Merhaba, bebeginizin absans epilepsi oldugunu soylemissiniz. Benim kizim 17 aylik. 6 ayliktan beri goz dalmalari oluyor. Cok guvendigimiz bir prof a video gostermistim 6 aylikken. Absansin 3-4 yasindan sonra basladigini soylemisti. Konu kapanmisti. 17 aylik Oldu ve hala bu dalmalar devam edince ve oyun grubundaki ogretmen bile farkedince bu profa internetten video gonderdim. Ve absans 4 yasindan sonra baslar dedi. Ama bebegin dalmasini ilgi cekici buldu. Uyku eegsi istedi. Kendi cocuk doktorumuzunda esi cocuk norologu. Ona da telefondan video gonderdik. O da uyku eeg si istedi. Biz de gidip cektiricez. Ama size bu absans teshisini kim koydu. Staring spells diye de bir sey var. Karistiriliyor olabilir mi. Prof. Burak tatli absansin 4 yasindan sonra ortaya cikacagini israrla soyluyor. Kafam allak bullak oldu. Sevgiler...
çok geçmiş olsun öncelikle. ben ilk olarak kayseri tıpa götürmüştüm.eeg uyku halinde bozukluklar vardı.epilepsi ilaçları verildi hemen.o günleri,söylenenleri,o acıyı anlatamam inanın.tabi biz onunla yetinmedik ankara meral topçu.duymuşsunuzdur belki.düzenli olarak kont götürdük.hastanede 3 gün gözetim altında bile yattı.doktorumuz bizi karamsarlığa sürüklemedi ama epilepsi değilde demedi.düzenli ilaçları kullandık.erken teşhiste geçme olasılığı çok çok yüksek bi epilepsi türü.yaş sınırı hiç duymadım.biran önce eeg çektirin derim.tekrar geçmiş olsun..