• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım kucağa çok alıştı napmalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi liva1017
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

liva1017

Ziyaretçi
uyanıkken hep kucakta olmak istiyor hiçbir iş yapamıyorum ne yapmalıyım yardım edin

benim oglum da aynı canım.sureklı kucakta gezecek,bende hıc ıs yapamıyorum,ancak o uyurken,gunduzlerı de yarımsar saat uyur uyanır,ben o aralarda yemek mı yapayım karnımı mı doyurayım,oturup dınleneyım mı napayım sasırıyorum

çocuğun kaç aylık?Öğrenebilirmiyiz

ve yalancı memeyi almak istemiyor onunka bali avunsun diyorum ama yok siz neler yaptınız emzik konusunda

canım 2 aylık bebek alışkanlık edinemez tabi ki kucak isteyecek normaldir ve senin kokuna her daim muhtaç o her ağladığında al kucağına 3-4 aydan sonra yavaş yavaş kendini oyalar zaten benim bebeğim şimdi emeklemeye başladı kucağıma aldığım an yere inmek için çırpınıyor keyfini çıkar biraz sabır..

yalancı emziği de her bebek kabul etmiyor eğer seni emiyorsa kabul etmesi biraz daha zor benimki 5,5 aydan sonra aldı yalancı emziği

inciboncuk dogru soylemiş canım,bır sure sonra sen ıstesen de kucagında tutamıyacaksın.tadını cıkar bosver.benım oglum 5.5 aylık,2 aylıkken zorla aldı emziği ama pek farketmedı kucak konusunda.kucagın yerı ayrı onun ıcın,kucaktayken ondan mutlusu yok.kendılerını en guvende hıssettıklerı yer:)

inşallah en kısa zamanda alışır allahtan annenle yan yana evlerimiz her an yanımda

haklısınız galiba tadını çıkartmalıyım ilk bebeğim daha anneliğin tadını çıkarmalıyız dime

Offf kızlar yaaa benim kızımda 48 günlük hiç kendi kendine oyalanmıyor hep kucağımda ve ayakta gezdirilmek istiyor..gündüzleri uyumuyor kucağımda yada memede uyutuyorum yatağa koyunca hemen uyanıyor ağlıyor geceleri 2 den önce uyumuyor..Kucağımda gezdirmekten kollarım kopuyorr ne iş ne yemek yapamıyorum doğru dürüst annem gelip bebeğe bakıyor ben yapıyorum ancak öyle..Gerçekten düzelirmi belli bir aydan sonra...Çok yoruluyorum uykusuzumbenneyaptımkimirmirmirmir

Offf kızlar yaaa benim kızımda 48 günlük hiç kendi kendine oyalanmıyor hep kucağımda ve ayakta gezdirilmek istiyor..gündüzleri uyumuyor kucağımda yada memede uyutuyorum yatağa koyunca hemen uyanıyor ağlıyor geceleri 2 den önce uyumuyor..Kucağımda gezdirmekten kollarım kopuyorr ne iş ne yemek yapamıyorum doğru dürüst annem gelip bebeğe bakıyor ben yapıyorum ancak öyle..Gerçekten düzelirmi belli bir aydan sonra...Çok yoruluyorum uykusuzumbenneyaptımkimirmirmirmir
bebeğin daha çok küçük canım henüz bambaşka bir boyuttan geldi bu dünyaya alışmaya çalışıyor ayrıca onun gaz sıkıntısı vardır ilk zamanlar benim bebeğimde öyleydi bir saniye kucaktan inmiyordu bunun bir sürü nedeni olabilir gaz sıkıntısı herhangi bir şeyden korkma yabancılama onun kendi kendine kalabilmesi için henüz zamana ihtiyacı var onu yanlız bırakma altıncı aydan sonra kendilerini fark edebiliyorlar yani artık annelerinin bir parçası olmadıklarını farkediyorlar biraz sabret ve bebeğini yanlız bırakma düşünsene aslında o dokuz aydır yaşıyor seninle senin içinde birden bire tüm yaşantısı değişiyor ortamın ısısı etrafındakiler,sesler ve sana sığınıyor.ama geçicek çok zor ama sakın ruhsal olarak kendini kötü hissetme hiç geçmicek gibi görünsede geçiyor canım.biraz büyüsün zaten kucak falan istemiyor emeklemek yuvarlanmak istiyor.

Arkadaşlar bi bakıma haklı . benim uyguladığım yöntemleri söyleyim saç kurutma makinesi sesi ,klasik müzik,ağladığında yattığ yeri değiştirmek ağladığında kucağı almadan oyalamak vbb.. bende bu yöntemler çok işe yarıyorr zor durumlarında kullanabilirsin

Yazdıklarınızı okuyunca aynı ben dedim. 2.5 aylık oğlum var ve uyanık olduğu zamanlarda hep kucakta gezmek istiyo. Gece 2 den önce uyumuyor, 2 de de zorla uyutuyorum. Gündüzleri desen 10-15 dakika uyuyup uyanıyo. O vakitlerdede hangi işi yapacağımı şaşırıyorum. Kendime ayıracak zamanı geçtim o kadar yoruluyorum ve psikolojim o kdr bozulduki eşime karşı çok sert davranmaya başladım. Çalışma hayatından snr birden eve kapanıp bütün gün kendi istediğin hiçbişeyi yapamamak insanı gerçekten çok etkiliyo. Bambaşka bi insan oldum sanki. Bebeğim tabiki herşeyden daha kıymetli. Bunları yazarken bile vicdanen kendimi kötü hissediyorum,ondan şikayetmişim gibi anlaşılmasın. Ama kucağa ve emziğe çare bulan varsa bizede bi yol göstersin lütfen. Hııı bi de çevremdekilerin sürekli, siz bu çocuğu kucağa alıştırmışsınız artık çekeceksiniz diye beni suçlamalarındanda gına geldi. Eminimki sizde yaşıyorsunuz bunu. Onlara açıklama yapmaktan yoruldum. Neymiş ağlasada almayacakmışım kucağıma. Daha 2 aylık bi bebek. Katıla katıla ağlarken hangi annenin vicdanı dayanır acaba kucağına almamaya. Doğum yaptığımdan beri herkes çocuk bakımıyla ilgili bişeyler sölüyo ( hiç çocuğu olmayanlar bile ) benim çocuğum için bana öğütler veriyolar, sanki benim çocuğumun huyunu benden ii bilebilirlermiş gibi. Neyse arkadaşlar konuyu çok dağıttım ama içimi dökmek istedim. Offf Offf çok dertliyim çok...

bebeğiniz yalancı emzik alıyor mu. bence emziğin çok faydası var. benim bebeğim de 2 aylık ve doğdugu gün aldı yalancı emziği. çok ta seviyo. hiç kucak için ağlamıyo. ben kendim alıyorum canım istediğim de. bazen alıp evin için de gezdiriyorum. onun haricin de duruyo yattığı yerde çok şükür. konuşuyorum gülücükler atıyo bana. bence siz de yalancı emzik vermeyi deneyin.

bebeğiniz yalancı emzik alıyor mu. bence emziğin çok faydası var. benim bebeğim de 2 aylık ve doğdugu gün aldı yalancı emziği. çok ta seviyo. hiç kucak için ağlamıyo. ben kendim alıyorum canım istediğim de. bazen alıp evin için de gezdiriyorum. onun haricin de duruyo yattığı yerde çok şükür. konuşuyorum gülücükler atıyo bana. bence siz de yalancı emzik vermeyi deneyin.

Ne yaptıysam almadı emziği. Çok nadir emiyo o da 5-10 dakika ondan snr fırlatıp atıyo. Bazende hiç almıyo, mide bulanıyo emziği ağzına verince.

Yazdıklarınızı okuyunca aynı ben dedim. 2.5 aylık oğlum var ve uyanık olduğu zamanlarda hep kucakta gezmek istiyo. Gece 2 den önce uyumuyor, 2 de de zorla uyutuyorum. Gündüzleri desen 10-15 dakika uyuyup uyanıyo. O vakitlerdede hangi işi yapacağımı şaşırıyorum. Kendime ayıracak zamanı geçtim o kadar yoruluyorum ve psikolojim o kdr bozulduki eşime karşı çok sert davranmaya başladım. Çalışma hayatından snr birden eve kapanıp bütün gün kendi istediğin hiçbişeyi yapamamak insanı gerçekten çok etkiliyo. Bambaşka bi insan oldum sanki. Bebeğim tabiki herşeyden daha kıymetli. Bunları yazarken bile vicdanen kendimi kötü hissediyorum,ondan şikayetmişim gibi anlaşılmasın. Ama kucağa ve emziğe çare bulan varsa bizede bi yol göstersin lütfen. Hııı bi de çevremdekilerin sürekli, siz bu çocuğu kucağa alıştırmışsınız artık çekeceksiniz diye beni suçlamalarındanda gına geldi. Eminimki sizde yaşıyorsunuz bunu. Onlara açıklama yapmaktan yoruldum. Neymiş ağlasada almayacakmışım kucağıma. Daha 2 aylık bi bebek. Katıla katıla ağlarken hangi annenin vicdanı dayanır acaba kucağına almamaya. Doğum yaptığımdan beri herkes çocuk bakımıyla ilgili bişeyler sölüyo ( hiç çocuğu olmayanlar bile ) benim çocuğum için bana öğütler veriyolar, sanki benim çocuğumun huyunu benden ii bilebilirlermiş gibi. Neyse arkadaşlar konuyu çok dağıttım ama içimi dökmek istedim. Offf Offf çok dertliyim çok...
aynen cnm yaa benimde 50 günlük kızım var uyanık olduğu dönemde illaki kucakta olcak hiç bi iş yapamıyorum,yengeminde 1 aylık bebeği varr o emziğe alıştırdı ben alıştıramadım ağladığı zaman veriyor emziği ağzına yatırıyor yatağına kendi kendine oyalanıyor uyuyor bide durup durup bana siz kucağa alıştırmışsınız siz niye emzik vermediniz diyip duruyo sinir oluyorum kendi çokmu doğru bişey yapıyo sanki her ağladığında ağzına emzik vermek yerine meme verse bebeği az kilo almazdı...
daha çok küçkler kendilerini güvende hissetmeye ihtiyaçları var çocuk yataktamı büyücek anne sıcaklığıylamı ?
tamam biraz sıkıntı çekicez ama geçicek inanıyorum...
herkezin bebek bakımıyla ilgili bişiyler sölemesine bende sinir oluyorum bırakında kendi çocuğumu kendim büyüteyim diyesim geliyor...
daha çok kçükler kendilerini güvende hissetnek istiyolar

Benim kızım Ayça da 4 aylık ve sürekli kucak istiyor.Şimdiye kadar annemin yanındaydım ;ev işlerini annem yapıyordu,ben de çocuğa bakıyordum ama artık kendi evime geçeceğim.Bakalım ne olacak, çalışan bir bayanım ve ücretsiz izindeyim. Bebek bakmak ne zor işmiş diyorum bazen kendi kendime, eve gidince hiç bi işimi yapamıycam,kayınvaldem de kucağa alıştırmışsın diyor ....sadece gülüyorum,kendisi ne yaptı acaba? Bebek çığlık çığlık ağlarken onu yalnız başına yatağında terk etmek duyarlı bir annenin ,hatta insanın yapabileceği birşey mi? Ağzı olan konuşuyor, ben aldırmıyorum sonuçta geçici bir dönem. Doktorlar da sık sık kucağa alın diyolar,demek ki bu işin kuralı bu arkadaşlar, dayanın ,alın bebişlerinizi kucağınıza,evdeki işler kalsın ne yapalım, önce bebişlerimiz.Babalar da yardımcı olsun eşlerine,en azından işten eve gelince bebişle onlar ilgilense, biz anneler de işini yapar....ben eşimi buna alıştırmayı düşünüyorum eve gidince...tüm annelere sevgiler,

Back