• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kizim otizmli olabilir mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bakın otizmin en önemli belirtileri
Göz teması kurmaması
Adına tepki vermemesi
Sosyal iletişim bozukluğu
Dönen nesnelere ilgi
Stretoip tekrarlayıcı hareketler
Konuşma gecikmesi.

Benim oğluma otizm tanısı kondu.ben küçüklükten beri cahildim bilmiyordum çok TV tlf izlettim gerçektende çok aptalmışm sabaha kadar tlf izliyordu. Ama bunlar otizmi sadece artırır ve içine kapanık yaptırır. Algısı tamamen kapanır. Sonradan gelişen tek otizm regresif bozukluğudur. Normal gelişim gösteren bir çocukta gerileme gözükür. Ama benim oğlum asla göze bakmaz işitmiyoruş gibi davranırdı. Çok afedersnz bağıra bağıra adını söylesemde asla dönüp bakmazdo. Çünkü kendi dünyasında yaşıyordu. Çocuğumu kazanmak için çok uğraştım. Halen uğraşıyorım. Şu an çoğu kelimeyi söylüyor biliyor. Ama kreş çok fayda sağladı. Yaşıtlarının arasına girdi. Takıntılı hareketleri vardı. Tekerlek çevirirdi çamaşır makinesi izlerdi. Tehlike bilmezdi. Ben olmadan yapamazdı. Ben o kadar zor günler geçirdim ki halen eğitim veriyoruz
Bir ömür eğitim de vereceğim ömrüm yettiği yere kadar onu çok seviyorum
Cocugunuz kac yasinda

Cocugunuz kac yasinda
Benim oglum da tekerlek ceviriyo arabayı surmuo topu atmıyo hep gozum uzerinde ben olmadan oyun oynayamıyo konuşma yok 20aylık olduk napcam bilmiyorum ismine bakmıyor arada bakıo mesela bakmadıgında bende sar sar makara yı soyluyorum hemen bakıo guluyo. Bişey getir desem getırmez. Kutudan boşalttıklarını tekrar kutuya atmaz sadece dagıtmayı bilio ☹️

Parmak ucunda yürüyordu oğlum. Işıkları açıp kapatırdı . göz dalması çok vardı. Halen var azaldı. Dolap kapakları açıp açıp kapatırdı. Dışarıdan eve gelene kadar yaygarayı basar ağlardı. Toprak ve suyu çok seviyor. Saatlerce suyla oynayabilir. Kreşe gidince çoğu şey geçti ama şimdi evde kaldığımz için stres yapıyor yine ağlıyor. Tv nasıl kapattık reklamlardan korkup ödü kopar gibi ağlamaya başladı panikle sağa sola koşturuyordu. Öyle oldu halen tlf görse koşup geliyor

O zaman çoğu belirti geçti sosyalleşince tehsis falan koyulmadi oğlunuza inşallahta koyulmaz her çocuk gelişimi farklı huyu farklı demek istiyorum umutla

Bakın otizmin en önemli belirtileri
Göz teması kurmaması
Adına tepki vermemesi
Sosyal iletişim bozukluğu
Dönen nesnelere ilgi
Stretoip tekrarlayıcı hareketler
Konuşma gecikmesi.

Benim oğluma otizm tanısı kondu.ben küçüklükten beri cahildim bilmiyordum çok TV tlf izlettim gerçektende çok aptalmışm sabaha kadar tlf izliyordu. Ama bunlar otizmi sadece artırır ve içine kapanık yaptırır. Algısı tamamen kapanır. Sonradan gelişen tek otizm regresif bozukluğudur. Normal gelişim gösteren bir çocukta gerileme gözükür. Ama benim oğlum asla göze bakmaz işitmiyoruş gibi davranırdı. Çok afedersnz bağıra bağıra adını söylesemde asla dönüp bakmazdo. Çünkü kendi dünyasında yaşıyordu. Çocuğumu kazanmak için çok uğraştım. Halen uğraşıyorım. Şu an çoğu kelimeyi söylüyor biliyor. Ama kreş çok fayda sağladı. Yaşıtlarının arasına girdi. Takıntılı hareketleri vardı. Tekerlek çevirirdi çamaşır makinesi izlerdi. Tehlike bilmezdi. Ben olmadan yapamazdı. Ben o kadar zor günler geçirdim ki halen eğitim veriyoruz
Bir ömür eğitim de vereceğim ömrüm yettiği yere kadar onu çok seviyorum

Çocuğum 6 yaşına bastı kaç senedir uğraşmakta eğitim hastane vs foruma uğramamışım. Maillere bakarken burası aklıma geldi . Onunla büyüdüm resmen . Dünyaya onun gözünden baktım. Çok şey öğrendim . Bir özel egitom öğretmeni kadar tecrübeliyiz artık. Çok yol kat ettik. İlerletemedigim tek nokta iletişim başlatma sürdürme ve devam ettirmeme . Halen bana gelip bir nasılsın demez duygularımı merak etmez. Birde şeker hastası olduk biz insülin yapıyoruz. Zamanla herşey oturuyor ama iletişim çok sıkıntı

Back