- 3 Eylül 2018
- 161
- 156
- 103
- Konu Sahibi Crescent Blue
-
Ben olsam baya baya manipüle ederdim söyleyin instan açk kalmş diye hatta göstererek söyleyin. Sonra güvenimi sarstın diyip küsün,trip atın,suçlu hissettirin yani...
Açıkça ve düzgünce iletişim kurduğunda ise yaramış mı sizce? Yaramamış arkasından iş çevirmiş..... Kısıtlamalar daha da cazip gelecek o yaşlarda. Erkek arkadaşı ne kadar ulaşılmaz olursa o kadar değerli olur yani. Onun yerine bildiğini söyleyip küssün annesi ulaşılmaz olan kendisi olsun bakın nasıl bırakıyor çocuğu..Afedersiniz ama berbat bir öneri. Neden açıkça ve düzgünce iletişim kurmak yerine, dolambaçlı yollara sapmayı tavsiye ediyorsunuz? Ayrıca 14 yaşındaki çocuklar gayet akıllı, bu aptalca "manipülasyon" taktiklerine kanarlar mı gerçekten? Küsmenin ne fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz gerçekten 2 taraf da 6 yaşında çocuk değil kiYapılacak tek şey var, ben sana güvendim ama sen yalan söyledin sana verdiğim özgürlük bitti gitti bu kadar. KOnu sahibesinin yerinde olsam erkek arkadaşa mesaj atarım ya da ararım kızım senden ayrıldı bas git diye. Kızımın da elinden telefonunu alırım , yani demokrasinin değerini bilmeyenler bir noktada İranı hak etmiş oluyor dersinin veririm.
Önce bir şey saklayıp saklamadığını, size söylemek istediği bir şey olup olmadığını sorun.Kizim 9.sinifta 5 aydir kendisi gibi lise öğrencisi olan erkek arkadasi var cocuk iki sinif üste.Benden herhangi bir sey saklanmasin diye evimize yakin cafelerde görüsmelerine izin verdim kizimin dersleriyle ilgili fakat instagram hesabi benim telefonumda acik kalmis ve kizimin benden habersiz erkek arkadasinin evine birkac kez gittiğini anlayinca hem cok sasirdim hic kizimdan bunu beklemezdim benden gizli izin vermeyeceğim eve vs gitmesi hem de cok endiselendim.Kizimla defalarca bu tarz konularda uyarmama rağmen benim uyarilarimi dikkate almamasi beni yasi cok kücük olduğu ve cok güvensiz bir zamanda yasadiğimiz icin kaygim hakli olarak cok fazla ne yapacağimi sasirmis durumdayim.Insanlarin yasami ile ilgili kendilerine farketmeden en ciddi zararlar verdikleri tehlikeli yaslarda o yüzden cok endiseliyim...
Ergenlik böyle olmuyor maalesef. Gemileri yakan da yakıyor, amaan küsersen küs deyip devam ederse ne olacak peki?Açıkça ve düzgünce iletişim kurduğunda ise yaramış mı sizce? Yaramamış arkasından iş çevirmiş..... Kısıtlamalar daha da cazip gelecek o yaşlarda. Erkek arkadaşı ne kadar ulaşılmaz olursa o kadar değerli olur yani. Onun yerine bildiğini söyleyip küssün annesi ulaşılmaz olan kendisi olsun bakın nasıl bırakıyor çocuğu..
Merhaba, öncelikle sakin olmanızı oneririm. Endişeleriniz de ve güven kaybinizda çok haklısınız ancak unutmayın ki kızınız hala bir çocuk. Bizler ne kadar iyi yetiştirmiş olursak olalım cocuklarimizin zaman zaman aklı karisabiliyor. Size tavsiyem kizinizla kendinize sizi başkası bolmeyecek şekilde bir ortam hazırlayın. Öncelikle sakin olduğunuz hem vücut hem ses tonunuzdan belli olsun ki bu kızınıza güven versin. Kızınıza onu anladiginizi, bu yaşlarda sizlerinde bu tip hevesleriniz olduğunu bunlarin çok normal olduğunu yeter ki aramızda gizli saklı bir durum olmasın ben her zaman senin yanındayım şeklinde ona güven veren ve onu anlayan bir konuşma ile soyleyeceklerinizi sürdürün. Bir de karşılıklı konuşmalarda şuna dikkat etmeye çalışın. Siz bir şey söylediniz kızınız bir şey söyledi bir 5 sn bekleyin sonra cvp verin. Bizler çocukların içindekileri tam söylemesine fırsat vermeyebiliyoruz. Kızınız bir şey söylediğinde 5 sn beklemeye çalışın. Kızınızı yargılamadan güzelce konuşun. Muhtemelen size evine gittiğinden de bahsedecektir. Olurda bahsetmezse eğer üzerine gitmeyin. Biraz zaman tanıyın.Kizim 9.sinifta 5 aydir kendisi gibi lise öğrencisi olan erkek arkadasi var cocuk iki sinif üste.Benden herhangi bir sey saklanmasin diye evimize yakin cafelerde görüsmelerine izin verdim kizimin dersleriyle ilgili fakat instagram hesabi benim telefonumda acik kalmis ve kizimin benden habersiz erkek arkadasinin evine birkac kez gittiğini anlayinca hem cok sasirdim hic kizimdan bunu beklemezdim benden gizli izin vermeyeceğim eve vs gitmesi hem de cok endiselendim.Kizimla defalarca bu tarz konularda uyarmama rağmen benim uyarilarimi dikkate almamasi beni yasi cok kücük olduğu ve cok güvensiz bir zamanda yasadiğimiz icin kaygim hakli olarak cok fazla ne yapacağimi sasirmis durumdayim.Insanlarin yasami ile ilgili kendilerine farketmeden en ciddi zararlar verdikleri tehlikeli yaslarda o yüzden cok endiseliyim...
Evet güvendim kizima yanlis bir sey eve gitmek gibi bir sey yapmasi aklima bile gelmezdi cok saskinim bir yandan da bu yasa güven olmayacağini da öğrendim ne yazik ki kizima öncesinde bu tarz konularda cok uyardim cok yanlis vs diye.
Yok hayir yanlis bir sey yasanmamis ama bu sekilde giderse hersey olabilir cok kötü bir zamandayiz.Birinin evine benden habersiz gitmesi beni cok üzdü.Allah cümle evlatlari icinde benim evlatlarimi da dogru yoldan ayirmasin,kötülere fırsat vermesin.Merhaba, öncelikle sakin olmanızı oneririm. Endişeleriniz de ve güven kaybinizda çok haklısınız ancak unutmayın ki kızınız hala bir çocuk. Bizler ne kadar iyi yetiştirmiş olursak olalım cocuklarimizin zaman zaman aklı karisabiliyor. Size tavsiyem kizinizla kendinize sizi başkası bolmeyecek şekilde bir ortam hazırlayın. Öncelikle sakin olduğunuz hem vücut hem ses tonunuzdan belli olsun ki bu kızınıza güven versin. Kızınıza onu anladiginizi, bu yaşlarda sizlerinde bu tip hevesleriniz olduğunu bunlarin çok normal olduğunu yeter ki aramızda gizli saklı bir durum olmasın ben her zaman senin yanındayım şeklinde ona güven veren ve onu anlayan bir konuşma ile soyleyeceklerinizi sürdürün. Bir de karşılıklı konuşmalarda şuna dikkat etmeye çalışın. Siz bir şey söylediniz kızınız bir şey söyledi bir 5 sn bekleyin sonra cvp verin. Bizler çocukların içindekileri tam söylemesine fırsat vermeyebiliyoruz. Kızınız bir şey söylediğinde 5 sn beklemeye çalışın. Kızınızı yargılamadan güzelce konuşun. Muhtemelen size evine gittiğinden de bahsedecektir. Olurda bahsetmezse eğer üzerine gitmeyin. Biraz zaman tanıyın.
Bu gibi durumlarda çocuklarda üzerine gitme durumu olduğunda kendilerini tamamen kapatabiliyorlar.
Son olarak konuşmanız bittiğinde ona onu çok sevdiginizi onun için endiselendiginizi ve çevremizdeki insanlarin her zaman göründüğü gibi olmadığından dolayı geçmişe nazaran daha fazla dikkat etmesi gerektiğini dile getirin.
Çocuklar anlaşılmak ve ailelerinin yanında olduğunu hissetmek istiyorlar.
Umarım kızınız başta kendini sonra da sizleri üzecek bir davranışta bulunmamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?