- 13 Mayıs 2015
- 203
- 137
-
- Konu Sahibi ikincibahar45
canım benim oğlumda kiloluydu. ilk baş endokrinolojiye gittik, oradan tahlilleride, boyunu, kilosuna bakıp diyesisyene yolladılar. .gerçi daha 1. kez gittik. liste yazdı, verdi ama uyamıyoruz pek daha sdoğrusu uymuyoruz. oğlum inat etti şimdi.Arkadaşlar merhaba, benim sorunum 13 yaşındaki kızım
13 yaşında 164 boyunda ve 77 kilo
Doktora gittik tüm tahlillerini yaptırdık sorun yok ama boğazı çok güzel, durmadan yiyor
Durduramıyorum, söylüyorum dinlemiyor ne yapmalıyım bilemedim
Evde sebze yemekleri ağırlıklı oluyor ama ekmeği çok tüketiyor. Bazen elinden zorla alıyorumEvin menüsünü değiştirin ve acil spora yazdırın. Ona yeme demeyin kesinlikle ters teper. Zararlı şeyleri eve asla sokmayın ve ailede kimse yemesin. Siz dolmalar börekler pilavlar pişirip sadece ona yeme derseniz (ki böyle bişey yapmıyorsunuzdur zaten) iyice ters teper.
Evin yemek düzeni hakkında biraz bilgi verirseniz size daha net çözümler önerebilirim. Başka çocuğunuz var mı? Eşiniz ve siz de iştahlı mısınız? Genel olarak kilolu bir aileniz mi var? Kızınızın arkadaş ortamı nasıl? Aburcubur ve gazlı içeçek alışlanlığı yada aile fertlerinin alışkanlıkları var mı? Bunlardan bahseder misiniz biraz.
13 yaş tehlikeli bir yaş sizin söylediğiniz her şeyin batacağı hatta içten içe size düşmanlık sergiyelecekleri bir dönem. Bende o yaşlarda kilo almaya başlamış bir insan olarak kızınızı anlayabiliyorum. Sakın siz söylenmeyin ama davranışlarınızı değiştirin.
Evde sebze yemekleri ağırlıklı oluyor ama ekmeği çok tüketiyor. Bazen elinden zorla alıyorum
Ailemizde kilo sorunu yok, abisi var evet onun kilosu normal.
Spor konusunu konuştuk bu ay sonuna doğru yazdırmayı düşünüyorum. (beraber gidebileceğimiz bir yer ayarlamam gerekli)
Gazlı içecek almıyorum eve ama harçlık veriyorum onunla alıyor sanırım dondurma v.s
Arkadaşlar merhaba, benim sorunum 13 yaşındaki kızım
Doktora gittik tüm tahlillerini yaptırdık sorun yok ama boğazı çok güzel, durmadan yiyor
En iyisi diyetisyen ve spor ayrıca evde çok çeşit yemek yapmayınArkadaşlar merhaba, benim sorunum 13 yaşındaki kızım
İnsülin direnci evet ama B ve D vitaminlerini hatırlamıyorum.Tüm tahliller içinde insülin direnci , b vitamini ve d vitamini yer alıyor mu ? D vitamini eksikliği metabolizmayı yavaşlatıyor mesela. İnsülin direnci yüksek ise diyet programı tek başına yeterli olamıyor , çünkü direnci kırmak için medikal destek gerekiyor. Bu değerlere bakıldı mı ?
Kıyamam yaaaAynı dertten muzdaribim, kızım 11 yaşında 50 kilo boyu da 147 cm. Endokronolojiye götürdüm, birkaç tahlili riskli çıktı. Diyetisyene başladık 2,5 aydır gidiyoruz ama ancak 2 kilo verebildi. Bir türlü başaramadık, olmuyor sanki aklı fikri yemekte sebze yemeği yapıyorum istemiyor, çorba 5 kaşık içip bırakıyor, pilav, makarna, hamur işi yapmadım uzun bir süre. En sonunda bana anne bana eziyet etme artık ne olur canım pilav istiyor yoruldum diyet yapmak istemiyorum ben daha çocuğum arkadaşlarım okulda istediklerini yerken (hele de dondurma yerken) ben onlara bakıyorum annem olarak hiç mi için sızlamıyor benim bu halime dedi. Ne yapacağımızı bende bilmiyorum.