Kızım kreşe gitmek istemiyor. Nasıl sevdirebilirim?

Tabii paylaşın en mutlu günlerinizden biri olur darısı ilkokula :) sosyalleşmeye bu kadar takılmayın akran zorbalığı illa vardır sokaklara güvenmemekte haklısınız ama çok derin düşünecekseniz kreş öğretmeninin psikopat olmadığı en ufak hatasında bağırıp çağırıp fiziksel şiddet uygulamayacağı ne malum? Demeyin ki onlar özenle seçiliyor ben hep derim öğretmenlere psikolojik testler yapılmalı onlar da insan sonuçta ama profesyonellik başka. Bir de arkadaşlarının psikolojik sorunlarının olmayacağı ne malum burda da okuduk her şey ailede başlar. Ailesinde uygunsuz bir şeyi görür de onları arkadaşlarının üzerinde uygulamaya çalışırsa? Burda bir konu vardı örneği var yani. Zaman eski zaman değil sokakta olduğu kadar içimizde de var şeytanlar. Çocuklarınıza her şeyi iyi öğretmeniz gerek gözleri açık yetişsinler biraz, olay sosyalleşme değil artık ne yazık ki...

Kardeş okuldan soğumasında etkili olmuş olabilir. Çocukların doğumu kızınızın kreşe başlama tarihine denk gelmiş o da üstüne alınıyordur haliyle. Annem kardeşlerimle evde olacak ben okula gideceğim gibi düşünüyor olabilir. Okulunu yarım güne düşürebilirsiniz. Geri kalan vakitte hem evde neler yaptığınızı görmüş olur, kardeş sevgisi artar,aklında da soru işareti kalmaz. Sağlıklu ömürler diliyorum yavrularınıza.

Benim kizimda 4 yasinda anaokuluna verdim ayni sorunlari yasadim...
Gorustugumuz danisman benim kardesiyle evde kalmami hazmedemedigi yonunde oldu...
Ve sinifindakilerin kizimdan bir sene buyuk olmasi etkilemis...
Ve sonuc ki kizimin ustune gittikce sevsin diye,daha kotu oldu...gece korkmaya ve aglama nobetlerine basladi...
Cocugunuzun gittigi kresteki diger cocuklarin yaş seviyesi ne acaba

Mrblar daha yeni doğum yaptım ve kardeşleri daha eve gelmedi bile.. kuvözdeler. Kızım 1.dönemden beri gidiyo okula.. son zamanlarda gitmk istemiyo. Bunda maalesef kulüp öğretmenlerinin rolü büyük. Sabah kulüp öğretmnlri gryo ve bunlarda genelde tecrübesiz bu işin uzmanı olmayan kişiler..öğretmnlerden kimisi öğrenci.. kulüp derslerinde drama resim ingilizce jimnastik gibi dersler var ama giren öğretmnler farklı ve genelde hiçbiri bu yaş grubuna hitap etmiyor.gerçek hayatta ortaokul lisede çalılşan öğretmnler..öğleden sonra anasınıfı öğretmni giriyor dersine. Onun dersi iyi oluyor. Disiplinli oluyor. Ama sabahki kulüp derslerinden sıkıldığı için hiç gtmk istemiyo. Bebişlrr eve geldkten sonra nasıl olacak bende blmyorum

Şuan kızım 4yaşında sayılır. Ama o kadar üzülüuorum ki okula başlamadan okul araştırıyorduk o zamanlar okula gideceği için o kadar mutluydu ki... ilk günler çocuklarla olan iletişimi, gözlerindeki mutluluk ve heyecanı beni çok sevindiriyordu. Okuldan ayrılmk istemiyodu biraz parkında oynuyodk öyle eve gidiyodk.Kızım çok sosyaldi okula başladı başlayalı sosyalliğide bitti. Artık çocuklarla oynamak istemiyo. Biraz daha çekingen ve artık okulu hiç sevmiyo :-( çok üzülüyorum.

Cocuklar hasta olup 1 hafta bile gelmeseler okuldan soguyabiliyorlar ve cocugun her lafina guvenmeyin. Bu durumda cozum ureticek olan 3 kisisiniz sinif ogretmeni psikolog ve siz En büyuk yukte sizin. Cocuklar cok iyi adam kullanirlar. Okula gitmek istemedigi gun geri alirsaniz dahi surekli tekrarlicaktir. Devlet okulunu bilmem ama ozellerde durum böyledir. Sinif degistirmek dogru degil. Ogrenci sinif ogretmenine yardimcisina ve arkadaslarina alismistir.

Ikinci kardes gelen her cocukta geri donusum oluyor. Ikisine esit davranin ozele verirseniz cozum ureticeklerdir. Zaten devletin imkani belli ozel ilgi veremezler.Evdeyseniz gondermeniz zaten dogru degil yasi kucuk ne geregi var ,zaten hayati boyunca okul- ders gorucek... Calisan iseniz ozele yazdirin mutlaka.

Şimdi daha iyi anladım sizi .Siz mutsuz oldugunuz iyi vakit gecirmediginiz yere gitmek istermisiniz. Tabi ki hayır. Önce kulübün kızınıza ne kattigini iyice bir analiz edin.Benim anladigim sadece zaman geciriyorlar orda.Ama kaliteli ve zevkli bir zaman dilimi değil. Eğer kızınıza yaşı 5 ve üstü olsaydı. Aman dokunmayın derdim ama yaşı itibariyle yarım gün yeter.Hem kreş e gönderme hedefimize kızınıza eziyet etmeden ulasirsiniz hemde kızınız okula ve ev ortamına karşı olumsuz tepki geliştirmemis olur inşallah.
Siz daha bilirsiniz ama ikizler eve gelmeden önce kızınızla güzel bir konuşma yapın artik kardeslwrinin oldugunu eve geleceklerini hep bereaber cok mutlu olmak istediginizden soz edin..ama lütfen sen artık buyudun ablasın gibi cümleler kurmadan.
Kolaylıklar dilerim

Calisan anneler icin birsey diyemem cunku birakacak yerleri yok fakat ev hanimi olan anneleri anlayamiyorum bizim zamanlarimiz ne kadar guzeldi disarida camurla ,kumla,tasla oynardik,babamiz bizi parka gotururdu,annemiz evde de olsa saklambac oynar ,boyama yaptirir,elininde tebesir tahtaya birseyler cizer bizimle iyi vakit gecirirdi,fuara gider oyincaklara binerdik ,tatli simit alir,kuslara yem atardik ta dikkkk boyle uzar .Simdiki ailelere bakiyorum uc kere anasinifina gonderiyorlar sebepleri ya yeni bebek gelmis eve anne bakamiyor buyuk cocuguna haydi okula ,iki cocuk var ikiside kucuk birinin yasi tutuyorsa hemen okula yeterki evden biri eksilsinde gune rahat gidebilsin evde kafa dinlesin .Peki cocugu dusunen var mi bu cocuk araliksiz 5 saat dort duvar arasinda kapali bir yerde sizi koysalar siz dayanabilirmisiniz hava soguk oluyor aman usutmesin cikarma hava sicak oluyor aman terlemesin kosma,gines carpar cikmasinlar yahu bu 5 yasin da daha oyun caginda ama kimse anlamiyor .Amac bakim,birde egolarini tatmin etme bir bakmissin veli cocuk yaristirmaya baslamis odev de odev adeta delirmisler neymis efendim evde cani sıkıliyormus cocugun kadin oynasana cocugunla gitsene sinemaya,parka ,tiyatroya etkili zaman gecirmek evde odevle daha 5 yasindaki cocugu oyalamakmidir.Okuldan sogutuyorsunuz,bikiyorlar uygun yasi geldiginde bir kere gitsin ve cocugu yarisa sokmayin kimse kimsenin cocugundan ustun degildir.

Çocuk huzursuz olduğu bir ortama girmek istemiyor belli ki, size basit gelen sebepler çocuklar için büyük bir neden..

Evt hastayken bi kaç kez yollamadk soğudu.. hastalk bahane ediyo şimdide

Biz zaten çoktandr tam gün yollamıyoz artık. Niyetim yarım günde olsa gtsn tam istemyom artık.