- 3 Ocak 2020
- 1.718
- 15.882
- 138
6 yaşındakuzeniniz kac yasinda ogrenebilirmiyim
işaret parmağıyla gostermeyi nasil öğrettiniz ben deniyorum henuz beceremedimBenim de sayfalarca yazılarım var k.k otizimmi diye tam 2 senedir yapmadığım etkinlik kalmadı evde hiç oturtmadim bı gün bile 3 yaşını gecince kreşe verdim şu an konuşması büyük laflar edemesede baya iyi örneğin babası kızım sana karaburun (köpek) selam söyledi seni çok ozlemis kızım da baba hayvanlar konusamazki yani sabır edin 22 aylık civarı anne baba dedi o da onca uğraşmam sonucu işaret parmağını muhakkak öğretin işaret parmağından sonra konuşma olayını anlamlandıra biliyorlar
benim kizim 17 aylik kuzeninizin bebekligini hatirliyormusunuz6 yaşında
kizim 17 aylikAynı canım gercekten bende oyle hareketli bılmıs cocukları giriyorum oglum uzuluyorum. Bunun icin doktora gittin mi ben norolojiye gitmeyi dusunuyorum. Burada kızınız kac yasında
Evet hatırlıyorum tabikii otizm teşhisi için henüz çok erken ama size bi soru soracagım kızınızda reflex vs varmı mesela bi harekete takılıp kalıyormubenim kizim 17 aylik kuzeninizin bebekligini hatirliyormusunuz
reflexe girermi bilmiyorum banyo yapmayi cok seviyor o yuzden elimden tutup sureli banyoya goturuyor yarim saatte bir diyebilirimEvet hatırlıyorum tabikii otizm teşhisi için henüz çok erken ama size bi soru soracagım kızınızda reflex vs varmı mesela bi harekete takılıp kalıyormu
Canım mesela benim kuzenim çok tatlı bi hareket yapardı remix gibi üst üste yapardı çok yakışıklııı çok güzel bi çocuk 4 yaşında farkettik biz hiç konuşmadı şimdi Almanyada ve ilerlemiş durumda çok zorr çokreflexe girermi bilmiyorum banyo yapmayi cok seviyor o yuzden elimden tutup sureli banyoya goturuyor yarim saatte bir diyebilirim
Oğlum 3.5 yaşına kadar tek kelime etmedi ki ben çok konuşkan biriyimdir hersabah günaydınla başlar gün boyu çenem durmazdı. Ama oğlum bir o kadar suskundu gelişim ünitesi, pedagog vs hepsine gittim normal bir çocuk hatta çok iyi dediler. 6 aydır evdeyim işten ayrıldım bülbül oldu çocuk hatta geçen birinden küfür öğrenmişmeraba arkadaslar
benimle ayni sorunu olan varsa lutfen cevap verin
kizim 17 aylik henuz konusamiyor sadece karisik sesler cikariyor ecce assii gibi
bir sey istediginde parmagiyla isaret etmiyor benim elimi tutup o nesneye uzatiyor benim alip ona vermemi istiyor
parmak uckarinda cok yuruyo
komutlarima karsilik vermiyor getir gotur al ver yapamiyoruz
coknharekerli yerinde durmuyo heryere tirmaniyo
ismini soyleyince bakmiyo
ce eee yapinca gulmuyo kosarken yakala yakala diye oyun oynamaya calisiyorum oda olmuyo
umursamaz bi tavri var
yasitlari baska ondan kucukler bile dikkatimi cekiyo
onceden tv yi cok izliyodu ondan suphelendigim icin kestim cok nadir aciyorum acil isim oldugunda falan.
lutfen yardim edin yokmu kimse lutfen
evet aslinda gitsem iyi olacakCanım mesela benim kuzenim çok tatlı bi hareket yapardı remix gibi üst üste yapardı çok yakışıklııı çok güzel bi çocuk 4 yaşında farkettik biz hiç konuşmadı şimdi Almanyada ve ilerlemiş durumda çok zorr çok
Rehabilitasyon merkezine git bi için rahat olsun
Mutlaka gidin onlar sizi Rama yönlendirir varsa zaten çıkarevet aslinda gitsem iyi olacak
tesekkur ediyorum
isaret parmagini nasil öğrettinizBenim de sayfalarca yazılarım var k.k otizimmi diye tam 2 senedir yapmadığım etkinlik kalmadı evde hiç oturtmadim bı gün bile 3 yaşını gecince kreşe verdim şu an konuşması büyük laflar edemesede baya iyi örneğin babası kızım sana karaburun (köpek) selam söyledi seni çok ozlemis kızım da baba hayvanlar konusamazki yani sabır edin 22 aylık civarı anne baba dedi o da onca uğraşmam sonucu işaret parmağını muhakkak öğretin işaret parmağından sonra konuşma olayını anlamlandıra biliyorlar
Hangi şehirdesiniz maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama duyu bütünleme terapisi öneriyorum size naçizane fikrim. biraz araştırın internetten bakın lütfen aklınıza yatarsa; birçok çocuğumuz duyusal farkındalık bozukluğundan dolayı sıkıntılar yaşayabiliyor birkaç seansla büyük değişim görürsünüzmeraba arkadaslar
kizim 17 aylik henuz konusamiyor sadece karisik sesler cikariyor ecce assii gibi
bir sey istediginde parmagiyla isaret etmiyor benim elimi tutup o nesneye uzatiyor benim alip ona vermemi istiyor
ce eee yapinca gulmuyo kosarken yakala yakala diye oyun oynamaya calisiyorum oda olmuyo
umursamaz bi tavri var
onceden tv yi cok izliyodu ondan suphelendigim icin kestim cok nadir aciyorum acil isim oldugunda falan.
Bu durumu mutlaka iyi bir çocuk doktoruyla görusmelisiiniz bazi cocuklar gec baziları herseye erkwn baslar bennim yigenim.otizimli basimizdan gecti suan 12 yasinda en büyuk belirtisi göz temasıydı hicbir sekilde göz teması kurmuyo lutfen biz gec kaldik egitime 2 yasinda goturseydik suan yasitlariyla olucaktı hastalıgi cozduk ettik diyerek 6 sene gecti cocugunuz coccuk doktorundan gecmeli en iyisini onlar bilir genel muayneler normal cikiyo ama siz soylemeniz lazim bundan supelendiginii doktor mutlakaa gozlem altina alir sizi belkide hicbir skntisi yokturmeraba arkadaslar
umursamaz bi tavri var
Kesinlikle ben de buna inanıyorum benim kızım da 2 yaşında iletisimi çok az di. Ama o zamanlar daha yem etrafı kesfediyolar herşeyi merak ediyorlar onun için iletişimleri az oluyo şimdi 3 buçuk yaşında hala çok meraklı bı çocuk sadece insanla oynayayım derdi yok yeni bı eve gittiğimizde falan herşeyi merak ediyor. Ama iletişimi su an çok iyiKonu sahibi size yazacaklarimi lutfen okuyun.otizm teshisi icin bir cocuk en az 3 yasinda olmalidir.bir arkadasim cocugundaki farkliliklarindan dolayi doktora goturdu ve daha 2 yasindayken otizm teshisi aldi,sonrasinda Almanyada bir hastanede terapi almaya geldiler.cocuk otizmli degil demisler,evet farkli fakat otizm degil.su an bir diyet uygulaniyor glutensiz dogal beslenme ve sosyal ortamlar saglaniyor.cocukta ciddi bir duzelme var.Demem o ki bebeginiz henuz cok kucuk,onunla ilgilenin algisini acacak ortamlar sunun ama kendi haline birakmayin,sizinle vakit gecirsin televizyonla degil.maalesef bircok cocuga otizm ve hiperaktivite teshisini cok cabuk koyuyorlar ve ilaclara mahkum ediyorlar.Tabiki yinede götürün iciniz rahat etsin en azindan
Cocugunuzun isaret parmagini tutup nesneye yonelterek cicek deyin bunun gibi devam edin o kullanmaya baslayacakisaret parmagini nasil öğrettiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?