• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kizim otizmli olabilir mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aynı benim kizimi anlatmisiniz 17 aylık halini işaret parmağıyla işaret etmeyi neredeyse ben öğrettim komut almazdı çok. bigun bebegin fatmayi bana ver dedim oralı olmamıştı hafif kızarak parmağımla da işaret ederek bebeğini gösterdim bana vermişti sonra komut almayı ogrenmisti. TV kapatin bol bol konuşun en önemlisi yaşıtı olan annelerle arkadaşlık kurun. İnanın yüzüne bile bakmayı sevmediğim insanlarla görüştüm sırf yaşıt çocuğu var diye..umarım toparlar kiziniz
eveet benziyolar parmak uclarinda yuruyormuydu ismini soyleyince bakiyormu merak ettim

eveet benziyolar parmak uclarinda yuruyormuydu ismini soyleyince bakiyormu merak ettim
Parmak ucunda yürüme yürüteç kullanan bebeklerde oluyormuş genelde. Benim oğlum da ismini söyleyince bakmıyordu 2 buçuk yaşına kadar. 3 yaşında adını çağırınca koşarak geliyordu. adına cevap vermeye 3 buçuk yaşında başladı

Şu saydiginiz özellikler kızımla tipatip aynı sayılara renklere çok ilgili dediğiniz ne ölçüde mesela? Benim kızımda bilişsel anlamda hep ondeydi mesela 30 a kadar sayma renkleri bilir ingilizce 10 a kadar sayar bebek cizer. Ama sosyallik konusunda bı tık geri ama iletişim kurulamayan bı çocuk değil ev içi bizimle çok iyi sevdiği bı iki arkadaşı var daha çok kucukleri sever onun yasitindakiler mesela senaryolu oyun oynarken kızım daha o aşamada değil ama bunda da bzim etkimiz malesef çok fazla bu tür oyunlar oynamadık öğrenmeye fırsat vermedik hep itismeli hoplamali ziplamali yada hamur kum kalemlerle oynadık beraber.
Sayıları 100 e kadar biliyordu. Harfleri öğrendi. Bence kızınız normal kafaya takacak bişey yok. Her çocuk farklıdır bunu unutmayın.

Bı tek parmak ucu yoktu saydiklarinizdan eğer otizm değilse TV yi kapatınca bı iki ayda göz teması adına bakma gerceklesiyo.. tabi çok ilgi alaka sevgi göstermek şartıyla daha yaşı küçük uyaran eksikliği olduysa ilgiyle toparlar ama otizmse hızlı ilerleme olmaz diye biliyorum.. her ne olursa olsun sizin su an ilk yapmanız gereken ekrandan uzak tutup bol oyun oynamak ve yaşıtları arasinda bulundurmak

Bı tek parmak ucu yoktu saydiklarinizdan eğer otizm değilse TV yi kapatınca bı iki ayda göz teması adına bakma gerceklesiyo.. tabi çok ilgi alaka sevgi göstermek şartıyla daha yaşı küçük uyaran eksikliği olduysa ilgiyle toparlar ama otizmse hızlı ilerleme olmaz diye biliyorum.. her ne olursa olsun sizin su an ilk yapmanız gereken ekrandan uzak tutup bol oyun oynamak ve yaşıtları arasinda bulundurmak
insallah bizde toparlariz tv yi tamamen kestim baktirmiyorum. oyunlarda oynuyoruz. cevap icin tesekkur ederim. gercekten derdimi buraya döktüm ve ayni sorunu yasamis olanlarin ve sizin cevaplarinizla rahatladim
sağolun

Parmak ucunda yürüme yürüteç kullanan bebeklerde oluyormuş genelde. Benim oğlum da ismini söyleyince bakmıyordu 2 buçuk yaşına kadar. 3 yaşında adını çağırınca koşarak geliyordu. adına cevap vermeye 3 buçuk yaşında başladı
ayy cok sevindim bana umut verdiniz sagolun

meraba arkadaslar
benimle ayni sorunu olan varsa lutfen cevap verin
kizim 17 aylik henuz konusamiyor sadece karisik sesler cikariyor ecce assii gibi
bir sey istediginde parmagiyla isaret etmiyor benim elimi tutup o nesneye uzatiyor benim alip ona vermemi istiyor
parmak uckarinda cok yuruyo
komutlarima karsilik vermiyor getir gotur al ver yapamiyoruz
coknharekerli yerinde durmuyo heryere tirmaniyo
ismini soyleyince bakmiyo
ce eee yapinca gulmuyo kosarken yakala yakala diye oyun oynamaya calisiyorum oda olmuyo
umursamaz bi tavri var
yasitlari baska ondan kucukler bile dikkatimi cekiyo
onceden tv yi cok izliyodu ondan suphelendigim icin kestim cok nadir aciyorum acil isim oldugunda falan.
lutfen yardim edin yokmu kimse lutfen
Merhaba benim çocuğum yok ama bu konu hakkında bildiğim şeyler var mesela 18-24 aylık çocuklarda genelde iki kelimeleri sözcükler söyleyebilir sizin bebeğiniz daha çok küçük zamanla olabilir.Benim kuzenimin Anne-Baba-Ablası haricinde 5 yaşına kadar kimse ne dediğini anlamıyordu bile bu bir sorun değildi sadece Teyzem onu ilkokula başlayacağı zaman konuşma terapistine gönderdi şu anda da fazlasıyla diksiyonlu konuşuyor :) Mesela bizler genelde " bugün şuraya gitcem" deriz o ise " bugün şuraya gideceğim" diye konuşuyor . Gideceğim , geleceğim , alacağım hep böyle.İçiniz rahat etsin istiyorsanız bir doktora gösterin ama 24 aylığa kadar çok normal. Bir arkadaşımın çocuğu da 2 yaşından sonra anlaşılır şekilde konuşmaya başladı.

Son düzenleme:
bebegın inşallah hiçççç birşeyi yoktur ama sen genede gerekli yerlere götür canım ,

lütfen işini gücünü bırak tv açma müzikle oyunlar oynayın , vakit geçirin

Merhaba benim çocuğum yok ama bu konu hakkında bildiğim şeyler var mesela 18-24 aylık çocuklarda genelde iki kelimeleri sözcükler söyleyebilir sizin bebeğiniz daha çok küçük zamanla olabilir.Benim kuzenimin Anne-Baba-Ablası haricinde 5 yaşına kadar kimse ne dediğini anlamıyordu bile bu bir sorun değildi sadece Teyzem onu ilkokula başlayacağı zaman konuşma terapistine gönderdi şu anda da fazlasıyla diksiyonlu konuşuyor :) Mesela bizler genelde " bugün şuraya gitcem" deriz o ise " bugün şuraya gideceğim" diye konuşuyor . Gideceğim , geleceğim , alacağım hep böyle.İçiniz rahat etsin istiyorsanız bir doktora gösterin ama 24 aylığa kadar çok normal. Bir arkadaşımın çocuğu da 2 yaşından sonra anlaşılır şekilde konuşmaya başladı.
cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin cok sağolun

cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin cok sağolun
Rica ederim çocuk gelişimi üzerine okuyorum o yüzden bildiklerimi paylaşmak istedim :) Çocuğunuzla zaman geçirin , göz teması kurarak konuşmaya çalışın , tv-tablet-telefondan mümkün olduğunca uzak tutun , oyunlar oynarak yeni kelimeler öğretmeye hazırlayın çünkü siz çocuğunuz için iyi bir model olmalısınız :) Eminim ki yapıyorsunuzdur ama her çocuğun gelişimi bir olmuyor.

ismini soyleyince bakmiyo am sevdigi sarkilari soyluyorum gözüme bakarak gülüyo
Benim oglum da oyle sevdıgı sarkılarda hemen bakıo guluyo ismine arada bakıo gozumun ıcıne bakıo. Ama oyuncak oynayamıyor elinde cevırıo.işaret parmagı göstermiyor komut almıyo yavas yuruyo guldurunce guluyo. Napmam gerekio bilmiyorum. Bugun yasıtı geldi gayet aktif cocuk hemen benim oglum sarıldı ama oglum istemedi oynamadı oyuncak kavgası yaptılar oglum agladı elinden almak icin

Benim oglum da oyle sevdıgı sarkılarda hemen bakıo guluyo ismine arada bakıo gozumun ıcıne bakıo. Ama oyuncak oynayamıyor elinde cevırıo.işaret parmagı göstermiyor komut almıyo yavas yuruyo guldurunce guluyo. Napmam gerekio bilmiyorum. Bugun yasıtı geldi gayet aktif cocuk hemen benim oglum sarıldı ama oglum istemedi oynamadı oyuncak kavgası yaptılar oglum agladı elinden almak icin
Anliyorum. ben en buyuk hatayi kucuk yasta tv ye baktirmakla yaptim. bence ondan kizimin gelisim bozuklugu. simdi tv yi tamamen cikardim cagirinca hic bakmiyodu nadiren de olsun bakmaya basladi 10 sefer cagirsam 1 inde bakiyo. ona bile sevindim. oyuncaklari daha fazla oynamaya basladi. iki gun once misafirlige gitmistim kizimdan 4 aylik kucuk cocuk vardi cok harekerli guluyo eyleniyo her cagirista bakiyo. konusmaya calisiyo bir hos oldum. kizim ondan buyuk oldugu halde geride. Allahim sizede yardim etsin banada isallah. aslinda onemli olan cocugumuz en azindan yuruyo yemek yiyebiliyo ona sukrediyorum.

Anladığım kadarıyla ikinizin cocukkarin da göz teması var her çocuk aynı olmaz daha yaşları küçük TV kapatıp ilgilenin göz teması olduğu için kolay yakalrsiniz yasitlarini kimisi çok güleç insan canlısı kimisi soğuk mesafeli olabilir bizler gibi ama bu rahatlık vermesin gerçi şüphe giripte rahat olan hiç yokta neyse.. önce ilgi ve psikiyatriye gitmek olsun ilk işiniz göz teması olduğu içinde yakalmaniz yasitlarini daha kolay olacktir.. şüpheyle bakmayın keza o küçük dediğimiz bebekler de inanılmaz sezgileri kuvvetli oluyor

Anliyorum. ben en buyuk hatayi kucuk yasta tv ye baktirmakla yaptim. bence ondan kizimin gelisim bozuklugu. simdi tv yi tamamen cikardim cagirinca hic bakmiyodu nadiren de olsun bakmaya basladi 10 sefer cagirsam 1 inde bakiyo. ona bile sevindim. oyuncaklari daha fazla oynamaya basladi. iki gun once misafirlige gitmistim kizimdan 4 aylik kucuk cocuk vardi cok harekerli guluyo eyleniyo her cagirista bakiyo. konusmaya calisiyo bir hos oldum. kizim ondan buyuk oldugu halde geride. Allahim sizede yardim etsin banada isallah. aslinda onemli olan cocugumuz en azindan yuruyo yemek yiyebiliyo ona sukrediyorum.
Aynı canım gercekten bende oyle hareketli bılmıs cocukları giriyorum oglum uzuluyorum. Bunun icin doktora gittin mi ben norolojiye gitmeyi dusunuyorum. Burada kızınız kac yasında

Anladığım kadarıyla ikinizin cocukkarin da göz teması var her çocuk aynı olmaz daha yaşları küçük TV kapatıp ilgilenin göz teması olduğu için kolay yakalrsiniz yasitlarini kimisi çok güleç insan canlısı kimisi soğuk mesafeli olabilir bizler gibi ama bu rahatlık vermesin gerçi şüphe giripte rahat olan hiç yokta neyse.. önce ilgi ve psikiyatriye gitmek olsun ilk işiniz göz teması olduğu içinde yakalmaniz yasitlarini daha kolay olacktir.. şüpheyle bakmayın keza o küçük dediğimiz bebekler de inanılmaz sezgileri kuvvetli oluyor
Bende TV ye cok baktırdım ister istemez ev işi yemek yememe sorununda cızgı film reklam actım reklama cok baglı şimdi

Benim de sayfalarca yazılarım var k.k otizimmi diye tam 2 senedir yapmadığım etkinlik kalmadı evde hiç oturtmadim bı gün bile 3 yaşını gecince kreşe verdim şu an konuşması büyük laflar edemesede baya iyi örneğin babası kızım sana karaburun (köpek) selam söyledi seni çok ozlemis kızım da baba hayvanlar konusamazki yani sabır edin 22 aylık civarı anne baba dedi o da onca uğraşmam sonucu işaret parmağını muhakkak öğretin işaret parmağından sonra konuşma olayını anlamlandıra biliyorlar

meraba arkadaslar
benimle ayni sorunu olan varsa lutfen cevap verin
kizim 17 aylik henuz konusamiyor sadece karisik sesler cikariyor ecce assii gibi
bir sey istediginde parmagiyla isaret etmiyor benim elimi tutup o nesneye uzatiyor benim alip ona vermemi istiyor
parmak uckarinda cok yuruyo
komutlarima karsilik vermiyor getir gotur al ver yapamiyoruz
coknharekerli yerinde durmuyo heryere tirmaniyo
ismini soyleyince bakmiyo
ce eee yapinca gulmuyo kosarken yakala yakala diye oyun oynamaya calisiyorum oda olmuyo
umursamaz bi tavri var
yasitlari baska ondan kucukler bile dikkatimi cekiyo
onceden tv yi cok izliyodu ondan suphelendigim icin kestim cok nadir aciyorum acil isim oldugunda falan.
lutfen yardim edin yokmu kimse lutfen
Kuzenim otizimli isterseniz özelden yazayım size

Bende TV ye cok baktırdım ister istemez ev işi yemek yememe sorununda cızgı film reklam actım reklama cok baglı şimdi
İster hiç TV izlemesin ama 5 dk reklama baksa bile yeter reklam en tehlikelisi kizimi reklamla buyuttum ne büyük hata.. reklamda ekran çok sık degisiyo ve cıvıl cıvıl renkler yazılar çocuk bu sefer gerçek dünyayı çok durağan goruyo ve keyif almaz hale geliyo

İster hiç TV izlemesin ama 5 dk reklama baksa bile yeter reklam en tehlikelisi kizimi reklamla buyuttum ne büyük hata.. reklamda ekran çok sık degisiyo ve cıvıl cıvıl renkler yazılar çocuk bu sefer gerçek dünyayı çok durağan goruyo ve keyif almaz hale geliyo
Evet reklamda hipnotize oluyo besela uzaktada olsa reklam sesını hafif duysun hemen gelio ben cagırsam gelmiyor

Back