• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve çekingenliği

kelebek_gibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
964
958
103
4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır

4.5 yaşındaki kızım çok çekingen arkadaşlar hep hayalimde girişken çocuğumun olması ama olmadı. Ben aşırı girişkenimdir konuskanımdır (ona rol model oluyorumdur diye düşünüyorum) kızım nasılsın diyene cevap vermez onu sevmeye gelen tanıdık olunca ağlar. Zaten her şeye ağlayan bi çocuk o konuda beni çok zorluyor. Yeni yeni aşmaya çalışıyoruz kreşe gidiyor gören ne zamandır okula da gidiyor insan yüzü görmüyor mu bu çocuk vs diyor çok üzülüyorum. Evde aşırı konuşkan cıvıl cıvıl bir kız. Okulda da kendini ifade edemediğini düşünüyorum ama öğretmeni ediyor diyor. Benim yanımda okulda da asla konuşkan değil bana bile uzaktan gülümsemez. Ne yapmalıyım nasıl açılır
Enneagram mizaç analizi yaptırmanızı öneririm, sonuca uygun adımlar attığınızda gerçekten çok faydasını göreceğinize eminim.

Kızım neden konuşmadın, neden şöyle demedin vb diyor musunuz ? Diyorsanız, farkında olmadan kızınız üzerinde baskı yaratıyor olabilirsiniz.

Öğretmeni okulda kendini ifade ediyor demiş. Çocuğunuz olsa da; onun kendine ait bir kişiliği, karakteri var. Size benzeyen yönleri de olacak, benzemeyen yönleri de. Fazla müdahale etmeyin; bırakın kendi yolunu bulmayı denesin.

3 yasina kadar asiri asiri atilgan olan kizim 4 yasla beraber utanmaya basladi. Benlik algisi gelistigi icinmis. Yani ciddi soyluyorum 2 yasinda gittigimiz kafede garsona gidip 2 cay 1 su soyleyen cocuk 4 yasinda masaya garson gelince masa altina saklanir olmustu.

Sonra biz bir gun sirke gittim kizimla. Adam sahneye gonullu çağırdı 2 kisi. Cikan iki kisiyle isi bitmisken benim mi sahneye firladi. Adamla muhabbet filan etti dondu sonra yerine. Simdi yine ayni utangaclik ara ara devam ama 5 yasla beraber iyice acilmaya basladi.

Çocuğu bi salın sizin hayalinizi yasamak icin dogmadı sizden bağımsız bir birey o. Kiziniz da sessiz bir annesi olsun istedi diyelim ne yapacaksıniz sessizlesecek misiniz.

Enneagram mizaç analizi yaptırmanızı öneririm, sonuca uygun adımlar attığınızda gerçekten çok faydasını göreceğinize eminim.
Siz deyince internetten araştırdım özgü güler diye bir hanımın sayfasını buldum sabah detaylı inceliycem var mı başka bir öneriniz bu konuda

Kızım neden konuşmadın, neden şöyle demedin vb diyor musunuz ? Diyorsanız, farkında olmadan kızınız üzerinde baskı yaratıyor olabilirsiniz.

Öğretmeni okulda kendini ifade ediyor demiş. Çocuğunuz olsa da; onun kendine ait bir kişiliği, karakteri var. Size benzeyen yönleri de olacak, benzemeyen yönleri de. Fazla müdahale etmeyin; bırakın kendi yolunu bulmayı denesin.
Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor

Çocuğu bi salın sizin hayalinizi yasamak icin dogmadı sizden bağımsız bir birey o. Kiziniz da sessiz bir annesi olsun istedi diyelim ne yapacaksıniz sessizlesecek misiniz.
Tabi ki birebir benim gibi olmasını beklemiyorum ama evde hiç susmayan çocuk biri nasılsın dediğinde iyiyim demesini isterdim bunu hangi anne istemez ki

Siz girişkensiniz diye neden gitişken olmak zorunda ? Bu ne baskı ne bencillik hayal ettiğim gibi olmadı cümlesi ayrı bir facia . Çocuklar bizim hayallerimizi gerçekleştirmek için dünyaya gelmiyorlar. Her çocugun her kesin farklı mizacı fıtratı var . Ayrıca öğretmeni kendini gayet ifade edebildiğini söylüyormuş hala ne bekliyorsunuz anlamadım. Ama çocuğunuzu olduğu kabul gibi kabul etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Bence biri sana nasılsın dediğinde iyiyim diyebilirsin dedim. Tutamıyorum çenemi çünkü insanlar da benim üzerimde baskı kuruyorlar yabani yetiştirdin kime çekti bu çocuk diyorlar kimi dilini evde mi unuttun diyor
Onu diyenlere ağzının payını vereceksiniz. Kızım kendini güvende hissettiği ortamlarda girişken, yeni karşılaştığı durumlarda gözlemci diyebilirsiniz bu kadar basit.

Siz girişkensiniz diye neden gitişken olmak zorunda ? Bu ne baskı ne bencillik hayal ettiğim gibi olmadı cümlesi ayrı bir facia . Çocuklar bizim hayallerimizi gerçekleştirmek için dünyaya gelmiyorlar. Her çocugun her kesin farklı mizacı fıtratı var . Ayrıca öğretmeni kendini gayet ifade edebildiğini söylüyormuş hala ne bekliyorsunuz anlamadım. Ama çocuğunuzu olduğu kabul gibi kabul etmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Tabi ki benimle aynı olmak zorunda değil sadece basılsın sorusuna cevap verebilir diye düşünüyorum. Okulda da diğer öğretmenlerinden çok sessiz evde de böyle mi gibi şeyler duyduğum için üzüldüm evde tam tersi orada üzülüyor mu diye kurdum kafamda açıkçası o yüzden mi içine kapanıyor vs

Onu diyenlere ağzının payını vereceksiniz. Kızım kendini güvende hissettiği ortamlarda girişken, yeni karşılaştığı durumlarda gözlemci diyebilirsiniz bu kadar basit.
Yok bozuyorum zaten karşımdaki insanı ama kendim içerliyorum nasıl açabilirim onu bulmaya çalışıyorum işte

Acilen bu insanları hayatınızdan çıkarın. Bu laflara üzüleceğinize ağızlarının payını vermeyi öğrenin siz çocuğunuzun kişiliğine saygı göstermezseniz kimse göstermez tabi böyle konuşur. Çocuk bu istediği gibi davranır şiddet eğiliminde olmadıkça yorumlanacak bir yanı yok.

Dilini evde mi unuttun diyene; isterse konuşur vb diyebilirsiniz. Bu sadece sizin çocuğunuza özgü bir durum değil ki. Çocuk kendini güvende hissetmiyor olabilir, o insandan hoşlanmıyor olabilir. Utanıyor olabilir. Sürekli anne-babasıyla kıyaslanmaktan rahatsız oluyor olabilir. Konuşan kişi, şirinlik olsun diye bebekmiş gibi konuşuyorsa; hoşlanmıyor olabilir vs vs.

Baskı yapmadan, evde kızınızla sohbet ederken nedenini sorun; alacağınız yanıta şaşırabilirsiniz.

Back