Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızım kreşe gitmek istemiyor

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

deniz ve mehtap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2007
750
3
96
İstanbul
merhabalar, kızım 4 yaşında. 20 eylülden beri çok istekli olarak kreşe gidiyorken son 2 haftadır gitmek istemiyor. sabahları gitmemek için ağlıyor. ve çeşitli bahaneler söylüyor. örneğin bizi çk özlediğini, peynir yemek istmediğni falan gibi. çalışıyorum ve bu zamana kadar annem bakmıştı. anneanne faktörünü de kullanıyor. beni anneanneme götürün diyor. sıkıldı sanırım.geçen gün okulda kusmuş. ve bunun sebebi ,çk fazla yedirmişler de 0 yüzden kusmuş .. öğretmeni de öyle bişey yok diyor. kendisi yer yemeğini diyor.
bir de önce yarım gün vermiştim. sonra tam gün gitmeye başladı 1 aydır tam gün kalıyor. uyku saati falan var öğleden sonra. acaba tam gün olunca mı sıkıldı. kafam çok karışık. acaba tekrar yarım güne mi çevirsem. böyle bi durumla karşılaşan varmı.ne yapmam gerek. deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

kızınızın açıkça neyi istemediğini neye üzüldüğünü öğrenmeye çalışın.

soğumasının mutlaka bir sebebi vardır. belki arkadas faktörü,belki öğretmen..

öğretmenleri ile de konuşun. 1 hafta daha deniyelim eğer kızımın sıkıntısı devam ederse ya yarımgüne alıcam yada annanesiyle devam edicek deyin.
belki biraz daha üzerine düşerler ve sorunu halledebilirler.

kreşteki öğretmenler yavrunuza kötü davranıyor olaialir mi acaba? çünkü hiçbir çocuk ortada bir durum

yokken böyle davranmaz bence......yavrunuzun ağzını arayın bence....ona hissettirmeden sorular sorun..

benimkizimda 1bucuk yasinda krese basladi ilk zamanlar alisma zorlugu cekti bi iki hafta ama simdi gayet severek gidiyor. 4yasindaysa kizin ögretmenin dedigi gibi kendi yer yemegini benim kizim 20aylik o bile kendi yiyor,ne kdr isterse okadar.. belki anlasamadigi bir arkadasi vardir yada ona kötü davranan bi cocuk.ama ilk zamanlar iyiydi tam gune cevirince istemiyor demissin bence ogretmenlerle alakasi yoktur, SIKILIYOR sizi gercekten özlüyor uyku saati vs de olabilir sorun.bence kizinin agzini yokla bikac kere ayri zamanlarda , her seferinde ne dicek? tabi ogretmenlerinede arkadaslariyla diyalogunun nasil oldugunu gozetlemelerini rica edebilirsin..

mutlaka canını sıkan birsey vardır. Kresde canısıkıldıgını sanmıyorum. O yastaki bir cocuk evde daha cok sıkılır bence. Bu arada bizim bir arkadasın oglu krese ilk basladıgında ögretmenini sevmemişti 1 hafta kusmustu kreste. Birkac ay sonra baska bir ögretmenin sınıfına verdiler gayet memnun hayatından. Ögretmeni kötü davranan bir kadın degil ancak biraz cansız ve sıkıcı bir kadınmıs.

cnm anneanne bakmayı kabul ederse, bence kreşe yarım gün gitsin veya hiç gitmesin.
zaten seneye mecburen gidecek.
anneanne mutlaka onu gezdiriyordur, mutlaka arkadaşları vardır.
tam gün illaki sıkıcıdır. benim kızım ana sınıfına gidiyor. sabah 8 öğlen 12. 4 saat. bu 4 saat ona yetiyorda artıyor bile. evi, oyuncaklarını, binadaki arkadaşını özlüyor.
kreş, yuva, anaokulu ne kadar rahat olursa olsun evdeki huzuru bulamıyor çocuklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…