Kızım tırnak yiyor yardım edin lütfenn !!!

Tırnak yiyen biri var mı etrafında? Birinden görüp başlaması çok olası.
Önce tırnakların iç kısımlarının kirlenip içerisine mikropların girdiğini ,bu sebeple elini ağzına sokmaması gerektiğini anlatınKarabiber deneyi yapın birlikte. Tercihen beyaz bir tabağa temiz su döküp içine karabiber serpin(bunlar mikroplar olacak)sonra kulak cubuğu yada parmağını bulaşık deterjanına değdirip suya sokun karabiberler uzaklaşacak. Sizde o arada anlatın işte ellerimiz kirliyken mikroplar olur yıkayınca geçer ama ellerimizi her zaman temiz tutmamız mümkün olmayabiliyor(dısarda,okulda vs)yıkayamadığımızda elimizi ağzımıza sokarsak mikroplar bulaşıp bizi hasta edebilir falan diye.
İkna edilebilir diye düşünüyorum.
Benim oğlumda tırnak kestirmekten hoşlanmazdı,uzun süre o uyurken kestim,hatta hissedince kestigimi uykusunda bile elini cekiyordu. Sonra bu deneyi yapıp tırnaklarının uzun halini gösterip (kirlenir ya tırnak boya falan yaptısa içleri siyah siyah olur)bak mikroplar birikiyor elini yıkasakta tamamen temizlenmez keselim tırnaklarını tertemiz olur falan diyerek ikna ettim. 3.5-4 yaşlarındaydi o zaman oğlum. Hala hoşlanmıyor ama kesebiliyorum en azından artık
Tırnak yiyen yok ailemizde veya çevremizde. Bu deney mantıklı geldi bakalım deneyeceğim. Teşekkür ederim ❤️

Benim oğlum da o yaşlarda yedi bir ara . Yer etmesin diye önce tırnak arasındaki kiri mikrobu yerse eğer hastalanacağını anlattım biraz dinler gibi oldu ama tamamen kesilmedi. Bir gece uyurken karnına kırmızı tükenmez kalem ile minik benekler yaptım 🙈 uyandığında oğlum gördün mü mikroplar hasta etmiş seni yemeği bırakırsan günden güne iyileşeceksin tamamen geçecek dedim. Bu onu ikna etti bir daha yemedi. Bir kaç gün yıkamadım benekler kendiliğinden silinmeye başladı yıkayınca da tamamen geçti. Oğlum çok şükür bir daha yemedi.

Benim oğlum da o yaşlarda yedi bir ara . Yer etmesin diye önce tırnak arasındaki kiri mikrobu yerse eğer hastalanacağını anlattım biraz dinler gibi oldu ama tamamen kesilmedi. Bir gece uyurken karnına kırmızı tükenmez kalem ile minik benekler yaptım 🙈 uyandığında oğlum gördün mü mikroplar hasta etmiş seni yemeği bırakırsan günden güne iyileşeceksin tamamen geçecek dedim. Bu onu ikna etti bir daha yemedi. Bir kaç gün yıkamadım benekler kendiliğinden silinmeye başladı yıkayınca da tamamen geçti. Oğlum çok şükür bir daha yemedi.
Ayy çok mantıklı deneyeceğim ❤️❤️

Tırnak tamamen kaygı ile bağlantılı malesef
Arkadaşımın çocuğu yiyordu uzun süre oyun terapisine gittiler
Ben de yerim çocukluğumdan beri ve mükemmeliyetçi kaygılı bir insanim malesef
Psikolojik destek alıyorum şuan sadece iki tirnagimi yiyorum o da geçecek inşallah
Bu arada baskı sadece yapma etme şeklinde de olmuyor aşırı ilgi aşırı kontrol de malesef baskı altına sokuyor

Merhaba arkadaşlar. 4 yaşındaki kızım tırnak yemeye başladi. Acı oje denedim olmadı.tırnaklarına yara bandı yapıştırdım yemesin diye yine olmadı. Kızmayın tepki gostermeyin dediler ne yaptıysam vazgeçmiyor. Kesinlikle baskı altında olan bi çocuk değil. Gayet ilgiliyiz mutlu bir ailemiz var. Ama ne yaptıysak olmadı. Sizin bildiginiz etkili bir yontem var mı ? Bana akıl verin lutfen.
Ozaman doğru olan şeyi söyleyerek korkutun bağırsaklarında kurt var böcek var diyin herşeyi yapmışsınız anlaşılan ..yeğenim o yaşlarda yerdi tırnaklarını acı ojeyle halletmiştik

Merhaba hala yiyor mu acaba kızınız tırnak. Bizdede var gibi öyle bir sorun merak ettim
Merhaba. evet maalesef yiyor. bir dönem bırakmıştı çok sevinmiştim sonra bi baktım tekrar yemeye başlamış.kreşte psikologla görüştüm bu konuda asla yeme sakın yapma vs. demeyin daha çok yerler dedi. görmemezlikten gelecekmişiz elini ağzına götürdüğü zaman onun dikkatini dağıtacak bi şeyler yapmamız lazımmış ama işte gel gör ki olmuyor. her an yanında olamadığım için kızım maalesef yeniden yemeye başladı.

29 yaşındayım hala bırakamadım. iç güdüsel bir şey ya nerden bulaştım dedirtir insana. mesela çocukluğumdan beri dudak içlerini yerim. bazı şeyler nasıl kazanılıyor gerçekten anlamıyorum. :KK43:

29 yaşındayım hala bırakamadım. iç güdüsel bir şey ya nerden bulaştım dedirtir insana. mesela çocukluğumdan beri dudak içlerini yerim. bazı şeyler nasıl kazanılıyor gerçekten anlamıyorum. :KK43:
gerçekten ilginç bi durum. yani psikologlar diyorlar ki strese maruz kaldığı anda yapıyorlar vs. yani küçük yaşta ne gibi bi stres yaşayabilirler bilemiyorum. tamamen alışkanlık bırakamamak gibi geliyor bana. benim kızıma da ne yaptıysam bıraktıramadım sanırım artık alışmam gerekecek bu duruma.

gerçekten ilginç bi durum. yani psikologlar diyorlar ki strese maruz kaldığı anda yapıyorlar vs. yani küçük yaşta ne gibi bi stres yaşayabilirler bilemiyorum. tamamen alışkanlık bırakamamak gibi geliyor bana. benim kızıma da ne yaptıysam bıraktıramadım sanırım artık alışmam gerekecek bu duruma.
bana hep küçükken sofrada falan bi anda daldığımda elime çat diye vururlardı ağlardım.
bıraktırdı mı bu hareket, hayır. İnadına yedim sanki

bana hep küçükken sofrada falan bi anda daldığımda elime çat diye vururlardı ağlardım.
bıraktırdı mı bu hareket, hayır. İnadına yedim san
yaa şu an aynısını ben de yapıyorum kızıma ve çok üzüldüm. keşke bi çaresi olsa. şu an ben de görmemezlikten gelmeye çalışıyorum. umarım siz de kızım da yakın zamanda bırakırsınız

Merhaba arkadaşlar. 4 yaşındaki kızım tırnak yemeye başladi. Acı oje denedim olmadı.tırnaklarına yara bandı yapıştırdım yemesin diye yine olmadı. Kızmayın tepki gostermeyin dediler ne yaptıysam vazgeçmiyor. Kesinlikle baskı altında olan bi çocuk değil. Gayet ilgiliyiz mutlu bir ailemiz var. Ama ne yaptıysak olmadı. Sizin bildiginiz etkili bir yontem var mı ? Bana akıl verin lutfen.
Psikologa gidin sadece çocuk değil hepiniz çünkü baskı kurulduğunu gösterir çocuğa.

X