- 21 Ağustos 2015
- 31.577
- 95.648
- 598
- 37
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Oyle bisey olsa benim kizda olurdu cjfjfjUyuyana kadar yanında durunca ne oluyormuş, özgüveni falan mı zedeleniyormuş?
evet özgüven kazanması için kendi odasında kendi başına uykuya dalması gerekiyormuş. uyku saati gelince sizin hatırlatıp yatırıp uyku öncesi hazırlıklarını yaptırdıktan sonra ayrılmanız daha etkili oluyormuş. bir de yazmayı unutmuşum. kıyafetlerini kendi giyip çıkarması ve yemeğini kendi yemesi de etkiliymiş.Uyuyana kadar yanında durunca ne oluyormuş, özgüveni falan mı zedeleniyormuş?
valla anne babalar bi alem bizim arkadaşta çocuğu yabancı kavramını bilmiyor hemen samimi oluyor diye doktora götürüyor bırak çocuğu kendine üstelik çokta kötü değil her merhaba diyene hemen atlasınmı çocuk daha 4,5 yaşında4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
İnsanlar sizin üstünüzde nasıl baskı kuruyorsa siz de küçücük çocuğun üstüne baskı kuruyorsunuz. Yazık değil mi ona bu yaşta psikolojik baskı görüyor.Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
Hayır gereken cevabı veriyorum ama içten içe üzülüyorumCocuga bunlari soylemelerine izin mi veriyorsunuz?Siddet bu cocuga.
Biri benim cocuguma bunlari soylese,hadi kardesim isine bak derim.
Biz de depremden sonra koyun koyuna.Oyle bisey olsa benim kizda olurdu cjfjfj
Buldgu her firsatta benimle yatiyor.
Heleki su deprem olayindan sonra ilk zamanlar ben dedim yanimda yatsin,simdi odasina uyuduktan sonra birakiyorz
Heraksm evde pazarlik var,anne biraz da ben yatayim buyuk yatakta diyor
Kendi işini kendi görmesi elbette önemli ama uyku öncesi gibi kıymetli bi zamanı çocuk tek başına geçirsin diyen psikoloğun kapısından geçmem ben olsam.evet özgüven kazanması için kendi odasında kendi başına uykuya dalması gerekiyormuş. uyku saati gelince sizin hatırlatıp yatırıp uyku öncesi hazırlıklarını yaptırdıktan sonra ayrılmanız daha etkili oluyormuş. bir de yazmayı unutmuşum. kıyafetlerini kendi giyip çıkarması ve yemeğini kendi yemesi de etkiliymiş.
uyku öncesi zamanı tek başına geçirsin demiyor. uykuya dalmadan ayrılın diyor. siz o uyuyana kadar yanında olduğunuz sürece hep sizden cesaret alacak özgüveni de gelişmeyecek böylece. ayrıca psikoloğumuz alanında en iyilerinden uzman bir psikolog.Kendi işini kendi görmesi elbette önemli ama uyku öncesi gibi kıymetli bi zamanı çocuk tek başına geçirsin diyen psikoloğun kapısından geçmem ben olsam.
Asla katılmadım.
Ya benimde 7 yaşında kızım konuşmaya başladığından beri susmak bilmez buyumuste küçülmüş sanki yaşıtlarına falan sınıf arkadaşlarına bile kendinden küçükmüş gibi tavırlar sergiliyor onlarla konuşurken. Ama 3 yaşında kızım aşırı çekingen biri laf atsa ağlıyor. Bir ortamda çocuklara çok zor alışıyor alıştimida ordan ayrılmak istemiyor. Nasıl açılır bende bilmiyorum herşeye ağlayan bı çocuk4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Hiç üzülmeyin, gelişimi sağlığı yerindeyse konunun üzerinde durmayın. Emin olun çok konuşsa ne bu hiç terbiye vermemiş dicekler kimseyi memnun edemezsiniz hadlerini bildirinHayır gereken cevabı veriyorum ama içten içe üzülüyorum
Benimki de her şeye ağlar ve gittiği yerde açılamaz açıldıktan sonra normal oyun oynar konuşur okula alışması da çok zaman aldı ağlaması zamanla azalır sanırım çünkü devamlı alttan almam gerek yoruldum ağlama sesinden üstelik evde bi bebek daha varYa benimde 7 yaşında kızım konuşmaya başladığından beri susmak bilmez buyumuste küçülmüş sanki yaşıtlarına falan sınıf arkadaşlarına bile kendinden küçükmüş gibi tavırlar sergiliyor onlarla konuşurken. Ama 3 yaşında kızım aşırı çekingen biri laf atsa ağlıyor. Bir ortamda çocuklara çok zor alışıyor alıştimida ordan ayrılmak istemiyor. Nasıl açılır bende bilmiyorum herşeye ağlayan bı çocuk
ya kızın böyle bir huyu varsa neden bu kadar endişeleniyorsunuz ki, illa konuşkan mı olması lazım? ilerde kendini düzgünce ifade etmeyi öğrenecek zaten girişken bir şekilde değil de daha ağır cool bir şekilde yapacaktır.4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Bizde de durum tamamen aynı malesef. İstediği bişey olmasın hemen bağırıp ağlıyor istediği şeyi o anda yapılsın istiyor bakalm ne zaman düzelecekBenimki de her şeye ağlar ve gittiği yerde açılamaz açıldıktan sonra normal oyun oynar konuşur okula alışması da çok zaman aldı ağlaması zamanla azalır sanırım çünkü devamlı alttan almam gerek yoruldum ağlama sesinden üstelik evde bi bebek daha var
Evet ağlama çok yoruyor sizi anlıyorum. Benimki de oyle. Ama surec. Bir de kendimce bir taktik vereyim size. Tamam oğlum/kızım ağla. Ağlamak rahatlatır. Aglayabilirisn dediğimde daha az ağlıyor ve kendini daha rahat hissediyor. Ben bırakıyorum duygularını boşaltsin sonra kendini daha kolay ifade ediyor gelip sarılıyor falan..çok işe yarıyor. Bir deneyin derim.aglaya ağlaya artık daha az ağlama ihtiyacı duyuyor benimkiBenimki de her şeye ağlar ve gittiği yerde açılamaz açıldıktan sonra normal oyun oynar konuşur okula alışması da çok zaman aldı ağlaması zamanla azalır sanırım çünkü devamlı alttan almam gerek yoruldum ağlama sesinden üstelik evde bi bebek daha var
Benimkinin de günlük ağlama kotası var gün boyu ağlamamışsa yatarken bi şey bulup ağlıyor ama muhakkak ağlaması lazım Allah sabır versin hepimizeEvet ağlama çok yoruyor sizi anlıyorum. Benimki de oyle. Ama surec. Bir de kendimce bir taktik vereyim size. Tamam oğlum/kızım ağla. Ağlamak rahatlatır. Aglayabilirisn dediğimde daha az ağlıyor ve kendini daha rahat hissediyor. Ben bırakıyorum duygularını boşaltsin sonra kendini daha kolay ifade ediyor gelip sarılıyor falan..çok işe yarıyor. Bir deneyin derim.aglaya ağlaya artık daha az ağlama ihtiyacı duyuyor benimki
Ay ne saçma şey.Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?