• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizim okulda siddet mi goruyor?

Sifirbeklenti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
75
1
3
35
Merhaba
Kızım 5 yasinda anaokuluna gidiyor.
Okula gitmek istemiyor. Öğretmenin kendisine kizdigini hatta arkadaslarini dovdugunu söylüyor.
Devlet okulu bu. Kamera vs yok. Kanıt yok.
Kendi kizim disinda 2 çocuk daha aynisini soyluyor (öğretmenin cok bagirarak kizdigini ve korktuklarını okula gitmek istemediklerini )
Kizmak bir tarafa dovme olayi icimi urpertti.
Ne yapabilirim fikir bekliyorum ?

Göstermesini isteseniz nasıl dövüyor diye? Bağırıyor dediğinde nasıl bağırıyor ne diyor diye sorsanız. Çocuklar yalan söylemiyor ama bazen farklı anlayabiliyorlar. O şekilde sorarsanız taklidini yapacaktır büyük ihtimal şöyle dedi diye. Daha emin olursunuz. Gerçi okula gitmek istememesi sıkıntı dediği gibi olabilir çocuğun. Hem velilerle hem müdürle görüşün.

Göstermesini isteseniz nasıl dövüyor diye? Bağırıyor dediğinde nasıl bağırıyor ne diyor diye sorsanız. Çocuklar yalan söylemiyor ama bazen farklı anlayabiliyorlar. O şekilde sorarsanız taklidini yapacaktır büyük ihtimal şöyle dedi diye. Daha emin olursunuz. Gerçi okula gitmek istememesi sıkıntı dediği gibi olabilir çocuğun. Hem velilerle hem müdürle görüşün.
Evet dediginiz gibi sorduk hem ben hem diger veli. Diger velinin cocugu taklit yapiyor bagirma taklidini.
Yalniz kanıt yok elimizde ne yapacağız bilmiyorum sinif 17 kişilik herkesten haberimiz yok ama 6 kisi ayni dusuncedeyiz

Verilerden birinin kizi da ogretmenin ona vurduğunu soylemis (dovuldugu iddia edilen çocuklardan biri) ama okulca ustu kapatıldı yok oyle bir sey diye
Çocuğun cantasının bir yerine dinleme cihazı yerleştirin o gün sınıfta neler olduğunu dinleyin. Başka bir çözüm gelmiyor aklıma.

Nasıl bir cihaz ? Ya görülürse ?
İnternette bulabilirsiniz her yerde var. Küçük olanları da var. Çocuğun cantasında görünmeyen bir yere koyun yada dikin bir yerine. Ben zamanında eşimin arabasına koymustum kayıt cihazı

Evet dediginiz gibi sorduk hem ben hem diger veli. Diger velinin cocugu taklit yapiyor bagirma taklidini.
Yalniz kanıt yok elimizde ne yapacağız bilmiyorum sinif 17 kişilik herkesten haberimiz yok ama 6 kisi ayni dusuncedeyiz
Malesef doğrudur o zaman. :( 6 kişi çıkın müdüre. İşin peşini bırakmayın. Ben olsam o öğretmenin sınıfına 1 gün daha yollamam. Emin bile olmasanız şüphesi bile yeter.

Çocuğunuzun yalan söylediğini düşünmüyorum ben. Okul idaresiyle görüşün. Velilerle toplanıp birlikte gidin. Takmazlarsa okulun bağlı olduğu mem e başvurun. Lütfen çocuğunuzun dediklerini dikkate alın . Gerekirse okulunu değiştirin. Psikolojik problemleri olan bir öğretmene denk gelmiş olabilirsiniz malesef.

Zannetmiyorum. Kendi çocuğunuzun çantası. Siz şuan ne olup bittiğini öğrenmek için koyacaksınız. Davalık bi durum olursa avukata danışırsınız kullanıp kullanamayacağınızı.
Bu cok mantikli. Fakat çantalar sinifin bi köşesinde duruyo çocuğunun ustune taksam ama hic anlamadigim bir konu bu çantasına koysam sinif kalabalik duyabilir miyim ki

Çocuğunuzun yalan söylediğini düşünmüyorum ben. Okul idaresiyle görüşün. Velilerle toplanıp birlikte gidin. Takmazlarsa okulun bağlı olduğu mem e başvurun. Lütfen çocuğunuzun dediklerini dikkate alın . Gerekirse okulunu değiştirin. Psikolojik problemleri olan bir öğretmene denk gelmiş olabilirsiniz malesef.
ben cok ama cok uzgunum 1 yil bitti biz yeni uyandik

Bana demezler mi burda ne yapiyorsun diye birakmazlar ki ya da ogretmen gorur dogal davranmaz
Çocuklar dersteyken okula çocuğunuzun ihtiyacı olan birşeyi götürmek için gitseniz biraz zaman gecirseniz okulda kim ne diyebilir.ogretmen dersteyken okula gidersiniz,gözlem yaparsınız,ders arasında öğretmen sizi görür evet,tekrar derse girerken okuldan ayriliyormus imajı gidersiniz ama ayrılmaz gözleme devam edersiniz.2 ders saati yeter bence.yani en doğru yöntem olduğu konusunda iddialı değilim ama yerinizde olsam böyle yapardım.

Back