Kızım otizmli tecrübeli otizm annelerinin görüşlerine ihtiyacım var

Buketveduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
7
6
40
Kızım 3,5 yaşında ve otizmli. Sürekli mırıldanması şarkı söylemesi var, konuşma henüz yok. Hiperaktif kontrolsüz hareketleri var ve dikkati çok zayıf. Çocuk psikiyatrisinin önerdiği ilaçları kullanan ve memnun kalanlarınız oldu mu? İlaç kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım. 2 yıldır özel eğitim alıyor.
 
Son düzenleme:
Çocuk büyütürken ,davranış bozuklukları bölümünde otizm ,gelişim geriliği, uyaran eksikliği konulu pek çok deneyim paylaşım bulabilirsiniz
 
8 yaşında otizmli bir oğlum var . İlaç konusunu çok çok iyi araştırıp kendi kararınızı verin sadece doktor yazdı diye ilaç kullanmayın .her yönüyle değerlendirin . Özel eğitim , duyu bütünleme , ergoterepi, oyun terapisi, spor ve mümkünse kreş ilaçtan daha faydalı benim deneyimime göre. Öncelikle iyi bir kurum bulun ve özel eğitim ne kadar aldırabilşyorsanız alın. Diğer saydığım terapilere de en az haftada 1 seans gidin . Evde uyku haricindeki bütün zamanınızı ona ayırın eğitim etkinlik kitap okuma dans etme beraber ev işi yapma ve bol bol bol konuşma . 7 yaşa kadar olan süreç çokkkkkk önemli ilerde katrilyon da verseniz bu süreçteki faydayı sağlayamazsınız . Çok iyi bir planlama yapın ev işi en minimum düzeyde yapıp enerjinizi zamanınızı çocuğunuza ayorın . 2 yaşında ağır otizm tanısı alan oğlum 5 yaşında atipik otizm tanısı aldı şimdi 8 yaşında işin uzmanı olanlar ve uzun süre zaman geçirenler anlıyor ama diğer insanlar anlamıyor bile otizmli olduğunu ( bazı kriz durumları hariç)
Eşim işi dışında 2ek iş yaptı yıllarca, ailelerden destek istedik kredi çektik kendimize bir don bile almadık yani maddi olarak çok zorlandık ama iy ki elimizden geleni yapmışız çok şükür bugünümüze diyoruz . Daha fazlasını yapıp daha az ilerleme olan çocuklarda gördüm ama bilemezsiniz sizin çoçuğunuz için yüzde bir bile olsa bu kıymetli zamanları çok iyi değerlendirin . Bol bol çocuklu ortamlara sokun , asla kendi kendiniz dışlamayın . Sizi dışlayanlar olacaktır onlara hiç takılmayın
 
Teşekkür ederim çok değerli tecrübeleriniz için, hiç ilaç kullandınız mi ve faydasını gördünüz mü? Özelden de yazabilirsiniz
 
Peki ilk olarak ne zaman otizm olduğunu farkettiniz ? Hangi davranislari dikkatinizi çekti
15 aylıkken göz teması kurmaması, bize ve yaşıtlarına ilgi göstermeyişi, oyuncaklarla işlevsel oyun oynamayışı ardından çocuk psikiyatrisi önerisiyle özel eğitime başladık diye özetleyebilirim. 3 yaşında da tanı kondu.
 
Özel eğitim şart ilaçlardan önce. İlaçları da iyi araştırıp verin. Allah şifa versin inşallah
 
Özel eğitim , duyu bütünleme , ergoterepi, oyun terapisi, spor ve mümkünse kreş

bu üyenin yazdıkları çok değerli tecrübeler. ben de benzerlerini yazmaya gelmiştim. bir de istanbulda yaşıyorsanız ibb'nin küçük adımlar projesi var (hala devam ediyordur diye umuyorum.) ondan faydalanabilirsiniz. evinize bir psikoloji/psikolojik danışmanlık son sınıf öğrencisi gelip size çocuğunuzun gelişim alanlarını nasıl destekleyeceğinize ilişkin destek veriyor. haftalık olarak gelişim takibi yapıp sizi yönlendiriyor. 4 ay sonunda çocuğu izlemeyi ve desteklemeyi deneyimleyerek öğrenmiş oluyorsunuz.
 
alkışlıyorum sizi.ebeveynlik budur işte
 
Merhaba gaps diyetini hiç duydunuz mu bilmiyorum. Araştırmanızı tavsiye ederim.

GAPS diyeti hangi tıbbi amaçlarla denenmektedir?​

Campbell-McBride, GAPS diyetini başlangıçta oğlunun otizmini tedavi etmek amacıyla tasarladı. Bununla birlikte, bazı yetişkinler sindirim problemlerini iyileştirmek için kullanıyor. Bazı insanlar, GAPS diyetini, psikolojik ve davranışsal durumlar için alternatif bir tedavi olarak da kullanırlar.

Aşağıdakiler, GAPS diyetinin denendiği tıbbi durumlardır:

  • Otizm
  • DEHB
  • Disleksi
  • Dispraksi
  • Epilepsi
  • Depresyon
  • Şizofreni
  • Bipolar bozukluk
  • Obsesif-kompulsif bozukluk (OKB)
  • Bozulmuş yeme alışkanlığı
  • Çocukluk çağı gıda intoleransı ve alerjileri
Campbell-McBride, çocukların yetersiz beslenme ve sızdıran (geçirgenliği artan) bağırsak sendromu nedeniyle otizm geliştirdiğine inanıyor. GAPS diyetinin otizm belirtilerini iyileştirebileceğini iddia ediyor.
 
Merhaba, özel eğitim öğretmeniyim. İvedilikle özel eğitim merkezinden eğitim almaya başlayın. Aynı zamanda kreşi tavsiye ederim. Beslenme ile içeriden desteklemek çok faydalı oluyor. İlaç işini bu adımlardan sonra düşünebilirsiniz. Telefon tablet ve televizyondan mümkün mertebe uzak tutalım. İlkokul çağına kadar olan zaman dilimi oldukça önemli bizim için. Yoğun eğitim ile güzel yol alabilirsiniz. Meleğinizi güzel gözlerinden öpüyorum
 
Merhaba İnstagram da Amerika’da yaşayan Türk bir anneyi takip ediyorum.Kızı otizmli.Bilgilendirici ve yönlendirici birçok video ve canlı yayınlar yapıyor.Kızı yanlış bilmiyorsam 10 yaşında olmalı.İletişime geçip tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.
Faydalı olacağını düşünüyorum.İsim paylaşmak doğrumu bilmiyorum isterseniz size mesaj atabilirim.
 
 
show haberdi sanırım Dr Kerri Rivera diye biri kendi çocuğu otizmliymiş iyileştirmiş,sonra baya bir çocuk iyileştirmiş
kuzenim özel çocukların öğretmeni onla konşurken o da dedi ,bazı aileler kitabı almış , hatta facede telegramda grupları da varmış bir araştırın kitabını alın isterseniz ,inşallah sizin ki de iyileşir .
 
Teşekkür ederim çok değerli tecrübeleriniz için, hiç ilaç kullandınız mi ve faydasını gördünüz mü? Özelden de yazabilirsiniz
Buradan cevaplayayım. 3 yaşından itibaren her psikiyatriste gittiğimizde ilaç yazdılar ama oğluma vermedim . Tabii bunu aman vermeyeyim ne olacak diye yapmadım çok düşündüm araştırdım ve 7 yaştan önce ilaç vermemeye karar verdim. Çünkü yan etkileri bilinmiyor tam olarak . Uyku sorunu için 4 yaştan itibaren melatonin kullandık , çünkü günde 4-5 saat uyuyordu ve artık fiziksel olarak çökmüştüm kar zarar hesabı yapınca melatonin in yan etkisi ( yok gibi bir şey ) uykusuzluğun yaratacağı fiziksel ve ruhsal sorunların yanında hiç bir şeydi. İlaç için de böyle bir durum olsa verirdim , mesela evde ondan küçük bir kardeşi olsaydı ona zarar verme durumunu minimuma indirmek için gibi. Yani ilaç konusunda aaa kesinlikle vermeyin çok kötü demiyorum kesinlikle verin doktor yazmış zaten de demiyorum . Her yönüyle çocuğunuzu kendinizi ve yaşam şeklinizi değerlendirip öyle karar verin . 7 yaşta kafamdaki somut sınır bitti ama yine başlamadım ilaca. Ama ergenlikte çok büyük ihtimalle kullaıcaz çünkü ergenlik zaten zor hele böyle farklı bir çocuk için çok daha zor yani kısaca duruma göre karar vermenizi öneriyorum. Not ; ona vermedim ama ben antidepresan kullanıyorum 3.5 yıldır .
 
B Buketveduru Merhaba, geçmiş olsun, şifa bulur inşallah kuzucuk. Hanımefendinin bahsettiği kitap Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak kitabı. Ben okudum bu kitabı. Cok kapsamlı bir kitap. Yazar anne tecrübeleri, aldığı uzman destekleri ve kendi araştırmaları sonucunda ulaştığı bilgilerle hem otizmi hem tedavi süresini çok somut bir şekilde açıklamış. Sadece kitabi okuyarak tedaviyi uygulayabiliyorsunuz. 700 sayfalik bir kitap, içeriğini bilmeden okumak cocugunuzdan çalacağınız vakit açısından size zor gelebilir diye içeriğini yazmak istedim kısacık.

Bu kitaba göre otizm müstakil bir hastalık değil, vücut toksisitesiyle ilgili bir belirtiler bütünü. Otizm oluşma süreci şöyle açıklanmış:
1. Genetik yatkınlık toksisiteye direnç konusunda pek iyi değildir.
2. Vücuda çeşitli kaynaklardan toksinler girer. Yoğunlukla ağır metaller. Otizmli cocuklarin ortak noktası yüksek ağır metal düzeyleridir.
3. Toksinler bağırsakları tahrip ederek bağırsak yüzeyini geçirgenleştirir.
4. Geçirgen bağırsak başta gluten ve kazein olmak üzere bir çok besini sindiremeden emerek toksisiteyi artırmaya devam eder.
5. Geçirgen bağırsak dolayısı ile bağırsak florası bozulur, mantar ve parazit istilası başlar. Bu parazitlerin bir çoğu testlerle tespit edilemez. Parazitler yogun miktarda toksin salgılayarak toksisiteyi artırır. Sırf parazit etkisi sebebiyle otistik çocuklar parazitlerin en yogun toksin yaydığı çiftleşme dönemleri olan dolunayda normalden fazla hırçındırlar.
6. Vücut toksisitesi öyle artmıştır ki karaciğerin doğal detoks süresi bozulmuştur, normal insanlarda toksinler bir cok kanaldan atilabilirken otistik cocuklarda toksinler atılamaz. Yani çocuklar bir sekilde zehirlenmistir ve bütün davranış ve duygusal sorunlarının kaynağı bu zehirlenmedir. Zehirlenme giderilirse, süreç tersine döndürülürse otizm iyileşir.

Tedavi şöyle planlanmış:
1. Toksin kaynakları terkedilir.
2. Cok katı bir gaps diyeti uygulanır.
3. Toksin atımını sağlayan klordioksit bileşiği, bentonit kili kullanılır.
4. Parazitlerden en kısa sürede kurtulabilmek için çeşitli protokollerde lavman ve küvet banyoları uygulanır.
5. Vücudun minarel desteği için okyanus suyu gibi destekler alınır.
6. Özel eğitime ara vermeksizin devam edilir.

Bir cok ailenin geri bildirimi de yer alıyor kitapta. Bir cok çocuğun atec puanı cok kisa sürede düşüş göstermiş. 300 kadar çocuk tamamen iyileşmiş. Benim için en çarpıcı kısım otistik bir çocuğun hikayesi oldu. 17 yaşında, aşırı saldırgan, ağır otizimli, kilolu. Bir şekilde zor da olsa başlıyorlar bu tedaviye ve annesi 25 kg parazit topluyor tedavi suresince yaptığı lavmanlarla. Ve hepsini kavanozlara alıp fotoğraflamış, kitapta bu fotoğraflar da var. Çocuk tabi ki normal kiloya dönüyor, karın şişliği gidiyor, ağır olduğu için henüz iyileşmemiş ama inanılmaz gelişme kaydetmişler.

Bu kitabı mutlaka okumalısınız. Bir de kitabın çevirmeni Asena Devlet, Peron 9/4 adında bir dijital kitap çıkardı. Klordioksit bileşiğinin kullanımına ilişkin detayları ve sık sorulan soruların cevaplarını içeriyor. Kerri Rivera'nin kitabindan sonra ihtiyaç duyarsaniz bilginiz olsun diye bunu da yazmış olayim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…