• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızıma absans epilepsi teşhisi kondu.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
başlarda ben hiç anlamadım. öyle birşey ki normal bir göz dalması gibi.gün içinde defalarca olabiliyor.zaten sürekli olduğu için şüpelendik.4-5 sn sürüyor sonra hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor. doktorumuz kolay farkedilemez iyi anlamışınız dedi. zaten MR ve EEG çekmeden doktorlar kesin birşey söylemiyor.. inş sizlerin evlatlarınızın ki normal göz dalmasıdır.

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun diyor allah acil şifalar versin diyorum .......kızın kac yaşında bilmiyorum ama erken teşhisin tabiki tedavisi var bunu için hastalında en iyi olan profösöre götür epilepsi üstünde durulması gereken bir konu .benim de kım 4 yaşında epilepsi (west)sendromu kızım daki biraz agır bir sendrol ben onu farkettim de 4 aylıkdı vede 4 senedir bu hastalıgıyla mucadele ediyoruz sürekli havale gecirdiği içingelişimi geri yani şuan sadece otura biliyor konuşamıyor yürüyemiyor ben kızımı profösöre götürüyorum benim sana tavsiyem kızınlaq daha cok ilgilenmen vedebu hastalıgın üstüne düşmen sakın ihmal etme gec kalınmışlıgın pişmanını yaşarsın hayatın da bunu unutma arkadaşım ..

Aynı olayı ben de yaşamıştım. Bebeğim 28 haftalık doğdu yaklaşık bir ay önce göz dalmaları başladı. Biz de absans epilepsiden şüphelenip çocuk nöroloğu doç. Burak Tatlı'ya götürdük muayeneler yaptı ve eğer göz dalması esnasında diğer faaliyetine devam ediyorsa korkmayın dedi. Göz dalması yorgunluktan, uykusuzluktan falan da olabilir dedi. Yani bebek gözü daldığında seslendiğinizde dönüp bakıyorsa ya da o anki faaliyetine devam ediyorsa bu her bebekte görülebilir dedi. EEG istemedi. Senin bebeğin gözü daldığında mesela elinde bişey varsa düşürüyor mu ya da seslendiğinde bakmıyor mu?

canım öncelikle geçmiş olsun arkadaşımın oğluda hastaydı düzenli ve dikkatli tedaviyle çocukken atlattı şuanda 22 yaşında üzülme biran önce tedavisine bakın.yalnız kullandığı ilaçlarını hiç aksatmadan dakikası dakikasına dikkat etmişti allah yavruna uzun sağlıklı sıhhatli ömür nasip etsin

başlarda ben hiç anlamadım. öyle birşey ki normal bir göz dalması gibi.gün içinde defalarca olabiliyor.zaten sürekli olduğu için şüpelendik.4-5 sn sürüyor sonra hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor. doktorumuz kolay farkedilemez iyi anlamışınız dedi. zaten MR ve EEG çekmeden doktorlar kesin birşey söylemiyor.. inş sizlerin evlatlarınızın ki normal göz dalmasıdır.

merbaa kızın kac yaşın da inşallalh o kadar büyük bir sorunu yokdur umarım

çok teşekkürler arkadaşlar.Allah ım herkesin evladına sağlık versin.doktorumuzun dediklerine harfiyen uyuyoruz. inş kızım da bu hastalığı yenecek. gelişiminde herhangi bir gerilik yok çok şükür.en hafif nöbetlerden biriymiş ama tedbiri elden bırakmamak lazım tabikide. tekrar teşekkürler. bu arada kızım 21 aylık..

çok teşekkürler. Allah ım sizin kızınızada acil şifalar versin.sizlerede sabır versin.. dünyada herşey insanoğlu için. sabırla tevekkül etmek gerek.dualarımızı birbirimizden eksik etmeyelim lütfen.. imtihan dünyasındayız ve imtihan oluyoruz.Allah ım yar ve yardımcımız olsun...

Allah şifa versin arkadaşım. ev işlerini takma kafana boşver yeter ki bebeğin iy,lerşsin. hem zaten ev işi dediğin şey çok nankör temzilik yapsan bile ertesi gün ev yine toz içinde.

canım tv acmayın evde..bırde oyuncaklarıyla oyunlar oynat...sureklı ısını gucunu bırak onunla ılgılen..Allah sıfasını verır..merak etme dua et Allaha:)

Arkadaşlar benim 7 aylık oğlum var. Gün içinde sık sık gözü dalıyor, uykusundan ağlayarak uyanıyor, beslenme dışında da hıçkırıyor. Doktoru epileptik nöbet olabilir, Çocuk nörologuna götürün dedi. Bu konuda Ankara da hangi hastane ve doktoru tavsiye edersiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. Çok endişeliyim. İnşallah hiç bir şey çıkmaz ...

kısa süreli (5-20 saniye), gözlerini dikip sabit bakma, bu anda cevapsızlık şeklinde, kasılmasız dalma nöbetleri (absans) ile; özellikle sabahları uykudan uyandıktan sonraki dönemlerde ortaya çıkan ve kollarda sıçrama-atmalar tarzında myoklonik nöbetler de olabilir.
Epilepsi bulaşıcı bir hastalık değildir. Epilepsili kişinin hastalığının başkaları tarafından bilinmemesi için bir neden yoktur. Yakın arkadaşlarınız, akraba ve komşularınız, öğretmeniniz hastalığınız hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Epileptik kişi nöbetleri iyi kontrol edildiğinde, iyi yaşayabilir, eğlenebilir, çalışabilir ve toplumun aktif bireyi olabilir.

Epilepsi, dünyanın her bölgesinde, erkek ve kadında, her türlü ırkta ve yaklaşık 100 kişide bir oranında görülebilen bir hastalıktır.
Hastaların yaklaşık yarısında belirli bir neden bulunamaz. Belli bir grup hastada ise; gebelikte olabilen beyin gelişme problemleri, doğum sırasındaki nedenler, menenjit, beyin enfeksiyonu, beyin tümörleri, zehirlenmeler veya ciddi baş yaralanmaları epileptik nöbetlere yol açabilir.

Günümüzde epilepsi teşhisi ve tedavisinin yönlendirilmesinde kullanılan en önemli yöntem olarak tanımlanan EEG (Elektroensefalografi) yöntemidir.
Rutin EEG :
Uyku -Uyanık EEG :
Gece EEG
EEG Monitorizasyon
çekimleri yapılır...irtibat 0535 477 4386 istanbul
EEG çekiminin temel amacı beyin hücrelerinden çıkan elektrik akımlarının değerlendirilmesidir. Özelliklede epilepsi hastalığının ve epilepsi hastalığının hangi tür olduğunun tanısında EEG önemlidir

herkese selam.şu aralar moralim çok bozuk..kızımda 2-3 aydır belirli zamanlarda göz dalmaları oluyordu.açıkcası çok üzerinde durmamıştıkdık. oysaki buda epilepsinin bir çeşidiymiş.şuan ilaçlara başladık. çok hareketli ve nazlı bir çocuk.istediği olmayınca sürekli ağlıyor. ağlatmamak için elimden geleni yapıyorum.çalışan bir bayanım .kızımla ilgilenmekten işler güçler yığılıp kalıyor.buda beni daha çok sitrese sokuyor.bu hastalığın geçme durumu söz konusu ama neler yapacağımı bilmiyorum.neler yapmalı nelerden uzak tutmalıyım kızımı.? sizlerde veya çevresinde aynı rahatsızlığı olanlar varsa yardım ederseniz memmun olurum.ALLAH yardımcımız olsun.

Merhaba, konu yaklasik 3 sene once acilmis, benimde 13 aylik kizimda 2 aydir baslayan goz dalmalarini incellettigimizde absans nobeti gecirdigini anladik. Isimiz icabilya yurtdisinda da yasiyoruz, dogal olarak doktorlarla tam bir iletisim kuramiyoruz, kizimda sadece goz dalmasi var, gunde 15-20 arasi 5 ile 10 saniye arasi goz dalmasi yasiyor. kamerayla kayit ettirdik. eeg de bu hafta cekilecek. Doktorumuz goruntuleri gorunce 99% absans nobeti dedi cok emin sekilde. Ilac tedavisi lazim, iyi huylu 3 ile 5 yil arasinda duzleir dedi. Sizde ayni sorunu yasadiginiz icin sormak istiyorum kzininiz ilac tedavisine hala devam ediyormu? sonuc nasil? Turkiyeye gelip birde Turk doktoruna gorunmek istiyoruz, onerebileceginiz iyi bir cocuk noroloji uzmani var mi? simdiden cok tesekkur ederim.

Merhabalar ben Seyda ve 16 yaşındayım . Bana da geçen sene absans epilepsi teşhisi kondu.Annemler ilk daldığımı söylediğimde dikkat etmemişlerdi ve uzun süre sonra nörolojiye gittik.İlaçlar içiyorum her akşam ve dört yıl boyunca içicem. Eskiden dalmalarım olurdu iki üç saniyelik ama artık olmuyor ve durumum gayet iyi . Allah izin verirse dört yıl sonra hiç sorun kalmayacakmış ve üstelik ben pilot olmak istiyordum uzun süredir umarım bu bir engel yapmaz.Çocuğunuz için endişelenmeyin çünkü bende yaşıyorum bunu ve bu gerçek epilepsi değil.Ve atlatılmayacak bir şey değil. Doktorumun dediğine göre absans epilepsi hastalarının çoğu ilaçtan sonra tamamen iyileşiyorlarmış.Eskiden sınıfta falan dalardım ya da gösteri yaparken ama şimdi geçen seneden beri hiç dalmıyorum. :) ah ayrıca bu genetik bir hastalıkmış benim babamın babaannesinde de varmış sanırım. :)

Merhaba, konu yaklasik 3 sene once acilmis, benimde 13 aylik kizimda 2 aydir baslayan goz dalmalarini incellettigimizde absans nobeti gecirdigini anladik. Isimiz icabilya yurtdisinda da yasiyoruz, dogal olarak doktorlarla tam bir iletisim kuramiyoruz, kizimda sadece goz dalmasi var, gunde 15-20 arasi 5 ile 10 saniye arasi goz dalmasi yasiyor. kamerayla kayit ettirdik. eeg de bu hafta cekilecek. Doktorumuz goruntuleri gorunce 99% absans nobeti dedi cok emin sekilde. Ilac tedavisi lazim, iyi huylu 3 ile 5 yil arasinda duzleir dedi. Sizde ayni sorunu yasadiginiz icin sormak istiyorum kzininiz ilac tedavisine hala devam ediyormu? sonuc nasil? Turkiyeye gelip birde Turk doktoruna gorunmek istiyoruz, onerebileceginiz iyi bir cocuk noroloji uzmani var mi? simdiden cok tesekkur ederim.

öncelikle çok geçmiş olsun.sizi çok iyi anlıyorum.bir anne için çok zor günler ama umudunuzu yitirmeyin.Allah ın izniyle geçecek.başta dünya başınıza yıkılıyor ama zamanla onada alışıyorsun.hayat işte herşey bizim için.ilaçları düzenli içirmelisiniz.biz 1 yıldır ilaçları bıraktık.eeg sonuçlarımız iyi çıkıyor.düzenli kontrol yaptırıyoruz.ankarada çok ünlü bir prof var.meral topçu.mutlaka gidin derim.düzenli takiplerini yaptırın.geçecek inş.çok meşakkatli günlerdi benim için,çok zor.ama emin olun nöroloji bölümündeki hastaları görünce halinize binlerce şükredeceksiniz..3 gün hacettepede yattı kızım daha 2 yaşındaydı.başında kablolar sürekli ölçüm yapıyorlar.4 bir tarafta kamera.canınız yanıyor öyle bir yangınki hemde.sonra ordaki hastaları görüyorsunuz şükür diyorsunuz halinize.o günleri anlatamam inanın Allah ım bir daha yaşatmasın.güçlü olun.birlikte yeneceksiniz inş.Allah ım dermansız dert vermesin..ben burdayım inş destek olacağım elimden geldiğince..Allah yar ve yardımcınız olsun..

Merhaba, bebeginizin absans epilepsi oldugunu soylemissiniz. Benim kizim 17 aylik. 6 ayliktan beri goz dalmalari oluyor. Cok guvendigimiz bir prof a video gostermistim 6 aylikken. Absansin 3-4 yasindan sonra basladigini soylemisti. Konu kapanmisti. 17 aylik Oldu ve hala bu dalmalar devam edince ve oyun grubundaki ogretmen bile farkedince bu profa internetten video gonderdim. Ve absans 4 yasindan sonra baslar dedi. Ama bebegin dalmasini ilgi cekici buldu. Uyku eegsi istedi. Kendi cocuk doktorumuzunda esi cocuk norologu. Ona da telefondan video gonderdik. O da uyku eeg si istedi. Biz de gidip cektiricez. Ama size bu absans teshisini kim koydu. Staring spells diye de bir sey var. Karistiriliyor olabilir mi. Prof. Burak tatli absansin 4 yasindan sonra ortaya cikacagini israrla soyluyor. Kafam allak bullak oldu. Sevgiler...

öncelikle çok geçmiş olsun.sizi çok iyi anlıyorum.bir anne için çok zor günler ama umudunuzu yitirmeyin.Allah ın izniyle geçecek.başta dünya başınıza yıkılıyor ama zamanla onada alışıyorsun.hayat işte herşey bizim için.ilaçları düzenli içirmelisiniz.biz 1 yıldır ilaçları bıraktık.eeg sonuçlarımız iyi çıkıyor.düzenli kontrol yaptırıyoruz.ankarada çok ünlü bir prof var.meral topçu.mutlaka gidin derim.düzenli takiplerini yaptırın.geçecek inş.çok meşakkatli günlerdi benim için,çok zor.ama emin olun nöroloji bölümündeki hastaları görünce halinize binlerce şükredeceksiniz..3 gün hacettepede yattı kızım daha 2 yaşındaydı.başında kablolar sürekli ölçüm yapıyorlar.4 bir tarafta kamera.canınız yanıyor öyle bir yangınki hemde.sonra ordaki hastaları görüyorsunuz şükür diyorsunuz halinize.o günleri anlatamam inanın Allah ım bir daha yaşatmasın.güçlü olun.birlikte yeneceksiniz inş.Allah ım dermansız dert vermesin..ben burdayım inş destek olacağım elimden geldiğince..Allah yar ve yardımcınız olsun..

Merhaba, bebeginizin absans epilepsi oldugunu soylemissiniz. Benim kizim 17 aylik. 6 ayliktan beri goz dalmalari oluyor. Cok guvendigimiz bir prof a burak tatli ya video gostermistim 6 aylikken. Absansin 3-4 yasindan sonra basladigini soylemisti. Konu kapanmisti. 17 aylik Oldu ve hala bu dalmalar devam edince ve oyun grubundaki ogretmen bile farkedince bu profa internetten video gonderdim. Ve absans 4 yasindan sonra baslar dedi. Ama bebegin dalmasini ilgi cekici buldu. Uyku eegsi istedi. Kendi cocuk doktorumuzunda esi cocuk norologu. Ona da telefondan video gonderdik. O da uyku eeg si istedi. Biz de gidip cektiricez. Ama size bu absans teshisini kim koydu. Staring spells diye de bir sey var. Karistiriliyor olabilir mi. Prof. Burak tatli absansin 4 yasindan sonra ortaya cikacagini israrla soyluyor. Kafam allak bullak oldu. Sevgiler...

merhabalar. konuyu baştan sona okudum. kızınızın şimdi iyi olmasına çok sevindim. Allah o günleri tekrar yaşatmasın. size birşey sormak istedim. benim 7 buçuk aylık oğlum 4 aylıktan beri garip hareketler yapıyor. dr a götürdüm epilepsi den şüphelendi eeg çektirmemi çocuk noroloğuna götürmemi söyledi. netten araştırıken sizin konunuzu gördüm. sorum şu eğer oğlum adını koyamadığım o hareketleri yaparken sara epilipsi nöbeti geçiriyor ise müdahale edince dururmu bu nöbet. çünkü oğlum bu hareketleri yaptığını görünce yanına gelip kucağıma alırsam bırakıyor o hareketi yapmayı. ne olduğunu bir türlü çözemedim. inşallah epilepsi sara değildir. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin, kimseyi evladıyla sınamasın. cevabın benim için çok önemli yazarsanz sevinirim.

merhabalar. konuyu baştan sona okudum. kızınızın şimdi iyi olmasına çok sevindim. Allah o günleri tekrar yaşatmasın. size birşey sormak istedim. benim 7 buçuk aylık oğlum 4 aylıktan beri garip hareketler yapıyor. dr a götürdüm epilepsi den şüphelendi eeg çektirmemi çocuk noroloğuna götürmemi söyledi. netten araştırıken sizin konunuzu gördüm. sorum şu eğer oğlum adını koyamadığım o hareketleri yaparken sara epilipsi nöbeti geçiriyor ise müdahale edince dururmu bu nöbet. çünkü oğlum bu hareketleri yaptığını görünce yanına gelip kucağıma alırsam bırakıyor o hareketi yapmayı. ne olduğunu bir türlü çözemedim. inşallah epilepsi sara değildir. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin, kimseyi evladıyla sınamasın. cevabın benim için çok önemli yazarsanz sevinirim.[/QUOTE
öncelikle umut ediyorum ki bu hareketler hastalık belirtisi olmasın.benim kızımda hareketler değilde bir noktaya 4-5 saniye odaklanma vardı.epilepsinin bir çok çeşidi var.Allah esirgesin inş yoktur ama varsa bile biliyorsunuz ki erken teşhis çok önemli.benim kızım iyileşti şükür kont normal.eğer dkt götürün dediyse mutlaka götürün derim.biz anneler çok hassasız bilirsiniz. aklında sorularla yaşamak daha zor.eeg korkulacak bişey değil.Allah ım yavrularımıza bir ömür sağlık versin inş.ha bu arada olaki bi rahatsızlık çıkarsa 1 değil birkaç doktora götür derim.bazıları çok acımasız oluyor pat pat olur olmaz sözler edip anne babayı yıkıma uğratıyorlar.umarım iyi haberlerini alırım.evlatlarımız için dualarımızı eksik etmeyelim...