Kızım ve dedesi

birde ben annelik hislerine cok guveniyorum, bi anne daha dogrusu bir kadin bazi seyleri hissedebilir
evdeki kaynina karsi kotu birsey hissetmezken neden kayinpederin ? demekki adamin seni rahatsiz edecek hareketleri var ..
en iyisini yapiyorsun sakin yalniz birakma

annelik iç güdülerin neyi nasıl yapman gerektiğini sana anlatıyor zaten canım..hislerine güven..çocuğunu asla onunla yalnız bırakma...

canım haklısın yaşadıklarımın etkisi büyük. sabahlara kadar dua ediyorum rabbim bildiğimiz bilmediğimiz tüm şerlerden hepimizin evladını korusun.

Amin canım amin inş. Rabbime emanetler inş. hiçbirşey olmaz sen kalbini çürütme ve dikkat et yeter..Ama ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum..Eğer çok düşünür isen emin ol paranoyak olursun..Bende bazı konularda öyleyim çünkü kendimden biliyorum Sen Rabbime emanet et gönlünü de ferah tut ve dikkat et hepsi bu tatlımm

öncelikle çok haklısın
çocuğun kendini korumasını öğretmelisin şimdiden
mesela izin alarak öpün siz ve herkesin bunu yapmasını isteyin bazı bölgelerine asla dokunulmaması gerektiğini de öğretin
ben de babası da kızımdan izin alıyoruz öpmeden önce
dedeye gelince ben yaşlılara özellikle güvenmiyorum zaten ,küçücük bir çocuğu asla güvenmem

bu öneriyi aklıma yazdım canım teşekkürler. bende en çok yaşlılara güvenmiyorum bide ergenlik çağındaki gençlere. off beynim yoruldu inanın şişti düşünmekten. kızımı sevdirmesem bak bizden esirgiyor diyecekler, istediğimi genellikle yaptırırım sözümü de tutarlar ama iş torunlarına gelince benden izin almaları gerektiğini dedesi kabullenmiyor herşey burda başlıyor işte.eşimin de bu konuda destek olacağınıı sanmıyorum . şimdiden benimle kızım büyüyünce arasıra babannesinde kalır diye pazarlık yapıyor. benim bırakmayacağımı bildiği için.

çocuğu mutlaka öyle alıştır
senden değil çocuktan izin alsın herkes ki ilerde çocuk yalnız olduğu durumlarda da izin alınmadan yapılan davranışların yanlış olduğunu bilir ve hemen sana haber verir yada tepki gösterir
bazı bölgelerini evde bile açma herkesin yanında başka odaya geçip çamaşır yada bez değğşiştirin ve o bölgelerin yalnızca anneyle çocuğun görebileceğini anlasın buna da tepki versin
valla küsen küssün alınan alınsın ben herkese izin alın çocuktan diyorum izin vermeyince de vermiyor sakın zorla öpmeyin diye kızıyorum
bu ona kendini erken yaşlardaki tacizden korumayı öğretecek

bez değiştirme konusunu ben kızım doğduğundan beri uyguluyorum zaten. eşimin ailesine kalsa ne var onu da burda değiştir, dedesi banyo yaparken gelsin baksın suyla oynadığını görsünmüş ıvır zıvır asla taviz vermedim. Bu önerilerini de aklıma yazıyorum çok teşekkür ederim canım süpersin.

ne demek canım
paylaşalım ki hepimiz öğrenelim bişeyler
okudukça gördükçe izledikçe insan korkuyor her şeyden
çocuğa çaktırmadan onu paranoyaklaştırmadan oyun şeklinde öğretiyorsun
en çok korunmaya ihtiyacı olan zamanlar bunlar
ben bu konuda bir seminere de katıldım okuyorum araştırıyorum durmadan soracağın bişey olursa sorarsın canım
bebeğinle sana güzel günler diliyorum bence gayet aklı başında bir annesi var

Anne olduktan sonra hatta bir kız evladım olacağını öğrendiğimden beri bütün paranoyalarım arttı (hani zaten vardı). sözkonusu o olunca herkes gibi benim içinde akan sular duruyor ;ama inan yazdıkların çok rahatlattı beni. arkadaş olabilir miyiz?

hay allah ya ne günlere kaldık dünyanın sonu geliyo herhalde
annem de hiçbişeye izin vermezdi hala da vermez meğer bi bildiği korktuğu varmış anne olunca ben de senin gibi biri olurum herhalde

sonuna kadar haklısın.tıpkı bir kartal gibi evladının üzerinde olsun gözlerin....

Valla bu kadar arkadaş yorum yapmış ama bir mantıklı gelen siz geldiniz..Tebrik ediyorum sizi..Herkes asla göstermem vermem vs. diyor laser bişey görmediğini ama korktuğunu belirtmiş sadece ki haklı yaşanmışlıklar var..

canım zaten görüştürmeyecek bir konumda değilim. dedesi yani sonuçta, sadece işkilleniyorum kızıma yakınlaşılmasından; dediğin gibi bu şüphelerin benim yaşadıklarımla çok alakası var. bu ömür boyu da böyle devam edecek ve herzaman kızımın arkasında olacağım. goncanın önerilerini de aklı erince alıştıracağım kızıma. Rabbim tüm anne babaların yardımcısı olsun...

Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin,annemin meşhur lafıdır evli değilim çocuğum yok ama yaptığınız bir anne olarak hiiç anormal gelmedi bana..Ben olsam bende bakardım, neler okuyup duyuyoruz sonuçta kim ne derse desin haklısınızz..Kişisel fikrimdir...

Haklısın canım haksızsın demem diyemem..bENİm de annem babam boşandı ben 13 yaşında idim..Hep bişeyler bitecek gibi düşünüyordum ki bazen yine oluyor böyle..Rabbim esirgesin bizleri de eşlerimizi de hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inş. Ve koruma olarak tabi ki her şekilde koruyacaksın istesen de istemesen de bu senin benim annelerin tabiyatında var..Ama ama işte ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum bir hareketini görmeden ben bir daha görüştürmem vs. dienlere kızıyorum seni daha çok paronayaya itiyorlar..Gözlemlerinin çok iyi olduğuna eminim ters bişey görür isen amenna görüştürme kıyameti kopart ama şimdi bişey yokken de aklını bulandırma..Arkadaşın tavsiyelerine bende uyacağım kesinlikle çok çok mantıklı..Rabbime emanet meleklerimiz..Rabbim hepimizin evladını esirgesin bütün kötülüklerden..

amin canım teşekkürler ilgilendiğin için. sevgiler...

bu olay beni çok etkiledi çok sinir oldum şuan o 25 yasındakileri boğasım var.nasıl böyle bişey olabilir ya insan değil bunlar . gerçekten işteyim suan ve çalışamıyorum bende sanırım kendime gelemedim.hep aklıma geliyo . böyle yazıları okumıycam diyorum hep ama yinede okumuş oldum bir kere gerçekten insan anne olunca çok değişiyor.böyle sapık insanların allah belasını versin .sürüne sürüne gebersinler.

yazilanlari sonuna kadar okudum acizane bende kendi fikrimi belirtmek istedim. daha once yasadiklariniz sizde vesveseye sebeb olmus, insanlarin sevmesine bile supheli yaklasip acaba mi diye diye kendinizi daha cok cikmaza sokmussunuz gibi geldi bana. kayinpederinizin kiziniza yaklasim seklini dogru bulmuyorum tabiki, ona normal bir seymis gibi gelebilir ama size bize aldigimiz egitime gore anormal gelebilir. bunu uygun bir dille soyleseniz o kisilere belki daha yapici olur. yani kacirmaniz uzaklastirmaniz care degil sonucta esinizle aranizi acarsiniz. bazi insanlarin yasanti seklinde ayip veya edep denen kavramlar olmuyo. ne olacak ki dedesiyim nenesiyim amcasiyim vs diyerek edeple samimiyeti karistiriyorlar. biz babamiz yokken evde sortla gezerken babam geldiginde hemen uzun esofmanlar giyerek buyuduk bu babamin sapik yada kotu niyetli olmasindan mi, yada annemin onceden tacize ugramasindan mi tabiki hayir edepten. peygamber efendimiz 'edep ya huu' derken bunlardan behsetmis iste. anne baba cocuk kardes herkezin arasinda bir sinir olmali. ensest derken sadece dede torun veya baskasi yok anne ogul baba kiz abi kardes herkez dahil olabiliyo o halde cocuga once edep nedir onu ogretmek lazim sonrada devamio gelir zaten. benimde biri uc bucuk biri bir bucuk yasinda iki oglum var. gozlerim hep ustundedir once allaha sonrada bana emanetler aile icinde kimseye sevdirmeme luksune sahip olmadigimi dusunerek cok dikkat ederim severlerken bi sekilde bir gozum ustlerindedir hep. bir uzmanin ozellikle bekar yaslilarla yanliz birakilmamasini onlem amacli tavsiye ettigini okumustum. kotu dusunmeye sevk edecek her seyi aklimdan cikariyorum ama onlemimi almayida ihmal etmiyorum yoksa vesveseler insnai bos yere kurt gibi kemirir. dedesi o sacma sevis seklini yaptiginda sizde baba onun agzi var burnu var kulagi var vs onlari soyleseniz edep yerlerinden bahsetmeseniz yarin oburgun toplumda boyle konusur boyle davranir gibi konussaniz belki onlarda sizin onlardan esirgediginizi degilde kizinizin edep adap egitimi icin boyle davrandigini dusunup rahatlar ve baskici davranislarini azaltirlar. cunku siz kacirdikca onlarda torunlarini sevmeye hakki olduklarini dusunup size cephe almaya esinizi fitnelemeye baslarlar allah korusun. kendinizi onlarin yerine koyun mesela erkek yiyeninizi seviyorsunuz opuyorsunuz hic bir kotu niyetiniz yok ama babasi yada annesi onceden yasadigi kotu olay etkisinde yada acaba taciz edermi diyerek sizden uzaklastirmaya veya bunu size sezinlemeye calissa ne kadar yaralanir etkilenirsiniz ben sapikmiyim diye yada ben oyle seyler yapmam etmem o benim yiyenim sevmek benimde hakkim severim de operimde kimse karisamaz bana der dahada ustelersiniz (sadece varsayim ). boyle dusunerek yaklasirsak olaya birazda sizin dusuncelerinizi degistirmeye ihtiyaciniz var. takibi tabiki elden birakmayin her firsatta kollayin koruyun kizinizi ama kotu seyleri atin kafanizdan... lutfen yazdiklarimi yanlis anlamayin sadece bi alternatif olabilir diye yazdim tabiki siz en iyisini dusunur dogrusunu yaparsiniz.. bir arkadasimin sadece annesinin pisirdiginin haricinde hic kimsenin pisirdigini yemedigini gittigi yere bardagiyla cataliyla kasigiyla gittigini kimsnein eleldigi seyleri ellemedigini ekmek bile yemedigini ogrendigimde sok olmustum. ve kendi cocuklarinida ayni yetistirmis. sadece annelerinin yaptiklari seyleri yiyip iciyorlarmis onun disinda ac kaliyorlarmis ki bu cocuklar 20 li yaslarda idi. derinlere indigimizde ogrendimki annesinin kucukken verdigi telkinler yasaklar kadinin butun omrunu etkilemis ve hic bir sey yiyemez hale gelmis ve cocuklarinida oyle yetistirmis. ne aci bir seyki cocuklarimizi koruyacagiz diyerek psikolojilerinide kendi korkularimiz yuzunden etkiliyebiliyoruz ve bu omur boyu tamiri mumkun olmayan yikimlara sebeb olabiliyor.tedbir guzeldir ama paranoyaya cevirmesi tehlikeli. ilerde dis hayatta ne yapacaksiniz okulu olacak arkadaslari olaca vs.. onun icin once kendinizi olumluluga sevk edin..

cok uzun oldu kusura bakmayin ama inanin anne olunca ilgili butun konular benim derdim mis gibi geliyor ve ona gore davraniyorum. sevgiler saygilar

Son düzenleme:
düşüncelerinizde kesinlikle çok haklısınız benimde 6 aylık bir kızım var ALLAH yavrularımızı korusun sizi çok iyi anlıyorum bende teyzemin kocasının tacizlerine mağdur kalmıştım ALLAH o düşünceli insanların belasını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…