Kızım sürekli öksürüyor :) :)

nurcan3368

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
405
54
323
43
antibiyotik içerken iiyi geçiyor antibiyotik bitiyor
bittikten iki gün sonra yavaş yavaş yine başlıyor öksürüğü tek tük sonra bu artarak devam ediyor tekrar götürüyoruz doktor yine aynı şeyi söylüyor geniz akıntı ve yine antibiyotik böyle bişey yaşamış olan var tam 4 aydır böyleyiz.

çok geçmiş olsun...
başka bir dr. götürmeyi denemenizi tavsiye ederim...
çok antibiyotik kullanımı bağışıklık sistemini çökertebiliyor zamanla (Allah korusun!)
eğer içerse hatmi çiçeğini ıhlamur ile demleyip içine bal atıp içirmeyi denerseniz inşallah faydasını görebilirsiniz.
birde zencefil ve bal karışımı çok şifalı ve öksürüğe çok iyi geliyor...
Rabbim şifa versin tekrar...

teşekkür ederim cevap için denemedim bitkisel yöntemler kalmadı diye bilirim bir haftada üç tane çocuk doktoruna götürdüm üçüde farklı antibiyotik yazdı ve kafamız daha fazla karıştı

geçmiş olsun canım. kızın kaç aylık.
benimde oğlum eylülden beri öksürüyor.
ilaç veriyoruz geçiyor bir hafta iyi yine başlıyor. bazen hafif bazen çok.
2 defa antibiyotik ilaç aldık. 2. iyi geldi dedik.
geçen salı bitti şimdi 1-2 gündür hafif hafif başladı.
benimki kreşe gidiyor. öğretmeni artık ilaç vermeyin çok fazla ilaç alması iyi değil dedi. hele ki antibiyotik. bitkisel şeyler verin ılık ılık içsin dedi.
elma kabuğunu kaynatıp balla karıştırıp ver.
ayvanın çekirdek yatağını çıkarıp çekirdekleri ile kaynat içine elma kabuğu at balla karıştır ver.
ıhlmurda koyabilirsin içine.
öksürük zaten kolay geçmiyor maalesef.

arkadaşlar benim bir tanıdığımın yakın yaşlarda iki kızı vardı bürekli yaz kış hastalanırlardı nerdeyse hergün doktora götürürlerdi. bu kış hiç hasta olmadılar bende haliyle sordum ne yaptığını

1.haftada 3-5 gün zencefil,ıhlamur,kuş burnu gibi kış çayları içiriyormuş yarım bardak kadar
2. hergün bıldırcın yumurtası yediriyormuş
3.hergün 3 yemek kaşığı pekmez içiriyormuş
çocuklar 6 ve 8 yaşındalar
ayrıca gelişimleri çok yavaştı bu kış hem boy attılar hem yüzleri renklenmiş hem de gayet sağlıklılar bilginize

sanki benim kızımı anlatmışsınız kızım 22 aylık kreşe gidiyor tavsiyeler için teşekkürler deniyecem.

teşekkür ederim notlarıma ekledim bunlarıda

Evet kreşe başlayalı 4 ay oldu, ve bizde aynı sizin durumunuzdayız, bitkisel de denedim ama ateşli bir durumda ya da boğulacak gibi öksürürken bitkinin bir faydası olmuyor, bende ne yapacağımı şaşırdım.

bugün internetten bayağı bir araştırma yaptım bunları deneyecem size de söyleyeyim dedim faydasını görürsem size tekrar yazarım araştırmalarıma göre :
1- bal ve karabiber karışıtırılıp sırtına ve göğsüne sürülecek ( yorumlarda herkes faydalandığını söylüyor bende deneyecem)
2- ıhlamur ile iri doğranmış elma veya ayva kaynatılıp bal ve karanfil konularaca içirilecek.
3- zencefil balla karışıtırılıp yenilecek
bunları internet sitelerinde buldum deneyecem ondan size yazarım iyi gelen olursa.

çok geçmiş olsun. geçen yıl bizimde aynıydı. ayın ilk haftası doktor ikinci hafta kontrol üçüncü hafta oh ne iyi sağlık yerine geldi derken dördüncü hafta tekrar doktora gidiyorduk.

öncelikle çocuğunuzu bir kulak burun boğaz uzmanına götürmenizi tavsiye ederim.

bagışıklık sistemini güçlendirmek için NUTRİGLUCAN diye bir toz kullanıyorum.

öksürük için ise KARABAŞ OTU nu demleyip içiriyorum.

çoğununuz alerjik durumu olabilir mi acaba..benim kızımda ayenn öyle öksürüyodu dr götürdüm alerji şurubu yazdı hemende geçirdi bence bunu araştırın.geçmiş olsun.

çoğununuz alerjik durumu olabilir mi acaba..benim kızımda ayenn öyle öksürüyodu dr götürdüm alerji şurubu yazdı hemende geçirdi bence bunu araştırın.geçmiş olsun.

alerjik değil balgam cıkarıyor çünkü ama bir site buldum orda bir doktor sorulara cevap veriyor ve ballı limonlu su, serum fizyolojik yani okyanus suyu ile burnu temizleyin ve sık sık ballı limon lu su içirin demiş ve yaptım dün gece uyudu kızım ve öksürüğü hafifledi bir de ilaç değilde dogal yağlardan yapılmış bir damla önerdi yakasına damlatıyorsun hem burununu acıyor hemde enfeksiyonlardan koruyormuş ama eczanede bulamadım internetten sipariş verecem ilac ismi yasak olduğu için onu söyleyemiyorum. birde zencefili balla karıştırıp günde bir defa verdim

Aynı durum bizde de var.Öksürüğü birtürlü geçiremedik.Antibiyotik bitttikten sonra tekrar başladı.Ne yapacağım bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…