Kızım:(((

ikincibahar45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
203
137
Arkadaşlar merhaba, benim sorunum 13 yaşındaki kızım
13 yaşında 164 boyunda ve 77 kilo
Doktora gittik tüm tahlillerini yaptırdık sorun yok ama boğazı çok güzel, durmadan yiyor
Durduramıyorum, söylüyorum dinlemiyor ne yapmalıyım bilemedim

Evin menüsünü değiştirin ve acil spora yazdırın. Ona yeme demeyin kesinlikle ters teper. Zararlı şeyleri eve asla sokmayın ve ailede kimse yemesin. Siz dolmalar börekler pilavlar pişirip sadece ona yeme derseniz (ki böyle bişey yapmıyorsunuzdur zaten) iyice ters teper.

Evin yemek düzeni hakkında biraz bilgi verirseniz size daha net çözümler önerebilirim. Başka çocuğunuz var mı? Eşiniz ve siz de iştahlı mısınız? Genel olarak kilolu bir aileniz mi var? Kızınızın arkadaş ortamı nasıl? Aburcubur ve gazlı içeçek alışlanlığı yada aile fertlerinin alışkanlıkları var mı? Bunlardan bahseder misiniz biraz.

13 yaş tehlikeli bir yaş sizin söylediğiniz her şeyin batacağı hatta içten içe size düşmanlık sergiyelecekleri bir dönem. Bende o yaşlarda kilo almaya başlamış bir insan olarak kızınızı anlayabiliyorum. Sakın siz söylenmeyin ama davranışlarınızı değiştirin.

canım benim oğlumda kiloluydu. ilk baş endokrinolojiye gittik, oradan tahlilleride, boyunu, kilosuna bakıp diyesisyene yolladılar. .gerçi daha 1. kez gittik. liste yazdı, verdi ama uyamıyoruz pek daha sdoğrusu uymuyoruz. oğlum inat etti şimdi.

Tüm yemeklerinizi buharlı pişiricide yapın.fazla meyveden dahi kaçının.çay içiyorsa şekersiz içsin ve kesinlikle akşam yemeğinde 1 dilimden fazla ekmek yemesin. Son olarak Sulu yemek yaptığınzda suyunu tabakta bıraksın. Tabi bunları tatlılıkla yapın ki ters tepmesin.

Evde sebze yemekleri ağırlıklı oluyor ama ekmeği çok tüketiyor. Bazen elinden zorla alıyorum
Ailemizde kilo sorunu yok, abisi var evet onun kilosu normal.
Spor konusunu konuştuk bu ay sonuna doğru yazdırmayı düşünüyorum. (beraber gidebileceğimiz bir yer ayarlamam gerekli)
Gazlı içecek almıyorum eve ama harçlık veriyorum onunla alıyor sanırım dondurma v.s

Mutlaka diyetisyene gidin ve verdigi menuyu harfiyen uygulayin. Yaz da geldi spora yonlendirin. En olmadi her gun birlikte yuruyus yapin. Bu yasta veremezse omur boyu kilo sorunuyla ugrasacak. Bikac yil sonra kilolari onu depresyona surukleyecek ve iyice kisir donguye donecek. Ne yapin edin onu saglikli ve dengeli beslenmeye tesvik edin.

Bence ekmeğe özellikle dikkat etmeniz gerekiyor ve tabi abur cubura. Spor salonuna gitmekte zorluk çıkarırsa onu ilgisi olan bi kursa yazdırabilirsiniz, yüzme, dans vs. gibi. Severek gider ve hareket imkanı olmuş olur.

Tüm tahliller içinde insülin direnci , b vitamini ve d vitamini yer alıyor mu ? D vitamini eksikliği metabolizmayı yavaşlatıyor mesela. İnsülin direnci yüksek ise diyet programı tek başına yeterli olamıyor , çünkü direnci kırmak için medikal destek gerekiyor. Bu değerlere bakıldı mı ?

En iyisi diyetisyen ve spor ayrıca evde çok çeşit yemek yapmayın

Aynı dertten muzdaribim, kızım 11 yaşında 50 kilo boyu da 147 cm. Endokronolojiye götürdüm, birkaç tahlili riskli çıktı. Diyetisyene başladık 2,5 aydır gidiyoruz ama ancak 2 kilo verebildi. Bir türlü başaramadık, olmuyor sanki aklı fikri yemekte sebze yemeği yapıyorum istemiyor, çorba 5 kaşık içip bırakıyor, pilav, makarna, hamur işi yapmadım uzun bir süre. En sonunda bana anne bana eziyet etme artık ne olur canım pilav istiyor yoruldum diyet yapmak istemiyorum ben daha çocuğum arkadaşlarım okulda istediklerini yerken (hele de dondurma yerken) ben onlara bakıyorum annem olarak hiç mi için sızlamıyor benim bu halime dedi. Ne yapacağımızı bende bilmiyorum.

Yüzmeye gönderin bence.Benimde kuzenim öyleydi.Uyarırdık yeme ilerde pişman olursun vs yok inadına daha çok yerdi.Liseye başlayınca düzeldi.Az yemeye başladı sanırım çevreden etkilendi bide yüzmeye başladı.Bayağı etki etti.Zamanla kendini bu halde görmek istemeyecek olup zayıflamak için çabalar diye düşünüyorum..

İnsülin direnci evet ama B ve D vitaminlerini hatırlamıyorum.
Doktor herhangi bir sorunu yok yemesine dikkat etmeli dedi ama uygulayamıyor işte listeyi.

Kıyamam yaaa Benimki de artık veremiyorum ne yapa bilirim' in arkasına sığınıp yiyor

Eve aldığınız ekmek beyaz ekmekse hemen onu değiştirin öncelikle.Dilimli tam buğday ekmeği alın menünüzden pilav ve makarnayı çıkarın. Salata her akşam yemeğinde muhakkak olsun biraz protein ağırlıklı yemekler yapmaya dikkat edin. Kızınızla bu konuyu konuşmayı tamamen bırakın bir daha sakın elinden ekmek almayın. Eve ekmek sokmazsanız yada en azından sınırlı miktarda sokarsanız zaten elinden almaya gerek duymazsınız. Abiside babasıda sizde ekmek yemeğin. Her zaman dikkat etmeniz gereken en önemli şey yapma dediğim şeyleri kendim (yada abisi yada babası) yapıyor muyum sorusunu sormanız. Çocuklar gördüklerini uygular söylenenleri değil. Eğer söylemek yerine uygularsanız bir süre sonra zaten oda bunu benimser. Arkadaşlıklarına dikkat edin. Daha ektif enerjik ve gerekirse zayıf çocuklarla arkadaşlık yapsın inanın bu bile etkiliyor. Bir spor salonuna vs yazdırmak yerine branş sporuna yönlendirin. Önümüz yaz mesela yüzme kursu çok ideal olabilir. Sizde sabah yada akşamları birlikte yürüyüş yaparsınız. Meyveyi de sınırlandırın. Porsiyon hesabı yapın meyvede ama b unu çocuğunuza çaktırmadan yapın. Birde ne olur diyet rejim vb kelimeleri sakın ha sakın kullanmayın. Tatlı sokmayın eve çok nadir durumlarda kendinizin yaptığı masum atıştırmalıklar tüketmesini sağlayın. Melela evde gronola yapabilirsiniz internette çok güzel tarifler var. Yulaf ve türevlerini tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Ama bunu sadece ona değil keyifli atıştırmalıklar şeklinde kendinizinde tüketeceği şekilde sunmayı deneyin.
Sebze yemeklerine patates ve pirinç eklememeye özen gösterin. Sakın bu konuda polemiğe girmeyin bu değişiklikleri ufak ufak uygularsanız kızınızı üzmeden ve kendinizden soğutmadan çok iyi yol kat edersiniz.

Bu yasta kizina fazla baski yapmayin derim ben. Bir süre sonra artik kizin için bu "dirdir" olur ve kendisinin sadece kilodan ibaret oldugunu düsünüp, hatta onu sevmedigini bile düsünebilir. Ve stressten hatta daha çok yiyebilir.

Caktirmadan kizin ile beraber aktiviteler yapabilirsiniz, en önemlisi beraber yemek yapmak. Yemek yaparken o besinler üzerine bilgi vermek. Beraber yürüyüs yapmak, hatta beraber hafta sonu tatile gidip, gittiginiz sehiri gezebilirsiniz felan. Yani sonuçta bu ergen dönemidir, nasil bir tepki verdigin son derece önemlidir. Hatta bu konuda iyi bir pedagogtan bilgi almani tavsiye ederim.

şimdi ergenlik dönemine yeni yeni giriyor bu yaşta sakın ekmeği önünden çekip yeme içme vs diye emir verici ağır hitamlarda bulunmayın bence siz de eşinizle konuşun kilo mu aldım acaba vs deyin zayıfım her istediğimi giyiyorum ne güzel gibi özendirici cümleler kullanın ayrıca çocuklar model alarak öğrenir yani siz spora başlayın diyete başlayın kızınız da sizi örnk alarak doğru beslenme alışkanlığı kazanabilir

Eve beyaz ekmek almamaya çalışın. Kepekli yada çavdarlı ekmrk alın. Beraber spora gitme kararı çok akıllıca. Haftada 3 gün gitseniz, diğer boş kalan günlerdede yürüyüşe çıksanız yaz sonunda prensesiniz çıta gibi kalır. Siz çok bilinçli ve iyi kalpli bir annesiniz sakın daha fazla üzmeyin kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…