Kızım sinirlenince kendine ve bana zarar veriyor.

herseyduzelirmi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
3.356
2.255
173
Ankara
2 yaşında kızım. normalde çok güler yüzlü. ama ne zaman kızsa, istediğini yapmazsak önce kendi kafasına vuruyor, siniri geçmezse bana vuruyor, tırmalıyor ya da saçımı asılıyor. benim ellerimle kendine bile vuruyor. normal mi bu ya. çok taktım kafama :2:

Canım benimki 3.aya girecek tekmelerin saç yolmalarin haddi hesabı yok ağzına şepeşilleyi vuracam da çok küçük :p

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ay çok ilginç ya ben de bununla ilgili makaleleri okuyordum şimdi benim kızımda da kendi kafasına vurma çıktı 17 aylık daha, eğer yanlış birşey yaparsa kafasına vuruyor çok ilginç yanlış dediğim de şu şekilde mesela yürürken düşerse kitabını oyuncağını düşürürse birşey kırararsa kafasına vuruyor hızlı hem de ben elini tutuyorum hemen sen güzelsin akıllısın birşey olmaz diyorum sakinleşiyor, çocuklar birçok durumda yaparmış bunu dikkat çekme, rahatlama, hayal kırıklığı vb... benim ki kendini hayal kırıklığına uğratıyor sanırım ben bunu nasıl düşürürüm diye sinir oluyor. ev de kimse kimseye bağırmaz vurmaz vurmanın ne olduğunu nereden öğrendi diye düşünüyordum bende bir arkadaşı var ndan mı öğrendi içinden mi geliyor anlamadım,

ay çok ilginç ya ben de bununla ilgili makaleleri okuyordum şimdi benim kızımda da kendi kafasına vurma çıktı 17 aylık daha, eğer yanlış birşey yaparsa kafasına vuruyor çok ilginç yanlış dediğim de şu şekilde mesela yürürken düşerse kitabını oyuncağını düşürürse birşey kırararsa kafasına vuruyor hızlı hem de ben elini tutuyorum hemen sen güzelsin akıllısın birşey olmaz diyorum sakinleşiyor, çocuklar birçok durumda yaparmış bunu dikkat çekme, rahatlama, hayal kırıklığı vb... benim ki kendini hayal kırıklığına uğratıyor sanırım ben bunu nasıl düşürürüm diye sinir oluyor. ev de kimse kimseye bağırmaz vurmaz vurmanın ne olduğunu nereden öğrendi diye düşünüyordum bende bir arkadaşı var ndan mı öğrendi içinden mi geliyor anlamadım,

bilmiyorum ya. içgüdüsel galiba. çünkü bizde çok sakin bir aileyiz. bağırmayız bile.

Evet canım 3 aylık valla bilemiyorum şimdiki çocuklar cin gibi folik asit bebesi bunlar ama alismamasi lazım tabi sana vurmaya

Canım geçen gün tv de iki sevgili birbirine bağırıyor benim kızımda onlar bağırınca bağırıp kafasına vurdu hemen kapattım tv yi. Bir sn de etkileniyorlar dikkat etmek gerek, ben de ilkokulda ödevim istediğim gibi başarılı olmazsa evde kendimi yerlere atardım ağlardım Annen nevyapacapunı şaşırırdı sana çekmiş aynı diyor

Siderolites

2 yaşında kızım. normalde çok güler yüzlü. ama ne zaman kızsa, istediğini yapmazsak önce kendi kafasına vuruyor, siniri geçmezse bana vuruyor, tırmalıyor ya da saçımı asılıyor. benim ellerimle kendine bile vuruyor. normal mi bu ya. çok taktım kafama :2:

kesinlikle izin vermeyin buna çok kızın böyle yaptığında küçük falan demeyin tabi ki vurmayın bir şey yapmayın yani o böyle yaptığında elinden tutup sakinleştirmeye çalışmayın böyle yaptığında her dediğini yapmayın yani ilgilenmeyin dikkat çekmeye ve her şeyi size yaptırmaya çalışır

benim arkadaşda da vardı bir tane annem adam etti onuda gidiyor üç yaşında istediği olmadığı zaman gidiyor kafayı küt duvara tabii annesinin babasının eli ayağı birbirine dolaşıyor annem ne yapıyorsunuz siz diye kızdı.
her istediğini böyle yaparsanız daha çok kafasını duvara vurur dedi ki çocuklarda bu duvara vurma alışkanlığına dikkat edin yumuşak vurur kendine cep telefonunu istiyor beyefendi kırıp bozuyor verilmeyince küt duvara kafa derhal eline telefon
annem verdirmedi ağladı zıpladı ama ne ağlama sonra derhal kafa yine duvara yine verilmedi yapıyor ediyor kar etmiyor ağladı zıpladı durmadı en sonunda yattı uyudu ama ne ağlama kafamızın eti yenildi :37: ama hiç pas vermediler çocuk o olmuş bir daha yapmamış duvara vurma falan değil telefona el bile sürmemiş annede babada kararlı olunca kimse destek çıkmayınca vazgeçti bundan

Bir ara benim kızda da vardı.Unuttu çok şükür.Kreşteki öğretmeniyle konuştum bana dediği bizimle gayet uyumlu.Arkadaşlarına ve kendine zarar verme huyu yok.Ama size nazı geçsin diye yapıyordur sakince uyarın dedi.Aynen bıkmadan anlatarak yaptım unuttu çok şükür.Birde benim kız asla TV izlemez işten gelir gelmez oyun oynarız.
tam anlamıyla daha çok ilgi istiyor.

Ayyy canım benim kızımı anlatıyorsun aynı benim kızımda 17 aylık şuan 18 e giricek ve sinirlendiği zaman direk koşarak betona kafasını sert bir şekilde hızlı hızlı vuruyor sonra hıçkıra hıçkıra ağlıyor dediği olmadığında yada istediğini vermediğimde yapıyor yada gidip duvara kafa atıyor resmen sınırını alamayıp bana tokat atıp saçımı çekiyor yada ısırıp elimi kolumu sıkıyor cimcik atıyor yani bu durum benide çok üzüyor normalmi degilmi bilmiyorum ama şiddet olmayan bir evimiz var kavga gürültü ses yok onun yanında ama niye böyle yapıyor bilmiyorum kahvaltıda falan çatalı direk eline alıyor istediğini o an yiyemeyince eline koluna batırmaya çalışıyor ne yapmak lazım canlarım ya bazen kafasını gözünü şişiriyor :what:

Tepkilerini nasil verecegini bilmedigi icin boyle yapiyor, oyle yapinca sakince kucaginiza alin vurmasina izin vermeyin siz sakin olun, sizin sakinliginizi hissetsin

İzledigim programlara göre
Cocugunuz böyle öfkelenince sakinleşmesi için derin deein nefes almasını sağlayın
Vurmaması için karşınıza oturtturun gerekirse elini kolunu tutun ve derin derin nefes alıp sakinleşmesi için zaman verin
Öyle diyorlar yani

Off off bunun adı 2 yaş sendromu canım, baya araştırdım çok zor bir dönemmiş ve geçermiş çoğunlukla. Benim kızım da 17 aylık olacak,şimdiden başladı o tarz hareketlere. Bir de kendi yaşıtı erkekleri itekleyip yere düşürüyor. Çok zıtlaşmamak, uyarmak, dikkatini başka yöne çekmek gerek bence.
Canım bir de hamilesin sanırım,Allah bağışlasın. Senin asıl zorluğun o olacak gibi :25:

Bildigin 2 yas sendromu canım. Istedigini yaptirana kadar diretirler. Bence cocuk doktorundan da destek alabilirsin. Ama suan bir arkadasiminda ayni sorunu var. Doktoru direttigini yaparsaniz hep yapmak durumunda kalirsiniz direnin falan demis.

Kesinlikle taviz vermeyin arkadaşlar istediği kadar vursun kafasini.. o kadar akillilar ki canlarini acitmazlar.. sadece istedikleri yapilsin diye sizi sinadiklari bir durum. . Sakin kalin görmezden gelin.. o davranışının sönmesini bekleyin. . Sizden bir tepki girmedikleri an vazgeçeceklerdir.. benim kizimda o yaslarda aglayarak istemeyi tutturmayi denedi ;) ama ben hangi ortamda olursam olayim isterse ele güne rezil olacaksamda aglamasiyla istediği seyi yapmadim.. bir avm de kizimin yarim saat aglayarak benle beraber dükkanlari dolastigini bilirim.. ama benim sabrim ve inadim olmasaydi ve istedigini yapsaydim devamı gelecekti.. inat etim ve israrla onun susmasini bekledim ve onada aciklamada bulunmayi ihmal etmedim.. aglayarak istediği ni yapmayacagimi söyledim. . O olaydan sonra kizim asla aglama ve tutturma yapmadi.. simdi kendinden Küçükleri uyarıyor bide aglayarak bisey kazanamazsiniz boşa aglamayin diye... ;)

Kesinlikle taviz vermeyin arkadaşlar istediği kadar vursun kafasini.. o kadar akillilar ki canlarini acitmazlar.. sadece istedikleri yapilsin diye sizi sinadiklari bir durum. . Sakin kalin görmezden gelin.. o davranışının sönmesini bekleyin. . Sizden bir tepki girmedikleri an vazgeçeceklerdir.. benim kizimda o yaslarda aglayarak istemeyi tutturmayi denedi ;) ama ben hangi ortamda olursam olayim isterse ele güne rezil olacaksamda aglamasiyla istediği seyi yapmadim.. bir avm de kizimin yarim saat aglayarak benle beraber dükkanlari dolastigini bilirim.. ama benim sabrim ve inadim olmasaydi ve istedigini yapsaydim devamı gelecekti.. inat etim ve israrla onun susmasini bekledim ve onada aciklamada bulunmayi ihmal etmedim.. aglayarak istediği ni yapmayacagimi söyledim. . O olaydan sonra kizim asla aglama ve tutturma yapmadi.. simdi kendinden Küçükleri uyarıyor bide aglayarak bisey kazanamazsiniz boşa aglamayin diye... ;)

ben de taviz vermiyorum. ama çok fenalar ya. dikkat çekmek için elini çekmeceye kendi sıkıştırıp gözlerimin içine baka baka ağlıyor gibi yapıyor. :26:

Off off bunun adı 2 yaş sendromu canım, baya araştırdım çok zor bir dönemmiş ve geçermiş çoğunlukla. Benim kızım da 17 aylık olacak,şimdiden başladı o tarz hareketlere. Bir de kendi yaşıtı erkekleri itekleyip yere düşürüyor. Çok zıtlaşmamak, uyarmak, dikkatini başka yöne çekmek gerek bence.
Canım bir de hamilesin sanırım,Allah bağışlasın. Senin asıl zorluğun o olacak gibi :25:

evet hamileyim. bakalım bekleyen günler ne getirecek :18:

Back
X