Çocuk Hastalıkları kizim otizmli olabilir mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tulay k

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
24
9
1
35
meraba arkadaslar
benimle ayni sorunu olan varsa lutfen cevap verin
kizim 17 aylik henuz konusamiyor sadece karisik sesler cikariyor ecce assii gibi
bir sey istediginde parmagiyla isaret etmiyor benim elimi tutup o nesneye uzatiyor benim alip ona vermemi istiyor
parmak uckarinda cok yuruyo
komutlarima karsilik vermiyor getir gotur al ver yapamiyoruz
coknharekerli yerinde durmuyo heryere tirmaniyo
ismini soyleyince bakmiyo
ce eee yapinca gulmuyo kosarken yakala yakala diye oyun oynamaya calisiyorum oda olmuyo
umursamaz bi tavri var
yasitlari baska ondan kucukler bile dikkatimi cekiyo
onceden tv yi cok izliyodu ondan suphelendigim icin kestim cok nadir aciyorum acil isim oldugunda falan.
lutfen yardim edin yokmu kimse lutfen

Her çocuğun algısı farklıdır. Daha 1,5 yaşında bile değil bebeğiniz azıcık sabredin ve gereksiz yere endişelenmeyi bırakın lütfen . Neye gülüyor bebeğiniz peki?

Kızım 3 yaşına kadar tek kelime konuşmadı, 3. Yaş doğum gününde annem ve babam o gün çok dert edip kelimeleri söyleyip tekrar ettirerek konuşturmayı başardılar.
Ve nereye koysam yerinden kalkmayan bir çocuktu.
Şimdi gayet sağlıklı, 12 yaşında, okulunda derece bile yapıyor.
Aklınıza kötü şeyler getirmeyin.
2.kizimda aksine bir o kadar hareketli çok konuşan bir çocuktu.
Her çocuk farklıdır, kardeşi bile olsa.
Kimse ile karşılaştırmayın

Benim kızım da elimden tutup aldırırdi sizin çocuğunuzun yasindayken sonra işaret etmeye başladı ilk başlarda ismine dönüp bakmadı sonradan onu da yapmaya başladı 3 yaşında kadar akıcı konuşmadı 3 yasinda cümleleri uzadı. Şu an da da kelimeleri doğru telaffuz edemiyor ama az buçuk cümleleri var. 4 yaşında. Her dediğimi anlar ama malesef ki konuşmada sıkıntımız var. Daha önce doktor sıkıntı yok çocukta demişti ama hala içime sinmeyen taraflar var maalesef

cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin
bizde otizm belirtileri cok fazla o yuzden korkuyorum siz sadece konusmadigini soyluyorsunuz
insallah kizimda zamanla duzelir

Tv için çok erken değil mi? Hiçbir çocuk 3 yaşından önce tvyle tanıştırılmamali diye düşünüyorum, hadi çok sıkıştınız diyelim iki yaş sonrası nadir zamanlarda.burada aldığınız hiçbir cevap size bir katkı sağlamaz bir an önce bir uzmana gösterin.

biraz olsun rahatladim tesekkur ediyorum
isallah zamanla duzelirler

cok haklisiniz teşekkür ediyorum

biraz olsun rahatladim tesekkur ediyorum
isallah zamanla duzelirler
İnanın çok uykusuz geceler geçirdim kızım tam da anlattığıniz gibiydi. Hala da içimde kuşkusu var. Ben suohelenmemistim ama eşim uyarmıştı. Gerçi otizm beliritleine bakinca bende de var çok yorum okudum video izledim pedagog videoları altında çok yorum vardı. Ben de çocukken öyleydim diye geçiriyor insan. Oyun Oynaması nasıl arkadaşları var mı yaşıtları ile oynar mı parkta nasıl?

Göz teması nasıl?

ismini soyleyince bakmiyo am sevdigi sarkilari soyluyorum gözüme bakarak gülüyo

Sizi çok iyi anlıyorum ilk oğlumda ben de çok sıkıntılar yaşadım. Oğlum yaşıtları gibi konuşmuyordu. Her söylediğimizi tekrar ediyordu. Yabancılara tepki gösteriyordu. Ebe bizi çocuk psikiyatriye yönlendirdi iki defa gittik. İkisinde de doktor çocuk normal dedi. Ama yine de çevreden söylenenler sürekli içimi parçaladı. Günlerce düşündüm ağladım. 3 yaşında kreşe verdim. 3 ay gitti. 3 buçuk yaşına geldiğinde sorularımıza hayır diye cevap vermeye başladı o kadar sevindim ki. En azından sorduğumuz soruya karşılık alabiliyorduk. Giderek daha çok konuşmaya başladı Allah'a binlerce kez şükürler olsun şimdi 4 buçuk yaşında her şeyi konuşuyor beni anlıyor cevap veriyor. Anaokuluna gidiyor bu sene. Diğer çocuklardan farklı yönleri var tabi ama her çocuk farklıdır. Lütfen kafanızı takmayın. Allah herkesin evladına sağlık versin. Allah başka dert vermesin. Sizin çektiğiniz sıkıntıları yaşadığım için yazmak istedim. Çevrenizden duyduklarınıza kafa yormayın lütfen.

Farklılıklar dedikleriniz ne ? Benim kızımda 3 buçuk yaşında şu an konuşuyor ama sadece biz anlayabiliyoruz. Cevap vermesi şöyleydi 2 buçuk yasindayken bu ne dediğimde elma bu kimin dediğimde babanın, hayiri 2 yaşında cevap olarak verirdi ama evet 3 yaşında başladı bende kreşe verdim 3 yaşında ondan sonra eveti kullanmaya başladı. Yabancılarla göz teması işine gelirse veya tepki vermesi gereken durumlarda kurardi şimdi kresten sonra yabancılarla da daha iyi hale geldi göz teması

cok tesekkur ediyorum cevp icin
suan beni tek dusunduren komut almamasi beni anlamiyor sanki ismini soyledigimde bakmiyor
insallah duzelir
allahim butun cocuklari korusun isallah

Aynı benim kizimi anlatmisiniz 17 aylık halini işaret parmağıyla işaret etmeyi neredeyse ben öğrettim komut almazdı çok. bigun bebegin fatmayi bana ver dedim oralı olmamıştı hafif kızarak parmağımla da işaret ederek bebeğini gösterdim bana vermişti sonra komut almayı ogrenmisti. TV kapatin bol bol konuşun en önemlisi yaşıtı olan annelerle arkadaşlık kurun. İnanın yüzüne bile bakmayı sevmediğim insanlarla görüştüm sırf yaşıt çocuğu var diye..umarım toparlar kiziniz

Farklılık diğer çocuklara göre biraz daha asosyal kendi kendine oynamayı daha çok sever. Sayılara renklere çok ilgili. Dediği olmadığında çok ağlar. Çok hareketlidir mesela bu şekilde. Her yaptığına bir anlam yüklersek işin içinden çıkamayız. Çocuk bu her yaptığında mantık aramamak lazım. 2 yaşından itibaren komut alırdı. Benim dediğimi yapardı anlardı.

Şu saydiginiz özellikler kızımla tipatip aynı sayılara renklere çok ilgili dediğiniz ne ölçüde mesela? Benim kızımda bilişsel anlamda hep ondeydi mesela 30 a kadar sayma renkleri bilir ingilizce 10 a kadar sayar bebek cizer. Ama sosyallik konusunda bı tık geri ama iletişim kurulamayan bı çocuk değil ev içi bizimle çok iyi sevdiği bı iki arkadaşı var daha çok kucukleri sever onun yasitindakiler mesela senaryolu oyun oynarken kızım daha o aşamada değil ama bunda da bzim etkimiz malesef çok fazla bu tür oyunlar oynamadık öğrenmeye fırsat vermedik hep itismeli hoplamali ziplamali yada hamur kum kalemlerle oynadık beraber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…