-
- Konu Sahibi Buketveduru
Çok detaylı ve güzel bilgiler özellikşemşaşırdığım dolunay olayı .B Buketveduru Merhaba, geçmiş olsun, şifa bulur inşallah kuzucuk. Hanımefendinin bahsettiği kitap Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak kitabı. Ben okudum bu kitabı. Cok kapsamlı bir kitap. Yazar anne tecrübeleri, aldığı uzman destekleri ve kendi araştırmaları sonucunda ulaştığı bilgilerle hem otizmi hem tedavi süresini çok somut bir şekilde açıklamış. Sadece kitabi okuyarak tedaviyi uygulayabiliyorsunuz. 700 sayfalik bir kitap, içeriğini bilmeden okumak cocugunuzdan çalacağınız vakit açısından size zor gelebilir diye içeriğini yazmak istedim kısacık.
Bu kitaba göre otizm müstakil bir hastalık değil, vücut toksisitesiyle ilgili bir belirtiler bütünü. Otizm oluşma süreci şöyle açıklanmış:
1. Genetik yatkınlık toksisiteye direnç konusunda pek iyi değildir.
2. Vücuda çeşitli kaynaklardan toksinler girer. Yoğunlukla ağır metaller. Otizmli cocuklarin ortak noktası yüksek ağır metal düzeyleridir.
3. Toksinler bağırsakları tahrip ederek bağırsak yüzeyini geçirgenleştirir.
4. Geçirgen bağırsak başta gluten ve kazein olmak üzere bir çok besini sindiremeden emerek toksisiteyi artırmaya devam eder.
5. Geçirgen bağırsak dolayısı ile bağırsak florası bozulur, mantar ve parazit istilası başlar. Bu parazitlerin bir çoğu testlerle tespit edilemez. Parazitler yogun miktarda toksin salgılayarak toksisiteyi artırır. Sırf parazit etkisi sebebiyle otistik çocuklar parazitlerin en yogun toksin yaydığı çiftleşme dönemleri olan dolunayda normalden fazla hırçındırlar.
6. Vücut toksisitesi öyle artmıştır ki karaciğerin doğal detoks süresi bozulmuştur, normal insanlarda toksinler bir cok kanaldan atilabilirken otistik cocuklarda toksinler atılamaz. Yani çocuklar bir sekilde zehirlenmistir ve bütün davranış ve duygusal sorunlarının kaynağı bu zehirlenmedir. Zehirlenme giderilirse, süreç tersine döndürülürse otizm iyileşir.
Tedavi şöyle planlanmış:
1. Toksin kaynakları terkedilir.
2. Cok katı bir gaps diyeti uygulanır.
3. Toksin atımını sağlayan klordioksit bileşiği, bentonit kili kullanılır.
4. Parazitlerden en kısa sürede kurtulabilmek için çeşitli protokollerde lavman ve küvet banyoları uygulanır.
5. Vücudun minarel desteği için okyanus suyu gibi destekler alınır.
6. Özel eğitime ara vermeksizin devam edilir.
Bir cok ailenin geri bildirimi de yer alıyor kitapta. Bir cok çocuğun atec puanı cok kisa sürede düşüş göstermiş. 300 kadar çocuk tamamen iyileşmiş. Benim için en çarpıcı kısım otistik bir çocuğun hikayesi oldu. 17 yaşında, aşırı saldırgan, ağır otizimli, kilolu. Bir şekilde zor da olsa başlıyorlar bu tedaviye ve annesi 25 kg parazit topluyor tedavi suresince yaptığı lavmanlarla. Ve hepsini kavanozlara alıp fotoğraflamış, kitapta bu fotoğraflar da var. Çocuk tabi ki normal kiloya dönüyor, karın şişliği gidiyor, ağır olduğu için henüz iyileşmemiş ama inanılmaz gelişme kaydetmişler.
Bu kitabı mutlaka okumalısınız. Bir de kitabın çevirmeni Asena Devlet, Peron 9/4 adında bir dijital kitap çıkardı. Klordioksit bileşiğinin kullanımına ilişkin detayları ve sık sorulan soruların cevaplarını içeriyor. Kerri Rivera'nin kitabindan sonra ihtiyaç duyarsaniz bilginiz olsun diye bunu da yazmış olayim.
Çölyak, besin alerjileri, bir çok kronik rahatsızlığın temelinde toksisite olduğunu bütüncül tıp yaklaşımını benimsemiş doktorlar çok sık dile getirmeye başladı. Temelinde toksisite olan her hastalık aynen otizm tedavi protokolü takip edilerek tedavi edilebiliyor. Ama süreç çok detaylı, hani biri bir iki paragraf tarif etsin de yapayım diyemiyorsunuz. Ben besin alerjisi icin okudum kitabi ve tamamını bitirdiğimde oturdu taşlar yerine. Yani siz de mutlaka kitabın tamamını bir okuyun derim. Bu arada dolunay zamanı bizim evde hep olaylı geçerÇok detaylı ve güzel bilgiler özellikşemşaşırdığım dolunay olayı .
Peki bu lavman vs ben mesela çölyak hastasıyım ben de yapabilir miyim ,yapsam düzelir mi ki ?
Çölyak, besin alerjileri, bir çok kronik rahatsızlığın temelinde toksisite olduğunu bütüncül tıp yaklaşımını benimsemiş doktorlar çok sık dile getirmeye başladı. Temelinde toksisite olan her hastalık aynen otizm tedavi protokolü takip edilerek tedavi edilebiliyor. Ama süreç çok detaylı, hani biri bir iki paragraf tarif etsin de yapayım diyemiyorsunuz. Ben besin alerjisi icin okudum kitabi ve tamamını bitirdiğimde oturdu taşlar yerine. Yani siz de mutlaka kitabın tamamını bir okuyun derim. Bu arada dolunay zamanı bizim evde hep olaylı geçer
Geçmiş olsun. Benim kızım normal bir çocuk şükürler olsun sadece besin alerjisi vardı. Aşılardan sonra gelişti alerjileri. Her aşıdan sonra hem alerji yayildi hem sikayetlerimiz artti. 6. ay aşısından sonra hayatimiz alerji yuzunden kabus oldu. Sabahlara kadar besik sallarken okudum, öğrendim bir çok şey. Toksisite-hastalık, detoks-sağlık ilişkisini de o zamanlarda öğrenip bu kitaba ulaştım. Kızım bir cok seyi reddettiği için ben kitaba göre hareket edemedim sadece kitaptan ilham alıp yapabildiğim kadarını yaptım. Su an 4 yasinda gayet iyi durumdayiz.Sizde de özel bir çocuk var sanırım ,Allah yardımcınız olsun ,inşalalh sağlığına kavuşur.
Mesela çölyak için doğuştan derlerdi , bana kısa bir süre oldu teşhis koyalı yani ama ben 2 defa farklı aşı oldum ,ilk ay bedenimde yaralar çıktı onlar geçti sonra afedersiniz lavman yapmadan wc çıkamaz hale geldim 15 gün düşünün ...
Sonra sinemaki dediler her yemeğe onu katıyorum ,sonra ne yesem mide ağrıları yaşamaya başladım endeskopi kanlar tahlilleri vs çölyak dediler 2 sene olmadı .
Tatlı hamur işi asla sevmem ama diabet de olmuşum kilom çok da değildi doktor stres , üzüntüde yapar dedi, ondan sonra bedenim kafayı yedi işin garibi 3 aya yakın iğne kullanıyorum ve aşırı bedenim şişti ,yemelerim aynı ama hızla kilo aldım ,yumurtlama haftam değişti .Bendenim benimle savaş halinde
Şimdi çok zor bir durum çölyaklıyım çölyak ekmeği nişasta,yemekler kısıtlı geneli nişastalı patates vs e onlarda şekerimi çıkartıyor.
Kısaca sorsam gasp diyetinde neler var yemem gereken ,ona göre ben de kitabı alıp diyete başlayım .
Çok uzun yazdım .
Çok teşekkür ederim bilgiler için ,kızının iyi olmasına sevindim.Ben de ilk okulda aşı olunca hep 1 gaftam hastanede geçerdi dediğiniz gibi son 2 aşıda beni bu hale getirdi,hemen o dr takibe alıyorum.Sağlıkla kalınGeçmiş olsun. Benim kızım normal bir çocuk şükürler olsun sadece besin alerjisi vardı. Aşılardan sonra gelişti alerjileri. Her aşıdan sonra hem alerji yayildi hem sikayetlerimiz artti. 6. ay aşısından sonra hayatimiz alerji yuzunden kabus oldu. Sabahlara kadar besik sallarken okudum, öğrendim bir çok şey. Toksisite-hastalık, detoks-sağlık ilişkisini de o zamanlarda öğrenip bu kitaba ulaştım. Kızım bir cok seyi reddettiği için ben kitaba göre hareket edemedim sadece kitaptan ilham alıp yapabildiğim kadarını yaptım. Su an 4 yasinda gayet iyi durumdayiz.
Sizin sıkıntılarınız da muhtemelen aşılarla aldığınız toksik maddelerle tetiklendi. Aşılar malesef formaldehit gibi zehirler, alüminyum türevleri, thimerosal gibi ağır metaller içeriyor. Bunlari besinlerle alsak vücut sindirimle bunlardan kurtulabiliyor ama damardan alınınca doğrudan birikiyor vücutta. Tabi mutlaka öncesinde bedeninizin toksin seviyesi üst sınıra dayanmıştır. Aşıyı da olunca o sınır aşıldı ve bağışıklık sisteminiz strese girdi, bağırsaklar hastalandı muhtemelen. Sizin durumunuz bence kesinlikle geri döndürülebilir. Instagramda dr eren çetin, doktoe hasan husnu eren deroks konusunu cok ayrıntılı yazıyorlar. Ikisi de toksisite üzerinde ciddiyetle duran doktorlar, mutlaka takip edin cok sey ogrenirsiniz.
Gaps diyeti ben uygulamadim, ayrıntılarını bilmiyorum o yüzden.
Takviye ozon bağırsak temizliği vs gibi şeyler yaptınız mi8 yaşında otizmli bir oğlum var . İlaç konusunu çok çok iyi araştırıp kendi kararınızı verin sadece doktor yazdı diye ilaç kullanmayın .her yönüyle değerlendirin . Özel eğitim , duyu bütünleme , ergoterepi, oyun terapisi, spor ve mümkünse kreş ilaçtan daha faydalı benim deneyimime göre. Öncelikle iyi bir kurum bulun ve özel eğitim ne kadar aldırabilşyorsanız alın. Diğer saydığım terapilere de en az haftada 1 seans gidin . Evde uyku haricindeki bütün zamanınızı ona ayırın eğitim etkinlik kitap okuma dans etme beraber ev işi yapma ve bol bol bol konuşma . 7 yaşa kadar olan süreç çokkkkkk önemli ilerde katrilyon da verseniz bu süreçteki faydayı sağlayamazsınız . Çok iyi bir planlama yapın ev işi en minimum düzeyde yapıp enerjinizi zamanınızı çocuğunuza ayorın . 2 yaşında ağır otizm tanısı alan oğlum 5 yaşında atipik otizm tanısı aldı şimdi 8 yaşında işin uzmanı olanlar ve uzun süre zaman geçirenler anlıyor ama diğer insanlar anlamıyor bile otizmli olduğunu ( bazı kriz durumları hariç)
Eşim işi dışında 2ek iş yaptı yıllarca, ailelerden destek istedik kredi çektik kendimize bir don bile almadık yani maddi olarak çok zorlandık ama iy ki elimizden geleni yapmışız çok şükür bugünümüze diyoruz . Daha fazlasını yapıp daha az ilerleme olan çocuklarda gördüm ama bilemezsiniz sizin çoçuğunuz için yüzde bir bile olsa bu kıymetli zamanları çok iyi değerlendirin . Bol bol çocuklu ortamlara sokun , asla kendi kendiniz dışlamayın . Sizi dışlayanlar olacaktır onlara hiç takılmayın
Yapmadık , ama düzenli tuvaletini yapması çok önemli yapmadığı zaman ekstra hırçın oluyor beslenmesine dikkat ediyorumTakviye ozon bağırsak temizliği vs gibi şeyler yaptınız mi
Merhaba kitabın adı nedir nerden tedarik edebilirim acaba?B Buketveduru Merhaba, geçmiş olsun, şifa bulur inşallah kuzucuk. Hanımefendinin bahsettiği kitap Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak kitabı. Ben okudum bu kitabı. Cok kapsamlı bir kitap. Yazar anne tecrübeleri, aldığı uzman destekleri ve kendi araştırmaları sonucunda ulaştığı bilgilerle hem otizmi hem tedavi süresini çok somut bir şekilde açıklamış. Sadece kitabi okuyarak tedaviyi uygulayabiliyorsunuz. 700 sayfalik bir kitap, içeriğini bilmeden okumak cocugunuzdan çalacağınız vakit açısından size zor gelebilir diye içeriğini yazmak istedim kısacık.
Bu kitaba göre otizm müstakil bir hastalık değil, vücut toksisitesiyle ilgili bir belirtiler bütünü. Otizm oluşma süreci şöyle açıklanmış:
2. Vücuda çeşitli kaynaklardan toksinler girer. Yoğunlukla ağır metaller. Otizmli cocuklarin ortak noktası yüksek ağır metal düzeyleridir.
4. Geçirgen bağırsak başta gluten ve kazein olmak üzere bir çok besini sindiremeden emerek toksisiteyi artırmaya devam eder.
5. Geçirgen bağırsak dolayısı ile bağırsak florası bozulur, mantar ve parazit istilası başlar. Bu parazitlerin bir çoğu testlerle tespit edilemez. Parazitler yogun miktarda toksin salgılayarak toksisiteyi artırır. Sırf parazit etkisi sebebiyle otistik çocuklar parazitlerin en yogun toksin yaydığı çiftleşme dönemleri olan dolunayda normalden fazla hırçındırlar.
6. Vücut toksisitesi öyle artmıştır ki karaciğerin doğal detoks süresi bozulmuştur, normal insanlarda toksinler bir cok kanaldan atilabilirken otistik cocuklarda toksinler atılamaz. Yani çocuklar bir sekilde zehirlenmistir ve bütün davranış ve duygusal sorunlarının kaynağı bu zehirlenmedir. Zehirlenme giderilirse, süreç tersine döndürülürse otizm iyileşir.
Tedavi şöyle planlanmış:
4. Parazitlerden en kısa sürede kurtulabilmek için çeşitli protokollerde lavman ve küvet banyoları uygulanır.
Bir cok ailenin geri bildirimi de yer alıyor kitapta. Bir cok çocuğun atec puanı cok kisa sürede düşüş göstermiş. 300 kadar çocuk tamamen iyileşmiş. Benim için en çarpıcı kısım otistik bir çocuğun hikayesi oldu. 17 yaşında, aşırı saldırgan, ağır otizimli, kilolu. Bir şekilde zor da olsa başlıyorlar bu tedaviye ve annesi 25 kg parazit topluyor tedavi suresince yaptığı lavmanlarla. Ve hepsini kavanozlara alıp fotoğraflamış, kitapta bu fotoğraflar da var. Çocuk tabi ki normal kiloya dönüyor, karın şişliği gidiyor, ağır olduğu için henüz iyileşmemiş ama inanılmaz gelişme kaydetmişler.
Bu kitabı mutlaka okumalısınız. Bir de kitabın çevirmeni Asena Devlet, Peron 9/4 adında bir dijital kitap çıkardı. Klordioksit bileşiğinin kullanımına ilişkin detayları ve sık sorulan soruların cevaplarını içeriyor. Kerri Rivera'nin kitabindan sonra ihtiyaç duyarsaniz bilginiz olsun diye bunu da yazmış olayim.
Merhaba kitabın adı nedir nerden tedarik edebilirim acaba?
E eloskus35B Buketveduru Merhaba, geçmiş olsun, şifa bulur inşallah kuzucuk. Hanımefendinin bahsettiği kitap Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak kitabı. Ben okudum bu kitabı. Cok kapsamlı bir kitap. Yazar anne tecrübeleri, aldığı uzman destekleri ve kendi araştırmaları sonucunda ulaştığı bilgilerle hem otizmi hem tedavi süresini çok somut bir şekilde açıklamış. Sadece kitabi okuyarak tedaviyi uygulayabiliyorsunuz. 700 sayfalik bir kitap, içeriğini bilmeden okumak cocugunuzdan çalacağınız vakit açısından size zor gelebilir diye içeriğini yazmak istedim kısacık.
Tedavi şöyle planlanmış:
Geçmiş olsun Allah size güç kuvvet versin.Peki bebekken göz teması kuruyor muydu çocuğunuz? Yani 2 3 aylıkken mesela.15 aylıkken göz teması kurmaması, bize ve yaşıtlarına ilgi göstermeyişi, oyuncaklarla işlevsel oyun oynamayışı ardından çocuk psikiyatrisi önerisiyle özel eğitime başladık diye özetleyebilirim. 3 yaşında da tanı kondu.
Merhaba bir sorum var hocamMerhaba, özel eğitim öğretmeniyim. İvedilikle özel eğitim merkezinden eğitim almaya başlayın. Aynı zamanda kreşi tavsiye ederim. Beslenme ile içeriden desteklemek çok faydalı oluyor. İlaç işini bu adımlardan sonra düşünebilirsiniz. Telefon tablet ve televizyondan mümkün mertebe uzak tutalım. İlkokul çağına kadar olan zaman dilimi oldukça önemli bizim için. Yoğun eğitim ile güzel yol alabilirsiniz. Meleğinizi güzel gözlerinden öpüyorum
Merhaba, Almanya da seans sayısı kaç bunu bilmiyorum. Türkiye de haftada 2 seans alabiliyorsunuz ki bu çoğu çocuğumuz için yetersiz bir sayı maalesef. Eğer daha fazla seans alma şansınız varsa orada kalın, yok eğer aynı ise şartlar tercih sizin..Merhaba bir sorum var hocam
Oğlum 2 bucuk yasinda henüz tani bile almadı. Aylardir bekliyorum Almanya'da. Evde Almanca ve başka dil konuşuluyor. Türkiye 'ye götürsem Türkçe terapi alacak. Burda almanca devam edecek. Beklemeli mi goturmeli mi ???
Peki sitres etkiliyorsa gecmiste savas kitlik aile sorunu dayak yiyen kadinlarin cocuklarinda niye bise olmayabiliyorOtizmli bi doktor var ismi oytun soyadini unuttum suan.onun vidyolarini izlemistim otizm neden oluyor nasil oluyor. Erkeklerde daha sık rastlaniyormus ve gebelikte stres en buyuk etkenmis. O kadar harika anlatiyor ki otizmi. Toplum bir hastalik olarak goruyor aslinda bu bir hastalik degil farklilik. Hatta degerlendirilirse bir mucizeye donusuyor.bu tur cocuklar cok zeki ve dunyayi bizim gordugumuz sekilde gormuyorlar sesleri bizim gibi duymuyorlar. Bizim algilarimiz sinirliyken onlarin ki daha genis. Ayrica otistik oldugu dusunulen bir cok dahi var. Yasanilan zorluklar karsisinda bir bilgim yok ama eminim zordur cunku bizim toplulumumuzda farkli olana tahammul yok malesef.
Beslenme ( hamilelikte ) ile otizm bağlantısı yok. Şimdiden itibaren sağlıklı beslenin ve böyle şeyler düşünmeyinKizlar ben yeni dogum yaptim gebeligimde igrenc beslendim cips kola falan yedim ictim simdi bebegim otizm olacak diye tedirginim nasil ona bu kotulugu yaptim diye agliyorum
Cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz Allah razi olsunBeslenme ( hamilelikte ) ile otizm bağlantısı yok. Şimdiden itibaren sağlıklı beslenin ve böyle şeyler düşünmeyin