- 23 Eylül 2017
- 7
- 6
- 40
-
- Konu Sahibi Buketveduru
Teşekkür ederim çok değerli tecrübeleriniz için, hiç ilaç kullandınız mi ve faydasını gördünüz mü? Özelden de yazabilirsiniz8 yaşında otizmli bir oğlum var . İlaç konusunu çok çok iyi araştırıp kendi kararınızı verin sadece doktor yazdı diye ilaç kullanmayın .her yönüyle değerlendirin . Özel eğitim , duyu bütünleme , ergoterepi, oyun terapisi, spor ve mümkünse kreş ilaçtan daha faydalı benim deneyimime göre. Öncelikle iyi bir kurum bulun ve özel eğitim ne kadar aldırabilşyorsanız alın. Diğer saydığım terapilere de en az haftada 1 seans gidin . Evde uyku haricindeki bütün zamanınızı ona ayırın eğitim etkinlik kitap okuma dans etme beraber ev işi yapma ve bol bol bol konuşma . 7 yaşa kadar olan süreç çokkkkkk önemli ilerde katrilyon da verseniz bu süreçteki faydayı sağlayamazsınız . Çok iyi bir planlama yapın ev işi en minimum düzeyde yapıp enerjinizi zamanınızı çocuğunuza ayorın . 2 yaşında ağır otizm tanısı alan oğlum 5 yaşında atipik otizm tanısı aldı şimdi 8 yaşında işin uzmanı olanlar ve uzun süre zaman geçirenler anlıyor ama diğer insanlar anlamıyor bile otizmli olduğunu ( bazı kriz durumları hariç)
Eşim işi dışında 2ek iş yaptı yıllarca, ailelerden destek istedik kredi çektik kendimize bir don bile almadık yani maddi olarak çok zorlandık ama iy ki elimizden geleni yapmışız çok şükür bugünümüze diyoruz . Daha fazlasını yapıp daha az ilerleme olan çocuklarda gördüm ama bilemezsiniz sizin çoçuğunuz için yüzde bir bile olsa bu kıymetli zamanları çok iyi değerlendirin . Bol bol çocuklu ortamlara sokun , asla kendi kendiniz dışlamayın . Sizi dışlayanlar olacaktır onlara hiç takılmayın
15 aylıkken göz teması kurmaması, bize ve yaşıtlarına ilgi göstermeyişi, oyuncaklarla işlevsel oyun oynamayışı ardından çocuk psikiyatrisi önerisiyle özel eğitime başladık diye özetleyebilirim. 3 yaşında da tanı kondu.Peki ilk olarak ne zaman otizm olduğunu farkettiniz ? Hangi davranislari dikkatinizi çekti
Krese verdiniz mi hiç15 aylıkken göz teması kurmaması, bize ve yaşıtlarına ilgi göstermeyişi, oyuncaklarla işlevsel oyun oynamayışı ardından çocuk psikiyatrisi önerisiyle özel eğitime başladık diye özetleyebilirim. 3 yaşında da tanı kondu.
Henüz vermedik bu Eylül ayında vermeyi planlıyoruzKrese verdiniz mi hiç
Özel eğitim , duyu bütünleme , ergoterepi, oyun terapisi, spor ve mümkünse kreş
alkışlıyorum sizi.ebeveynlik budur işte8 yaşında otizmli bir oğlum var . İlaç konusunu çok çok iyi araştırıp kendi kararınızı verin sadece doktor yazdı diye ilaç kullanmayın .her yönüyle değerlendirin . Özel eğitim , duyu bütünleme , ergoterepi, oyun terapisi, spor ve mümkünse kreş ilaçtan daha faydalı benim deneyimime göre. Öncelikle iyi bir kurum bulun ve özel eğitim ne kadar aldırabilşyorsanız alın. Diğer saydığım terapilere de en az haftada 1 seans gidin . Evde uyku haricindeki bütün zamanınızı ona ayırın eğitim etkinlik kitap okuma dans etme beraber ev işi yapma ve bol bol bol konuşma . 7 yaşa kadar olan süreç çokkkkkk önemli ilerde katrilyon da verseniz bu süreçteki faydayı sağlayamazsınız . Çok iyi bir planlama yapın ev işi en minimum düzeyde yapıp enerjinizi zamanınızı çocuğunuza ayorın . 2 yaşında ağır otizm tanısı alan oğlum 5 yaşında atipik otizm tanısı aldı şimdi 8 yaşında işin uzmanı olanlar ve uzun süre zaman geçirenler anlıyor ama diğer insanlar anlamıyor bile otizmli olduğunu ( bazı kriz durumları hariç)
Eşim işi dışında 2ek iş yaptı yıllarca, ailelerden destek istedik kredi çektik kendimize bir don bile almadık yani maddi olarak çok zorlandık ama iy ki elimizden geleni yapmışız çok şükür bugünümüze diyoruz . Daha fazlasını yapıp daha az ilerleme olan çocuklarda gördüm ama bilemezsiniz sizin çoçuğunuz için yüzde bir bile olsa bu kıymetli zamanları çok iyi değerlendirin . Bol bol çocuklu ortamlara sokun , asla kendi kendiniz dışlamayın . Sizi dışlayanlar olacaktır onlara hiç takılmayın
Merhaba İnstagram da Amerika’da yaşayan Türk bir anneyi takip ediyorum.Kızı otizmli.Bilgilendirici ve yönlendirici birçok video ve canlı yayınlar yapıyor.Kızı yanlış bilmiyorsam 10 yaşında olmalı.İletişime geçip tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.Kızım 3,5 yaşında ve otizmli. Sürekli mırıldanması şarkı söylemesi var, konuşma henüz yok. Hiperaktif kontrolsüz hareketleri var ve dikkati çok zayıf. Çocuk psikiyatrisinin önerdiği ilaçları kullanan ve memnun kalanlarınız oldu mu? İlaç kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım
Merhaba İnstagram da Amerika’da yaşayan Türk bir anneyi takip ediyorum.Kızı otizmli.Bilgilendirici ve yönlendirici birçok video ve canlı yayınlar yapıyor.Kızı yanlış bilmiyorsam 10 yaşında olmalı.İletişime geçip tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.
Faydalı olacağını düşünüyorum.İsim paylaşmak doğrumu bilmiyorum isterseniz size mesaj atabilirim.
Buradan cevaplayayım. 3 yaşından itibaren her psikiyatriste gittiğimizde ilaç yazdılar ama oğluma vermedim . Tabii bunu aman vermeyeyim ne olacak diye yapmadım çok düşündüm araştırdım ve 7 yaştan önce ilaç vermemeye karar verdim. Çünkü yan etkileri bilinmiyor tam olarak . Uyku sorunu için 4 yaştan itibaren melatonin kullandık , çünkü günde 4-5 saat uyuyordu ve artık fiziksel olarak çökmüştüm kar zarar hesabı yapınca melatonin in yan etkisi ( yok gibi bir şey ) uykusuzluğun yaratacağı fiziksel ve ruhsal sorunların yanında hiç bir şeydi. İlaç için de böyle bir durum olsa verirdim , mesela evde ondan küçük bir kardeşi olsaydı ona zarar verme durumunu minimuma indirmek için gibi. Yani ilaç konusunda aaa kesinlikle vermeyin çok kötü demiyorum kesinlikle verin doktor yazmış zaten de demiyorum . Her yönüyle çocuğunuzu kendinizi ve yaşam şeklinizi değerlendirip öyle karar verin . 7 yaşta kafamdaki somut sınır bitti ama yine başlamadım ilaca. Ama ergenlikte çok büyük ihtimalle kullaıcaz çünkü ergenlik zaten zor hele böyle farklı bir çocuk için çok daha zor yani kısaca duruma göre karar vermenizi öneriyorum. Not ; ona vermedim ama ben antidepresan kullanıyorum 3.5 yıldır .Teşekkür ederim çok değerli tecrübeleriniz için, hiç ilaç kullandınız mi ve faydasını gördünüz mü? Özelden de yazabilirsiniz
B Buketveduru Merhaba, geçmiş olsun, şifa bulur inşallah kuzucuk. Hanımefendinin bahsettiği kitap Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak kitabı. Ben okudum bu kitabı. Cok kapsamlı bir kitap. Yazar anne tecrübeleri, aldığı uzman destekleri ve kendi araştırmaları sonucunda ulaştığı bilgilerle hem otizmi hem tedavi süresini çok somut bir şekilde açıklamış. Sadece kitabi okuyarak tedaviyi uygulayabiliyorsunuz. 700 sayfalik bir kitap, içeriğini bilmeden okumak cocugunuzdan çalacağınız vakit açısından size zor gelebilir diye içeriğini yazmak istedim kısacık.show haberdi sanırım Dr Kerri Rivera diye biri kendi çocuğu otizmliymiş iyileştirmiş,sonra baya bir çocuk iyileştirmiş
kuzenim özel çocukların öğretmeni onla konşurken o da dedi ,bazı aileler kitabı almış , hatta facede telegramda grupları da varmış bir araştırın kitabını alın isterseniz ,inşallah sizin ki de iyileşir .