorum cunki araba kullanmasini bilmiyorum, bazen annemlerde kalma mecnuriyyetim oluyor. esimde bundan cok rahatsiz. bebegi her gün görmek istiyor, denedim otobüsle götürüp getirdim ama kızım hastalandı. napicagimi bilmiyorum. haftada iki gün eşim gece nöbeti kızımızı alamıyoruz annemlerde kalıncada annem rahatsız oluyor kızım bebeği burda bırak evine git diye, ben bebegimsız kalamıyorum. çok yıprandım. sizce bakıcıya mı versem, annem kızıma çok ii bakıyor ama :14:

kizim 10 aylık ve annem bakıyor, ben calisiyorum sabah 8 -de gidip 5-te dönüyorum, ama kizimi her gun yanima alamiyorum cunki araba kullanmasini bilmiyorum, bazen annemlerde kalma mecnuriyyetim oluyor. esimde bundan cok rahatsiz. bebegi her gün görmek istiyor, denedim otobüsle götürüp getirdim ama kızım hastalandı. napicagimi bilmiyorum. haftada iki gün eşim gece nöbeti kızımızı alamıyoruz annemlerde kalıncada annem rahatsız oluyor kızım bebeği burda bırak evine git diye, ben bebegimsız kalamıyorum. çok yıprandım. sizce bakıcıya mı versem, annem kızıma çok ii bakıyor ama :14:

bence annen bakıyorsa kesinlikle bakıcıya verme. otobüsle götürüp getirebilirsin. bende kreşe veriyorum.
hava güzel olduğu zaman pusetle yürüyoruz eve.
bazende otobüse biniyoruz.
hasta olacağı vardır olmuştur.
annende kalınca annen niye rahatsız oluyor onu da anlayamadım.
eşin nöbetçi olmadığında geç mi çıkıyor. babası alıp getirse olmaz mı?
yada en iyi çözüm annenin yakınına taşın.

bence annen bakıyorsa kesinlikle bakıcıya verme. otobüsle götürüp getirebilirsin. bende kreşe veriyorum.
hava güzel olduğu zaman pusetle yürüyoruz eve.
bazende otobüse biniyoruz.
hasta olacağı vardır olmuştur.
annende kalınca annen niye rahatsız oluyor onu da anlayamadım.
eşin nöbetçi olmadığında geç mi çıkıyor. babası alıp getirse olmaz mı?
yada en iyi çözüm annenin yakınına taşın.

annemin neden rahatsız olduğunu bende bilmiyorum şuanda ona çok kırğınım. sadece bebeğimi düşündüyum için sesimi çıkaramıyorum.
kızım çok kötü hastalandı hastanelik oldu. daha yeni iyileşdi.
evimizi yeni aldık taşınmam imkansız.

anneninki rahatsızlık değildir..çok yoruluyordur siz gidince kafası rahatlıyordur..bence tamamen ondandır..benim annemde kızımı almaya giderim yemegide orda yiyoruz üstüne.."aman kızım hemen kızınıda al git" der :) ama ben bozulmuyorum buna anlıyorumki yoruluyo çok..gidince bi oh diyo :) torununu yada beni sevmiyomu yok tabiki öyle bişey ama yaşı belli sonuçta..bence hiçbir bakıcı annen kadar iyi bakamaz kızına..hasta olmayacak şekilde giydir kızını..hem bak 5 gibi şahane bi saatte dönüyosun işten..eşinle de konuş şanslıyız annem çok iyi bakıyor kızımız için herşeye katlanıcaz falan de..öyle değilmi zaten anne baba olmak her zorluğun üstesinden gelmemiz gerekiyor..bence bu sisteme devam edin..sende genelde kızını alıp evine git çok soğuk olur kar kış olur o zamanlarda yine çocuk hastalanmasın diye kalırsın orda..biz annemde 4 gün kaldık kar yüzünden..

ozlemgnd arkadasima katiliyorum annen kesinlikle yoruluyordur daha cok kucuk ilgi bekler o bebek bizler anne olmamiza ragmen yoruluyoruz biraz uyusada dinlensek diyoruz arada bence annene hic kirilma hakkini hicbir sekilde odeyemessin canim.seninde isin zor evet alah yardim etsin

annemin neden rahatsız olduğunu bende bilmiyorum şuanda ona çok kırğınım. sadece bebeğimi düşündüyum için sesimi çıkaramıyorum.
kızım çok kötü hastalandı hastanelik oldu. daha yeni iyileşdi.
evimizi yeni aldık taşınmam imkansız.

çok geçmiş olsun.
peki annen size gelip bakamaz mı uzak mı evleriniz. yani kışı atlatana kadar gelip kalsa, mesela hafta içi sizde kalsın haftasonu evine dönsün.
sanırım arkadaşların dediği gibi yoruluyordur nefes almak için demiştir.
bizde yeğenime baktık akşam babası alırdı gitsin diye gözüne bakardık.
ama sen olunca bebekle sen ilgilenirsin ondan sordum.
amam bakıcıya verme bence annen gibi bakamz. hem nasıl güveneceksin.
bakıcıyla uğraşmak zor.
çocuğun ağlar ilgilenmez bile. iyi birini bulman zor.
bu kış çıkana kadar iadere edin. ama bakıcıyı unut.

canım anneler bazen bunalıp öyle şeyler derler.benim annem de ablamın çocuğuna bakıyor ara sıra.kızıyor gelin alın artık diye.iki gün sonra geri arıyor getirin çocuğu özledim diye.sürekli ona bırakmayarak çözebilirsin.iş yerinin yakınında bir kreşe verirsen ara ara gidip kontrol edebilirsin.şimdiki kreşler çok iyi bakıyor.izleme imkanın da var sürekli.bence gözün arkada kalmasın.annen bu yaştan sonra çocuk zahmetini kaldıramıyor olması normal.benim annem 45 yalında o bile kriz geçiriyor çocuklar yüzünden:)

bakıcı değil de gündüz bakım evleri oluyor kreşler.çok iyi ilgileniyorlar.eğitimli ve kapsamlı bir yer olsun tabiki.eve bakıcı gelmesi güven açısından seni zorlar bence de.

keşke anneniz sizde kalsa.... bebeğinizde kendi ev ortamında yaşasa.... zaten ne olursa olsunn , kaç yaşında olursa olsun çocuk mutlaka akşamları annenin babanın yanında olmalı.... bence şimdiden iyi araştırıp güvenebileceğiniz bakıcı bulun.... sonrasında kırgınlıklar yaşanmasın........

annen eşini ihmal edersin, aranız açılır diye kalmanı istemiyodur. yoksa neden rahatsız olsun.

yazık kadıncağız da bunalıyordur ister istemez , ama emin ol canından çok seviyordur torununu :) arada böyle şeyler söyleyebilirler, dert etme. eşin nöbetteyken çocuğunu annenden alıp, koyma işlerini taksi ile de halledebilirsin, eğer imkanın varsa haftada 1-2 kez, büyük kolaylık olur senin için. İnşallah bi çözüm bulursun sevgiyle kal..

sen bebegini annene goturup getirecegin yerde annen size sabah gelip aksam donse.elbette bu annen icin daha da yorucu hale getirecektir isi ama en azindan sen eve doner donmez o da evine gidecek rahat edecek,ertesi gun icin biraz enerji toplayacaktir.ben de yakin zamanda kursa baslayacagim ve kizima haftanin 4 gunu annem bakacak.Yani simdiki dusuncemiz annem 4 gun bizde 3 gun kendi evinde kalacak,calismaya basladigimda da kismetse gunduz bizde bakip aksam kendi evine gidecek.Annemden istedigim fedakarlik cok cok buyuk ama ona cok ihtiyacim var.kadincagiz zaten hic emekliligin tadini cikaramadi,hamileligim yatarak gecti hep bana o bakti,hemde yurt disinda oldugumuz halde ve ne kendi odasi oldu,ne disari cikabildi aylarca,cok sikilsa da Allah razi olsun bir gun bile yok olmaz yapamam edemem demedi.Dogumdan sonra uzun sure surekli yine bizde kaldi,babam da cok sabirlidir,o da ilgisiz kaldim diye isi sakaya vursa da biliyorum ki yasliliginda karisi ile bas basa rahat etmek istiyor.butun bunlar beni anneme haksizlik ediyorum dusuncesine itse de elim kolum bagli,o kadar ihityacimiz var ki ona su anda.bakici tutma dusuncesi annem sag ve saglikli oldugu surece dusunebilecegim bir cozum degil,guven sorunundan ziyade annemin cocuklarla torunlariyla ve ozellikle kizimla olan ozel iletisimi,kayitsiz sartsiz sevgisi.

Sevgili Nergiz, ben olayı tamamen farklı yorumladım. Şöyle ki, bence annen senin ev ve aile düzeninin bozulmaması için seni evine göndermeye çalışıyor. Kötü hava şartlarında vb. durumlarda "bebeği bırak, sen git" demesi bu yüzden diye düşünüyorum. Yakın bir tanıdığım annesine yakın taşınmıştı seneler evvel, o zaman bebeği de yoktu üstelik. Her akşam iş çıkışında annesine giderdi, hazır yemek, hazır sofra, çok mutluydu :)), sonra tabii ev düzeni bozuldu, kendi eviyle ilgilenmemeye, yemek yapmamaya, sofra hazırlamamaya başladı, o dönem eşiyle araları o kadar bozuldu ki, ne diyeyim açıkcası daha sonra anneden uzak bir eve taşınmasına rağmen eşlerin arası bir daha da tam olarak düzelmedi. Sakın yanlış anlama "sen annende kalırsan evini ihmal edersin" demek istemiyorum, sadece annenin bu sözleri senin evinin ve ailenin düzeni bozulmasın diye düşünerek annesel bir içgüdü ile söylediğini düşünüyor ve annene bir kez daha saygı duyuyorum.

annen, evini ihmal edersin. eşin bu duruma bozulur aranız açılır diye demiştir sanıyorum. üzme canını.. napıcaksın mecbursun. hiçbir anne evladının kötülüğünü istemez:29:

araba kullanmayı bilmiyorum demişsin. araba imkanın varsa bence biranönce araba kullanmayı öğren. çocuğunuda saat kaç olursa olsun yanında taşırsın benimde 6 aylık oğluma annem bakıyo. arabayla getirip götürüyorum ben işim müsait olduğundan emzirmeye bile gidiyorum. araban yoksada kreş parasına araba alırsın zaten taksitle. bazen bizim bile sabrımız tükendiği oluyo çocuklarımıza . anneninde böyle davranması normal sen baktığına dua et bence .

Back