• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızıma absans epilepsi teşhisi kondu.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba, bebeginizin absans epilepsi oldugunu soylemissiniz. Benim kizim 17 aylik. 6 ayliktan beri goz dalmalari oluyor. Cok guvendigimiz bir prof a video gostermistim 6 aylikken. Absansin 3-4 yasindan sonra basladigini soylemisti. Konu kapanmisti. 17 aylik Oldu ve hala bu dalmalar devam edince ve oyun grubundaki ogretmen bile farkedince bu profa internetten video gonderdim. Ve absans 4 yasindan sonra baslar dedi. Ama bebegin dalmasini ilgi cekici buldu. Uyku eegsi istedi. Kendi cocuk doktorumuzunda esi cocuk norologu. Ona da telefondan video gonderdik. O da uyku eeg si istedi. Biz de gidip cektiricez. Ama size bu absans teshisini kim koydu. Staring spells diye de bir sey var. Karistiriliyor olabilir mi. Prof. Burak tatli absansin 4 yasindan sonra ortaya cikacagini israrla soyluyor. Kafam allak bullak oldu. Sevgiler...

çok geçmiş olsun öncelikle. ben ilk olarak kayseri tıpa götürmüştüm.eeg uyku halinde bozukluklar vardı.epilepsi ilaçları verildi hemen.o günleri,söylenenleri,o acıyı anlatamam inanın.tabi biz onunla yetinmedik ankara meral topçu.duymuşsunuzdur belki.düzenli olarak kont götürdük.hastanede 3 gün gözetim altında bile yattı.doktorumuz bizi karamsarlığa sürüklemedi ama epilepsi değilde demedi.düzenli ilaçları kullandık.erken teşhiste geçme olasılığı çok çok yüksek bi epilepsi türü.yaş sınırı hiç duymadım.biran önce eeg çektirin derim.tekrar geçmiş olsun..

merhabalar. konuyu baştan sona okudum. kızınızın şimdi iyi olmasına çok sevindim. Allah o günleri tekrar yaşatmasın. size birşey sormak istedim. benim 7 buçuk aylık oğlum 4 aylıktan beri garip hareketler yapıyor. dr a götürdüm epilepsi den şüphelendi eeg çektirmemi çocuk noroloğuna götürmemi söyledi. netten araştırıken sizin konunuzu gördüm. sorum şu eğer oğlum adını koyamadığım o hareketleri yaparken sara epilipsi nöbeti geçiriyor ise müdahale edince dururmu bu nöbet. çünkü oğlum bu hareketleri yaptığını görünce yanına gelip kucağıma alırsam bırakıyor o hareketi yapmayı. ne olduğunu bir türlü çözemedim. inşallah epilepsi sara değildir. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin, kimseyi evladıyla sınamasın. cevabın benim için çok önemli yazarsanz sevinirim.[/QUOTE
öncelikle umut ediyorum ki bu hareketler hastalık belirtisi olmasın.benim kızımda hareketler değilde bir noktaya 4-5 saniye odaklanma vardı.epilepsinin bir çok çeşidi var.Allah esirgesin inş yoktur ama varsa bile biliyorsunuz ki erken teşhis çok önemli.benim kızım iyileşti şükür kont normal.eğer dkt götürün dediyse mutlaka götürün derim.biz anneler çok hassasız bilirsiniz. aklında sorularla yaşamak daha zor.eeg korkulacak bişey değil.Allah ım yavrularımıza bir ömür sağlık versin inş.ha bu arada olaki bi rahatsızlık çıkarsa 1 değil birkaç doktora götür derim.bazıları çok acımasız oluyor pat pat olur olmaz sözler edip anne babayı yıkıma uğratıyorlar.umarım iyi haberlerini alırım.evlatlarımız için dualarımızı eksik etmeyelim...

çok teşekkür ederim kıymetli zamanınızı aldım. dün cerrahpaşa tıp.f.hast. götürdüm oğlumu. durumunu anlattım videoya çekmiştim birkaç görüntü gösterdim. nöbete pek benzemiyor dedi. çünkü ben müdahele edince yapmıyor ve adını seslendiğimde o hareketi bırakıp bana bakabiliyor. bunlar önemli şeyler dedi. ama yinede eeg sini görelim onda çıkar varsa bir sorunu dedi. 14 temmuza randevu verildi eeg için. geceden uykusuz bırakıp götürmem gerekliymiş. inşallah bir sorunu çıkmaz dediğiniz gibi birkaç doktora göstereceğim sonucunu buraya da yazarım. cevabınız için tekrar çok teşekkür ediyorum. Allahım bütün yavruları korusunn.:nazar:

Allahım cümlemizin evlatlarını korusun.. Canım korkma olsa bile tedavisi var erken teşhis önemli tedavile iyi oluyo .. Rabbim dermansız dert vermesin. Evladına acil şifa versin. Herkesin bi problemi var ... Napcaksn dertsiz baş yok

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Oğlumda da 6 ayliktan itibaren bir göz dalmasi farkettim ama Dr umuz normal olduğunu söyleyince üstüne dusmedim. Zaman geçti ve 18 aylik civari göz dalmalari devam ettiği için araştırmaya basladim ki karsima absans epilepsi cikti. Uyku eeg si çektirdik,1 i yetiskin norologu 1 çocuk norologu 1 de prof Serap Uysal gördü videolari ve eeg sonucunu. Hepside eeg sinin gayet iyi olduğunu herhangi bir sorun olmadigini söyledi. Fakat oğlum 28 aylik ve dalmalari devam ediyor. Geç kalmak istemiyorum, tekrar eeg çektirip bu defa da Burak beye gitmek istiyorum sizin fikriniz nedir? Bu kadar Dr un üstüne abartiyor muyum? Yersiz bir endişe mi?

Merhaba arkadaslar bu konuyla ilgili son yazilan yaziya cvp verilmemis ama bende ayni konudan dolayi size ozellikle zehram_26 hanima soru sormak istiyorum.benim oglum 16 aylik ve 4 5 aydir göz dalmalari var.daldiginda seslenince duymuyor gibi yani gozlerini o sabit noktadan cevirmiyor ama elinde oyuncagi varsa oynamaya devam ediyor.uyku eegsi temiz cikti cok sukur uyanik eegsi de cektirdik o da iyi dedi doktor.bizim evde cektigimiz videolara bakarak ilaç yazmak istiyor doktorumuz .acaba sizin kizinizin dalmasini tam olarak tarif edermisiniz?

Zehram_26 hanim Kayseri'de sizin rahatsizliginiz icin tavsiye ettiğiniz doktor ve eeg merkezi var mı oğlumda suphelerim var Acıbadem hastanesinde bir tomografi bile cekmeyi beceremediler tavsiyenize ihtiyacim var

herkese selam.şu aralar moralim çok bozuk..kızımda 2-3 aydır belirli zamanlarda göz dalmaları oluyordu.açıkcası çok üzerinde durmamıştıkdık. oysaki buda epilepsinin bir çeşidiymiş.şuan ilaçlara başladık. çok hareketli ve nazlı bir çocuk.istediği olmayınca sürekli ağlıyor. ağlatmamak için elimden geleni yapıyorum.çalışan bir bayanım .kızımla ilgilenmekten işler güçler yığılıp kalıyor.buda beni daha çok sitrese sokuyor.bu hastalığın geçme durumu söz konusu ama neler yapacağımı bilmiyorum.neler yapmalı nelerden uzak tutmalıyım kızımı.? sizlerde veya çevresinde aynı rahatsızlığı olanlar varsa yardım ederseniz memmun olurum.ALLAH yardımcımız olsun.
Benimde 17 aylık dalıyor 4.5 sn düzeliyor sizde de sadece bu belirti mi vardı acaba sadece dalma mı oluyor