aynen canım. ona bişey olacağına herkesle kötü olmayı tercih ederim. bırak gezsin diyor kayınpederim azıcık açılsın ne var ki hepimiz burdayız diyor piknikteyken bende dedim ki : baba koskoca insanların bile başına 2 dk. da neler geliyor bırakır mıyım . sustu ses etmedi. yerinen de kalkmadı bi daha.Ayrıca kayınpederimin yılışık hareketleri var çocuğun kulağını ısırıyor göğüslerine dokunup memiş memiş diyor belki kendince böyle seviyor ama ben tiksiniyorum bu yaptıklarından. çocuğu kucağına alıp pc nin başında oturuyor ne bileyim aklıma herşey geliyor bende gidip bi sebeple kızımı kucağından alıyorum yada yanlarında oturuyorum. aynı evde evli kaynım da var o çocuğa karşı aklıma hiçbişey gelmiyor neredeyse.
canım haklısın yaşadıklarımın etkisi büyük. sabahlara kadar dua ediyorum rabbim bildiğimiz bilmediğimiz tüm şerlerden hepimizin evladını korusun.
öncelikle çok haklısın
çocuğun kendini korumasını öğretmelisin şimdiden
mesela izin alarak öpün siz ve herkesin bunu yapmasını isteyin bazı bölgelerine asla dokunulmaması gerektiğini de öğretin
ben de babası da kızımdan izin alıyoruz öpmeden önce
dedeye gelince ben yaşlılara özellikle güvenmiyorum zaten ,küçücük bir çocuğu asla güvenmem
çocuğu mutlaka öyle alıştır
senden değil çocuktan izin alsın herkes ki ilerde çocuk yalnız olduğu durumlarda da izin alınmadan yapılan davranışların yanlış olduğunu bilir ve hemen sana haber verir yada tepki gösterir
bazı bölgelerini evde bile açma herkesin yanında başka odaya geçip çamaşır yada bez değğşiştirin ve o bölgelerin yalnızca anneyle çocuğun görebileceğini anlasın buna da tepki versin
valla küsen küssün alınan alınsın ben herkese izin alın çocuktan diyorum izin vermeyince de vermiyor sakın zorla öpmeyin diye kızıyorum
bu ona kendini erken yaşlardaki tacizden korumayı öğretecek
ne demek canım
paylaşalım ki hepimiz öğrenelim bişeyler
okudukça gördükçe izledikçe insan korkuyor her şeyden
çocuğa çaktırmadan onu paranoyaklaştırmadan oyun şeklinde öğretiyorsun
en çok korunmaya ihtiyacı olan zamanlar bunlar
ben bu konuda bir seminere de katıldım okuyorum araştırıyorum durmadan soracağın bişey olursa sorarsın canım
bebeğinle sana güzel günler diliyorum bence gayet aklı başında bir annesi var
hay allah ya ne günlere kaldık dünyanın sonu geliyo herhalde
annem de hiçbişeye izin vermezdi hala da vermez meğer bi bildiği korktuğu varmış anne olunca ben de senin gibi biri olurum herhalde
çocuğu mutlaka öyle alıştır
senden değil çocuktan izin alsın herkes ki ilerde çocuk yalnız olduğu durumlarda da izin alınmadan yapılan davranışların yanlış olduğunu bilir ve hemen sana haber verir yada tepki gösterir
bazı bölgelerini evde bile açma herkesin yanında başka odaya geçip çamaşır yada bez değğşiştirin ve o bölgelerin yalnızca anneyle çocuğun görebileceğini anlasın buna da tepki versin
valla küsen küssün alınan alınsın ben herkese izin alın çocuktan diyorum izin vermeyince de vermiyor sakın zorla öpmeyin diye kızıyorum
bu ona kendini erken yaşlardaki tacizden korumayı öğretecek
Arkadaşlar kafam çok karışık hemen yazıp anlatmak istiyorum. Haftasonu eşim, kızım (15 aylık) ve ben eşimin ailesiyle pikniğe gittik. Piknik alanı ormanlık ve etrafta bizden başka kimse görünmüyordu. Bebeğim otlardan hatta toprağa elini sürmekten bile korktuğu için dedesi onu cesaretlendirmek için otların arasında gezdirmek istedi , kızım dedesini çok sever onun elini tuttu biraz gezdiler. sonra kayınpederim bizim görmeyeceğimiz yerlere doğru gitti kızım da yanında ve benim içime bir kurt düştü kalkıp arkalarından baktım ;taa ki gözden kayboluncaya kadar ben oturdum 1 dk geçmeden geldiler ve rahat ettim ama kayınpederim ve yanımdakiler de dahil herkes benim onları yerimden takip ettiğimi gördü. neyse biraz zaman geçti kayınpeder bu sefer kalktı tek başına gidiyordu ki kızım da dedesinin peşine takıldı gel dedim tabi ki gelmedi ve yine aynı şey bu sefer benim izlediğimi iyiden iyiye farkeden adam çok uzaklaşmadan geri döndü. aslında kayınpederimin kötü bir hareketine şahit olmadım şimdiye dek ama aklımı kurtlar kemiriyor acaba bi kötülük gelir mi diye herkesten şüphe ediyorum. kızımı asla kimseye emanet etmem, gözüm hep üstündedir. bu arada benim annem çalışan bir anneydi ve ben çocukluğumda aile içi tacizlere mağdur kaldım, neler atlattım çocuk başıma. Annem- babamın bu yaşadıklarımdan ben ortaokuldayken haberi oldu bu yüzden şüpheciyim herkese karşı. neyse çok uzattım fikir verin lütfen haksız mıyım böyle davranmakta.??
canım zaten görüştürmeyecek bir konumda değilim. dedesi yani sonuçta, sadece işkilleniyorum kızıma yakınlaşılmasından; dediğin gibi bu şüphelerin benim yaşadıklarımla çok alakası var. bu ömür boyu da böyle devam edecek ve herzaman kızımın arkasında olacağım. goncanın önerilerini de aklı erince alıştıracağım kızıma. Rabbim tüm anne babaların yardımcısı olsun...
Haklısın canım haksızsın demem diyemem..bENİm de annem babam boşandı ben 13 yaşında idim..Hep bişeyler bitecek gibi düşünüyordum ki bazen yine oluyor böyle..Rabbim esirgesin bizleri de eşlerimizi de hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inş. Ve koruma olarak tabi ki her şekilde koruyacaksın istesen de istemesen de bu senin benim annelerin tabiyatında var..Ama ama işte ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum bir hareketini görmeden ben bir daha görüştürmem vs. dienlere kızıyorum seni daha çok paronayaya itiyorlar..Gözlemlerinin çok iyi olduğuna eminim ters bişey görür isen amenna görüştürme kıyameti kopart ama şimdi bişey yokken de aklını bulandırma..Arkadaşın tavsiyelerine bende uyacağım kesinlikle çok çok mantıklı..Rabbime emanet meleklerimiz..Rabbim hepimizin evladını esirgesin bütün kötülüklerden..
bende ablamın kızı ıcın cok endıselenıyorum.ablama cok kızıyorum bır akrabaya yanlız gonderdıgınde.tacıze hıc ugramadım ama tvde pedofili olan insanları ızledıkten duyduklarımdan sonra bende herkezden suphe duyuyorum...sadece kız cocukları degıl erkek cocuklarıda aynı sekılde korumamız gereklı.mahallemızde 2 tane cok samımı arkadas yasları 25 cıvarında.mahallede yasayan 11 yasındakı bır erkek cocuguna 6 yasından ıtıbaren tecavuz edıyorlarmıs cocuk artık dayanamayıp aılesıne anlatmıs...duydugumda uzun zaman kendıme gelememıstım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?