- 16 Haziran 2016
- 5.966
- 37.617
- 498
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Tabii paylaşın en mutlu günlerinizden biri olur darısı ilkokula :) sosyalleşmeye bu kadar takılmayın akran zorbalığı illa vardır sokaklara güvenmemekte haklısınız ama çok derin düşünecekseniz kreş öğretmeninin psikopat olmadığı en ufak hatasında bağırıp çağırıp fiziksel şiddet uygulamayacağı ne malum? Demeyin ki onlar özenle seçiliyor ben hep derim öğretmenlere psikolojik testler yapılmalı onlar da insan sonuçta ama profesyonellik başka. Bir de arkadaşlarının psikolojik sorunlarının olmayacağı ne malum burda da okuduk her şey ailede başlar. Ailesinde uygunsuz bir şeyi görür de onları arkadaşlarının üzerinde uygulamaya çalışırsa? Burda bir konu vardı örneği var yani. Zaman eski zaman değil sokakta olduğu kadar içimizde de var şeytanlar. Çocuklarınıza her şeyi iyi öğretmeniz gerek gözleri açık yetişsinler biraz, olay sosyalleşme değil artık ne yazık ki...Elbette yeni moda oldu, eskiden sokaklar güvenliydi, çoğu kişi sokaklarda akşama kadar kendi yaşıtları ile annelerinin gözetimi altında sosyalleşirsi, şuan bu imkana ğek sahip sayılmayız. Örneğin bizim kocaman bahçemiz vardı, arkadaşlarla birlikte saatletce oynardık, annem yemek zamanı bişeyler hazırlardı, hep birlikte yerdik falan.
Elbette bu imkanlara şuan sahip olan kişiler kreşe be gerek var diyebilir, ama olmayan kişiler için kreş bir kurtarıcı.
Şahsen modaya uyup oğlumu okula göndermek için gün sayıyorum, ilk gün özçekimimizi de yapıp paylaşırız sosyal medyadan ...
Mrblar daha yeni doğum yaptım ve kardeşleri daha eve gelmedi bile.. kuvözdeler. Kızım 1.dönemden beri gidiyo okula.. son zamanlarda gitmk istemiyo. Bunda maalesef kulüp öğretmenlerinin rolü büyük. Sabah kulüp öğretmnlri gryo ve bunlarda genelde tecrübesiz bu işin uzmanı olmayan kişiler..öğretmnlerden kimisi öğrenci.. kulüp derslerinde drama resim ingilizce jimnastik gibi dersler var ama giren öğretmnler farklı ve genelde hiçbiri bu yaş grubuna hitap etmiyor.gerçek hayatta ortaokul lisede çalılşan öğretmnler..öğleden sonra anasınıfı öğretmni giriyor dersine. Onun dersi iyi oluyor. Disiplinli oluyor. Ama sabahki kulüp derslerinden sıkıldığı için hiç gtmk istemiyo. Bebişlrr eve geldkten sonra nasıl olacak bende blmyorumBir rehber ogretmen olarak ve gözlemleri mi de katarak birseyler söylemek istiyorum.
Ne zaman doğum yaptınız okula basladan önce mi yoksa başladıktan sonra mı.
One sürdüğü sebeplerin dogrulugu var mı araştırdeniz mi.
3.5 yas tam gün için bence uzun bir süre yarım güne indirme şansınız var mı.
Şimdi pek çocuk kardes olma olayını aynı şekilde karşılayamayabilir. Yani bazısı kabullenir bazısı kıskançlık gösterir bazısı hircinlasir bazısı gerileyebilr bazısı yaşı ne olursa olsun okulda olmayı dislanmislik olarak algilayabilir vb.
Bunların hangisini yaşıyor en iyi siz bilebilrsiniz yada bir pedagog la görüşebilirsiniz.
Bir öğrencimiz 3.sınıftaydi ve kardeşi oldu her gün okulu ayağa kaldiriyor du Karnım ağrıyor yok başım yok boğazım. Bazen de şu bana vurdu bu bana söyle dedi.araştırınca ve konuşunca annemle kardeşim evde kalıyorlar. Birlikte oynuyorlar bende evde olmak istiyorum diye söyledi. Düşünün 9 yaşında.
Kızınız evde olmadığı vakitlerde sizin ne yaptığınızı kardesleriyle nasıl vakit gecirdiginizi düşünüyordum muhtemelen.
Onların çok şanslı olduğunu ve sizinle evde kaldıklarını kendinin okula atılmış olduğu gibi senaryolar kuruyorsa eğer evde olmayı isteyecektir.evde olmak için de bahaneler uretmesi gerektiğinin bilincindedir.
Öncelikle one sürdüğü bahanelerin gerçek olup olmadığını araştırın ki kendinin onemsendiginin farkına varsın. Sonra eve geldiğinde mümkün olduğunca onunla vakit geçirin ki sizin onu sevdiğinizi hissetsin.
Mutlaka bir uzmandan ya da okul Reh.ser.yardım alın. Neden her ne olursa olsun çözüme kavuşturulması lazım ki okula yada kardeşlerine olumsuz duygular beslemesin.
Ama lütfen evdeyseniz eğer once yarım güne indirin.1.sınıfa başlamasına daha en ez 3 yıl var bu sürenin ne kadarını evde sizinle gecirirse onun için çok iyi
.
Şimdi daha iyi anladım sizi .Siz mutsuz oldugunuz iyi vakit gecirmediginiz yere gitmek istermisiniz. Tabi ki hayır. Önce kulübün kızınıza ne kattigini iyice bir analiz edin.Benim anladigim sadece zaman geciriyorlar orda.Ama kaliteli ve zevkli bir zaman dilimi değil. Eğer kızınıza yaşı 5 ve üstü olsaydı. Aman dokunmayın derdim ama yaşı itibariyle yarım gün yeter.Hem kreş e gönderme hedefimize kızınıza eziyet etmeden ulasirsiniz hemde kızınız okula ve ev ortamına karşı olumsuz tepki geliştirmemis olur inşallah.Mrblar daha yeni doğum yaptım ve kardeşleri daha eve gelmedi bile.. kuvözdeler. Kızım 1.dönemden beri gidiyo okula.. son zamanlarda gitmk istemiyo. Bunda maalesef kulüp öğretmenlerinin rolü büyük. Sabah kulüp öğretmnlri gryo ve bunlarda genelde tecrübesiz bu işin uzmanı olmayan kişiler..öğretmnlerden kimisi öğrenci.. kulüp derslerinde drama resim ingilizce jimnastik gibi dersler var ama giren öğretmnler farklı ve genelde hiçbiri bu yaş grubuna hitap etmiyor.gerçek hayatta ortaokul lisede çalılşan öğretmnler..öğleden sonra anasınıfı öğretmni giriyor dersine. Onun dersi iyi oluyor. Disiplinli oluyor. Ama sabahki kulüp derslerinden sıkıldığı için hiç gtmk istemiyo. Bebişlrr eve geldkten sonra nasıl olacak bende blmyorum
Calisan anneler icin birsey diyemem cunku birakacak yerleri yok fakat ev hanimi olan anneleri anlayamiyorum bizim zamanlarimiz ne kadar guzeldi disarida camurla ,kumla,tasla oynardik,babamiz bizi parka gotururdu,annemiz evde de olsa saklambac oynar ,boyama yaptirir,elininde tebesir tahtaya birseyler cizer bizimle iyi vakit gecirirdi,fuara gider oyincaklara binerdik ,tatli simit alir,kuslara yem atardik ta dikkkk boyle uzar .Simdiki ailelere bakiyorum uc kere anasinifina gonderiyorlar sebepleri ya yeni bebek gelmis eve anne bakamiyor buyuk cocuguna haydi okula ,iki cocuk var ikiside kucuk birinin yasi tutuyorsa hemen okula yeterki evden biri eksilsinde gune rahat gidebilsin evde kafa dinlesin .Peki cocugu dusunen var mi bu cocuk araliksiz 5 saat dort duvar arasinda kapali bir yerde sizi koysalar siz dayanabilirmisiniz hava soguk oluyor aman usutmesin cikarma hava sicak oluyor aman terlemesin kosma,gines carpar cikmasinlar yahu bu 5 yasin da daha oyun caginda ama kimse anlamiyor .Amac bakim,birde egolarini tatmin etme bir bakmissin veli cocuk yaristirmaya baslamis odev de odev adeta delirmisler neymis efendim evde cani sıkıliyormus cocugun kadin oynasana cocugunla gitsene sinemaya,parka ,tiyatroya etkili zaman gecirmek evde odevle daha 5 yasindaki cocugu oyalamakmidir.Okuldan sogutuyorsunuz,bikiyorlar uygun yasi geldiginde bir kere gitsin ve cocugu yarisa sokmayin kimse kimsenin cocugundan ustun degildir.Mrb. Karı koca çalışıyoruz. Kızıma bugüne kadar dönüşümlü baktk babasıyla. Ama artık ayarlayamıyotuz ve bu sene 3.5yaşında kreşe yazdrdk. İlk başlarda çok hevesliydi. O kadar mutluyduki gideceği için renk renk kalemler, boyalar, arkadaşlar... tam gün yazdrdk ve ilk zamanlar mutlulukla giden çocuk artık hiç gtmk istemiyo. Devlet okılu ve imkanları malum. Özele yazrdsaydk aynı bıkkınlk olurmuydu acaba? Şimfi hiç istemiuo gitmk. Sordığumuzda şu çovuk bana kötü dedi, şu dil çıkarıyo gibi basit sebepleri var. Bende yeni doğum yaptm ikizlere ve istesem onada bakarım ama olan bana olacak. Bu kıza kreşi tekrar nasıl sevdreblrm ? Acaba 2.dönm okula yollamazsam seneye yollasam bu okulla ilgili olumsuz imajı unutur mu? Lütfn yardm
Mrb. Karı koca çalışıyoruz. Kızıma bugüne kadar dönüşümlü baktk babasıyla. Ama artık ayarlayamıyotuz ve bu sene 3.5yaşında kreşe yazdrdk. İlk başlarda çok hevesliydi. O kadar mutluyduki gideceği için renk renk kalemler, boyalar, arkadaşlar... tam gün yazdrdk ve ilk zamanlar mutlulukla giden çocuk artık hiç gtmk istemiyo. Devlet okılu ve imkanları malum. Özele yazrdsaydk aynı bıkkınlk olurmuydu acaba? Şimfi hiç istemiuo gitmk. Sordığumuzda şu çovuk bana kötü dedi, şu dil çıkarıyo gibi basit sebepleri var. Bende yeni doğum yaptm ikizlere ve istesem onada bakarım ama olan bana olacak. Bu kıza kreşi tekrar nasıl sevdreblrm ? Acaba 2.dönm okula yollamazsam seneye yollasam bu okulla ilgili olumsuz imajı unutur mu? Lütfn yardm
Evt hastayken bi kaç kez yollamadk soğudu.. hastalk bahane ediyo şimdideCocuklar hasta olup 1 hafta bile gelmeseler okuldan soguyabiliyorlar ve cocugun her lafina guvenmeyin. Bu durumda cozum ureticek olan 3 kisisiniz sinif ogretmeni psikolog ve siz En büyuk yukte sizin. Cocuklar cok iyi adam kullanirlar. Okula gitmek istemedigi gun geri alirsaniz dahi surekli tekrarlicaktir. Devlet okulunu bilmem ama ozellerde durum böyledir. Sinif degistirmek dogru degil. Ogrenci sinif ogretmenine yardimcisina ve arkadaslarina alismistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?