Kızım :(

iyi akşamlar herkese lütfen konum hemen taşımasın
Kızım on gündür gripdi (18 aylık daha) aile hekimine muayene ettirdim ilaç falan kulladınk ama hafif bi öksürüğü var geçmeyen.
En iyisi bi çocuk doktoruna götürmek dedim aldım gittim bugün akciğer enfeksiyonu zatürre dedi :KK43:
Önü haftasonu diye yatırmadı antibiyotik başladık hemen
Pazartesi yatacağız kızlar tecrübeli anneler varmı böylesi bir durum yaşayan bana bi şeyler söyleyin hastaneden geldiğimden beri üzüntüden başım inanılmaz derecede ağrıyor
Cokmu ateslendi bebegnz cok atesli grip yada bogaz enfeksiyonunda zaturreye cevirebiliyo allab sifa versn tum cocuklarmza

Kızım on gündür gripdi (18 aylık daha) aile hekimine muayene ettirdim ilaç falan kulladınk ama hafif bi öksürüğü var geçmeyen.
En iyisi bi çocuk doktoruna götürmek dedim aldım gittim bugün akciğer enfeksiyonu zatürre dedi :KK43:
Pazartesi yatacağız kızlar tecrübeli anneler varmı böylesi bir durum yaşayan bana bi şeyler söyleyin hastaneden geldiğimden beri üzüntüden başım inanılmaz derecede ağrıyor
Üzülmeyin, bu seneki gripler hep böyle sonuçlanıyor

Bu sene hep duyuyorum bunu. 5 yaşındaki kızım da Aralık’ta geçirdi zatürre. Şimdiye kadar doğru dürüst hasta olmayan çocuk. Her antibiyotik olmuyor. İyi bir doktora götürüp sıkı takibe alın.

hunharca salgın var kimi görsem yaşlı, genç, çocuk, bebek komple böyle çok geçmiş olsun.acil bir şey olsa eve göndermezlerdi zaten.hastanede daha çabuk toparlar serumu antibiyotiği yedi mi ayaklanır hemen korkmayın.

son 2 senedir atlatilan griplerin ağir olmasindan kaynakli sanirim cocuklarda genelde zaturreye ceviriyo

Var canım car biz de yaşadık geçmiş olsun ...annelik endişe sanatı ...benimki şu anda içerde ders çalışıyor. ..merak etme zatürre ye benzemez neler olcak daha ama hepsi normal...yaşanacak. ..geçecek yani....

Onerim, baska bi doktor daha görsün..

Hafta sonu diye niye hastaneye 2 gün sonra yatıyor. Demekki müşahede altında olması gerek niye 2 gün bekleniyor üstelik başlangıçta ve özel hastanelerde genelde nöbetçi çocuk doktoru olur. Ya da madem evde bu 2 gunu atlatabiliyor neden sonrası evde devam etmiyor. Onun dışında diyeceğim canınızı sıkmaktan haklısınız ama geçecek Allah dermansız dert vermesin

Hafta sonu diye niye hastaneye 2 gün sonra yatıyor. Demekki müşahede altında olması gerek niye 2 gün bekleniyor üstelik başlangıçta ve özel hastanelerde genelde nöbetçi çocuk doktoru olur. Ya da madem evde bu 2 gunu atlatabiliyor neden sonrası evde devam etmiyor. Onun dışında diyeceğim canınızı sıkmaktan haklısınız ama geçecek Allah dermansız dert vermesin
Aslına yatıralım mı dedi bende ilaçla tedavi olmaz mı dedim 2 gün bi antibiyotik verdi yakın takib et Pazartesi getir ama dedi ateşi de normal seyrediyor ama ateşlenirse hemen götürücem zaten

Ah bu sağlık ocakları.
Ben işte sırf bu sebepten oğlumu büyük bir hastahaneye götürdüm son hasta olduğunda.
Sağlık ocağına götürseydim gereksiz yere antibiyotik verecekti.
Ben oraya artık sadece basit iğne işlerim veya raporlu ilaç yazdırmak için falan gidiyorum.

Zatüre başlangıcıdır. Kolay atlatır merak etmeyin. Eskisi gibi değil artık her şeyin tedavisi kolay..

Ah bu sağlık ocakları.
Ben işte sırf bu sebepten oğlumu büyük bir hastahaneye götürdüm son hasta olduğunda.
Sağlık ocağına götürseydim gereksiz yere antibiyotik verecekti.
Ben oraya artık sadece basit iğne işlerim veya raporlu ilaç yazdırmak için falan gidiyorum.

Zatüre başlangıcıdır. Kolay atlatır merak etmeyin. Eskisi gibi değil artık her şeyin tedavisi kolay..
Umarım dediğiniz gibi bir şeydir

Panik yapmayın, zor bir hastalık ama tedavisi var. İlk zatürremi 3 yaşında geçirmişim hayal meyal hatırlıyorum, sonrasında 8 kez daha oldum.
Hastaneye hiç yatmadım ben.
Bir çocuk doktoru hatta mümkünse göğüs hastalıkları uzmanı daha görsün bence. Film çekiminden bahsetmemişsiniz mesela, zatürre film çekilmeden teşhis edilmez. Penisilinle tedavi edilir, alerji testi yapmaları lazımdı. Sıradan antibiyotiklerle kolay kolay iyileşmiyor malesef, çok uğraşırsınız. Sonra bendeki gibi kronikleşir en ufak üşütme zatürreye çeviriverir. Tek doktora güvenmeyin.
Arkadaşa katılıyorum lütfen yazdıklarını dikkate alın. Çok geçmiş olsun.

biz 5 aydır uğraşıyoruz maalesef:( çok geçmiş olsun. Umarım hepimizin çocuğu hemen iyileşir. Ben dut suyuna başladım. 3 gündür sabah akşam veriyorum umarım işe yarar.

Back
X